3.6.2024 | Svátek má Tamara


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 2.5.2024 9:42

Souhlas, ale ani bych neřekl taktika, spíš filozofie nebo dokonce ruské náboženství.

Jsme největší, je nás nejvíc, pravdu máme vždy a pořád jenom my, proto nemáme žádné hranice. Hrdiny máme jenom válečné (když pominu opilce Stachanova), máme právo rozšiřovat všemi směry naše území a naši filozofii. Jsme bohem určení Spasitelé lidstva, tak to už vy, zahraniční mužici, konečně pochopte!

J. Černý 2.5.2024 10:42

Vy jste mi fakt dobrý ptáček. Vypadá to, že píšete o Amícich ;-D

V. Povolný 2.5.2024 9:19

Nic proti kritice putinovského Ruska, koneckonců máme dost zkušeností z éry SSSR. Ale článek je nějak příliš monotématický, jakoby chtěl opakovaně protvrzovat již potvrzené. Hrozby nepřicházejí jen z východu, pane krajský zastupiteli. Bylo by na místě obrátit pozornost taky jinam.

D. Mach 2.5.2024 9:20

Ještě nějaký další výbuch ve zbrojním skladu?

R. Tesařík 2.5.2024 9:22

Přicházejí i ze Zápdu. Kdo ale ty užitečné idioty financuje?

J. Černý 2.5.2024 10:44

USA někdo financuje ?8-o

A. Teply 2.5.2024 13:54

USA zatím fiancuje celý svět - tím, že akceptuje "vytištěné" dolary jako plnohodnotné peníze.

Ale všeho do času...

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:19

Ešte k tým autorovým blábolom o Osetsku, Gruzínsku a Rusku. Keby hlúpy, propagandistický autor aspoň použil google...

Za rozpútanie vojny obvinili Gruzínsko napr. bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder, turecký premiér Recep Tayyip Erdoğan, či slovenský premiér Robert Fico. Agentura Reuters uviedla, že ministri zahraničia krajín Európskej únie sa na mimoriadnom zasadnutí v Bruseli zhodli na ochote vyslať mierové jednotky do Gruzínska.

Dňa 22. augusta 2008 uviedol americký veľvyslanec v Rusku John Beyrle v rozhovore pre denník Kommersant, že USA považujú ruskú reakciu na vpád gruzínskej armády do Cchinvali za primeranú. "Vidíme, že odpoveď ruských vojsk bola úplne opodstatnená útokom na ruské mierové sily v Južnom Osetsku," vyhlásil. Rusko ale podľa neho zašlo príliš ďaleko, keď jeho jednotky vstúpili na územie Gruzínska.

V septembri 2009 oznámila nezávislá vyšetrovacia komisia Európskej únie stanovisko, podľa ktorého vojnu vyvolala Gruzínsko a Rusko prispelo k eskalácii konfliktu.

D. Mach 2.5.2024 9:24

1. Gruzie na Russko nezaútočilo.

2. Gerhard Schröder byl kancléřem do roku 2005 a Ficek byl poprvé predsedou vlády od roku 2006. Tak kdo z nich Gruzii obviňoval, pominuli, že jsou oba na Russko překvapivě pevně vázáni.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:26

;-D Jednoduchý Macha a jeho selektovaná argumentácia. A teraz "argumentačne rozbite" aj tie informácie, ktoré ste "prehliadol". ;-D

--- americký veľvyslanec v Rusku John Beyrle v rozhovore pre denník Kommersant, že USA považujú ruskú reakciu na vpád gruzínskej armády do Cchinvali za primeranú. "Vidíme, že odpoveď ruských vojsk bola úplne opodstatnená útokom na ruské mierové sily v Južnom Osetsku," vyhlásil. ---

--- V septembri 2009 oznámila nezávislá vyšetrovacia komisia Európskej únie stanovisko, podľa ktorého vojnu vyvolala Gruzínsko a Rusko prispelo k eskalácii konfliktu. ---

D. Mach 2.5.2024 9:28

Asi jste chodil za školu. Jižní Osetie je součástí Gruzie, přestože ji aktuálně okupuje Russko. Přestaňte se snažit urážet a soustřeďte se na fakta!

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:30

Fakty sú, že za konflikt a vojnu EU aj USA označujú ako zodpovedné Gruzínsko. Sústreďte sa na fakty a prestňte šíriť hoaxy. ;-D

D. Mach 2.5.2024 9:32

Lžete. Války se začínají napadením území sousedního státu. A Gruzie Russko nenapadla. :-P

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:38

Nešírte tu hoaxy, hlúpučký Mach. A doštudujte si fakty. EU aj USA asi klamú, keď tvrdia, že za vojnový konflikt v Osetsku môže Gruzínsko.

Mach je Putinov troll, ktorý útočí na amerického veľvyslanca? 8-o

https://www.reuters.com/article/idUSLM478890/ -

Russia's first Georgia move legitimate: U.S. envoy. MOSCOW (Reuters) - The U.S. ambassador to Moscow, in a rare U.S. comment endorsing Russia's initial moves in Georgia, described the Kremlin's first military response as legitimate after Russian troops came under attack.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:39

Klamete Mach.

https://www.extraplus.sk/clanok/chmelar-wlachovsky-klame-o-rusko-gruzinskom-konflikte - V rozpore s obrazom, ktorý je v našich končinách dlhodobo vykresľovaný, priniesli najväčšie mediálne koncerny sveta (BBC, Associated Press, Reuters, Agence France Presse, ale aj Spiegel Online a iné) už bezprostredne po vypuknutí konfliktu jasné dôkazy o tom, že útoky začali oddiely gruzínskych ostreľovačov, ktoré 2. augusta 2008 spustili paľbu na juhoosetské jednotky. V dôsledku bojov niekoľko tísíc Osetov opustilo svoje domovy a utieklo na územie Ruska, ktoré im poskytlo azyl. O štyri dni neskôr už Gruzínci použili pri ostreľovaní Cchinvali (hlavného mesta Južného Osetska) aj delostrelectvo. Až vtedy dalo Rusko najavo, že ak bude násilie pokračovať, zasiahne. Dôvodov na to malo viac než dosť – predovšetkým však treba spomenúť, že 90 percent obyvateľov Južného Osetska má ruské štátne občianstvo a (čo bolo zo strany Tbilisi úplne šialené) gruzínske sily začali ohrozovať aj ruské jednotky, rozmiestnené v oblasti na základe medzinárodnej dohody z roku 1992. Ak mi ktosi bude tvrdiť, že existuje nejaká veľmoc, ktorá by sa nečinne prizerala na takúto provokáciu a napadnutie vlastných občanov, asi ho prestanem považovať za svojprávnu osobu. A tak (zdalo sa) gruzínskemu vodcovi neostávalo nič iné, ako 7. augusta 2008 večer vyhlásiť jednostranné zastavenie paľby a dohodnúť prímerie.

Saakašvili však hneď na druhý deň šokujúco oklamal celý svet, keď zaútočil s plnou vojenskou silou (bombardovanie, delostrelectvo a vzápätí tanky) na Cchinvali. Juhoosetský prezident Kokoity (nie Moskva) ako prvý oznámil, že barbarský zásah si vyžiadal najmenej 1400 ľudských životov z radov civilistov. Ruská armáda okamžite odpovedala, zničila vojenskú základňu v Gori a zostrelila dve gruzínske lietadlá. (Takže, zdôrazňujem, ruská armáda sa zapojila do konfliktu až 8. augusta, nie siedmeho, čiže ak si naše MZV pripomína výročie vojny 7. augusta, pripomína si tým výročie gruzínskeho útoku).

D. Mach 2.5.2024 9:44

Vy asi nebudete nejostřejší tužka v penále. Gruzie nikdy nezaútočila na Russko. A těmi odkazy to jen dokazujete.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:55

Vy ste zlomená tužka v penále. ;-D Skúste to prečítať ešte raz a pochopiť, čo sa tam píše.

D. Mach 2.5.2024 9:58

Vaše hoaxy se chápou jen těžko. Spíše by pomohlo, kdybyste jednoduše doložil, kdy a kde Gruzie zaútočila na Russko.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 10:04

A kto to, okrem vás, popleteného a písanému textu nerozumejúceho Macha, tvrdí? 8-o

Stále nechápete, čo sa tam píše.... To bude asi nejaká slektívna slepota u vás. Typické pre mozgy vymyté reterdovanou propagandou. :-/

D. Mach 2.5.2024 10:10

kdy a kde tedy Gruzie zaútočila na Russko? To se tam nikde nepíše. A Jižní Osetie je součást Gruzie, ne Russka.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 10:15

;-D Asi aj americký veľvyslanec v Rusku je hlúpy a ničomu nerozumel. Mach, zožeňte si na neho mail a vysvetlite mu to. ;-D

https://www.reuters.com/article/idUSLM478890/ -

Russia's first Georgia move legitimate: U.S. envoy. MOSCOW (Reuters) - The U.S. ambassador to Moscow, in a rare U.S. comment endorsing Russia's initial moves in Georgia, described the Kremlin's first military response as legitimate after Russian troops came under attack.

D. Mach 2.5.2024 10:19

Už jsem vám to psal. To je o rusském útoku na gruzínské území. Můj dotaz ale zněl, kdy a kde Gruzie zaútočila na Russko. Stále nic?

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 10:22

Stále dokola. Nikto, okrem vás o útoku na Rusko nepíše. Vy máte buď divný zmysel pre humor, alebo ste úplne blbý a nie ste schopný pochopiť písaný text. ?

R. Langer 2.5.2024 14:19

To druhé! ;-)

A. Renjascu 2.5.2024 21:58

Machu už jsem vám na vaše nesmysly o Gruzií dával odkazy, které vaše tvrzení jednoznačně vyvrací, ale vy jste prostě zvyklý lhát opakovaně...

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/experti-davaji-za-lonsky-srpnovy-konflikt-vinu-predevsim-gruzii-187843

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/valku-s-ruskem-rozpoutala-gruzie-mini-experti-evropske-komise-189083

J. Černý 2.5.2024 10:46

Jo a Szakašvili nesežral svou kravatu ;-D

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:03

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek se s vysvětlením policie nespokojil. „Všechno jsme odhalili, udělali to Čuk a Gek, a proto nikoho neobviníme. Jo, to má logiku! Bezpečnostní informační služba, policie a ministr vnitra Rakušan si evidentně myslí, že co občan, to idiot,“ uvedl Štěpánek.

„Je to především celé právní nesmysl. Viníkem trestného činu nemůže být především ‚režim‘, to si pan ministr zcela spletl obor. Pokud ale mají, jak tvrdí, dva konkrétní viníky, o jejich vydání měli v každém případě požádat. Jenže to neudělali a vzdali to předem s tím, že to není možné, což není pravda. Požádat mohou vždy. I kdyby nám ony dva viníky nevydali, jdou soudit v nepřítomnosti. Jsou-li důkazy, o kterých mluví. Odpověď na to celé se nabízí sama – není o koho konkrétního žádat a není koho konkrétního soudit. Protože jinak by to nepochybně s velkou publicitou probíhalo. Tedy buď si musí najít lepší právníky, nebo se naučit lépe lhát,“ myslí si senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

L. Polehla 2.5.2024 9:04

R^!!

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:07

K výbuchům dvou muničních skladů ve Vrběticích v okrese Zlín došlo v říjnu a prosinci 2014. První výbuch nastal 16. října, zemřeli při něm dva lidé. Další sklad vybuchl 3. prosince 2014.

Dvy výbuchy. Dva mesiace jeden po druhom. Myslím, že je to ideálna situácia, kedy bude treba zistiť, kto sú tí Putinovi agenti v ČR, čo mu pomohli s druhým výbuchom, keďže to miesto bolo vyšetrované a strážené. Podobnosť s rokmi 50-tymi XX storočia bude čisto náhodná.

Obvyklá taktika.

M. Zasazabanovaný 2.5.2024 9:14

Alebo mentálna masírka ako príprava na vojnu so zlým Russsom. Náhodou po návrate Fialu so sídla CIA. :-P