18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: RaJ

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jejda 5.1.2010 10:05

Re: jejda

Jo a na víc číšníka, nebo servírku mohl dělat jen člověk vyučený a ne jako dnes, kde seberou někoho na ulici a on dělá číšníka. Jejště jsem si vzpoměl na tu restauraci u Haranta. Byla to trojka a občas se tam objevili i cikáni / tehdy to ještě byli cikáni/ . Jak začali dělat brajgl zavolali esenbáky a přišel /specialista/ na romské otázky. Vlítl do hospody, dal těm nejhorším pár přes hubu, vyhodil je ven a nedovolili si ani ceknout, natož si stěžovat na diskriminaci. Jo to byla "krásná "doba. Aspoň na tohle.

Petr I 5.1.2010 11:22

Re: jejda

 Oba podniky jsem znal z konce 50.let. U Haranta nám vrchní Mireček nalil i na dluh. Však mu nikdo z nás nezůstal nic dlužen. Budiž mu země lehká!

  Byl to čas her a malin nezralých.

MLOK 5.1.2010 10:29

Re: jejda

Milý "jejdo".

      Naposledy jsem se setkal se slovem "vzláště" v dopisech paní Boženy Němcové. Díky za toto milé zpestření soudobé nudné a často četnými chybami oplývající češtiny.

      K článku. I já souhlasím s autorkou. Ale - proti gustu žádný dišputát. Najdou se i tací podivíni, kterým dělá při sexu dobře, jsou-li ponižováni a bičováni důtkami. Do stejné kategorie bych zařadil návštěvníka, který si draze zaplatí za to, že je obsluhujícím personálem ponižován a navíc platí přemrštěné ceny za krmi.

jejda 5.1.2010 10:37

Re: jejda

Nojo, když já chodil do školy ještě za Božky, tak se nedivte. Občas vážně nevím jak něco napsat, ale to asi nejsem sám. Znám dost novinářů, kteří mají problém s y-i, nebo s-z a vůbec jim to nevadí. Když čtu něco od současných středoškoláků, tak mám mírné mdloby.

Lucka 5.1.2010 11:35

Re: jejda

No, máte pravdu, někdy je to k neuvěření, kam se hrabe "vzláště", ale mne jste pobavil. Já přidám pár perel z poslední doby, kdy nejvíce mne pobavilo "arborekum", pak " vietmanské prasátko" a o poměrně časté "verlybě" se raději nezmiňovat. Vzhledem k tomu, že se zabývám chovem koní, často naleznu i výraz "ad libiDum" místo "ad libiTum, tedy "dle libosti" ve vztahu k množství podávaného sena v krmné dávce.

Jsou to ale roztomilé přebrepty, kontrastem jsou naprosté hrubky podávané profesionály, že člověk nestačí žasnout. Novináři zřejmě spoléhají na automatickou gramatickou korekci, ale ta někdy nechápe obsah psaného, tak význam i s hrubkou schramstne i s navijákem, a my jen žasneme, jak je to možné. Chybí sečtělost.

Petr I 5.1.2010 9:32

Nebudu hodnotit článek. Autora jinak nemusím.

  V Dětenicích jsem byl několikrát, v uvedené krčmě ne. Je to čistě snobská záležitost. A krom toho je to něco, co kdysi bývalo na poutích. Za poplatek jsi vlezl do zatemněné boudy, tam dostal facku a byl vyhozen. Protože si nechtěl vypadat jako blb, doporučil si to dalším a tak vzniklo společenstvo postižených, kteří se styděli za to, že se nechali napálit.

  Ostatně to není snobárna jen tam. Tu se dozvím, že za nekřesťanské peníze mohu pobýt a přespat v ledové sluji, tamo za tučný peníz mohu být ubytován v bývalé věznici. Inu je to co? Rozežranost a pěkná snobárna. Koho by jinak napadlo dobrovolně si v hospodě nechat nadávat., mrznout, nebo pobývat ve vězeňské cele?

  Když sečtu peníze, které uvádí autorka, tak za tu částku si mohu posedět s přáteli ve slušné restauraci a  dobře se najíst, přiměřeně napít a pobavit. Ovšem nikdo mi nebude říkat pacholku a na zemi nebude sláma.

sofiv 5.1.2010 9:37

Re: Nebudu hodnotit článek. Autora jinak nemusím.

Ta sláma tomu právě dodává punc vyjímečnosti  :o)

Petr I 5.1.2010 11:16

Re: Nebudu hodnotit článek. Autora jinak nemusím.

  Zvláště těm, kterým čouhá s bot. A tím v žádném případě nemyslím stálé obyvatele vesnic. Těm by zdravý selský rozum nedovolil takto ze sebe dělat blba.

Harpyje 5.1.2010 9:23

Je zajímavé pozorovat,

kolik čtenářů pokládá tento článek za gastrokritiku. :-/

Chris Kelvin 5.1.2010 9:29

Re: Je zajímavé pozorovat,

Článek je v pořádku, je třeba vyměnit čtenáře :-)

berg 5.1.2010 10:16

Re: Je zajímavé pozorovat,

jo přesně, ti kritici Doležala sice umí číst, ale mají problém pochopit, o čem vlastně článek je

jirka.s. 5.1.2010 10:22

Re: Je zajímavé pozorovat,

Asi ano, ovšem na druhou stranu je zajímavé, kolik je zde "čtenářů", kteří tento článek pokládají za přímé ublížení na pinglově vypaseném těle!!!  :-)

karel 5.1.2010 9:12

Jste jednička

Doležele, už jste i odborník na restaurace, teď už jen čekám kdy se pustíte do atomové fyziky

Pižla 5.1.2010 9:08

Bohužel je to pravda

Do dětenické hospody občas jezdím a zastavil jsem se tam také letos mezi svátky. Nerad musím říci, že obsluha opravdu hodně zhrubla. To, co dříve bylo naprosto zřetelně "jenom jako" a bylo zábavné, začíná vypadat, že je míněno docela vážně. Hlasité obhroublé pokřikování personálu mezi sebou přes celou velkou hospodu má snad být vtipné a dotvářet atmosféru, jenže pro hosta, který se přišel hlavně najíst, je to především obtěžující. Vejdu-li do hospody a od pultu se míto dřívějšího "vítej, pantáto" se ozve "ten má břicho!", nemám pocit dobové atmosféry, ale obyčejného hulvátství.

Dětenice dnes jsou něco dost jiného, než byly před rokem či dvěma. Řekl bych, že majitel propustil dobrý a vtipný personál a nahradil ho hloupými primitivy. Nemyslím, že v příštích několika letech se tam podívám. 

figura 5.1.2010 9:32

Re: Bohužel je to pravda

KOnečně někdo kdo asi vidí normálně. Ještě jsem tam v hospodě nebyl, chystal jsem se a asi nepůjdu. Určitě jako hra skvělé, ale Vy jste to pospal docela pěkně. Ona totiž pr del z úst mého děda zněla úplně jinak než z úst obhroublého hovada. Rozdíl je v umění užít na správném místě a ve správný čas.

Sámdoma 5.1.2010 8:57

Plivanec na dálku

Autorovi bych chtěl vzkázat, že jeho kritika a osouzení bývalého RaJ, jak říká  "za bolševika", je ubohost sama. Jaksi mu nedochází, že jednak je to nějaých 20 a více let zpátky, že taková b yla doba i když třeba na západě to bylo lepší, to je fakt, ale co z toho, když i tam to bala, tak jako dnes, otázka peněz. Mohu říct, že RaJ nebylo nic "de Lux", nicméně za pár kaček se tam dalo slušně najíst, byl tam i výběr docela slušný no a personál? Podle autora, tedy pana Doležala, to byli jenom oni, co se ne zrovna vlídně chovali?Prostě když někdo chce psa bít, hůl se vždycky najde. To, že se mu ta hospoda nelíbila, o co jde, nám se nelíbí věcí a co s tím uděláme? Ta hospoda je soukromá, jsou však věci, které jsou státní jako úřady, nemocnice a pod. a jak se tam chovají? To panu Doleřalovi zřejmě nevadí, že?

yt 5.1.2010 9:08

Re: Plivanec na dálku

Proč je kritika RaJe ubohost? Za pár kaček jste se najedl, ale bral jste také pár kaček.

j 5.1.2010 9:19

Re: Plivanec na dálku

sice smrádek ale teploučko

občan 5.1.2010 9:32

Re: Plivanec na dálku

zase moc keců vo pár kačkách. V poměru k platům byly cenu úplně stejný jako dneska. Tohle trh vyřeší vždycky stejně a v pohostinství ten trh byl vždycky. Jestli jsem bral 1950.-čistého a pivo stálo 1,70 a třicetník se nevracel, je to stejný jako dneska s pivem za dvacku. A žrádlo stálo jako několik piv. Jako dneska.

lucinapes 5.1.2010 9:47

Re: Plivanec na dálku

jenže porce byly poloviční a maso nestálo za nic, protože prostě ho bylo na trhu příliš málo. Tu nebyl kmín, tu ocet /nemluvě o podstatných ingrediencích). O čerstvé zelenině jako příloze jsme snad ani neslyšeli. Ovšem úroveň obsluhy třeba v Olympia baru na Újezdě byla vpravdě prvorepubliková (mluvím o létech šedesátých). Zřejmě distiguovaným starším pánům ve fracích připadalo zábavné a milejší obsluhovat na vysoké úrovni  pár stěží plnoletých vykulených mláďat, než bolševické papaláše.

jirka.s. 5.1.2010 10:25

Re: Plivanec na dálku

Nechtěl bych se dotknout Vašeho věku, ale vzpomínáte ještě na tzv. bezmasé dny v restauracích? :-))

. 5.1.2010 10:50

Re: Plivanec na dálku

tyhle?

http://www.lidovky.cz/paul-mccartney-chce-bezmase-pondelky-lobbuje-v-bruselu-pgf-/lide.asp?c=A091203_125548_lide_pks

jirka.s. 5.1.2010 11:04

Re: Plivanec na dálku

Předpokládám že "tyhle " asi ne! To už někteří dělají z rozežranosti, nikdy protože neokusili guláš se šesti (knedlíky), ale za to s třemi kousíčky "masa", při čemž dva byly nepoživatelná flaksa!

art 5.1.2010 8:42

Primitiv Doležal

se zase předvádí. Zbyla mu, staříkovi, v hlavě ještě nějaká jiná myšlenka než to, že Paroubek musí být zničen?

Nevzdělanost, nedostatek kultury a morální pokleslost z pana Doležala stříkají v každém jeho výplodu. A, chudák, ani neví, jak moc je směšný...

yt 5.1.2010 9:03

Re: Primitiv Doležal

Nejlepší je, když primitiv užije téhož slova v titulku.

jirka.s. 5.1.2010 10:03

Re: Primitiv Doležal

A tohleto, co má údajně ještě 30 let do důchodu, prý "vyučuje" na vysoké škole! A já, bloud, myslel, že, vokovická sorbona byla zrušená.

BTW: Málokdy se tady najde primitiv, ze kterého by stříkala adorace velkého pingla jako z tebe, umělče!

jirka.s. 5.1.2010 10:08

Re: Primitiv Doležal

BTW: Domníváš se, ksindle, že všichni  zde diskutující, kteří si poctivě internetové připojení platí třeba i ze svých důchodů, by ti nejraději nerozbili hubu za to, že je v pracovní době okrádáš zneužíváním služebního počítače?

http://www.utrace.de/whois/195.113.54.000

Určitě není sám... 5.1.2010 11:44

Re: Primitiv Doležal

No, dobré, a navíc, vzhledem k času odeslání asi ani nevyužívá "přestávku na svačinu".

FUJ, a to chtějí více peněz do školství ???  :-))

RaJ - Bohuš 5.1.2010 8:36

ano,ano ano,

Pan neoholený a neupravený Doležal,čmárálek umí psát jen o Paroubkovi,který mu nedá spát.

jirka.s. 5.1.2010 10:14

Re: ano,ano ano,

Zajímavé, tak bohuš se domnívá, že pan Doležal umí psát jenom o velkém pinglovi, jiní zase neunesou trauma z toho , že píše jenom o sudeťácích, suma sumárum, kdyby napsal, že je dnes pěkné počasí, zase se najde idiot, kterému  prší na karbid!