24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LJG 18.12.2006 7:52

ale já do politiky nechci!

Ani žádná z mých kamarádek. Co včil s tím? Jako v Tootsie nebo v Někdo to rád horké? Oholíme chlapy a dáme jim paruky aby bylo kandidátek 50 %?;-D

Ps Když už kvo-kvo-kvóty tak by stačilo tak 10-25 %. Předsedové strany by se snažili (předsedkyně stran snažily) nějaké ženské sehnat a nemuseli by tam nutit každou ženskou z příbuzenstva jako při 50 %.

honzak 18.12.2006 6:44

další kolosální debilita!

seber se Havlíček a jdi se věnovat něčemu rozumnému. Například se zeptej manželky/matky jestli nepotřebuje umýt před svátky okna, ty parito.

Představa učitelů v jeslích a mateřských školkách, pracovnic pohřební služby, které na dálnici shromažďují zbytky řidičů do rakve a řidiček demprů ve velkolomech je opravdu úsměvná. Kdy už těmto šíleným konstruktérům společnosti někdo rázně zatne tipec?

Karel Novák 18.12.2006 6:43

Vezměte to i obráceně

Budete muset schopnému, lepšímu  říct : nejde to, ale kdybys byl žena / případně muž /  ....Podstatou je, že všichni by měli mít stejná práva.

Sumo 18.12.2006 5:31

Kam to dojde

Hasič má být rozhodný, schopný chlap, chlap proto, aby i mě při mém metráku byl schopen účinně pomoct, zdravotní sestra má být rovněž schopná, ale taky třeba citlivá a jemná žena. Bude ohromné, až mě o hlavu menší a polovinu co já vážící hasička bude chtít vynést z hořícího baráku, samozřejmě marně, ale utěší mě tím, že je lepší uhořet než se dostat do rukou zdravotnímu bratrovi, co čeká venku. No a pak v posledních chvílích před společnou kremací zavzpomínáme toho vola, co zavádí kvóty a omezení na cokoliv.

zalozak 18.12.2006 2:26

Otresne... my si opravdu nic nez zanik nezaslouzime..

Autor prirozene neni sam ale pouze dalsi hlasnou troubou nesmyslnych pokusu o tazkvanou rovnopravnost direktivnim narizenim poctu. Nejen ze by kazda rozumna zena mela neco takoveho hrube odmitnout jako ponizujici "protezovani" ale navic je to jen a jen cesta do pekel  - jak se ukazuje zejmena tam kde se tyto blbosti zavadeji.  Proboha, proc, si vzdycky musime ze severskych sousedu brat priklady v tech nejvetsich uchylkach (ted jeste cekam kdy se lide jako autor zasadi take o zakon ze chlapci budou povine curat v sede - to se take u severskych sousedu zkouselo)...

Ano je skoda ze neni vice zen v politice. A chapu ze neni snadne se tam dostat a uz vubec ne udrzet. Vcetne faktu ze si zena politicka opravdu musi od nekterych svych kolegu (neb poslancem se bezne stane i pohunek od krav) vyslechnout lecos.  Urcite by pomohlo se zamyslet nad tim jak zpristupnit parlament vetsimu poctu zen ale kvoty opravdu je jen a jen hloupe reseni. Pokud chce autor byt "prukopnikem" v teto oblasti treba by se mel spise zamyslet nad tim co je pricinou stavu a jak zlepsit motivaci (ale ne normou vy mamlase)

Z expanse "fundamentalnich" nabozenstvi (vsech druhu ) mam opravdu hruzu., Ovsem s pohledem na to jak neschopni se my "nefundamentaliste" ukazujeme udelat nejaky stabilni model spolecnosti ktery by nebyl postaven na politicky korektnich hovadinach... asi si opravdu nic jineho nez postupny zanik nezaslouzime.

68 18.12.2006 2:22

Na druhé straně

se však (kupříkladu!)  na veřejných záchodcích stále střetáváme převážně s halzlbábami. Co máme říkat na tohle? Není divu, že si pak tyhle nepoměry kompensujem třeba v parlamentu. 

mol 18.12.2006 1:17

rovnoprávnost

A povědztě mi, Havlíček, čo vy si představujete pod takým slovom rovnoprávnost?

IMHO je rovnoprávnost v tom, že zákon žádné z pohlaví nijak neomezuje. On je vůbec nijak neřeší a to v tom je podle mne ta rovnoprávnost.

To, že je parlamentu více mužů než žen nicméně nevnímám jako problém (proč by to měl být?) a tudíž ani necítím potřebu to nijak řešit.

Finrod Felagund 18.12.2006 0:53

No fuj, to je hnus

Do Sněmovny se může dostat každá žena. Stačí jen být dobrá! To je totéž, jako někteří čeští studenti nadávají na slovenské, že zabírají místa. Ale kdepak, soudruzi, to jenom ti co se nedostanou jsou holt méně schopní, než ti, co se dostali. A co je cílem, aby každá se instituce, univerzita, etc. skládala z nejlepších, nebo pouze z Čechů, žen, homosexuálů, Romů nebo co já vím čeho ještě?

m.l. 18.12.2006 0:49

Já jsem pro paritu

a to všude a za každých okolností. Například za každého uvězněného muže zavřít též jednu ženu, vem kde vem.

šakal 18.12.2006 0:36

A to nám jako, pane Havlíčku, radíte, nebo vyhrožujete?...

...Opravdu hrozné! ;-P :-/