7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cipísek 4.2.2009 13:27

Re: Milý autore,

Jen jestli s ním pak bude co utírat......

vladimír 4.2.2009 10:02

poplatky

Expert cssd na právní problematiku Koudelka tvrdí, že pokud se zastupitelsvtvo v krajích dohodne,že nebudou platit celostátní zákony, tak je to v pořádku ("demokratické dle cssd).Takže v jednom kraji můžeme jezdit na červenou, neplatí značka předností v jízdě  a když náhodou zaviníte nehodu, tak to za vás zaplatí kraj. Děkuji, ale tohle nechci.

Malý Aston 4.2.2009 10:17

Re: poplatky

A já jsem zase zastáncem tohoto řešení.Každý kraj bude mít svou armádu,policii,celníky a své zákony a konečně bude ukončena vláda pražáků.Zruší se veškerá ministerstva,poslanecká sněmovna,senát i prezident. Konečně se dostane vláda do blízkosti občana a bude vládnout hejtman.Jen se obávám,že na krajích vzniknou nové poslanecké sněmovny,senáty a prezidenti a ministři a bude to ještě horší ale podstatné bude,že se konečně odstraní nezaměstnanost.Každý občan bude mít nějakou funkci.:-D

ascari 4.2.2009 11:09

Re: poplatky

a časem se to zavede tak, že i každé město a vesnice bude mít svou armádu a celníky a konečně bude ukončena vláda Brňáku,Olomoučáků,Plzeňáků...vláda bude občanovi tak blízko až mu to nebude milé a bude vládnout starosta.Pracovních míst vude přebytek,jen peněz na mzdy bude málo.

Radek 4.2.2009 12:25

Re: poplatky

A pak se zrusi i starosta, armada, celnici a bude konec vladnuti v cechach.

Eva D. 4.2.2009 17:22

Re: poplatky

Takže fakticky pokud se dohodnou zastupitelé města, není třeba respektovat nic, co přijde z kraje. A pokud se rozhodou členové Rady školy, spadající pod kraj je také možno se na nějaké blbinky z kraje.

Takže konečně bude co občan, to suverén.

ranbow 4.2.2009 11:38

Re: poplatky

a že by se nenašel žádný paragraf o účelném nakládání se svěřenými penězy?? Příště ty stovky milionů můžou darovat pání radní sami sobě a taky to bude právně v pořádku...

Picka 4.2.2009 11:45

Re: poplatky

Jako by si tohle rozdelovani penez mezi sebe neoblibila hlavne ODS;-€!!

Tak prestante tuto vlastnost pripisovat vyhradne CSSD!!               A nezamenujte socialni demikrycii s KOMUNISMEM!!!Rv           Vzdelany clovek ví ze to je neco uplne jineho!!!(Y)

Ladislav N :-))) 4.2.2009 11:48

Re: poplatky

Jaký je proboha rozdíl mezi KSČ(M) a ČSSD?  ;-P

blackblister 4.2.2009 11:50

Re: poplatky

Vy se pište s háčkem, člověče!

Picka 4.2.2009 11:54

Re: poplatky

Takto uboze jsem urážel v páté třídě Pane

LERAK 4.2.2009 9:57

Co se dá dělat,

levicový odpad je bez mozku. Stinná stránka demokracii. Tj. nedostatek poněkud slušnějších levicových politiků.

ranbow 4.2.2009 9:49

Mám dotaz

To že v krajských lékárnách jsou vyšší ceny léků, to je fakt, podpořený  srovnáním cen   léků v jednodtlivých lékárnách , a nebo jen autorova domněnka, že si tam můžou, kvůli snížené konkurenci, něco přirazit na režii?

Uvědomte si, že  i ta krajská lékárna  ty poplatky dostává, jen z jiného účtu, z kraje. Venkoncem, mnozí pacienti, ty dary nepříjímají, a tedy i v lékárně ten poplatek platí ze svého. To je je jim účtovaná jiná cena za lék,a  nebo mají prostě smůlu a platí vlastně 2x ???

Ignác 4.2.2009 10:54

Re: Mám dotaz

Fakt je, že rozdíly v cenách doplatku na jedno balení léku mezi dvěma lékárnami mohou být o řád vyšší než poplatek 30 Kč. Zjistit ale dopředu kolik se za který lék ve které lékárně doplácí není až tak jednoduché a to, že rozdíly v doplatcích mohou být tak obrovské není obecně známé (Zejména starší lidé zvyklí na jednotné ceny na to ani nepomyslí). A tak se klidně stává, že doplatek několika stokorun berou zákazníci lékárny jako nutné zlo (přitom o lékárnu dál by ho neplatili) ale poplatek 30 Kč jim připadá jako zlodějina. A případy, že zákazníci i po odpuštění poplatku zaplatili víc, než by zaplatili jinde s poplatkem se staly - jestli to byla jen náhoda se bez systematického porovnání doplatků v různých lékárnách říct nedá. Ale pokud byste se choval tržně, tak v situaci, kdy díky "promo akci poplatky" máte zajištěný zvýšený příliv zákazníků nebudete ceny tlačit dolů. Fakt je ale, že pacienti by  potřebovali dopředu dostupnou informaci kolik se za konkrétní lék v konkrétní lékárně doplácí aby se mohli  rozhodnout kde si ho vyzvednou.

ranbow 4.2.2009 11:35

Re: Mám dotaz

Což je samozřejmě chyba - když to srovnám s nabídkami hypermarketů, které mne každý týden informují o akčních cenách jejich výrobků, takže mohu v klid srovnávat, mají lékárny dost skluz. A že cenu doplatku se člověk dozví vlastně až v okamžiku markování...

Kef 4.2.2009 11:43

Re: Mám dotaz

souhlasím a je pravda, že v každém jiném obchodě jsou všechny ceny jasně uvedeny (je to tuším stanoveno i zákonem), jenom v lékárnách nikoli a dozvíte se je vždy až ex post. Jasné zveřejnění ceníků by bylo velmi užitečné.

Ivan 4.2.2009 12:22

Re: Mám dotaz

ODS samozřejmě nikdy nedopustí "takovou deformaci"  svobodného trhu, aby např. každá lékárna musela svůj ceník zveřejňovat na webu a každý si mohl udělat srovnání cen a tržně se rozhodnout.  Přece je nutno nechat obchodníkům lékárníkům svobodu v podvádění.

karlos 4.2.2009 13:05

Re: Mám dotaz

Ty jsi kretén a už nic tě nezachrání.

Eva D. 4.2.2009 17:18

Re: Mám dotaz

Jste zoufale, zoufale neinformovaný a opožděný, Ivane. Už delší dobu si můžete najít na webu lékárny, které fungují i jako internetové a v pohodě domova porovnat ceny a dokonce i nakoupit. Dělají to dobrovolně a časem, pokud do toho nebudou .... jak to říci slušně... Rath a celá ta jeho pitomá prolhaná grupa, bude to jich to brzy dělat mnohem víc.Neviditelná ruka trhu zařídí víc, než ty hloupé zákazy a příkazy....

Ypsilon 4.2.2009 13:28

Re: Mám dotaz

"Uvědomte si, že  i ta krajská lékárna  ty poplatky dostává, jen z jiného účtu, z kraje. " Tímhle jste si jistý? Pro lékaře a špitály to platí, ale platí to i  PRO LÉKÁRNY? . Pak bych totiž nechápal ten řev....Pokud to platí, dejte sem, prosím, link na rozhodnutí některého z krajů .

ranbow 4.2.2009 15:10

Re: Mám dotaz

No třeba tady

http://www.i-noviny.cz/zruseni-poplatku-v-libereckem-kraji-zvysilo-zajem-v-lekarnach-21089.html

Píše se tu "Liberecký kraj hradí od neděle regulační poplatky za pacienty ve dvou krajských nemocnicích v Liberci a České Lípě a v jejich lékárnách '... Podobně

http://www.mediafax.cz/regiony/2812325-Kraje-v-nedeli-zrusily-poplatky-ve-zdravotnickych-zarizenich-i-lekarnach  - na konci se píše Úhrada poplatků se týká také lékáren při krajských nemocnicích. Takže ano - a ten řev je právě proto, že lidi choděj s receptama do krajské lékárny aby ušetřili za poplatky. Když tam zajede babička co má zdarma průkazku na dopravu a přinese pakl receptů za celou rodinu a všechny sousedky, tak už je to slušně uspořená částka. Ostatní lékárny sou pak škodný že do nich lidi nechoděj.

Ypsilon 4.2.2009 17:26

Re: Mám dotaz

Fajn, díky alespoň za tuhle informaci. Večer se se zkusím podívat, zda najdu nějaké rozhodnutí krajského zastupitelstva (nebo Rady zastupitelstva?), kde to bude jasně řečeno. (Jsem Pražák, takže tohle dění v lékárnách jde tak trochu mimo mne, a nemám možnost si to nikde na místě ověřit.)

Pak je ovšem pro krajské lékárny stav NAPROSTO stejný jako před 1.2. 2009 a vyhánění cen léků na maximum  je docela slušná šupárna, zvlášť pokud je vlastní kraj. To kraj nemá co by  vlastník páky, aby tohle ovlivnil? Otázka není řečnická, skutečně se ptám, protože nevím.

Berkowitz 4.2.2009 9:33

Ach jo,

to je jediné, co jste p. Bartoň vyplodil, takže nezbývá, než zrošit nesmyslné poplatky v lékárnách !

Ada 4.2.2009 9:45

Zkus si to PŘEČÍST ještě jednou a pochopit smysl...

yt 4.2.2009 11:05

Re: Ach jo,

Zkuste se vrátit do 4. třídy a neplést si 1. pád s 5. pádem, pane Berkowitzi! Pak se můžete věnovat složitějším problémům.

Karel 22 4.2.2009 9:33

Nácek s motýlkem

před pár dny prohlásil, že pro středočeský kraj není problém hradit poplatky, neboť se objevily rezervy. Velký obdivovatel a fanda Adolfa Hitlera tím nepřímo naznačil, že Bendl není zloděj ani lupič a celou dobu tajně šetřil, aby byly nějaké ty penízky v rezervě. 8-o;-DNějak to nejde dohromady, ale asi zase lhal. Díky, socani, za takového lháře. Dobře jste volili. :-PRv

Petrk 4.2.2009 9:48

Re: Nácek s motýlkem

Est kommt der Tag obdivně říkal Topolánek a nikoli středočeský hejtman.

Enigma 4.2.2009 10:23

Re: Nácek s motýlkem

Potrk. Topolánek to neříkal, ale napsal SMS jednomu Paparazi z AHA. Rath zesměšňoval současné ekonomy a chváli Hitlerovu metodu. Dává jim Hitlera za příklad. To je ten rozdíl, který je nad tvoje chápání. To, že je to věcně nesmyslné nechme stranou. Ale tady je ještě jedem aspekt. Rath vzhlíží k Hitlerovi s obdivem. Jeho metody, jak zmanipulovat masy, lhát, krutě se pomstít oponentovi, urážet, nařknout bez důkazů, jsou totožné.

Picka 4.2.2009 11:48

Re: Nácek s motýlkem

(Y);-O;-€!!!Koukam ze mate dokoncene maximalne jen zakladni vzdelani, !!

Jakykoliv odbornik vam rekne ze Hitler byl dobry politik, a to ze pan Rath obdivuje jeho politické metody, na tom neni nic spatneho!!   On obdivuje ty metody, NE nacismus, nebo Fasismus!!!!

haek 4.2.2009 12:45

Re: Nácek s motýlkem

Hm, a čím že to ten dobrý politik financoval rozvoj Německa? Vskutku obratný politik, vy historické jelito.