27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

VOLBY: Tak nám to pan Babiš absolutně nezvládl

Hnutí ANO utrpělo v senátních volbách debakl a referendum o vládě se jaksi nekonalo. A nasadit na Jihlavsku proti Miloši Vystrčilovi Janu Nagyovou bylo totální ztrátou zdravého rozumu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Zrcek 4.10.2022 9:20

Ten jásot pravých demogratů jak to andrejko nezvládl! Trochu připomíná nadšený prasečí kvikot. Je jasné, že obě skvadry si nemají co vyčítat, obě hrají nečistě, faulují, okopávají si kotníky, simulují a možná i uplácejí sudí domácími švestičkami, nejspíš zkapalněnými. Řežou se nejen vzájemně, ale v pětikolce i mezi sebou. Vyloučení nepřijde, nikdo neriskuje další dozimetry.

Pro mě, jako celkem jen mírně zaujatého pozorovatele, je evidentní, že babiš byl přemotivovaný a taky vycukaný nějakým ptačím hnízdem. Závěr nezvládl přímo učebnicově. Doufám, že teď vyrazí své píáry. Bolet je to asi moc nebude a taky babiš už možná nedokopne dostatečně vysoko.

Teď se ale soudruzi vítězi budou muset spolu dohodnout. Jinak od lizu! A začíná to vypadat, že choutky po plném žlabu nakonec převáží jako vždycky. Tlachá se sice o nějakém půdorysu vládního koaly, ale nechme se překvapit výsledky.

M. Kanda 4.10.2022 9:30

O čem by se nyní vítězové měli dohadovat? Mají vládu s důvěrou? Mají. Má někdo sílu jí shodit? Nemá. Tak tedy o čem?

A Babiš nebyl přemotivovaný, Babiš použil jihlavský volební obvod jako test, jak by mohlo vypadat druhé kolo prezidentských voleb. A ten test dopadl dost špatně. ANO napřelo do tohoto obvodu veškerou sílu a účast nejvyššího vedení strany. A proti osamocenému Vystrčilovi jim to bylo houby platné. Jak by asi mohla dopadnout Babišova prezidentská kandidatura?

Asi dost blbě a tak ten zbabělec raději vůbec kandidivat nebude.

P. Kmoníček 4.10.2022 9:36

Dozimetry riskovali členové ČSSD pravidelně třicet let a místo Grossů se to celou dobu svádělo na Topolánky a nakonec Nečase. Aby to nebylo nápadné a protože Babiš ví, že třiceti procentům Čechů nevadí nic a ještě lumpárny obdivují, zavedl místo Dozimetru Stoky a vida , funguje to ! Třicet procent o nich neví zhola nic a další procenta to moc nezajímá a ještě řvou na náměstích radostí. Ach jo, zářivá budoucnost ? Spíše strach z Okamurů !

J. Vávra 4.10.2022 10:49

Soudruhu, začíná se to obracet a Andrejko jde do ... I při dost velké nepopularitě vlády to projel a jeho důchodci už nestačí. Vyluxoval elektorát ČSSD a pokusil se o Okamurovy debily, ale pořád to nestačilo. Ta presidentská imunita mu zřejmě taky nevyjde, v EU a civilizovaném světě ho všude zákony doženou a tak mu nezbyde než se soudit do smrti a pokusit se zvrátit osud v příštích parlamentních volbách a vládnout s Okamurou. Při slepotě a debilitě českého voličstva, co si myslí, že mají právo na velké prachy bez ohledu na podmínky a výkon ekonomiky, když o tom vláda rozhodne, se mu to může i podařit. A řecká cesta bude zafixovaná. Doufám ale, že ten trend, kdy ANO nemá koaliční potenciál, se potvrdí a nevyjde mu to.

V. Kuhaj 4.10.2022 13:10

Jen k tomu právu na "velké prachy": je spravedlivé požadovat za celoživotní práci 8/5, a to někteří i víc, nějaký standard, kterého dosáhnu za pomoci peněz. Jestliže za stejné peníze dosahuji standardu stále nižšího, pak mám právo se ozvat.

J. Vrabec 4.10.2022 8:51

Naštěstí to Babiš nezvládl. S jeho životopisem nemá v politice co dělat. "Divně" rejžovat prachy může i vedle.

D. Hrubý 4.10.2022 8:56

Kdyby to určoval životopis, ve Strakovce bydlí Meluzína s Ozvěnou. Naštěstí tu máme lidi, co si vystačí pouze s Babišem.

P. Kmoníček 4.10.2022 10:23

Meluzína s Ozvěnou tam vládla padesát roků a Vám to Hrubý nestačilo ?

D. Hrubý 4.10.2022 15:34

To mělo být vtipný? Podle té odpovědi ty dvě bydlí i vás. Tam, kde jiní mají mozek.

V. Čermák 4.10.2022 9:47

No, možná. Kdyby to tzv. zvládl, vláda by stejně neodstoupila, má svoji 108. Bylo by to prostě moc Brzo. Po zimě budeme moudřejší...;-DRv

V. Kuhaj 4.10.2022 9:59

No hlavně když tam má co dělat MPA nebo Lipavský!

D. Hrubý 4.10.2022 8:46

Říkám to pořád a říkat to budu. Mluvit o Zieglerech, Hvížďalech, Guttmannech, Astona nevyjímaje, nemůžeme v kontextu jejich hlouposti. Protože hloupí nejsou. Přesto píšou, co píšou. Z literatury vím, že se jsme si prošli určitým vývojem, že i literatura má svoje kategorie. Výše zmíněné spojuje ochota vlézt do zadku komukoli, když to něco hodí. Současně je ale i spojuje neochota dát té ochotě jistou hranici. Je Ziegler tak zlomyslný, že tu zlomyslnost potřebuje dát okázale na odiv nebo ji posílá dál ve stylu pavlačové drbny? Já třeba žasnu nad tím, kam jsme to dopracovali, když nám premiéra dělá Slovák. To by tam na východ od nás prostě neprošlo. Teď sice máme premiéra Čecha, ale ten je zas zaražený v řiti jednoho tlustýho pohrobka odsunutých. Hele včera mi Youtube nabídnul scénku se Šípem a s Bohdalovou. Někdy z roku 2000. Tohle mám rád. Schválně si to pusťte. Ani zrnko politiky. Jenže pak mi tam naskočil Náhlovský a spadla mi čelist. Silvestr, lidi u obrazovek, scénka - když se to vymýšlí, jsou miliony námětů. Přesto tam už tehdy dokázali vsunout " jak bys teda řešil otázku sudetských Němců"? Chápete? Tak jsem si v rychlosti toho Náhlovskýho našel ještě v Novotách. Tatík lídra z Řeporyj taky dával prostor formování. Ale zatímco v předchozí scénce jim děsně záleželo na blahu sudeťáků, tentokrát to byla pohádka. O zlém skřítkovi Špidlovi, O třech čertech ( jeden z nich byl Grulich ) a tehdy se šilo do ČSSD. Dnešní Silvestry netáhnou. Aby si mozek něco zapamatoval, potřebujete spustit chemický procesy. Když budu chtít, abyste někoho nenáviděli, není to zas takový problém. Stačí pár ochotných bezmozků, co jim prachy nesmrdí, stačí pár bezcharakterů, protože i takoví jsou. ( myslíte, že si zloděj dělá výčitky? ) Teď stačí Ziegler a pár diskutérů. A funguje to. Ne na všechny. Ale 20% stačí.

V. Kuhaj 4.10.2022 9:52

Když oni si to berou tak nějak za své. Na vlastní uši jsem slyšel chlapa mluvit o vítězství kandidáta ANO v jeho obci. Považoval to za tragédii, díval se po nás pořád dokola a říkal, že to považuje za svoje osobní selhání, že jako měl víc před volbami působit na lidi. Celkově to vypadalo, že očekává návrat padesátých let. Tak jsem mu připomněl, že zavírání lidí za názor tady zkouší zavést naše současná vláda, a její přístup k názorovým oponentům připomíná ten komunismus stále víc. Tím jsem se před ním morálně shodil. On to nehrál, on mnou opravdu za ten názor začal pohrdat a už se se mnou více méně nebavil. Prostě jsem se odkopal jako morální zrůda. Někdy se těchhle lidí opravdu začínám bát.

J. Vávra 4.10.2022 17:15

Z kterého prstu jste to vycucal? Pohádka pro Svědky Babišovy, ta je táák uvěřitelná! Už ty léky nevysazujte.

D. Hrubý 5.10.2022 0:20

Ti svědci Babišovi, to je to, u čeho si honíš ochablý péro? Protože svědci Babišovi je náplast na to, že jsi idiot?

M. Šejna 4.10.2022 8:15

Mě by zajímalo, proč Ziegler pořád bydlí v Babišových Budějovicích, kde doposud na radnici vládlo v koalici ANO. A Ziegler tu několikrát básnil o tom, jak Budějovice kvetou.

Po komunálních to vypadá, že budoucí koalice bude ODS plus ANO.

Takže v Ziegerových Budějovicích to Babiš zvládl, proto Ziegler řeší bezvýznamný Senát.

D. Hrubý 4.10.2022 8:53

Senát je bezvýznamný jen zdánlivě. Je to pojistka. Ovšem ne demokracie. Způsob voleb do senátu je založený na nezájmu. Dvoukolový systém zas dává šanci prosadit si svýho koně i s minimem voličů. Parlamentní volby jsou k tomu, aby se lidi vyřádili. Senát je pojistka, kdyby to nevyšlo a prezident je poslední instance, která to legitimzuje. Proč tolik vadil bezvýznamný Zeman bez pravomocí? Kvůli tomu podpisu.

R. Meišner 4.10.2022 8:09

tak jsme se dozvědeli od pana autora pár životních mouder--díky za ně. jinak bych vážně nevěděl, co se životem. jen jestli si autor nespletl server. ---- ( jinak volby byly komunální, potřebné pro chod obcí--a senátní do úplně, ale úplně zbytečného Senátu. a pan autor úplně zbytečně adoruje úplně zbytečný Senát. tož tak.8-o

J. Moravec 4.10.2022 7:51

Krásné vyznání autora. Padouch Babiš, hrdina Fiala a spokojený pan Zieglar.

S. Ševeček 4.10.2022 7:49

kadet Biegler v rakouských službách ounly.

F. Navrátil 4.10.2022 7:03

Pan Ziegler stále nechápe, že existují záležitosti a problémy, které musí řešit vláda. Proto si ji občané také volí a platí. Například záležitosti energetiky, ochrany hranic, zákonodárství a pod. Občan požaduje, aby vláda pracovala na úkolech, které jí náleží, ale nepletla se zbytečně do jeho života. Občané, kteří protestují proti neschopnosti a nečinnosti vlády patří k úplně jiné společenské skupině, než ti, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou, ale požadují sociální dáfky. Ani nevysávají státní rozpočet prostřednictvím parazitických neziskovek, jak to činí mimo jinými premiér Fiala.

S. Ševeček 4.10.2022 7:48

to bejvávalo.

/dnes žijeme v Modernizované demokracii (von Leyen definice) a stát je korporátní sociálfasistický konstrukt nové šlechty.

M. Džmuráň 4.10.2022 6:57

To je takové nesmyslné rozjímání člověka, který má sice krátkodobou radost, ale nemá pravdu. Ironií osudu je, že nejsledovanější senátorské klání se odehrávalo tam, kde bylo z hlediska státu v podstatě úplně jedno, kdo vyhraje, protože oba kandidáti byli tak strašní, jak si jen lze představit. Ostatně bych dal přednost Nagyové než kolaborantovi, ale velká změna by to nebyla. Spíše potěšily výsledky v Kroměříži a tam někde od Plzně, to je pokrok a skutečná rána pro takové Zieglery. Ty ženy určitě rozvíří smradlavé senátní bahno.

V. Církva 4.10.2022 6:56

Starat se o sebe a nespoléhat že to udělá někdo jiný je v pořádku. Jen nevím jak pan Zeigler sám sežene plyn, začne stavět nový blok Temelína vedle Rakouska a vyfakuje spekulanty od emisních povolenek.

Protože to nedokáže měl by přemýšlet koho bude volit.

V. Církva 4.10.2022 6:56

A Vystrčila pak ne.

R. Langer 4.10.2022 5:30

Jsi zvyklý spoléhat sám na sebe, soudruhu Zieglere?

Tak proč furt lezeš soudruhovi Fialovi do prdele? Protože to potom vypadá, jako že tě za to zatraceně dobře platí... ;-D

V. Mokrý 4.10.2022 5:31

:-)

J. Tulejová 4.10.2022 6:55

;-D;-D;-D

Z. Jemelík 4.10.2022 1:33

K pí. Nagyové: Tím, že dřepěla v soudní síni, se zmenšila naděje na volební úspěch. Ale trestný čin se měl stát v únoru 2008. Zahájení hlavního líčení tak spěchalo, že muselo začít týden před komunálními volbami a druhým blokem jednání překrylo 2.kolo senátních voleb. Netvrdím, že by určitě vyhrála, kdyby se ze soudního jednání omluvila a raději šla mezi voliče, ale načasováním soudního jednání se její šance zmenšily.

T. Novy 4.10.2022 2:13

Volby jsou poměrně často a při rychlosti soudů v Kotlince je matematicky nemožné se při soudním procesu volbám vyhnout.