Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Z. Asteris 2.12.2022 22:14Hmm, to vypadá lákavě, mohla bych někdy zkusit. A ještě víc mě láká s tím syrovým zelím, nemám ráda moc kyselé zelí... Dík za inspiraci. |
![]() |
L. Blaza 3.12.2022 10:08Rádo se stalo. :) |
![]() |
M. Crossette 2.12.2022 18:51Blážo, zajímavý recept, na obrázku vypadá lákavě.Tuhle kombinaci neznám a manžel má zelí ve všech podobách rád. V lednici mám stále asi čtvrt lahve kysaného zelí (udělané podle stejného receptu, jako píše Verenka), tak bych to někdy mohla zkusit. Fleky nemám, ale mám německé spirálky z durumové mouky, takže festné (kupuji přes net vždy sadu balíčků, protože je hodně používám). Tak s nimi by to mohlo jít. Já jinak z mého zelí dělám hlavně studený salát. Trochu bleskově v cedníku propláchnu pod tekoucí vodou, aby to nebylo tak slané, přidám čestvou, na drobno nakrájenou cibuli (i když už je tam ta kvašená) a zakápnu olejem.
Těstoviny ale dneska budou - právě ty spirálky. Včera jsme cestou odjinud zajeli do zdejšího "makro" a koupila jsem jak čerstvé žampiony, tak i balík (1.5kg) lístků špenátu. Tak budeou Liččiny těstoviny s houbami a špenátem (my to fakt milujeme). |
![]() |
L. Blaza 3.12.2022 10:08Maričko vyzkoušej, je to rychlý recept. :) |
![]() |
A. Zemanová 2.12.2022 13:05To zní velice dobře, Blážo. Už jsem takové fleky párkrát jedla, ale asi jsem je nikdy nevařila. Vašek si je nežádal a z domova to neznám. Ale učiním dotaz, pro mě je skoro cokoli se zelím prudce jedlé, ale Vašek zelí zas tak moc nemusí. |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 13:37Tak pro Vaška smícháš jen fleky s uzeným, můžeš i společně osmažit a připepřit na pánvi a zelí si přimícháš sama. :) |
![]() |
A. Zemanová 2.12.2022 18:17To je pravda. ostatně, někdy to tak dělám, jemu do jídla zamíchám zelí jen symbolicky a sobě zelí dopřeju. |
![]() |
E. Schlittermann 2.12.2022 11:39Kdyz to pred obedem ctu s prazdnym zaludkem, uplne se mi pri predstave kyseleho zeli sbihaji sliny. A to jakoze velice. Kysele zeli ja rada, nudle manzel odmita, deti by radsi jen nudle. Jeste uvidim, co vecer na taliri bude. Diky za inspiraci. |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 11:51Ráda jsem inspirovala! :) |
![]() |
V. Verenková 2.12.2022 11:30Ach Blážo,čítala som to o štvrtej ráno-starecká nespavosť a odvetdy slintám.Milujem kapustne/zelne/ fliačky.U nás sa jedávajú na dva spôsoby.Tí divnejší na sladko,my normálni na slano.Kapustu/zelí/ podusíme na cibuľke pridáme trochu karamelu a čierne korenie/pepr/,Hodíme na fliačky a posypeme husto opraženou slaninkou na drobno pokrájanou,Dobrotka, A považte vyrábam si vlastnú kyslu kapustu,mám vyborný recept pre malú domácnosť.Nežiadate,ale posielam: 5 kg kapusty/u nás predávajú už pekne nakrájanu/ posypem 2 hrsťami soli,1 čaj.lyž,nemletej rasce,1 čaj.lyžička cierneho korenia, 4 velké cibule,4 guličky nového korenia,4 bobk.listy,premiešať nechať pustiť vodu.Na druhý deň vyžmýchať dať do 4l.flaše od uhoriek,zalôiať tým nálevom,čo zostene nevyliať-budete dolievať,položiť na okno a za 3 dní je už výborná, stále chopdím okolo a užieram,robila som z nej segediňák a koložvársku kapustu.Obe výborne |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 11:51A segedín jsem už dlooouho nevařila, tak děkuji za připomenutí, uvařím! |
![]() |
A. Zemanová 2.12.2022 13:02Segedín je typicky zimní jídlo, taky se rozpomínám na zimní jídelníček. V létě prostě vařím jinak, mám chuť na úplně jiná jídla. |
![]() |
Z. Lika 2.12.2022 13:31Ono je to tradičně i tím, že kysané zelí je v zimě. Z letního zelí se pravé kysané nepodaří. |
![]() |
A. Zemanová 2.12.2022 18:15To je zajímavé, díky, Liko. |
![]() |
V. Verenková 2.12.2022 15:26vave presne si to pomenovala ako ja.Delím jedlá tiež na letné a zimné.A sekedin patrí k tým zimným.Pre mňa ešte je zimné obľúbené jedlo pečené zemiaky v trúbe aj s kožou a varené víno./Vonku nevľúdno hmlisto,ja v kuchyni prevaľujem v dlani horúce zemiaky,fúkam do nich,krájam s maslom a zapíjam vínkomLadov obraz v kzuchyni. |
![]() |
A. Zemanová 2.12.2022 18:18Áááá, Verenko, pečené brambory. Udělala jsi mi na ně chuť. Mám je ráda posolené a s kouskem másla a k tomu mám ráda mléko. Ne vytažené z lednice, ale v pokojové teplotě. Nic lepšího není. |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 11:53Jo a kološvárské zelí to je také náš oblíbený pokrm. Myslím, že jsem psala na Zvířetník i recept. Mňam! |
![]() |
M. Skálová 2.12.2022 12:19Kamarádka si vozí krouhané zelí ze Slovenska /ze Šamorína/. A nakládá si ho také tímto způsobem. |
![]() |
Z. Lika 2.12.2022 12:35Verenko, to je vynikající recept na domácí kysané zelí |
![]() |
Z. Iva 2.12.2022 10:43Nepoužívám fleky, ale jiné tvary - vrtule, kolena, kořením pepřem a česnekem a hlavně zapékám, má to podstatně lepší chuť než jen smíchané. |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 10:49Určitě existuje spoustu variant. :) |
![]() |
M. Skálová 2.12.2022 12:20Také mám ráda těstoviny zapečené. Normálně vařené sním ale ne moc ráda. |
![]() |
Z. Lika 2.12.2022 10:43No prosím, mám tu hlávku zelí, mám i pytlík kysaného, s tím něco určitě pořídím. Díky, Blážo |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 10:48Ať chutná! :) |
![]() |
Z. Jenny 2.12.2022 10:19Dnes trefa! Vaříme,baštíme,moc dobré jídlo. Mám ráda jednoduchá jídla po českém i po slovenském způsobu. Mňam ! |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 10:48Že jo: Mňamka! =D |
![]() |
Z. Matylda 2.12.2022 9:34Zelné flíčky děláváme, spíš ze syrového zelí. U nás se k tomu jí opečená klobása |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 10:15No vida, jak se krajově recept může lišit, ale určitě je vždycky dobrý! :) |
![]() |
E. Zvolánková 2.12.2022 8:11Krásný pátek všem a i nadcházející víkend. Díky za tip na víkendové jídlo |
![]() |
L. Blaza 2.12.2022 10:15Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala k dílu i k jídlu. :) |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=iklC1hVoV57hedr&p=whjQNdcq%7cF0tYmyD3hg%7cZD-giw_1MiyhnE5dfw%7cJMqejjSQk%7cwyGUjekiRB&x=QP8cl6)