25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Informovaný 21.12.2005 1:57

Prdlajz

U nás neexistuje zdravotní pojištění. To co se pojištěním nazývá, je ve skutečnosti zdravotní daň a na její vybírání nepotřebuju 9 různých institucí, ale stačí mi odbor na ministerstvu financí.
Pro pacienty je úplně jedno, u jaké jsou zdravotní pojišťovny. Jediný kdo ostrouhá jsou managementy pojišťoven.
dvd 21.12.2005 6:59

Re: Prdlajz

A co takhle to zdravotní pojištění konečně zavést?
Netřeba 21.12.2005 7:19

Re: Prdlajz

Mně jako pacientovi není jedno, u které pojišťovny jsem.
Některé totiž mají mnohem hezčí paláce, než ty ostatní. A po těch toužím.
rv 21.12.2005 10:28

Re: Prdlajz

Pro někoho je jedno u jaké je pojišťovny, pro někoho ne. Některé pojišťovny totiž své klienty odměňují za zodpovědný přístup ke svému zdraví, což je výhodné jak pro pojišťovnu (méně výdajů), tak pro klienta (je zdravější). Tím se pojišťovny liší. Naší vrchnosti se to samozřejmě nelíbí, protože zodpovědnější klienti do takových pojišťoven přecházejí. Vrchnost proto pojišťovny různými způsoby omezuje a poškozuje (např. vybrané pojistné jde do společného hrnce a jednotlivé pojišťovny dostanou částku jinou, než tam vložili jejich klienti).
Informovaný 21.12.2005 14:02

Re: Re: Prdlajz

ale prdlajz - všechny pojišťovny se chovají úplně stejně - protože v rámci stávajících právních předpisů se jinak chovat nemohou. Odměny za zodpovědný přístup - to je jedna ze stabilních legend - je ale z říše pohádek a mýtů.
Zaměstnanecké pojišťovny se pouze snaží přetáhnout VZP mladé, zdravé a slušně vydělávající. je to velmi prosté - korupcí managenetu podniků - zaměstnanci jsou pak nuceni přejít k podnikem zvolené pojišťovně. 
Ve stávající podobě je správné zaměstnanecké pojišťovny zrušit.
Balů 21.12.2005 17:19

Re: Re: Re: Prdlajz

A vy že jste informovaný?
informovaný2 25.12.2005 19:47

Re: Re: Re: Re: Prdlajz

Jenže ono tumu tak doopravdy je. VZP má naprostou většinu tzv.státních pojištěnců, tj.těch, za něž platí pojistné stát(důchodci,děti,nezam....),současně nejhorší=nejdražší strukturu pojištěnců,takže tu nejdražší léčbu platí VZP a nikdo jiný.Protože o tom také hodně vím,tak malý příklad:pacient onemocní nádorem,je pojištěn u zaměstnanecké poj.,nemocnice mu doporučí přejít k VZP,protože ta tu neskutečně drahou péči uhradí a po roce se vrací zpět k zaměstnanecké.Běžný postuo.
Ráth jako šéf ČKL nutil socanské ministry,aby se navyšovaly dramaticky platy lékařů,Musílková a ředitelé nemocnic varovali,že bude fin.krize,jenže jim bylo nařízeno. Ředitelům nemocnic vyhrožováno odvoláním.Začalo se s tím za B.Fišera.Takže ten dluh je zejména díky panu Rathovi,Kubkovi atd.
A jistě i neochotě vlády definovat,co se ještě z veřejného zdrav.bude hradit a co už ne,kolik se navýší spoluúčast,jenže to jsou pro socialisty TABU!
Nějaká antikoncepce je úsměvná.Začaly ji platit zam.poj.,ne díky svému geniálnímu hospodaření,ale díky velkému podílu lidí,kteří platí pojistné,struktura pojištěnců se tomu říká=velké příjmy a relativně malé výdaje=lidé co pracují jsou spíš zdraví, takže ženy v prod. věku začaly od VZP odcházet.Tak VZP začala proplácet též,jistě,jako jiné pojišťovny v rozporu s legislativou.Ale když už kritizovat,tak se snažme být přesní.Legislativu porušují všechny pojišťovny.Co např.nedávná reklama Hutnické ZP,která každému novému poj.slibovala 1000,- Kč?Na základě jakého sazebníku či legislativy?Kdyby se přeregistroval milion lidí,to by proplatili z peněz na úhradu zdravotní péče miliardu?Asi,že?A z čeho,resp. na úkor čeho? Prostě by nezaplatili zdravot.zařízením.13 let to tak funguje.Já se v tom systému pohybuji od roku 1993,takže cosi málo o tom opravdu vím.