Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
GLOSA: Kuchařka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Prokop 31.12.2014 15:19Tak já tedy nevím, ale mě nedělá problém vydělit recept pro 4 čtyřmi, (případně dvěmi) a uvařit si, na co mám chuť. Chce to jen tu chuť a trochu praxe. |
Z. Bartoňová 31.12.2014 12:11tady je jedna http://www.megaknihy.cz/kucharky/6757-vareni-pro-jednoho.html?gclid=Cj0KEQiA2o6lBRCn_b7yppe98rQBEiQAMpnYnaRs42PWpoTSZ1pDEGk3XkPNJgEb63WxYtQmB4QCi3MaApTW8P8HAQ |
V. Halašta 31.12.2014 10:11A co alergeny? Čekal jsem žádost o kuchařku s výpisem alergenů podle EU. |
R. Gramblička 31.12.2014 8:49Taky mám s tím problém :) Největší vopruz je pro mně to umývání nádobí. Obvykle si dělám jednu porci na večeři (těstoviny s italskou omáčkou nebo čínu), ale o víkendu občas udělám i pečené kuře nebo kachnu s bramborama. A taková kachna mi vydrží max. na 4 porce (ale to následné čištění pekáče, uf). V posledním čase to ale řeším tím, že si k večeři dám buď pomelo (to je bomba, jen tak si ho loupat u televize a ani se nenazdáte a jste plní, a navíc skvěle chutná) anebo přes půl litru banánového koktejlu. |
M. Prokop 31.12.2014 15:21Re: Taky mám s tím problém :) Kachnu lze celkem snadno kupovat "per partes", prsa nebo stehna. |
P. Dvořák 31.12.2014 2:02Nápad to je na první pohled dobrý. Ale kdo by se pětkrát denně umýval se vším tím nádobím, které nutně při vaření každého jídla ušpiníte? Tím samozřejmě nemyslím 5x talíř a 5x příbor, to je to nejmenší. Nehledě na to, že vy opravdu neumíte recept na jídlo pro čtyři osoby pro vlastní vaření prostě všechno vydělit čtyřmi? |
Z. Starý 31.12.2014 2:10Re: Nápad to je na první pohled dobrý. Vy jste nečetl příliš pozorně, že ano? |
P. Dvořák 31.12.2014 2:54Re: Nápad to je na první (a poslední) pohled dobrý. Máte na mysli autorův předpoklad, že zakoupením kuchařky ubude nádobí na umývání? Tedy nebude, cituji: "tahat nádobí kvůli třem vajíčkům a půlhrsti čočky" ? To jsem opravdu zvědav, jak si bez nádobí udělá, opět cituji: "Takže taky třeba pět minijídel denně." |
M. Prokop 31.12.2014 15:22Re: Nápad to je na první pohled dobrý. Existují (už dlouho) zařízení, zvaná myška nádobí. Na vodu a elektřinu, ne dvounohé. |
P. Dvořák 31.12.2014 17:50Re: myška nádobí Bomba! Ještě že to konečně vím. Kolik byste ale musel mít v kredenci toho nádobí, abyste měl pořád denně v čem kuchtit porcičky typu "vařila myšička kašičku" plus denně 5x talíř a 5x příbor? Fakt se na mě nezlobte, ale denně si 3x až 5x vyvařovat sám pro sebe nové a nové věci na jedno jídlo, to je silvestrovský nebo prvoaprílový nápad. Já rozhodně nemám problém jíst třeba tři dny po sobě jedno jídlo. |
Z. Starý 31.12.2014 2:024 Alexej Gsollhöfer: Kuchařka starého mládence Felix Boom: Kuchařka osamělého muže Pavel Martin: Muž v kuchyni aneb kuchařka slaměného vdovce Ladislav Chmel: Kuchařka pro osamělé. Ani jedna z kuchařek však nesplňuje zcela požadavky. Kapitola o vaření je i v knížce od autora P. J. O'Rourke: Průvodce domácností starého mládence, ale to už je vyložená ptákovina :-) |
P. Sulc 31.12.2014 1:13Souhlas 100 % takova kucharka snad ani nikdy neprisla na svetlo. Vechno je minimalne pro dva a tov nejlepsim pripade.. Co delat treba z rteceptem "dame dve lzice rajskeho protlaku" Bud tedy kecupu a nebo zbytek konservy vyhodime? Jeste tak bych rozumel ''dame dve lzicky rumu", to jde, ale jinak bych s temi lzickami radeji prestal. |
Z. Starý 31.12.2014 2:26Re: Souhlas 100 % Tak zrovna rajčatovej protlak se dá sehnat v takovejch pidikonzervách, ale argument chápu. Částečné řešení: velký mrazák. |
P. Sulc 31.12.2014 2:32Re: Souhlas 100 % A k tomu zase mala sekyrka. |
V. Kříž 31.12.2014 8:37Re: Souhlas 100 % Doporučuji zalít povrch konzervičky olejem a dát do lednice. Vdrží dlouho. |
P. Sulc 31.12.2014 9:25Re: Souhlas 100 % Dik, dobry napad, nemuze k tomu vzduch. |
M. Prokop 31.12.2014 15:24Re: Souhlas 100 % Mrazák je pro zlost. Rajský protlak se prodává v konzervách různých velikostí, znovuzavíracích skleničkách i v tubách. Podobně i jiné suroviny. |