16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 22.12.2005 21:16

Pozice parlamentnich politickych stran je otresena. Viz: www.volebnipreference.cz. Slavny internacional Jan Berger kandiduje za Pravy Blok v parlamentnich volbach

Pozice parlamentnich politickych stran je otresena. Viz: www.volebnipreference.cz. Známý spisovatel, filosof, herec, textař a hudebník JAN VODŇANSKÝ a slavný československý fotbalový internacionál a nejlepší fotbalista roku 1984 Jan berger  na kandidátkách politické strany Pravý blok – strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  www.cibulka.net
Volební program švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie „NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOĚ!!!", se kterým jde do nadcházejících parlamentních voleb politická strana Pravý blok – strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  www.cibulka.net pod vedením svého volebního lídra a pětinásobného politického vězně komunismu Petra Cibulky, se rozhodli svojí účastí na volebních kandidátkách podpořit i známý herec, spisovatel, textař, hudebník a filosof JAN VODŇANSKÝ , signatář Charty 77 a slavný československý fotbalový internacionál a nejlepší fotbalista roku 1984 Jan berger , který byl za komunistické diktatury a sovětské okupace rovněž z politických důvodů perzekuován a poté sám ve Švýcarské konfederaci prožil 13 let.S podporou těchto mimořádných lidí se Pravý Blok připravuje na prolomení 5% diskriminační volební bariéry a na vstup do českého parlamentu, aby svým programem změnil dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak.
Lojza 21.12.2005 16:43

Jak se v tom mám vyznat.

Slyším, čtu co Evropa, co Amerika a jak u nás je skvělé zdravotnictví, málem bych věřil, že se sem jezdí léčit americký prezidenti. Kdybych dopodrobna neznal jak bylo zacházeno s mým otcem po infarktu.
Potom jdu s nějakou prkotinou k dochtoru, i když mám zlomenej palec na noze, dostanu vynadáno že kouřim a chlastám, zavážou mi malíček a jdu. Dostanu recepisy na dvoje prášky. Ano, recepisy. Na každém jsou jedny prášky. Na každém je moje jméno, na každém je jméno felčara. Ale rozdílná IČa.  Když se na toho "lékaře" opravdu namíchnu, zadám jeho jméno do jistých seznamů a s devadesáti procentní pravděpodobností ho tam najdu.
I začal jsem v rámci možností člověka se stěží základním vzděláním pátrat jak to vlastně je s tou cenou za "lékařskou péči" zde a jinde. Moje babička byla ve službě ve Vídni. Takže jsem začal tam. V Rakousích se platí zdravotní pojištění ve výši 6,4% ze základu. Z toho halb und halb zaměstnanec a zaměstnavatel. U nás se platí 13,5%, z toho třetinu zaměstnanec a dvě třetiny zaměstnavatel. To jest plných 211% rozdílu. Pak mi došly mozkový závity.
Informovaný 21.12.2005 23:09

Re: Jak se v tom mám vyznat.

No, pokud dostanete infarkt na úzení České rebubliky, je pravděpodobnost, že budete léčen metodou aktuní PTCA jedna z nejvyšších v Evropě. A to i přesto že kouříte a chlastáte.
 
janci 22.12.2005 8:42

Re: Re: Jak se v tom mám vyznat.

coz se vam v Rakousku nemusi podarit.... Rakouskych 6 % je porad absolutne vic nez nasich 13%. Ceny vstupu, krome mezd jsou stejne....
Byg 21.12.2005 15:55

Krásně jste to vystihl

A já vám jen přeju, aby příští vláda ODS konečně umožnila privátním pojišťovnám normálně fungovat, a ne být vazaly státu a tancovat jak Rath píská. Snad konečně zruší jedinečnost VZP a postaví ji na roveň všem ostatním pojišťovnám a z občana udělá střed zájmu pojišťoven i lékařů a zároveň ho nechá o sobě rozhodovat.
Tohle všechno přeju vám jako výkonnému řediteli svazu pojišťoven, lékařům, i nám, pacientům.
Informovaný 21.12.2005 23:05

Re: Krásně jste to vystihl

Oh, Vy naivní prosťáčku!
 
Dejte si tu práci a přečtěte si Modrou šanci. Pokud bude realizována, pak pro pojišťovnu budete zajímavý jen jako zdravý a movitý. Jakmile onemocníte nějakou dlouhodobější chorobou a poklesne Vám platba na osobní účet - či ho vyčerpáte - pak pojdete jako pes.
 
Velmi doporučuji podívat se na vystoupení senátora Julínka v Krausově "Uvolněte se prosím".
Mysch 21.12.2005 15:30

Evropane (originalni)

uz jsem to tu sice nekolikrat popisoval.
 zamestnanci s mesicnim hrubym prijmem mensim nez soucasne 3525€ mesicne si plati napul se zamestnavatelem povinne pojisteni. pojistena muze byt za stejnou premii v podstate cela viceclena rodina. mohou si vybrat z nekolika desitek pojistoven.
ti, ci vydelaji vic, mohou byt pojisteni dobrovolne , lekarske vykony jsou v podstate stejne jako u prvni skupiny. vyber pojistoven jen o malo vetsi, nez u te prvni skupiny.
nebo soukrome pojisteni u nekolika malo pojistoven s tim, ze za lekarske vykony plati az petinasobek toho, co v prvnich skupinach, ale pojistovna jim hradi ukony, ktere pojistovny v prvnich skupinach neuznavaji.  treba homöopatii nebo heilpraktiker. ale take bryle a zubni protezy v plnem rozsahu.
plati podle veku o neco mensi premie, nez u zakonneho pojisteni. kdyz behem roku nepozadaji o proplaceni zadnych lekarskych vykonu, mohou dostat az tri mesicni premie zpet.
je to vyhodne v podstate jen pro mlade, svobodne a bezdetne, nebot premie se plati za kazdeho clena rodiny, muzi mene, nez zeny.
pokud jsem neco zapomel, hnyk mne urcite doplni.
Evropan (original) 21.12.2005 14:57

p.Myschi

jak to vlastne funguje tam u Vas ? Je tam komercni pojisteni typu, kere jsem popsal ? Diky.
Mysch 21.12.2005 14:26

Autor je výkonným ředitelem Svazu zdravotních pojišťoven ČR

no, tak to pozdrav panbuh a zly pryc, kdyz vykonny reditel ma takoveto vyjadrovaci schopnosti.
ani se neopovazim zeptat, kym byl na toto misto nastrcen.
ola 21.12.2005 12:27

Většina Vás píše o zdravotní dani a to je správné.

Zdravotní pojištění u nás neexistuje v tom smyslu jak jinde v záp. Evropě. Pojistit se musím já-
potencionální pacient a uzavřít smlouvu se zdravotní pojiťovnou na ty nemoce, kterých léčení
by mě mohlo  finačně zrujnovat.( to určí zákon). Taky  nemá smlouvu s komerční pojišťovnou automechanik, ale řidič a taky je tam spoluúčast a nejde s každým škrábancem do pojišťovny.
Solidarita je tímto zajištěna,ale není bezbřehá- která lidi demotivuje pečovat o své vlastní zdraví.
Ona těch cca 490 Kč, co nyní platí stát za "své" pojištěnce ( 500 tis nezaměstnaných, 20 tis. vězňů, děti, důchodce atd.) je směšně málo a zvýšení na 513 Kč tu krizi nevyřeší.
On pan Gajdáček by chtěl aby lidi povinně platili zdrav. daně a zdrav. zajišťovny s těma penězi
komerčně hospodařila. platila věci, co do zdrav. péče nepatří- helmy, bazény, antikoncepci,
výlety k moři, do Alp. Ať se změní jejích status na komerční pojišťovny a pak ať mluví.
Jura Jurax 21.12.2005 11:07

Jojo,

volte socany! Nadělí Paroubacka a dRátha - a plnou parou do prdele k socialismu!
Evropan (original) 21.12.2005 10:13

Me by stacilo

abych se mohl pojistit se spoluucasti, napr. do 10 000,- si vsechno hradim sam, chtel bych si priplatit za to abych nikde nemusel cekat, abych mel moznost, jako u zubare, vybrat si leky a materialy levnejsi ci drazsi, samostatny pokoj (vzdy, ne jen kdyz je volno).Proste klasicky vyber sluzeb, copak to je tak tezky ?
Jura Jurax 21.12.2005 11:12

Re: Me by stacilo

Je to těžké. Představte si, že by byli ubozí a ponížení, kteří by na takové pojištění dost nevydělali - tohle socan přece nemůže dopustit, ten bojuje za lidi. A ještě dopustit, aby sprostný lid si o něčem rozhodoval! To raději ať mají všichni (skoro - kromě funkcionářů Strany) kulové, ale normalizovaně stejné, aby si nezáviděli! Neboť když všichni všechněm všechno dáme, budeme se všichni mít jako v rájí, že ano - nazí mezi dobytkem.
Evropan (original) 21.12.2005 11:42

Re: Re: Me by stacilo

Tak ono to sice jde uz dneska, ale je to, diky absenci konkurence, pomerne vysroubovane :  Vizte napriklad program H+ Na Homolce, nebo GHC kliniku. Blby je, ze neexistuje nic mezi tim.
Informovaný 21.12.2005 22:59

Re: Me by stacilo

Nic Vám nebrání se léčit v čistě privátním zařízení, které  nemá smlouvu s pojišťovnou a vše se hradí cash.
Nic Vám nebrání léčit se v zařízení, které Vás zkasíruje soubežně s platbou od pojišťovny (ale poskytne tzv. nadstandardní služby) - je jich hodně.
Ale placení zdravotní daně se prostě nevyhnete, pokud žijete v civilizovaném státě.
adt 21.12.2005 9:31

podobnost na padesátá léta

je především v titulku. V češtině je používaný tvar "podobný čemu", nikoli "na co". Tvar "Podobný na ..." je rusismus. Ale věřím, že se tak právě v 50. letech běžně mluvilo. ;)
Antonín Hrbek 21.12.2005 8:40

pane Gajdáčku

velmi jsem zaslzel nad Vašim nářkem.
1. Lehce jste opomenul, že stát platí zdravotní pojištění i za státní zaměstnance a těch ení zrovna nejméně. Takže jeho podíl na platbách je vyšší než uvádíte.
2. Dřívější členové vedení za "zaměstnance", "zaměstnavatele", "pacienty" atd. ve skutečnosti nerepresentovali zájmy zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů ale zájmy různých lobby, které se za ně neoprávněně vydávaly. Odbory přece nerepresentují všechny zaměstnance, Český svaz zaměstnavatelů všechny zaměstnavatele a Svazu pacientů české republiky jste se asi nezeptal kolik má členů. Byl byste nemile překvapen.
3. Nikdo nikomu nebrání, aby si založil skutečně soukromou zdravotní pojišťovnu, nezávislou na státu. Jenom se do toho nikomu příliš nechce. Každý chce čerpat prostředky ze zdravotní daně.
4. O tom, že Vám jde jen o koryto a ne o zdravotnictví nebo dokonce pacienty není třeba mluvit.
doktor 21.12.2005 8:44

Re: pane Gajdáčku

Dík,pane Hrbku,napsal jste to dobře,není co dodávat.
divizna 21.12.2005 10:35

Re: pane Gajdáčku

Namíchnul jste mě. Ano, každý chce čerpat prostředky ze zdravotní daně. Hlavně ti, co tu zdravotní daň platí. Stát platí za své zaměstnance - tedy jako zaměstnavatel, proto by měl mít stejná (a ne vyšší) práva než ostatní zaměstnavatelé.Já platím zdravotní daň, protože musím, jinak bych velmi rád vložil své peníze do skutečně provátní zdravotní pojišťovny, která by se chovala jako pojišťovna a ne státu, který, zejména ve své komunisticko-socialistické verzi, mě sprostě okrádá na všech frontách.
Jura Jurax 21.12.2005 11:25

Jojo, pane Hrbku,

 Vy jste zase lehce opomenul, že státsice platí zdravotní pojištění i za státní zaměstnance a těch není zrovna nejméně - bohužel - ovšem ty prachy bere z daní těch, kdož nejsou státními zaměstnanci. Stát sám o sobě totiž nejspíš nevydělá ani korunu - a ty předražené a zhusta mizerné "služby", co monopolně vnucuje ...
Že dřívější členové vedení za "zaměstnance", "zaměstnavatele", "pacienty" atd. ve skutečnosti nerepresentovali zájmy zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů, ale zájmy různých lobby, které se za ně neoprávněně vydávaly - budiž; takže jest třeba jednoty, vedení má vyjadřovat zájmy státu, přesněji vládnoucí strany - a žádný jim nebude kecat do toho, jak hospodaří s penězi pojištěnců. Socanové totiž pracují pro lid (nazývají se asi lidem?) a myslí to tudíž dobře a upřímně.
Soukromou pojišťovnu založiti lze - ovšem pouze tehdy, když se bude lze odhlásit od povinného "pojištění" státního. Protože jinak by jeden platil dvakrát - a to si málokdo může dovolit; a kdo si to dovolit může, zase nebývá tak blbý ...
Že jde autorovi taky o koryto je docela možné, ovšem bojujíc za své koryto napomáhá dobré věci - bojí proti zvrhlé zhůvěřilosti socanů spratka Ratha a buldozera Paroubacka.
J. T. 21.12.2005 11:44

Jo tak on nikdo nikomu nebrání

A když se pojištím u soukromé pojištovny, tak jí budu moci dát peníze co odvádím za zdravotní pojištění. Samozřejmě že ne, prolhaný bolševiku.
Láďa 21.12.2005 8:03

Zdař Bůh

V tomto státě mě už nepřekvapí nic. Zemědělec je odborníkem na finance, horník na zdravotní pojištění, ...
dvd 21.12.2005 13:27

Re: Zdař Bůh

a co takhle právník rovnou po škole?
janci 21.12.2005 7:11

zajimave,

ze i v padesatych a sedesatych letech bylo ceskoslovenske zdravotnictvi davano WHO za vzor v mnoha oblastech...
A pokladensky system z prvni republiky by dnes mozna spoustu problemu vyresil.K tomu ovsem chybi politicka vule a odvaha - i napravo.
Josef 21.12.2005 6:05

Pan Gajdáček

Pan Gajdáček nějak pozapomněl na 14 miliardový dluh VZP
dvd 21.12.2005 7:01

Pepíčku

až budeš smět vydělat 10 tisíc měsíčně a budeš muset utratit 11 tisíc za stejnou dobu, tak budeš v dluzích dřív než řekneš švec.
Josef 21.12.2005 8:44

Re: Pepíčku

To se ale musíš naučit hospodařit a neutrácet za paláce,auta,antikoncepci, plavání a Mořské koníky,když na to nemáš. 
dvd 21.12.2005 9:29

Pro nechápavého Pepíčka

Ještě jednou a lépe: "Až budeš smět vydělat 10 tisíc měsíčně a budeš muset utratit 11 tisíc za stejnou dobu, tak budeš v dluzích dřív než řekneš švec." A když navíc utratíš 500 za něco za co bys utrácet nemusel (? - třeba za platy zaměstnanců, otop, světlo atp.), buděš v těch dluzích dříve. A když těch 500 neutratíš, tak budeš v dluzích později. --Ono je třeba vědět něco o struktuře výdajů VZP. Prostě pouhé platby za lékařskou péči přesahují částky vybrané na pojistném. Ale to je evidentně tabu tema, stejně jako skutečnost, že stát platí za "své" pojištěnce cca polovinu minima, co může platit pojištěnec nestátní.
Josef 21.12.2005 10:45

Re: Pro nechápavého Pepíčka

Ty bys mohl dělat ředitele VZP z fleku,když Ti jdou tak dobře počty a znáš strukturu výdajů pojišťovny Jenom jednu radu - až budeš muset platit 11 000,když vyděláš jenom 10 000 za měsíc,tak musíš zvednout telefon a někomu zavolat,že to tak nejde a ne jako ta hodná teta Musílková,která jenom seděla a koukala,jak ji dluhy rostou a když to chtěl řešit  bývalý ministr Kubinyi v parlamentu,tak se mu vysmála do očí.
dvd 21.12.2005 13:26

Děkuji, nechci

(tedy dělat toho ředitele). Jinak o té struktuře výdajů - na rozdíl od většiny diskutujících (ale i politiků) - něco vím. A ta hodná teta Musílková varovala stran toku financí nejednou. Ovšem lékařské lobby pod vedením stávajícího ministra Ratha se to zatraceně nelíbilo.