Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VŠE: Co odhaluje kauza docenta Ševčíka

Určitě jste zaregistrovali mediálně vděčnou kauzu odvolání pana docenta Ševčíka z funkce děkana Národohospodářské fakulty na Vysoké škole ekonomické.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

S vysloveným názorem bych plně souhlasil. Ale myslím si, že autor by se neměl snižovat k tvrzení, že zaplněné Václavské náměstí bylo "sobotní demonstraci, kterou většina z nás považuje za trapný pokus pár jedinců se zviditelnit." Pár jedinců se zúčastnilo pod ochranou policie protidemonstrace, kde nechyběly ani znaky teroristické organizace Karpatská síč.

0 0
možnosti
LP

Akademický senát KU by měl spíše zvážit a navrhnout prezidentovi odvolání rektora za jeho vyhrožování. Co spáchal děkan Ševčík?!

0 0
možnosti
Foto

VŠE nepatří pod UK.

0 0
možnosti
LH

Nejvíce dráždí Ševčíkův naprosto ojedinělý a bláznivý názor, že válka na Ukrajině začala ne až v roce 2014, ale už 2008. Je to naprostá pitomost, kterou obhajuji jen já, moje manželka, mé 3 děti, OSN a většina obyvatel Země. Samé NULY. Dezoláti. Dezinformátoři. K likvidaci. Zelená planeta first!

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

A 2008 myslíte tu nabídku členství v NATO od Bushe pro Ukrajinu a Gruzii?

0 0
možnosti
VK

V56. 86K37u55h13a45j

16. 3. 2023 8:03

Ta kauza hlavně odhaluje, jak se tady také začaly šířit "západní" móresy vyhazování z práce za názor. Na Rajchla už si taky svítí advokátní komora, že prý se to neslučuje s důstojností profese. Šíří se to jako rakovina. Přes morálku. Diskuse ano, ale tohle už je přes čáru, říkají. Tolik přes čáru, že ten člověk musí přijít o práci. Čím se vlastně tahle pakáž liší od komunistů? Určitě sofistikovaností svých metod. Komunisti to se studenty neuměli, tihle hajzlíci se do škol navezli a jedou jednu přednášku za druhou. Gender, práva menšin, kdo nám kazí počasí, kdo je desiformátor, jak je nezodpovědný otec, který si v neděli před dětmi otevře k obědu pivo, pak se nedivme jaké jsou problémy s alkoholem...

Jen zírám, jak se rozšiřuje okruh těch, kteří jsou při styku s "dezoláty" ochotni porušit nejen pravidla slušnosti ale dokonce i zákony v zájmu vyšší pravdy, lepší morálky a svědomí, které jim přece neumožňuje mlčet, musí aktivně proti takovým lidem vystupovat...

A neuděláme s tím nikdo nic, ani ("nižší"!)desetitisíce lidí v ulicích. :-/

0 0
možnosti
KA

K98r11e62i85d38l 44A14.

16. 3. 2023 7:47

Nejde o ideologizaci školství, ale o ideologizaci společnosti. Kdyby média nepořádala hon na každého, kdo se odchýlí od vládního názoru, tak by to studenty nejspíš ani nenapadlo.

To už je několikátý případ významné osobnosti odněkud vylučované, nedávno to byli Drulák, Prchal. Teď veřejnoprávní rozhlas vytýká Ševčíkovi, že pořádá přednášku s Drulákem, který se prý "proslavil tím", že říkal některé věci shodné s Ruskou propagandou. Co řekl tak strašného, to už novinářka nesděluje, jenom nálepkuje Druláka, aby poškodila Ševčíka.

Takže až ruská propaganda řekne, že mezi Evropou a Amerikou leží Atlantický oceán, tak pozor, abyste to neopakovali!

0 0
možnosti
MG

Ano, celá společnost se radikalizuje podobně jako v západních zemích. Tyto radikální postoje jsou součástí křesťanské filozofie a etiky. Komunistický režim tvrdil, že je proti náboženství, ale přitom je možné všechny jeho myšlenky najít v Novém zákoně. Zcela správně komunisté považovali husity za komunisty.

V současné době se šíří v západních zemích myšlenky radikálního křesťanství. Tedy křesťanské filozofie a morálky, nikoliv neškodné křesťanské teologie. Skutečným obsahem každého náboženství nejsou nějaké historky o nějakém Bohovi, ale učení o lidských postojích, morálce a pohledu na společnost. Pravý křesťan není ten, kdo chodí do kostela, modlí se nebo věří v Boha. Pravý křesťan je ten, kdo hlásá, že člověk musí jít ostatním příkladem, že musí nastavit druhou tvář, když je udeřen, nebo kdo oslavuje mučedníky apod. Podobně se šíří v muslimských zemích muslimský fundamentalismus. Progresivismus není nic jiného než nová forma křesťanského fundamentalismu. Proto se také progresivismu nedaří v muslimských zemích, kde je vnímán jako skrytá evangelizace a kde vyvolává silný odpor.

0 0
možnosti
PS

P12a85v61e97l 57S86u11r70a

16. 3. 2023 7:42

NEPLATIME je ze svých dani !! Jsou plceni z penez, které nám stát odebral !!

0 0
možnosti
FDW

Ševčík se dlouhodobě nebojí svobodně a veřejně vyjadřovat své názory, ačkoli si je vědom, že za své názory odlišné od mainstreamu získá hlavně kritiku. Jeho životní postoj v tomto směru lze považovat za příkladný pro každého, kdo chce žít v demokracii a svobodně diskutovat.

Naše země má historicky opakovanou zkušenost s dobami, kdy byli lidé ze své práce vyhazováni pro své názory. Zvláště ve školství je tato totalitní praktika extrémně nebezpečná. Nechci vracet ČR do doby totality. Vysokoškolský děkan by měl mít zaručenu plnou svobodu projevit své názory, stejně jako kdokoli jiný.

Lidé v tuzemských vysokých školách jsou převážně levičáci. Je to jistě jejich právo. Tím více bychom měli být vděčni za každou osobnost z pravicového názorového spektra, která tuto skupinu pomáhá vyvažovat. [>-]

0 0
možnosti
RM
MS

Ano,kdo nejde s námi,jde proti nám.Vladni žumpa jen oprášila staré heslo a uvedla do praxe.

0 0
možnosti
MS

Ano,kdo nejde s námi,jde proti nám.Vladni žumpa jen oprášila staré heslo a uvedla do praxe.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz