10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

VÝZBROJ: Báječný tank z bazaru

Říká se: „darovanému koni na zuby nekoukej“, ale pokud jsme někam poslali celé stádo koní, předpokládal by člověk, že nám náš spojenec dodá to, co potřebujeme. Když už se bojí Západ dodávat Ukrajině moderní tanky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šurgot 27.12.2022 3:13

Vsichni jsme cetli o tom, kterak moderni “panzerfausty”, vystrelovane z rukou pechoty, oteviraji stare ruske “konzervy” z vrchu tak kvalitne, ze vetsina takto zasazenych tanku skoncila bez veze, ktera po akci lezela nekolik metru vedle torza podvozku.

Obetujme jeden z darovanych tanku a podrobme ho testu s pouzitim stejneho typu moderniho “panzerfaustu”.....

Vsadim krk, ze zrejme vez neodletne par metru od podvozku, protoze Leopard nema zasoby streliva primo ve vezi, ale vnitrek tanku bude zdevastovany k nepreziti posadky...

Otazkou totiz je, k cemu ma tank superkanon, kdyz ho vyradi z boje pesak s kratkou trubkou na rameni.....

T. Kohout 27.12.2022 2:09

Shodou historických nahodilostí jsem si svoji roční vojnu kroutil u tankistů, zřejmě tak v roce 1974, kde nepovím, to bude určitě pořád ještě tajné. Nicméně jsem si vzpomněl na "svůj" tehdejší tank. Kdepak asi brousí po světě? Jeho osudy mohly být hodně divoké. Kdyby na to byl čas a chuť, která ale není, dala by se napsat esej na téma "historie jednoho tanku".

T. Kohout 27.12.2022 2:00

A ty nejmodernější tanky budou taky na elektřinu? Jako ty nové káry? (Snad ano. Co by tomu řekli zelení, kdyby byly pořád na naftu či benzin. My, "moderní lidé" jednoznačně chceme elektrotanky a válčit ekologicky. Aby se nezapomnělo!)

L. Novák 27.12.2022 1:30

Hrozný blábol! Že se pane Vlku nestydíte! !!Rv

Dejte si do Google tuto kombinaci klíčových slov: "Německo dodá česku tanky leopard"

A pak to berte po řadě a čtětě. Zjistíte, že letos dodali první tank tohoto druhu, celkem 14 jich bude do konce roku nadcházejícího (2023). Budou všechny funkční, repasované a ZDARMA včetně příslušenství a náhradních dílů.

"...Česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS) v květnu oznámila, že Německo daruje České republice 15 starších tanků Leopard 2A4. Obě země zároveň jednají o nákupu dalších až 50 nejmodernějších tanků Leopard verze 2A7+ různých modifikací, které by Česko pořídilo v příštích letech. ..."

Pro tanky se nechodí jako pro housky do krámu, což byste mohl vědět a chápat, že nové nemohou být do týdne ani do roka. A na těch starých funkčních se čeští vojáci mohou zatím přeškolovat ze starých ruských "samohybných rakví" na modernější typy, které armáda nakoupí v příštích letech.

Dravec s hladkou střelou. Co umí tank Leopard 2, který posílí Česko

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-dravec-s-hladkou-strelou-co-umi-tank-leopard-2-ktery-posili-cesko-203133

P. Neubauer 27.12.2022 1:16

1*