24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

FEJETON: Myši ne

Byli jsme ujištěni ústy autoritou obdařenými, že myši ne. V salámech je všechno možné, ale je naprosto a absolutně vyloučeno, aby se do salámů dostaly myši ve smyslu součásti salámu, nikoli jako konzument. K tomu účelu byla přijata opatření k zabezpečení znepřístupnění procesu výroby salámů myší populaci a přes tato opatření nejede vlak, natož myš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 12.4.2013 23:11

O koninu přece nejde

Jde o to, že v "našich" obchodních řetězcích je kupující trvale obelháván a podváděn, že je bezohledně a téměř beztrestně nekvalitními potravinami otravován. Že dokonce i EU-orgány schválily, že za hraniční čarou může mít totéž zboží bez sebemenšího upozornění jinou kvalitu než u nás.

Je neuvěřitelné, jak málo jsou tyto obchodní mafie za prokázané podvody "trestány" (za minulých vlád byly úplně beztrestné). Za úmyslné prodávání (očištěné) plesniviny, nezákonně nehygienické podmínky, klamání zákazníka... by měl být a ve svobodném státě vždy byl jediný trest. Obrovská, zničující pokuta a odebrání licence. To by jsme ale bohužel před EU-soudem neobhájili.

Celá věc má jenom jeden klad. Lidé objevují přednosti našich výrobků. Pozor, aby byly opravdu naše!

J. Ráž 12.4.2013 13:26

Byl jsem na tajné exkurzi na jatkách

Kamarád,starý poctivý řezník, mne zavedl k betonovému bazénu, kde byla děsně páchnoucí břečka. To,co se prý dřív vozilo do kofilrek, protože podle ČSN se nesmělo dávat ani do granulí pro prasata, tak se dnes drtí a namočií, přidají se emulgátory Lecithin a E-vitamin,pak dodá soja. A z toho humusu se po přidáni barviv,dochucovadel a konzervantů prý dělá většina klobásů,párků a salámu. Jeho slova:"Co vypadá z uzenin zdravé,tedy je to jakoby libové,to nikdy nekupuj, a vzpomeň si, cos viděl v té betonové kádi. Toho je tam většina!"

R. Langer 11.4.2013 14:26

Obávám se,

že tyhle případy (podvodného) šetření nejsou tak bezvýznamné, jak to vypadá, když vezmeme v úvahu, že se u nás pro zlevnění chlastu lije do etylalkoholu metylalkohol. Sice to udělá jenom blázen, ale těm šetřílkům to už většinou nepomůže... :-(

Kdo za to ovšem v tomto konkrétním případě může je zcela jasné - stát a jeho nemravně vysoké daně!

P. Krasny 11.4.2013 13:19

V USA si pred lety

PETA vydupala zakaz porazky koni.  Lide co se konmi skutecne zabyvaji to povazovali za pruser a take to pruser byl a je. 

Laska k zvizatkum lidstvo nezbavuje zodpovednosti za jejich osud - a humanni smrt je toho soucast.

L. Krajicek 11.4.2013 4:45

Kdo vám nakukal, že v salámech nejsou myši?

Ale asi to bude pravda, spíš to budou potkani.

V těch slušnějších provozech, než ráno spustí linku na zpracování (mletí) masa do salámů, tak několikrát zabouchají do plechu. To aby stačili utéct.

Ne zaměstnanci. Potkani. Vždy se najdou jedinci, kterým evoluce do vínku nenadělila, aby se útěkem zachránili. Pravda, jejich genofond již v další generaci není, ale v salámu určitě.

J. Kovaříček 11.4.2013 5:01

Re: Kdo vám nakukal, že v salámech nejsou myši?

Co máte proti myším? Jejich maso je libové a tedy zdravé. Ovšem nejprve je nutno je řádně stáhnout, od vnitřností vyčistit a také vykostit. Potom naložit do láku nebo jiného vhodného prostředku. A už jsou vhodné i na použití do salámu. Lepší jsou ale myší řízky, to si pochutnáte, obzvláště jsou-li podávány s tatrskou omáčkou a kvalitním bílým vínem typu Sauvignon blanc. Ke skromnému obědu člověka na zdravotní dietě stačí pouhých třicet myší. Tak už s tou protimyší propagandou nezlobte!!!

P. Boublíková 11.4.2013 5:29

Re: Kdo vám nakukal, že v salámech nejsou myši?

Pravda, myši jsou všude.