22.5.2024 | Svátek má Emil


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 3.5.2024 14:19

Útok ve Vrběticích spáchali Rusové z GRU, ale obvinit je nemůžeme, rozhodla policie

Národní centrála proti organizovanému zločinu odložila kauzu útoku příslušníků ruské tajné služby GRU na muniční sklady ve Vrběticích. Konec tříletého prověřování oznámila policie v pondělí. Přestože se jí povedlo objasnit základny obrysy kauzy, dva klíčové aktéry kvůli jejich pobytu v Rusku obvinit nemohla. Při útoku v říjnu 2014 zahynuli dva čeští občané. ...

... Rusové odmítli pomoc

"Protože podezřelí se zdržují v Rusku a orgány Ruské federace odmítly splnit požadavky vznesené Českou republikou cestou mezinárodní právní pomoci, policie kvůli tomu nemůže získat další informace, které by umožňˆovaly zahájení trestního stíhání, a z tohoto důvodu rozhodl o odložení věci," vysvětlil ředitel centrály Jiří Mazánek.

Rusové odmítli pomoc s objasněním případu s vysvětlením, že by to mohlo poškodit svrchovanost, veřejný pořádek a důležité zájmy Ruska. Centrála přesto nemá pochybnosti o strůjcích útoku, jeho provedení a základním obrysu celé násilné operace ze strany ruských tajných služeb.

"Policie považuje za prokázané, že výbuchy obou skladů ve Vrběticích provedli příslušníci ruské vojenské rozvědky, Hlavní správy generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace, známé pod zkratkou GRU, jejichž motivem bylo zabránit dodání zbraní a munice do oblastí, kde ruská armáda prováděla své operace," uvedl Mazánek.

(podrobnosti v článku)

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vrbetice-odlozeni/r~996b935a060211efb689ac1f6b220ee8/

L. Novák 3.5.2024 14:20

Dementní komouši a spol. denně ;-O vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech, Putinovo ostré komando v čele...

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Čermák , J. Bárta , P. Spáčil , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, V. Pavelka , F. Pavelka , J. Novak , K. Nový , L. Zídek , V. Kuhaj , J. Vlček , L. Beneš , P. Brich , J. Drobný , J. Pšenička, D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , I. Kučerová , R. Sorge , D. Černý , O. Seliger , A. Mohela , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , I. Teren , F. De Winter , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Rybník , O. Vorálek , K. Filip , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , P. Pepax , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , Z. Linda , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , V. Cícha ...

A. Renjascu 3.5.2024 20:53

Tak koukám, že Rajchl popsal ty nesmysly, které zde šíří progresivní sluníčka okolo vyšetřování Vrbětic také a podrobněji s právním odůvodněním...

https://42tcen.com/entry/kauza-vrbetice-je-zpravodajska-a-politicka-hra-bez-soudu-ukazali-prstem-na-rusko-rika-rajchl

C. Berka 3.5.2024 11:00

Ukrajinský občan Yaroslav Vasinksyi s nickem Rabotnik byl v USA odsouzen k 14 letům vězení kvůli ransomwaru REvil. Ten napadl tisíce obětí a způsobil škody za 700 milionů dolarů. Rabotnik byl zatčený v roce 2022 v Polsku na hranicích s Ukrajinou a byl vydán do Států.

L. Novák 3.5.2024 14:16

Dobře mu tak, rusákovi Vasinksij... :-P

C. Berka 2.5.2024 21:56

Skupina hackerů měla své sídlo v polorozbořeném domě, kde proti ní zasahovaly ukrajinské!! speciální policejní jednotky. Hackeři pomocí speciálních počítačových virů napadali počítače v Evropě i Spojených státech. Za získaná data poté buď požadovali výkupné nebo je nabízeli jiným skupinám za úplatu.

„Celková výše škod způsobených kybernetickými útoky je více než 2,5 miliardy dolarů,“ řekl zástupce vedoucího odboru kybernetické policie NPÚ Serhii Kropyvka. Dopadení členové gangu zaútočili v prosinci 2019 na těžební společnost OKD a nemocnici v Benešově.!! Obě instituce byly po útoku paralyzované.

J. Farda 2.5.2024 21:11

Ruský plynárenský gigant Gazprom skončil za loňský rok ve ztrátě ve výši 629 miliard rublů (160,1 miliardy Kč). Přitom ještě v roce 2022 vykázal čistý zisk 1,2 bilionu rublů (305,4 miliardy Kč). Za finanční ztrátou stojí zejména propad v prodeji plynu do Evropy, který meziročně klesl o více než polovinu, uvedla agentura Reuters.

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cekali-velky-zisk-gazprom-ale-skoncil-ve-ztrate-160-miliard-korun-40470180

https://www.youtube.com/watch?v=Ndnk4V3Y_Pk

Rusové nikdy nekecají - včas varovali, a Evropě ten plyn nakonec opravdu zastavili! 8-o

A. Renjascu 2.5.2024 21:42

Ještě, že my jsme na tom plynu a dalších komoditách jako třeba ropa či elektřina vydělali.

J. Farda 2.5.2024 22:00

https://www.youtube.com/watch?v=Glqiju-634s

Útěchu lze vždy nalézt v Krylovi! ;-)R^

A. Renjascu 2.5.2024 22:07

Máte na mysli útěchu za předražené energie? Máte divné záliby...

M. Kocián 3.5.2024 5:22

Doba levných energií končí z více důvodů a Kryl je super.

A. Renjascu 3.5.2024 14:47

Kryl je sice super, ale asi by se divil kdo všechno si ho dnes bere do pusy... Však svoje zklamání z vývoje v ČR ani neskrýval

J. Pilny 3.5.2024 5:24

A přitom jsme si žádný neobjednali, ale Rusové jsou ti zlí, že nám ho přesto nedodali, že? Taky uvěříte každé ideologii.

P. Brecík 3.5.2024 22:07

Fardíku: Rusko má stále stoupající HDP a .... Komentátor L’Essentiel uvedl, že se zlatem nastává kuriózní situace – migruje ze západních skladovacích zařízení do východních. Rusko, Čína, Brazílie a další členové BRICS skupují všechny dostupné drahé kovy na trhu ;-D;-D Za co Rusové nakupují - za Bitcoiny ;-D:-) https://cz24.news/lessentiel-proces-nabira-na-sile-ze-zapadu-se-masivne-vyvazeji-tuny-zlata/

L. Polehla 2.5.2024 18:48

Citace ze zdůvodnění policie:

Vstup do areálu a zejména do oploceného, uzamčeného, zapečetěného a elektronicky střeženého muničního skladu bez vzbuzení pozornosti a vyvolání poplachu nebyl možný,“ uvedli vyšetřovatelé jako argument pro jejich přesvědčení, že někdo musel agentům pomoci.

J. Farda 2.5.2024 21:28

Kdo pamatuje TV záběry po těch výbuších, musí o pravdivosti toho tvrzení, zejména co se technického stavu oplocení areálu spravovaného tehdy tuším VOZ, s úspěchem pochybovat ... ;-)

L. Novák 3.5.2024 15:50

"TV záběry po těch výbuších..." jo, to ten plot musel být fakt nedotčený... ;-D

V. Němec 2.5.2024 17:26

Ani ve scénářích majora Zemana nebyly takové kujoviny jako důkazy o závažném trestném činu: Dva na fotce rozmlžení Čuk a Gek a krátké video čmoudu nad valašskými lesy. Ale případ byl řádně odložen, důkazem bylo to, že Rusko je hnusné, takže jasné, proto klobouk dolů elitním Koudelkovcům (ironie). Mají prý důkazy, ani formálně ale spolupráci s RF nepožadují, odmítnutí by přeci něco signalizovalo, ani v nepřítomnosti nežalují, to by přeci něco signalizovalo.

Generalissime Koudelko, ještě jednou klobouk dolů před vaší hnusnou "genialitou".

A žijí všichni dobří Rusové, a žijí všichni dobří Ukrajinci, a zhynou jako prašiví psi, kteří tu nesmyslnou bratrovražednou válku vygenerovali, zvláště ti za Atlantickým oceánem!!

D. Mach 2.5.2024 18:19

Putin už utekl za Atlanstký oceán? Asi Venezuela nebo Kuba, že?

J. Kosina 2.5.2024 18:34

https://www.bellingcat.com/news/2021/04/20/senior-gru-leader-directly-involved-with-czech-arms-depot-explosion/

Studuj ty nebohá existence

J. Černý 2.5.2024 21:55

To jsou ti klauni co vyřešili sestřelení MH 17.

J. Kosina 2.5.2024 18:37

Celý Zeman byla jedna velká StB propaganda, takže sem tyhle ty primitivní plky ani netahej. A běž si toho pinďura nad Ruskem leštit jinam.

J. Farda 2.5.2024 21:15

Souhu Němče, kdo tu SpecVražOper na cizím území zahájil - banderovci na ruském nebo bolševici ukrajinském? 8-o

L. Zídek 2.5.2024 15:12

A co říkají, jak si Putin vyhodil do vzduchu / pardon, do vody / NS1 ?

V. Bartoš 2.5.2024 14:49

Deset let a tak dokonalá práce našich agentů a policistů, je obdivuhodná. Koudelka by měl být povýšen na generalissima s podvazkovým řádem.

Dnes už usínám naprosto v klidu, protože vím, že o mojí bezpečnost je postaráno.

Z. Koutecký 2.5.2024 18:11

Inu, pane Bartoši, teroristické činy nám od Rusů již nehrozí, protože k nám nesmějí cestovat a poslední nebezpečnou babku jsme vrátili do Anglie. Jenže stejně máme opět bezpečnostní pohotovost, protože jsou tu Olympijské hry a různá mistrovství, kam sice Rusové také nesmějí, místo nich však očekáváme další, dosud nespecifikované teroristy. Teroristů je zřejmě kolem nás hafo, ač jsme se dlouhá léta likvidovali. Takže na klidný spánek bych moc nespoléhal.

Z. Koutecký 2.5.2024 18:13

Oprava: "..ač jsme je dlouhá léta likvidovali."

A. Renjascu 2.5.2024 13:29

Tady máte pane Pánku něco k té vaší Vrbětické pohádce, kterou nám předložila, jak naše masmédia, tak i vláda a BIS. Takže s těma Vrběticema to přeci nebylo nic těžkého. Nejdříve Čuk a Gek zařídili, aby majitel poslal domů všechny brigádníky, kteří tam měli ten den pracovat, potom to tam Čuk a Gek v klidu zapálili, potom Čuk a Gek v klidu odešli, potom přijeli hasiči, kteří zjistili, že se tam v klidu procházelo pět zaměstnanců skladu, potom se těmto zaměstnancům zdálo, že to asi pomalu hoří a je potřeba otevřít všechny dveře skladu a přidat tomu kyslík, potom tři z nich v klidu odešli a dodnes s nimi nikdo neudělal rozhovor a dva tam zůstali, aby se lépe podívali jak tam ty výbušniny dobře hoří. Potom to bouchlo. Potom došlo k uzavření areálu a armáda tam poslala 350 vojáků, aby areál střežili, po tomto uzavření tam Čuk a Gek opět v klidu přišli a přitáhli sebou desítky kilogramů výbušnin, roznětek a časovačů, potom je v klidu několik hodin rozmístňovali v dalším skladu, potom proběhla zevrubná kontrola zbývajících skladů a na nic nepřišla. Potom po této kontrole to opět bouchlo, potom nastalo vyšetřování, které bylo uzavřeno s výsledkem, že se jednalo o neodbornou manipulaci a skladování munice, potom za tři roky se zjistilo, že Čuk a Gek mávají do letištních kamer a tak vyšetřovatelé nabyli jistotu, že tuto neodbornou manipulaci má na svědomí Čuk a Gek, potom se o této jistotě zapomněli třikrát zmínit ve výroční zprávě pro vládu a to i v neveřejné části, potom si po vyhlášení tendru na dostavbu Dukovan a po odmítnutí vyřadit Rostatom vzpomněli, že ty vrbětice vlastně vyhodili do povětří zaměstnanci Rostatomu a tak to rychle běželi tuto skutečnost oznámit na vládu, potom cestou narazili na redakci Respektu a raději to oznámili už tam, protože cesta byla dlouhá a nebyla jistota, zda se cestou nic nestane, potom konečně doběhli až do vlády, kde to oznámili premierovi a Hamajdovi. Prostě z pohledu "generála" Koudelky nešlo o nic složitého a nemožného.

A. Teply 2.5.2024 13:40

Ale vždy Koudelkovi čučkaři dělali co mohli.

Vyžádali si z GRU důkazy pro agentům GRU. Jak mohli vědět, že je Rusové nedodají ? Tak nezbylo nic jiného, než vyšetřování odložit.

A. Renjascu 2.5.2024 14:13

Zastavení vyšetřování s argumentem, že sprostý podezřelý nespolupracuje je zřejmě český unikát. Vypadá to, že.v blízké budoucnosti u nás budou zastavena veškerá vyšetřování vražd, krádeží a dalších trestných činů, protože většina podezřelých nespolupracuje. Možná by měl někdo naším vyšetřovatelům sdělit, že existuje i odsouzení v nepřítomnosti a pokud má k dispozici důkazy,tak může popohnat dotyčné k mezinárodnímu soudu