Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
M. Crossette 1.10.2021 19:35Liko, díky. Květák byl zrovna minulý týden, Plánovala jsem obalovaný, ale pak nějak čas moc rychle pokročil a udělat ho jen sypaní strouhankou bylo mnohem rychlejší S rozebíráním květáku más pravdu, já (hlavně, když obaluji), tak některé růžičky také musím zmenšich. Přesně jako ty, také jako chirurg nožíkem opatrně proříznu a pak co nejjeměji oddtahuji, abych vršky neporušila |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 19:51Prima, určitě vyzkoušej. U obojího mě překvapilo, jak je to syté. A dobré |
![]() |
Z. Janaba 1.10.2021 16:48Díky Liko, dneska pro mne dobrý! Květák určitě zkusím. A česnek? Tím šmrcnu pokud je to vhodné každé jídlo. No, tedy do buchet ho nedávám, to je pravda! |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 18:02Tak to jsem ráda, ten květák je vyložená delikatesa. Slyšela jsem o melounu s česnekem, prý vážně dobré |
![]() |
Z. Jajka 1.10.2021 14:30Ještěže jsem na Mlsotník nakoukla hned po ránu |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 14:52Podzimní květáky mám taky radši, zítra spáchám klasický obalovaný, ale jen pro MLP - na jednu pánev, víc už bylo moc crcání |
![]() |
L. Jakovljevičová 1.10.2021 13:14Liko, oba recepty vypadají velmi jedle. Mám květák i zelí ráda a určitě vyzkouším. Včera jsem potřebovala nakrmit dva dospělé hladové vnuky jedním menším květákem. Rozšlehala jsem (hodně) dvě vejce, přilila asi decku oleje, přidala mouku s prdopečem (půl sáčku) a naředila trochou mléka, osolila a dodala trochu muškát. květu. Nalila jsem na předvařený květák do remosky a upekla. K tomu brambory a rajský salát. Zožrali to málem i s tou remoskou Na mně zbyla polévka - květáková |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 13:53Květákové růžičky zapečené ve vaječném těstíčku, to je velká mňamka. U nás se to dělalo tak, že se nejdřív osmažily otěstíčkované růžičky zvlášť a na pekáčku se zalily zbylým těstem, a teprve pak se to dopeklo. Salát k tomu... mňam! |
![]() |
Z. Tečka 1.10.2021 10:09Květák mám ráda, ale s tím česnekem mi nějak nepasuje. Spíš tak, jak píše Yga. Zelí s česnekem mi sedí líp. Ale pokud není zelí ke kachničce, nebo ke kusu masa vůbec, mám moc ráda syrové zelí s křenem, nebo takový ten obyčejný hospodský zelný salát. S tím česnekem ho ale někdy zkusím. Jinak nákuk do kalendáře: dneska je den seniorů a kávy. |
![]() |
Z. Matylda 1.10.2021 10:35Jo, ten hospodský zelný salát miluju. Na ten bych chtěla recept! |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 11:00Tak jsem zapátrala a finta spočívá v tom, že nakrájené zelí se zalije vroucí vodou a nechá pět minut stát. Pak se ocedí a následuje klasická sladkokyselá zálivka plus olej. |
![]() |
Z. Jenny 1.10.2021 12:13Já na ten vietnamský,který miluju! |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 11:21Tečko, česnek je i v květáku po římsku, a je to moc dobré |
![]() |
J. Fialová 1.10.2021 9:41No, nevypadá to marně, ale já asi začnu od konce. Tou křupavou klobásou |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 9:49Já věděla, že klobásou kápnu do noty |
![]() |
Z. Yga 1.10.2021 8:44Já myslím, že to zelí by mohlo být na Jarčiné stupnici možná i 1- ... krájet zeleninu ji asi nedělá problém (předpokládám, že nějakou krájí i pejskovi), jediný problém vidím to, že se to dělá nad ohněm... no ale v nejhorším případě si to všechno může dát v syrovém stavu a určitě si též pochutná - a možná to bude i zdravější Jinak mně se oba dva recepty moc líbí. P.s. květák pro Jarku - rozebrat, uvařit, ocedit, hodit na něj kus másla a osolit. Hotovo a já se toho můžu užrat - funguje to i s brokolicí (brokolici vařím v cedníku na páře, tudíž odpadá cezení) |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 8:52Podle mě je recept pro Jarku např.: na květák se koukat a k tomu přikusovat chleba s něčím Jsem ráda, že se recepty líbí, já tu sedím s přilbou na hlavě, že se do mě pustíte |
![]() |
Z. Yga 1.10.2021 8:54Proč s přilbou? Si necháváš dělat trvalou?! |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 8:58S přilbou jako ochranným prostředkem, přece. Trvalou zvanou květák neprovozuji |
![]() |
Z. Yga 1.10.2021 9:45A já si tě už představovala... |
![]() |
Z. Jenny 1.10.2021 9:30Jak jednoduché,že milý Watsone! |
![]() |
J. Fialová 1.10.2021 9:46Ygo, to by šlo, v rýžovaru mám takové oné na bezpracné vaření zeleniny v páře |
![]() |
O. Uživatel 1.10.2021 7:53Uživatel požádal o vymazání |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 8:48Výborně, jsem zvědavá, jak bude chutnat. Louis Aragon? Tak teď mám brouka v hlavě |
![]() |
T. Zana 1.10.2021 7:13Ano, květák je bezvadná věc, teda můžu ho i syrový, to je jednička všech jedniček A zelí je taky fajn - saláty a tak podobně, akorát to krájení to trochu kazí. |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 7:37Na krájení jsem si před lety pořídila "mandolínu", ta zvládne ty tenké vlásky ruk cuk, nožem je neumím. A zelný salát, dobře odleželý, je delikatesa. Ze syrového květáku mám nejradši lóbek |
![]() |
Z. Xerxová 1.10.2021 6:27hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům já dostala chuť na květák... a je mi jedno, jestli smažený, jako mozeček nebo placičky... jáááá chcííí kvěéétáááák |
![]() |
Z. Lika 1.10.2021 7:35Je opět květáková doba, takže do nich |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=8Sy8oZ6Oj1yZC3s&p=Q-VUiVEQ%7cJrk3Ul9mZA%7cf9q_8Ge5WbO-wAkVBG%7cFWzC1VOht%7cGlKdaCSWNu&x=wr5g6D)