1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kocián 24.6.2024 10:08

Na to jsou jen dvě možnosti - buď se kolem sebe moc nekoukáte, nebo je vám v tom, v čem jsme, docela dobře. Žijeme v zemi s jednou z nejvyšších korupcí a byrokracií, nevyššími cenami klíčových komodit při nízkých mzdách, nejnevstřícnějším postojem k občanům, jejich svobodám a soukromému vlastnictví ze strany státu, s největší úmrtností při covidu (tedy nejhůře zvládající krize), s prakticky nefungujícími státními institucemi (mimo vymýšlení dalších a dalších poplatků), s permanentními staveništi místo silniční sítě, o té železniční nemluvě, bez koncepce a výhledu do budoucnosti, kromě toho, že kráčíme mílovými kroky tam, kde jsme už byli, a podřezávající si i tu tenkou větev, na které ještě sedíme kvůli chimérám... A to nejsem pesimista, jen realista.

K. Zelený 24.6.2024 10:02

Ciwe měli byste vy odpůrcové sladit noty - buďto buržoazní původ nebo komunistka, nějak vám to hapruje!

K. Zelený 24.6.2024 10:00

Ciwe, to muselo dát práce a přitom taková blbost, co?

Sociologické hledisko? Volba bude umožněna mj. i lidem žijícím v zahraniční, kteří se v něm ocitli nedávno, tudíž jejich „žitá zkušenost“ je třeba jen o pár dní kratší, než voliče žijícího v Česku, také lidem, kteří se do Česka budou vracet – studenti, zaměstnanci, stážisté, stipendisté, apod. - proč ti by neměli mít vliv na to, jaké politické a tím i životní poměry je budou čekat po návratu? A vůbec, známost, znalost a „těsný dotek“ s českým prostředím mají mnozí expati díky současným možnostem informačních technologii zhusta mnohem lepší, než mnohý štamgast českého výčepu páté cenové či geront visící 7/11 na webu hlásajícím jemu milé názory, zvláště pokud mu tento umožní lidem s jinými názory buransky spílat – viz zdejší čoklí societa.

Politické hledisko? K tomu jen stručně: Musíte se více snažit, pane správče, i vy, pane Bureši i Okamuro, abyste expaty zaujali a stvořili pro ně přitažlivý politický program. Zatím jen nadáváte na zrcadlo, že máte křivou hubu.

Zbytek? Rádoby právnická omáčka zastírající skutečnost, že vy a vaši soudruzi se bojíte, imho oprávněně, že korespondenční volba ze zahraničí vám žádný prospěch nepřinese. No tak ty své odborné právnické pindy předložte ústavnímu soudu a až ten rozhodně, pak buďto jásejte, nebo sklopte uši a zalezte pod vodu

J. Drobný 24.6.2024 9:49

Milý pane, korespondenční volba je chladný kalkul na potenciální volební podvod. Obálky se budou otevírat na ambasádách a proč myslíte, že Lipánek mění ambasadory? Nikdo nikdy nezkontroluje zda volební lístek v nezalepené obálce je ten, který tam vložil sám volič.:-/

J. Roškota 24.6.2024 9:47

Kolik těch lidí v zahraničí bude asi připadat v úvahu ke korespondenční volbě? Tisíce? Takových slov kvůli takové prkotině.

O. Kaucký 24.6.2024 9:47

Že vy jste byla v KSČ? Z některých se po roce 89 stali nejtvrdší antikomunisté.

J. Roškota 24.6.2024 9:45

Domnívám se že rovné a všeobecné hlasovací právo je velký omyl. Asi nejlepší by bylo kdyby hlas měl váhu podle zaplacených daní, protože vlastnictví pozemků už bohužel není zcela relevantní. Z Babiše a Okamury by byl pravičák jak řemen.

O. Kaucký 24.6.2024 9:43

V čem se ta jeho moudrost projevila, prosím svěřte se.;-D

Pryč z EU.

J. Drobný 24.6.2024 9:40

To lidé jako Heidlerová nevidí ani ji to nezajímá, důležité je aby nevyhrál Babiš nebo Konečná!:-)

O. Kaucký 24.6.2024 9:38

Vy jste tu několikrát uváděl, že jste žil nebo žijete v Německu, asi máte i občanství, jak díváte na „moderní právo” šaria?

V. Havel 24.6.2024 9:37

Dobrý den, paní Heidlerová,

upřesňuji, že podání k Ústavnímu soudu nemůže činit fyzická osoba čili občan.

Přeji pokojný den.

VH

J. Drobný 24.6.2024 9:37

Proč tu žvatláte, když nemáte potuchy o co jde? Korespondenční volba neprošla senátem a nepodepsal ji zatím ani prezident. Na takovou stížnost musíte mít potřebnou právní erudici. Kam by ÚS přišel, kdyby si tam stěžoval kdejaký jouda, třeba jako vy, která o právu toho moc neví, zato je ideologicky kovaná a pětikolkově orientovaná.:-/

O. Kaucký 24.6.2024 9:35

Bolševici se také před r.89 cítili skvěle, ale zapomínali na ten zbytek lidí. Teď jsou různí oportunisté, kteří se také cítí skvěle, jen jim chybí kriminály pro ty, kteří se necítí skvěle a ozývají se.

V. Havel 24.6.2024 9:35

Dobrý den, pane Valento,

myslíte tím, že Ústava ČR se měla dodržovat jen v minulém století, v tomto už to není třeba?

Já osobně si to nemyslím.

Přeji pokojný den.

VH

O. Kaucký 24.6.2024 9:30

Korespondenční volbu neumožňuje Francie, Chorvatsko, Malta a Island.

J. Drobný 24.6.2024 9:28

Přišla jste si kopnout, jedubábo? Ta Kateřina vám dělá šťávy, jen co je pravda. Nenávistná stařena buržoazního původu o morálce káže a sama žádnou nemá, hnus velebnosti!:-(

O. Kaucký 24.6.2024 9:25

Přečtěte si ústavu, rudý průkaze.

I. Krahula 24.6.2024 9:22

Samá Kanda a stará bába.

V. Kučer 24.6.2024 9:19

Rudá proletářka Konečná se jasně vyjádřila proti grýndýlu a proti migraci což je hlavní důvod proč byla zvolena.

V. Heidlerová 24.6.2024 9:09

Proč očekáváte, že to udělá někdo jiný? Jste-li nespokojen a víte-li o nepravostech, podejte ten návrh aktivně sám, vždyť v demokracii máte rovný hlas, nemusíte poštěkávat za plotem, ale statečně jako občan podávat návrhy. Chladným kalkulem se vždy vyznačovalo ANO, SPD a KSČ, kolik tam by se našlo kalkulů a chytristik, které vedly k neveselé situaci v našem státu.

J. Vrabec 24.6.2024 9:07

Právníku (zřejmě s rudým průkazem) Ve většině demokratických zemí na světě, běžná záležitost.EU[>-]

V. Heidlerová 24.6.2024 9:04

Pane autore, která politická strana chladně nekalkuluje, když v tom je smysl prosazení jejích programů? I rudá proletářka Konečná se spojila s kýmkoli, přišel jí vhod z její strany nenáviděný zákon o možnosti koalic, a pro vidinu svého dobrého výdělku z kapitalistických fondů EU a trvalého postu uprostřed třídních nepřátel zaprodala svůj křišťálově čistý názor na směrování světa. Následuje tak nehynoucí vzor Marxe, který nikdy nepracoval a požíval výhod kapitalismu. Inu, KSČ je stranou nejpevnějších charakterů, a proto já korespondenční volbu podporuju. ;-D

M. Kanda 24.6.2024 9:03

Nevidím žádnou systémovou chybu.

M. Valenta 24.6.2024 8:55

Právník minulého století.

J. Drobný 24.6.2024 8:45

Nepodal protože neprošel celým legislativním procesem a tudíž není směroplatný.:-)

J. Drobný 24.6.2024 8:42

Jsou lidé kteří vystudují cokoliv, což však není zárukou, že dané problematice rozumí, zejména pokud ji nevykonávají v praxi. Viz třeba tetuše Danuše nebo stahovač králíků Drahoš. A pak jsou lidé ověnčeni mnoha tituly před i za jménem, což jistě vzbuzuje úctu a obdiv, ovšem jen do chvíle než dotyčný otevře hubu, viz třeba současný český premiér Petro Fialenko!:-(

P. Kubáč 24.6.2024 8:37

Ústavní soud je notoricky známý svými nemorálními aktivistickými rozsudky. ( viz třeba ostravský hoteliér, který Rusy nutil podepsat nesouhlas s okupací Krymu - ačkoliv to nebyli vládní činitelé a chtěli jen zcela apoliticky přespat)

Nicméně Podal už někdo na Ústavní soud návrh na zrušení korespondenčního paskvilu ?

J. Rejzek 24.6.2024 8:36

Stát je taková velká rodina a rozhodovat o dalším dění a konání v rodině i ve státu by měli pouze ti, kteří se na činnosti podílejí.

Když se doma bude rozhodovat, jestli postavíme garáž, bazén, zimní zahradu a nebo opravíme střechu, tak do toho nebude kecat nikdo, kdo se na tom nebude podílet, nebo v domku nežije.

Volit-kecat do toho by měli mít jenom ti, kteří platí daně. Kdo je neplatí, nebo stojí s nataženou rukou pro podpory a jiné dávky by právo volit mít neměl.

Pokud lidé žijí v zahraničí a neplatí u nás daně , nemají mít možnost rozhodovat o dalším směřování a konání v zemi, kde nežijí.

O. Mašek 24.6.2024 8:31

Před příchodem minulých voleb do poslanecké sněmovny, musela především aktuální vládní garnitura změnit volební systém (přes ÚS - Rychetského) aby s matematickou přesností vyhrála volby. Teď tady máme korespondenční volbu, která s matematickou pravděpodobností přinese hlasy opět této pětikolce.. Je to trapně zjevné + ve jménu demokracie.

Z. Lapil 24.6.2024 8:28

Umíme opravovat chyby náhodné, takže můžeme v klidu zavést chybu systémovou?

Je sice pravda, že při korespondenční volbě by se zrovna tato chyba vůbec nezjistila, ale to mi zrovna jako plast nepřipadá.