2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník I. 1.7.2008 14:44

Re: Re: Re: S timto článkem nesouhlasím

Být na tom tak špatně a ještě se nechat okrást od zubaře za bílé plomby na předních zubech, které jsou na viditelných místech základem hrazeným pojišťovnou, to je fakt smutné, pokud jsou vaše informace úplné.Pak tedy oznamte pojišťovně i jméno doktora, který to vaší dceři provedl.

selidka 1.7.2008 14:53

Re: Re: Re: S timto článkem nesouhlasím

dvě plomby na předních zubech? neměla byste naučit sve děti čistit si zuby? nebo na kartáčky taky nemáte?

p.s. jsem taky samoživitelka a už jako rozvedená jsem vystudovala dálkově VŠ. Myslím si, že lžete.

Občan X 1.7.2008 16:11

Re: Re: Re: Re: S timto článkem nesouhlasím

Vysokou školu dnes vystuduje i slepý, hluchý a dokonce i bez mozku. Ten na naše tzv. vysoké školy opravdu není zapotřebí. Ale klobouk dolů před Vámi.

Zelena bledule 1.7.2008 21:33

Re: Re: Re: Re: S timto článkem nesouhlasím

Buďte v klidu,na kartáčky zbývá,na mléko také... jen ty kazivé zuby v rodě jaksi neovlivním.Ale už vím!Naši předkové nás nenaučili tu správnou techniku péče o chrup,žádná dispozice!Hluboce před Vámi smekám.Pracovat,sama se starat o děti a ještě vystudovat,to jste dobrá.Jsem v práci tak 9-9,5 hodiny denně,jedna cesta integrovanou dopravou mi zabírá 1,5 hodiny /musím 4x přestupovat/,cesty jsou dvě denně.Po návratu domů zabezpečit chod domácnosti,pobýt s dětmi /nikoho jiného než mě nemají/.O víkendech jsem ráda,že mám na ně pár hodin víc a mohu se jim věnovat a zvládnou doma to,nač v týdnu čas nezbývá.Asi to dělám celé špatně... poraďte,jak jste tohle dokázala,na úkor čeho?Nebo jste super žena a vynechala jste po dobu studia spánek.. fakt nevím

selidka 1.7.2008 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: S timto článkem nesouhlasím

ne, nejsem žádná superžena, ale mám jen jedno dítě. Když jsem měla zkouškové období,  tak mi jeden dva dny pohlídala dceru moje matka, abych se mohla v noci učit (bydlely jsme v garsonce).

Vrozená kazivost je problém, je ovšem pravda, že bílé plomby na předních zubech (po čtyřky) hradí pojišťovny, takže jste se nechala ošidit.

Pro jakéhosi přispěvatele, jehož nick teď nevidím a který píše, že vystudovat VŠ muže slepý hluchý a blbý: nic jsem v životě nedostala zadarmo, ani v té škole (ESF MUB), to že jsem samoživitelka nikoho nezajímalo a stálo mě to hodně energie a čas, který jsem mohla věnovat dceři. Teď bych ovšem neměla problém zaplatit dceři plomby, nevadí mi platit 30 Kč u lékaře, a myslím si, že se každý má především snažit sám a nespoléhat se, že jeho problémy bude řešit někdo jiný. V tomto duchu vychovávám i svoji dceru. Rovněž jsem ji vštípila, že je dobré chodit k volbám, že člověk musí nést následky svých rozhonutí a další podobné zásady......

HonzaV 2.7.2008 0:00

k těm telefonům:

milá sovo, blbější příklad jste si vymyslet nemohla. Kdyby stát řešil a reguloval ještě telefonii, nemohl bych mít linku za korunu měsíčně a minutu za 60 haléřů. (Mluvím o IP telefonii, poskytovatelů mraky, napoví např. strejda google. To, že potřebuji internetové připojení, které samozřejmě není zdarma, beru na vědomí - ale to je jiná povídka.)

Asi nejste tak stará sova, když nepamatujete monopol SPT telecom, boje za deregulaci cen vytáčeného připojení k netu a všechny ty hrůzy let devadesátých ;-) .

Holt se musíte trochu starat, hledat, ptát se znalejších - a pak se dá krafat ve vlastní síti (a sítích peerovaných)  zadarmo (0.- Kč/min.) - a ani k tomu nepotřebuju žádný z neonových outů tarifů. Příklad: sedmiminutový hovor do Německa ve "špičce" - dvě koruny padesát. Nazdar.

Jiří K. 1.7.2008 11:36

Ach jo ...

Z článku je pravdivý první odstavec a první věta druhého.

Jinak je to excelentní ukázka tržního komsomolství, jakou by přemýšlející člověk po zkušenostech 90 let snad už ani neočekával.

Stačí si vzpomenout na éru ministra Rubáše a tehdejší bajky ODS o tom, jak zdravotnictví vyléčí konkurence.

Milý pane Kinkore, Češi nezapomněli požívat hlavu k myšlení, umí číst mezi řádky, jsou dosti imunní vůči prostoduché, byť intenzivní, ideologicky zabarvené propagandě a ledacos si pamatují.

BOMBON 1.7.2008 11:54

jiri k

s ods ten clanek nema moc spolecneho. ods je retoricka pravice, clanek je psany z pozice pravicoveho liberala.

no, k tomu, co jste napsal, snad jedine lze podotknout, ze vsichni, kteri smysleji jako vy, by meli moznost se navzajem zajistit dle svych predstav. preju vam to. tedy samozrejme za predpokladu, ze pro sve cile nebudete chtit me penize

jenze ono je pro linou a tupou luzu vzdycky lepsi mi vlezt do penezenky nez makat a zodpovidat za sebe a sve ciny... a vzdycky se najde dost dobytku, kteri v klotovych rukavech ci v poslaneckych lavicich vyjdou tomuto volani v ustrety a pekne demokraticky, v souladu se zakony a ustavou, mi do te penezenky vlezou...:-/

ciric 1.7.2008 12:14

Re: jiri k

Jseš obyčejnej pitomec a hulvát. Tak u tebe je uklizečka "líná a tupá lůza?"  Kolik bys jí platil tysnazivý a chytrý? To co jí platí ostatní? Tak to by jí podle autora článku nestačilo ani na základní pojištění. A věř, že uklizečka  má velmi vysoký vliv na zdraví lidí a tím na čerpání zdravotní péče. Bohužel tobě to nic neříká, protože po tobě uklízí maminka. Z tebe a autora článku je mi nanic.

BOMBON 1.7.2008 12:50

ciric

no, ohledne hulvatstvi staci porovnat formu nasich prispevku...

nikoliv, uklizecka pro me neni lina a tupa luza - nejak nevim, proc mi vkladate do klavesnice neco, co jsem nenapsal.

takze souhrnem - tykate mi, nadavate mi, vyvracite neco, co jsem nenapsal, argumentujete tim, co v clanku jeho autor nezminuje... myslim ze neni prinosne s vami diskutovat

preju hezky den

Ladislav N. 1.7.2008 13:07

Re: BOMBON IP: 85.71.182.xxx

 ;-)R^ !!

Kolombo 1.7.2008 13:28

Re: Re: jiri k

Neplatil bych jí nic, uklízím si sám.  A kdyby si každý platil zdravotní péči, neměl by ji "zadarmo", potom by třeba i víc platil té uklízečce a nežil ve svinstvu. Teď si každý zdraví vesele ničí, vždyť stát ostatní donutí aby mi léčbu zaplatili!

Jura Jurax 1.7.2008 10:55

Plně souhlasím,

Každý si zaslouží takovou péči, na kterou má peníze. Žádný morální nárok na majetek ostatních neexistuje. Kdo žádá a prostřednictvím státního násilí nutí ostatní, aby mu přispívali na péči lepší, chová se jako parazit, nikoli jako člověk, který zaslouží solidaritu. Pojmy solidarita a právo byly úplně překrouceny a právě jejich narovnáním musí jakákoli smysluplná reforma začít.

Ovšem kdybych dostal leukémii třeba, tak na to bych peníze neměl. Takže přesnější by bylo každý má nárok na péči v rozsahu pojištění, které si dobrovolně platí. A i tady je ta dobrovolnost sporná - tuzemští vykukové by neplatili nic a spoléhali na to, že dnešní společnost není dostatečně otrlá, aby takové vyčuránky nechala chcípnout. Takže jistá část onoho pojištění - minimální krytí - by musela být povinná. A hlavně - muselo by jít o pojištění - co si zaplatím na to jsem pojištěn - a ne povinnou daň (byť donedávna nekompromisně rovnou a i dnes pro zdrcující část populace rovnou pořád) z výdělku, jako je tomu dnes.

jarda 1.7.2008 11:33

Juro, ještě chvilku pokračuj

s  dostaneš se k podobnému systému jako je dnes- už ti chybí jen solidarita, to znamená zaplacení těm, co na to nemají, tak to u nás prostě chceme už sto let, tak tolik nenadávejte Julínkovi. Napište - být  na jeho místě, udělal bych toto / potom je tady ještě socansko komunistická sněmovna parlamentu a tam už by si s vámi poradili /

Jura Jurax 1.7.2008 11:42

Re: Juro, ještě chvilku pokračuj

Vy máte nejspíš potíž s pochopením psaného textu složitějšího než Ema má mísu ... aspoň mám takový dojem :-D ... já Julínkovi neklnu, naopak ... a ať tak či onak, i pojištění je do jisté míry solidární, že ano ... proto žádám částečně i povinné pojištění ... a kdo pracuje, na pojištění by měl - pravda ne vždy na milionářskou variantu ... chápete rozdíl mezi pojištěním a stávající daní? Ten je totiž zásadní.

BOMBON 1.7.2008 11:47

Re: Plně souhlasím,

nenene, resenim je proste je nechat chcipnout.

kazdy je zodpovedny sam za sebe.

Jura Jurax 1.7.2008 11:54

Re: Re: Plně souhlasím,

Kupodivu není - nejsme barbaři a taky je to politicky neprůchodné. Řešením je donutit platit!

Jura Jurax 1.7.2008 11:59

Re: Re: Re: Plně souhlasím,

Třeba i dodatečně - léčit na dluh.

Fafa 1.7.2008 12:54

Juro,

lecit na dluh po pravde receno nejde. Pacient po dejme tomu chemoterapii bude mit sice dluh, ale nebude prilis schopen jej splacet. Takze reseni je bud donutit platit pojisteni predem nebo nechat umrit. A to druhe reseni je civilizacne (a politicky) nepruchodne. Umyslne tedy pomijim treti reseni, spolehat u neplaticu na charitu.

BOMBON 1.7.2008 12:04

Re: Re: Re: Plně souhlasím,

pokud nejste barbar, nic vam samozrejme nebrani za nej zaplatit. jenom mi hlavne nelezte do penezenky...

kdyz mate pocit, ze musite nekoho k necemu nutit, pak si zjevne nebudeme rozumet. buzerovat lidi (byt by to bylo treba i v jejich zajmu) mi je cizi.

preju hezky den

ciric 1.7.2008 12:18

Re: Re: Re: Re: Plně souhlasím,

Tobě je hlavně cizí člověk. Jakýkoliv.

Roman 2.7.2008 0:01

Re: Re: Re: Re: Re: Plně souhlasím,

Sice to nebylo mířeno na mě ale i tak musim reagovat

ano cizí člověk mi je naprosto ukradený ale bez jakehokoliv zaváhání byhc přispěl snad jakemukoliv známému protože taková solidarita pomáhá utužovat sociální vztahy a narozníl přez státní poviné pojištění by tam existovala i zpětná vazba (dotyčný člověk by měl zase pomoci mě) Popřete kdokoliv z vás že kdyby vám někdo přispěl a tím vám zachránil život tak by vám byl lhostejný

tris 1.7.2008 13:18

Re: Re: Re: Plně souhlasím,

Juro..ale dneska pojišťovna nechává lidi chcípnout!!! Některé drahé léky se neplatí. Tržní řešení by bylo, že by se to řeklo otevřeně a každý by měl možnost si zvolit, jak moc chce, aby mu pojištění zahrnovalo i extrémně drahou léčbu. To dnes nemáte.

Parvus 1.7.2008 10:36

Ostatně,

tenhle Kinkor....

Pytel 1.7.2008 10:26

soukromě a svobodně

"Je to jediný morální a racionální způsob, jak lze jakoukoli hodnotu produktovat: soukromě a svobodně." - tak třeba elektřinu, zvláště pak z jádra, soukromě nelze produkovat. To platí pro všechny technologie mladší než 19. století, kde pan autor ekonom myšlenkově zůstal.

"Kdyby se do něj stát nevměšoval, bylo by mnohem efektivnější, lacinější a kvalitnější, úplně jiné než dnes" - pravda, velmi by se rozšířila léčba homeopatiky :-)

"Autor je ekonom" - no, spíše fanoušek hokynářství.

Kolombo 1.7.2008 10:30

Re: soukromě a svobodně

C tak nechat rozhodnutí na každém jednotlivci? Zatím vás nikdo nenutí nakupovat elektřinu, můžete si postavit vodní kolo, větrník nebo sluneční panel. Proč stát, a ne socani by měli svým příznivcům garantovat zdraví, pokud sie domnívají, že kolektivní řešení je pro ně psychologicky přijatelnější? Stát má monopol pouze na legální užití násilí, nikoli na efektivitu a hospodárnost. Stát = zločinecká organizace No 1.

Martin 1.7.2008 10:59

Re: Re: soukromě a svobodně

Kolombo - měl by sis zajít k psychiatrovi:-D

Andela 1.7.2008 12:36

Re: Re: soukromě a svobodně

Ale zije se vam zjevne dobre v lune te zlocinecke organizace....:-D

Kolombo 1.7.2008 13:07

Re: Re: Re: soukromě a svobodně

Nežije. Stojí to za belu.

Bubik 1.7.2008 10:31

Re: soukromě a svobodně

proč by nešlo soukromě produkovat elektřinu z jádra? U soukromníků štěpné reakce neprobíhají?8-o