9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 24.6.2007 1:08

Re: Re: Re: ach tak

vy jste asi debil- nejsem žádný modrásek, i když místní popletenci znají jen jednu variantu opačnou od bolševiků. Co tuším a netuším ohledně medicíny, to nemáte ponětí a motat výrazy "konzervativní a pravicové" do debaty o elektronické evidenci je zřejmě důsledek diagnozy, kterou byste měl mít napsanou na náramku, aby vás zbytečně neresuscitovali, byly by to vyhozené peníze.

Jurgen 24.6.2007 0:57

Re: Re: ach tak

hmm - tak to je v lepsim pripade nepravda - o vylecenych STDs nemam povinnost informovat vubec nikoho krome transfusni stanice - a to jen chci-li darovat krev.

Je kouzelne jak vsichni modrasci obhajuji takto vyrazny zasah do soukromi - inu konzervativniho a pravicoveho na tom neni vubec nic - je to jen dalsi databaze osobnich (velmi osobnich) udaju. To s tou ledvinou je asi hodne spatny vtip - asi netusite, ze pri uraze se provadi minimalne RTG a navic nic pacientum s takovymto postizenim nebrani mit na ruce naramek s takto dulezitymi udaji prave pro pripad urazu a pozbyti vedomi.

Jenze modrasci budou obhajovat do sebezniceni - neb je to "jejich dite" IZP trikrat HURA.

AndyO 24.6.2007 0:39

Re: Re: S projektem IZIP naprosto souhlasím

tak sem s jejich výčtem. A prosím vynechte hlavní zádrhel, tedy že ho nevymyslel Rath. Díky.

AndyO 24.6.2007 0:27

Re: ach tak

pokud máte nějakou pohlavně přenosnou nemoc, jste povinen o ní informovat lékaře,  i kdyby to byl zubař.

Lékaři o vás budou vědět všechno, ale ujišťuji vás, že je nebude zajímat nic jiného než diagnostikovat vaši nemoc, vyléčit vás a pak už vás nikdy nevidět, jen na vás brát paušály. Pikantní detaily o vašem zrození je rozhodně zajímat nebudou. Na druhou stranu, rozhodně nebude hrozit, že by vám nějaký doktor ufik po úraze,  vaši jedinou ledvinu, i kdybyte byl v bezvědomí. Věděl by hned, že máte funkční jen jednu. Například.

Ladislav 23.6.2007 17:51

Re: pane Cabrnochu

Pokud ten system selze bude slouzit jak argument proc investovat mene do IT. Nejasejte jen kvuli jasotu, prosustrovane penize zustavaj prosutrovanymi penezi.

Ladislav 23.6.2007 17:49

Re: Může kolega Cabrnoch vysvětlit,

Jinde ve svete asi vic premysli nez zacnou rozhazovat.

V clanku chybi fakta kolik doktoru ten system pozuiva, kolik pacientu a jake jsou trendy. Starsi clanek (http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005112101) tvrdi ze je to drahy propadak.

Jurgen 23.6.2007 17:16

ach tak

no zacal jsem cist a najednou jsem mel pocit, ze se mi nekdo snazi neco prodat - a bylo to tak - pan VRODS jen lobuje za produkt, v nemz ma ODS sve "zajmy"...

Ale neco do diskuze - co by pacienta - mne rozhodne nelaka moznost, ze vsichni lekari, ke kterym kdy pujdu budou o me osobe vedet uplne vsechno a to i ze zcela nepribuznych oboru. Aneb co je memu zubari do toho, jestli mam sennou rymu a podobne, co je gastroenteroogovi do toho, jestli jsem se narodil cisarskym rezem nebo ne ... A to pouzivam priklady, ktere nejsou az tak choulostive. Pohlavne prenosne choroby, gynekologicka vysetreni, zakroky plastickych chirurgu  atd.

Nebo by to snad bylo rozdeleno na verejne informace a informace privatni a pacient by sam rozhodoval, ktery lekar smi co videt ... :p

doktor 23.6.2007 16:21

Re: S projektem IZIP naprosto souhlasím

VŠICHNI čeští lékaři, soukromí i lékaři - zaměstnanci, používají denně k práci počítač. Mimo jiné - jak zdravotní pojišťovny (a nejen u nás, v celé Evropě), tak ČLK požadují krom elektronické dokumentace také dokumentaci v psané podobě. Těch zádrhelů IZIPu, včetně samotného jeho principu, je spousta.

doktor 23.6.2007 16:15

Může kolega Cabrnoch vysvětlit,

proč IZIP nikde na světě nemají? To je jeho vynález  tak geniální? Nebo existují jiné důvody?

nepolitik 23.6.2007 13:45

S projektem IZIP naprosto souhlasím

Je výhodný pro lékaře i pro pacienty. Pokud ho zavedou všechny pojišťovny, potom budou i lékaři nuceni opatřit si počítač. U Dráta to byla pouhá závist a nepřejícnost, protože s tímto nápadem nepřišel on. ;-)

občan 23.6.2007 13:21

Pro lékaře ne, pro mnoho pacientů nebezpečné

Přátelé, v Estonsku hlasovala drtivá většina obyvatel přes internet a vše alespoň ofuciálně bylo v pořádku, asi proto, že většina obyvatel je taková, jaká je.Dovedete si hlasování přes internet představit v Česku ? Já ne. A podobně by to vypadalo s elektronickým přístupem k databázím pacientů se všemi údaji. Pro lékaře samozřejmé a nezbytné, ale přístup přes internet od kohokoliv, kdo pod jakoukoli záminkou zjistí heslo a psw....no nevím, opravdu nevím.....

baltahsar 23.6.2007 11:51

Re: Re: pane Cabrnochu

Radši se necháte léčit od ajtíka?

Pavel Šůra 23.6.2007 11:19

Podpora

Vážený pane,

jsem velmi rád, že už na Vás a Váš projekt ten drzej závistivej a podvratnej Rahtlík nemůže štěkat. Teď jenom mám trochu obavu, aby mu náš hravej národ nedal zase příležitost. Ta jeho středověká inkvizitorská argumentace, kterou Vám ho začal likvidovat se nedá přehlédnout.

Vašemu snažení držím palce.

Pavel Šůra 23.6.2007 11:12

Re: pane Cabrnochu

K doktorovi bez počítače bych se v dnešní době asi už bál chodit.

Alfons 23.6.2007 10:50

Re: pane Cabrnochu

Nemáš IZIP? Zrušíme s tebou smlouvu.

jirka.s. 23.6.2007 9:59

Re: máme svobodnou volbu lékaře.

No, se změnou toho zubaře bych neviděl tak jednoduché!

Saul 23.6.2007 9:08

Nejde jen o informovanost pacientů

Systém elektronických soustředěných informací o zdravotním stavu a léčebných postupech (omlouvám se za nevýstižný název, ale lépe to neumím) by byl účelný nejen jako zdroj informací pro pacienta, ale také pro lékaře, protože by bylo jasné, na co pacient trpí, co užívá atd., aniž by to musel pacient ve spěchu "dolovat" z paměti. V neposlední řadě by to jistě přispělo k odstranění duplicit v diagnostice (opakovaná vyšetření téhož nebo podobného obsahu apod.), což by asi i snížilo náklady zdravotnictví.

hufv 23.6.2007 8:50

máme svobodnou volbu lékaře.

Prostě jenom změním lékaře, ke kterému chodím. Můj zubař i praktik oba počítač a připojení mají a IZIP používají. A nemocnice, kam chodím na vyšetření, je mají všechny.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 23.6.2007 7:01

pane Cabrnochu

jako programator jsem samozrejme vsemi deseti pro IZIP, ale reknete mi, jak donutim sveho obvodniho lekare, sveho zubare a dalsi, aby pouzivali IZIP? Prijdu do ordinace, polozim prukaz zdravotni pojistovny a zduraznim, ze jsem registrovan v IZIP. "No jo, jenze mi nemame pocitac" dostane se mi odpovedi. Co s tim?

Alfons 23.6.2007 5:13

To ne!

Nám se v našich zasmrádlých kartotékách  dobře žije. Vaši lékaři-tajemní roztoči. Nikomu nic neřekneme, nikomu nic nedáme. IZIP? Ani za nic! Bylo by nám vidět do naši kuchyně.  A naši pacienti by o nás psali do IZIP co a jak u nás pořídili atp.