27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

2021-3: Roky nespokojenosti

Současná vláda, nezmění-li se něco zcela zásadně, si od příštích voleb odnese větší nakládačku, než by si sídlištní fotbalový spolek odnesl z přáteláku s Realem Madrid.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hák 6.12.2023 9:48

Ahááá, Vy myslíte přístavy. To mne nenapadlo.

M. Kanda 6.12.2023 9:46

A jak ji ten prostor dáte? U nás vládne ten, kdo je zvolen. Svobodní, PRO nebo Trikolóra téměř jistě zvolené nebudou. Jak je tedy chcete instalovat do vlády?

M. Šejna 6.12.2023 9:45

Opět se objevují vrtulníkoví penisové, kteří tu šermují vrtulníkovými penězi od Babiše jako příčinou inflace. Je to blbost, ale natvrdlým penisům to nevysvětlíte.

Vrtulníkové peníze způsobují inflaci pouze v případě, že vyvolají přebytek poptávky nad nabídkou. To se nestalo. Stal se přesný opak, protože už dva roky výrazně klesají maloobchodní tržby . Lidé nemají na nákupy peníze, takže vzniká přebytek nabídky. Úspory obyvatelstva padly na vysoké ceny energií. Inflaci tedy způsobuje raketový růst cen energií, nikoli vrtulníkové peníze .

P. Hák 6.12.2023 9:45

R^

L. Burget 6.12.2023 9:43

Tak samozřejmě, že pokrytectví těchto aktivistů je něčím, co už ani mediální mainstream, k této vládě tak přítulný, nedokáže zakrýt. Samozřejmě, že jediným východiskem z krize je jiná cesta, než ta, po které jsme se do krize dostali.

L. Burget 6.12.2023 9:41

Tak z historie máme i příklady impérií na hliněných nohou, impérií, která v daném stavu vydržela a kolabovala poměrně dlouho. Evropská unie je německým impériem, ve kterém mají ostatní státy dle velikosti výsadní postavení. Jenže právě dle velikosti a tedy relevantní síly, nikoli dle poslušnosti, což si bohužel náš pan premiér s rekordním množstvím titulů nedokáže uvědomit...

R. Jahoda 6.12.2023 9:38

"Dodávky zastavila ruská strana." To je taky jedna ze lží. Hned po začátku války začala EU vykřikovat, že z Ruska nebudeme brát žádné energie, začaly padat termíny jako do dvou let, do roka apod. Rusko naopak pořád dodávalo, ale situace eskalovala, do toho někdo (asi Ukrajina) odpálil North Stream, dodnes z Ruska proudí nějaká ropa do Maďarska a Rakouska, do toho se Evropa nechala zatáhnout do války dodávkami zbraní i slovy našeho premiéra a Rusko by bylo blbý, kdyby dodávalo někomu, kdo vykřikuje, že ty energie nechce a přestane je brát. Prodával byste rohlíky někomu, kdo vám říká do očí, že je od nového roku nebude brát, až si je zajistí odjinud? Ještě bych chápal, kdyby Evropa mlčela a zadními vrátky řešila, kde sehnat energie odjinud. Ale tihle politici nejsou diplomaté, ale aktivisti stejně jako ti, kteří se lepí k silnici. A ti, kteří s tím nesouhlasí, jsou hned nazývány kolaboranty. Jak je v článku uvedeno, je nutné dát prostor jiným subjektům než je SPOLU a ANO. Ať se ukážou třeba svobodní, trikolora nebo PRO, určitě nebudou horší než tihle aktivisti.

F. De Winter 6.12.2023 9:37

R^R^R^

V. Povolný 6.12.2023 9:33

Já bych místo imperialisti říkal federalisti, i když ani to není přesné. I impérium může fungovat docela dobře, aspoň po nějakou dobu. V případě EU to ale neplatí ani v době, když tady žádné impérium ještě není. A budovat stát nebo soustátí tlakem seshora nefunguje a nikdy nefungovalo. Jak nazvat lidi, co se nedají poučit a opakují stejné chyby pořád dokola?

S. Dedic 6.12.2023 9:20

Aha, pan Mil, byvaly zmocnenec pro energetiku je asi take soucasti Putinovy kolony, kdyz rika, ze tvorit ceny energie podle Lipske burzy je hruba chyba.

R. Lávička 6.12.2023 9:19

Opozice tenkrát v čele s Pietro Nutellou řvala že se rozdává málo. Energie je drahá protože DPH. A válka v Ruské stepi je mi u pérdele.Hlavně že domina Černochová nakoupí letcům ocelové ptáky, Ve školách učí děti jaké má mít pohlaví podle pocitů a náhle zjišťujeme že místo zářného zítřků jsme dnes v temné řiti

L. Novák 6.12.2023 9:18

Perete sem obyčejné LŽI zkopírované z DEZINFO SCÉNY KOPÍRUJÍCÍ RUSKÉ ;-O DEZINFORMACE, jako všichni členové Putinovy páté kolony...Rv

F. De Winter 6.12.2023 9:15

R^R^

V. Petr 6.12.2023 9:11

Vláda se provinila tím, že se rozhodla pro masivní grýndýl. Kdyby totho nebylo, nebyla by drahota ani inflace!

Ostatně, na covidové rozhazování tlačil nejvíc současný Slepenec!

L. Burget 6.12.2023 9:09

To je docela přiléhavé hodnocení aktuálního stavu. Moc by mě zajímalo, kdy nastane ten okamžik a voliči si uvědomí, že v Eurosojuzu jsme to dotáhli tam kde jsme bez ohledu na to, zda vládla koalice ANO nebo ODS.

P. Pepax 6.12.2023 9:04

Je téměř nemožné aby je uklidila 5-kolka.

J. Nevrkla 6.12.2023 9:03

K tomu je ovšem nutno poznamenat, že v covidové době chtěly dnes vládní strany rozhazovat ještě více. A když vláda chtěla zrušit lockdown, ODS iniciovala, aby se hejtmani postavili proti zrušení.

F. De Winter 6.12.2023 9:01

R^

K. A. 6.12.2023 8:59

Lžete Vy a nemáte ani dost důstojnosti, abyste slušně argumentoval. Za ceny energií může Lipská burza a válka na Ukrajině. Jenomže většina zemí ten problém dokázala vyřešit.

Rusko plyn prodává a před nedávnem ho začala v tichosti kupovat i Česká republika, ostatní to dělali mnohem dřív.

Ať žije vládní propaganda! Té je třeba věřit!

F. Kusák 6.12.2023 8:58

No samozřejmě.

F. De Winter 6.12.2023 8:57

Vy naprosto sprostě lžete, dá se to dohledat.

F. Kusák 6.12.2023 8:57

Asi nevíte, čemu se říká v ekonomice "vrtulníkové peníze". Ale to je vedlejší. Vy hlavně spekulujete, ale také rychle zapomínáte na covidovou situaci, a nejen u nás, ale v celém světě. Říkat, že vláda tehdy vyházela 800 mld. Kč je fakt velký nesmysl. Když tak, je možné polemizovat o tom, jestli to bylo moc nebo málo, jestli směřovaly tam, kde byly nejvíce potřeba. No je to taková akademická debata. Jak to chcete poměřovat. Také platí, že každý náklad má své výnosy a o tom nemluvíte. Je to z Vaší strany taková vládní a mainstreamová argumentace. Nemá to v dnešní situaci žádnou cenu. Lze se o tom jen přít.

J. Ganaur 6.12.2023 8:53

To odstavení německých jaderných bloků by si ovšem měli Němčouři vyžrat sami!!!;-€;-€;-€

M. Kanda 6.12.2023 8:53

Vy docela sprostě lžete. Babiš zpočátku zakazoval veškeré podnikání a žádné náhrady nechtěl platit. Navzdory tomu, že krizový zákon mu to přikazuje. Opozice mu ten zákon pouze připomínala.

A rozhodně nechtěla aby rozhazoval více. Pouze chtěla aby nikdo nezůstal bez odškodnění. Babiš klidně mohl vydávat mnohem méně zákazů a tím i mnohem méně odškodňovat. Měl to ve svých rukách a podělal to.

K. A. 6.12.2023 8:53

Ale ona je pravicová. Ekonomicky levicové strany v parlamentu vůbec nemáme. Nejvíc vlevo jsou Piráti, ANO a SPD, ale z hlediska ekonomické politiky je to všechno čistý střed. Nic levicového vláda nevymyslela jen lepí nejhorší problémy. Pořádný levičák by odešel z Lipské burzy, znárodnil ČEZ, zreguloval ceny potravin. To poslední by asi bylo blbě, ale ty první dvě věci by mohly ekonomice pomoci.

J. Ganaur 6.12.2023 8:52

Ne hůř, ale špatně.Jinak souhlas.:-)A ještě malá poznámka.Není dobrá alternativa!:-(;-€

M. Kanda 6.12.2023 8:50

Vy nevíte, že levný ruský plyn už nám nikdo nenabízí? Jak ho tedy chcete kupovat? Dodávky zastavila ruská strana.

A s těmi cenami energií je to taky pěkná blbost. Ceny energií se urvaly ze řetězu už za Babiše. Pád Bohemia Energy nastal na přelomu září/října 2021. Tehdy byl premiérem ještě Babiš. Takže LŽETE jako když tiskne.

Elektřina se obchoduje na celoevropském trhu a po odstávce německých jaderných zdrojů je prostě té elektřiny méně. Proto je logicky dražší.

K. A. 6.12.2023 8:48

Teď už se nebojuje mezi pravicí a levicí, ale mezi imperialisty a suverenisty. Na jedné straně ti, co chtějí předat všechnu moc Euro-impériu, na druhé straně ti, co chtějí zachovat státní suverenitu a proto se jim nadává do krajní pravice. Je to tak v celé Evropě. U nás je imperialistická Pětikolka, suverenistická SPD, Babiš je uprostřed a je to oportunista. K dobru bych mu přičet, že proti migračním kvótám nás ubránil podobně jako před tím Sobotka, jenže Fiala tu partii položil... Ani se nezdá, že mu za to něco dali.

M. Kocián 6.12.2023 8:48

Provinila se hlavně tím, že svým voličům lhala o tom, že je pravicová. Nemůže se divit, že se teď cítí oklamaní, když sype z rukávu jedno levicové rozhodnutí za druhým. K válce na Ukrajině se naopak postavila dobře (dle mého názoru), k řešením problémům s energiemi už hůř.

F. De Winter 6.12.2023 8:47

Soudruzi z Bruselské pětky to rozhazování vrtulníkových podporovali a dokonce kritizovali vládu, že rozhazuje málo a pomalu. Bruselská pětka v tomto nikdy nenabízela alternativu k Babišově vládě. Oni neříkali, že by dělali něco jiného, oni pouze tvrdili, že by to dělali lépe. Jedinou alternativou byla SPD.

Kromě toho současná vláda Bruselské pětky pokračuje v rozhazování i bez kovidu a všechny kraviny přicházející z Bruselu nebo Washingtonu nadšeně podporuje bez ohledu na jejich dopady na ČR.