18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 10.8.2009 1:19

Nemám rád...

...socialisty a tržní hospodářství na principu zisku ctím všude, kde přináší užitek.

V případě akutního zánětu slepého střeva však budu rád, že mě odvezou do jediné okresní nemocnice a slepák mi urychleně vyříznou, aniž by předtím zkoumali, zda mám dost peněz na účtu. Představa, že si v tomto stavu budu cosi vybírat dle tržních principů (asi jako když využiji sezónní slevy v superhyper) mi připadá dost iluzorní.

Podle toho bych si tedy představoval i reformu zdravotnictví. Vím, že to není jednoduché. Ale současný stav je jakýsi pelmel, kde hodně lidí hodně vydělává, aniž by za to pacient, tedy zákazník, dostal adekvátní službu. A stav se bohužel zhoršuje.

Frank 10.8.2009 1:11

A už je tady zase.

Skřeta vyhodíš dveřmi a on vleze oknem. Je to jako ve špatné pohádce.

Vladimir 10.8.2009 0:58

Cikrt ...

Už jsem se těšil, že po dubnu Cikrta nikde neuvidím, neuslyším a on se ráčí zase někde přiživovat a ho.no dělat. POšlete toho pitomce už mezi dvě půlky a hodně hluboko.

Jirka 10.8.2009 0:58

Kde se objeví....

tam zasmrdí. Po jeho útěku z MZ jsem doufal, že si od něj odpočineme. Ale asi jsem se mýlil. Z tohoto modráka kape jen zloba, jeho pohádky již nikdo nebere vážně. Pan Cikrt je zlý člověk, který se normálním lidem mstí za to, že on měl méně štěstí, než oni.

kuk1978 10.8.2009 0:33

Díky za potvrzení, že jde o Julínkovu malou domů

Jinak nechápu, proč se tak angažujete v případu soukromého majitele, se kterým přece nemáte vůbec nic společného, akorát Váš bývalý šéf připravil zákon přesně jemu namíru. Samozřejmě, jiný soukromník považoval za nutné, přidělit Vám trafiku mluvčího a to v pidinemocnici, která má pár doktorů a není schopná poskytnout žádné složitější vyšetření, takže sanitky s pacienty jsou nuceni jezdit jinam.

A konečně do třetice, k těm pojišťovnám a ziskům. Přesně ten systém, který se nám tu snažíte za každou cenu naroubovat u nás, měli posledních 30 let v USA a výsledkem je nulová konkurence, kartelové dohody a rozparcelování trhu, obří zisky pojišťoven vs. narůstající počet lidí bez pojištění nebo jen se základní pojistkou, nekryjicí složitější případy a ohromná zdravotně pojišťovnická lobby, která má nakoupené politiky napříč politickým spektrem a vynakládá milióny dolarů na to, aby zabránila jakémukoli pokusu o reformu. Opravdu je to ten nejlepší vzor?