19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

VOLBY: Tak mi vyšla Trikolóra

Nechal jsem se opět zlákat na předvolební kalkulačku a klikal jsem opravdu srdcem. Vyšla mi Trikolóra přes 80 %. Tak nevím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hartmann 28.9.2021 10:59

A až přestanete tady diskutovat, tak to vás máme považovat za už pročištěného?

M. Džmuráň 28.9.2021 7:43

Také mě vyšla TSS a už se nebudu řídit poučkami typu aby hlas nepropadl, apod.

P. Hák 28.9.2021 9:16

Tak ono lze hlasem i pomoci k překročení hranice 3 % apod. Ustavení nové politické formace je běh na dlouhou trať.

S. Foster 28.9.2021 5:03

Jde o to, jestli volit někoho, o kom díky mediím skoro nikdo neví. Jsou tu uskupení s podobnými názory u kterých není riziko ztráty hlasu.

I. Mentlík 28.9.2021 7:52

To je přesně to, před čím mnozí lidé, nejen u nás, varují: před ztrátou svobody. A ta začíná potlačováním názorů, které se některým nehodí. ČT je toho zářným příkladem. Co se změnilo, že diskutujících je sedm a ne osm jako na Primě, nebo deset, jako bylo na ČT minule ? No, TSS je osmá. A takový postup podporují ti, kteří mají demokracie plnou hubu, sotva ji otevřou (viz např. Lipovská). Podstatu takové chyby nevidím v mediích jako takových, ale v těch, kteří ta media již dávno uchopili (viz spacáková revoluce). Podle nich jsou ovšem špatná výhradně Babišova média. Jejich příznivcům mohu doporučit následující: volte je. Mně už je to jedno, vy se ale pak nedivte. Babiše bych se bál až na druhém místě. Ten se chová, začasté bohužel, podle toho, co mu řeknou průzkumy.

Z. Lapil 28.9.2021 12:20

Volím toho, koho chci vidět v parlamentu, a jsem si vědom - pomocné kritérium, že od 3% nahoru dostává strana za každý hlas docela podstatné peníze.

A ještě pozor: volíte-li spolehlivě parlamentní stranu - například ANO, pak do parlamentu nevolíte Babiše - jednak s pravděpodobností 1:14 kandiduje v jiném kraji, ale hlavně - on v tom parlamentu bude tak jako tak. Vy ve skutečnosti rozhodujete o tom, jestli se na vaší kandidátce udělá čára za posledním na místě 7/8/9 nebo tak nějak. Kde přesně, to se dozvíte až po sečtení hlasů. A nedej pámbu, aby se ve velkém kroužkovalo, to už nebudete vědět vůbec nic :-).

K. Machala 28.9.2021 3:50

Děkuji za opět výborný článek. Severské země ukazují normální cestu a funguje to. Itálieca Francie zase totalitní, která rozděluje a zanechá šrámy, naši politici až na TSS a SPD mlčí o tom, jestli nám nechystají osud draghikracie nebo macronokracie. Vyhýbat se před volbami zásadním tématům je zbabělé a nevolitelné.

R. Langer 28.9.2021 7:53

Ve Francouzích je ten totalitní bolševismus zažraný jak v koze. V Němcích je to zase ta jejich do trpkého konce neustávající tupá poslušnost. Oboje vede k rozvratu a zkáze.

Ale rozhodně to jsou typické moderní demokratické státy západního stylu, které si prý máme brát za příklad. ;-D

J. Svoboda 28.9.2021 11:41

Lídr EU ve všem je podle vás v rozvratu a zkáze ... jako USA podle komunistů ;-D;-D;-D

Pěkný den.

T. Kohout 28.9.2021 2:30

Tak je to "boj" proti rouškám nebo proti viru?

R. Langer 28.9.2021 7:02

Hádejte.

Z. Lapil 28.9.2021 0:44

Testování dětí ve školách naopak dává velmi dobrý smysl. Je to organizačně snadno zvládnutelný a do poslední vísky zasahující vzorek obyvatelstva.

Pokud se tedy rozhodneme A/ Nastrčit místo sebe děti a B/ že záchyt pár stovek pozitivních (ani ne nemocných, protože kdo je nemocný, nejde do školy) za celou tu srandu stojí.

Osobně si myslím, že nestojí, ale kdybych byl ministr, asi by tato pravda nestála za riziko, že budu vláčen po soudech a sociálních sítí coby masový vrah. Viz i zde článek Pátá vlna začala.

S oblibou odkazuju na mapu na stránce aktuálního covidového stavu. Momentálně jsou dva okresy se zhruba 80ti lidmi nakaženými za posledních 7 dní, a to na 100 000 obyvatel. Další čtyři okresy mají 50 - 60, a pak už všechny méně. Mně z toho vychází, že se jedná o lokální ohniska, mimochodem dost stěhovací, prapor nejhoršího okresu je vysloveně putovní, takže celorepubliková opatření moc nedávají smysl, ale naopak je potřeba postupovat cíleně.

Ta mapa - musíte si trochu zarolovat - je zde: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19?utm_source=general&utm_medium=widget&utm_campaign=covid-19

T. Kohout 28.9.2021 2:34

Pokud bychom to měli brát takhle, tak "oheň" se vždy šíří z "lokálního ohniska". Co je na tom tak divného? (V lesích se např. dělají vyholené pruhy, aby oheň nemohl přeskakokat z jedné části na druhou.)

R. Langer 28.9.2021 7:56

Vtip je v tom, že se ukazuje, že žádné "lokální ohnisko" vlastně neexistuje, a každý druhý den je to jinak.

Což mimochodem chřipce naprosto odpovídá. ;-)

J. Svoboda 28.9.2021 11:42

To jen nerozumíte trasování, popleto.

Pěkný den.

Z. Lapil 28.9.2021 11:21

Ano, ale je nesmysl vykácet les, aby náhodou nechytl.

Jde mi o to, že při sledování té mapy zjistíte, že covid se nešíří, nýbrž skáče. Nedávno Karlovy Vary, pak Písek, dnes Opava a Beroun.

Je pravda, že od doby Karlových Varů je nový nejhorší okres vždycky horší, než ten předchozí. V těch Varech to bylo tuším kolem 60 lidí (na 100 000, za 7 dní), dnes je to 89 (Beroun) a 83 (Opava). Ale ta opava měla včera taky 89, což naznačuje, že dotyční jsou v karanténě a bude zase lépe.

J. Nevrkla 28.9.2021 9:10

Při testování dětí bylo asi 140 pozitivních, jedno z deseti tisíc testovaných. Na jednoho pozitivního deset tisíc testu. Tolik peněz a prace. Kolik z těch pozitivních skutečně onemocnělo? Jaký měly průběh nemoci? Nic nevíme. Zbytečné vynaložené úsilí. Za dva týdny může být vše jinak. Už bychom měli dostat rozum jako ti Danove a chovat se k tomu jako k běžnému respiračnímu onemocnění.

Z. Lapil 28.9.2021 11:41

Nedávno kolem mě prošla informace, že bezpříznakových je 70% lidí. Nebylo tam nic o věku, nic o očkování, dokonce ani nic o tom, jde-li o lidi pozitivně testované nebo nějaký odhad skutečně pozitivních. Protože nevěřím, že je to totéž - je-li nákaza bezpříznaková, tak kolem musí běhat docela dost zdravých lidí s potenciálně pozitivním testem.

Ale nejsme ve při. Sice tvrdím, že POKUD chceme mít věci opravdu pod kontrolou, jsou školní děti dobrý vzorek, ale taky si nemyslím, že by získaná zjištění stála za celé to pozdvižení.

Co mi ale přijde dost hrozné: každou chvíli pozdvižení, že někde nějaký okres, covidpasy, svoboda, ústava lítaj sem a tam, ale informaci, jak moc postoupila léčba, tedy jak moc doktoři vědí co dělají a jaké to má výsledky, to aby člověk pracně přesíval googlovské odkazy v oboru, kterému pořádně nerozumí, a obávám se, že stejně najde především výkřiky, že ivermektin zachránil Indii, zatímco u nás ho zakazuje Pfizer skrzevá úplatky a nemravnou touhu po zisku.

J. Nevrkla 28.9.2021 13:18

Ano, žádná rozumná debata se nevede, prosazování vakcinace z toho kouka jak sláma z bot, slibovaná tečka se samozřejmě nekoná, demagogové si ale klidně dál vedou svou. Je nejvyšší čas, aby dostali za uši.

J. Svoboda 28.9.2021 15:09

30 000 zbytečně mrtvých je vám furt málo a ostatní zaslouží za uši? Volíte psychopata flákance, že?

Pěkný den.

J. Nevrkla 28.9.2021 18:54

30000 zbytečně mrtvých? Vy znáte nějaký způsob, jak jim bylo možno zabránit? Prozradte ho.

P. Hák 28.9.2021 9:21

"Osobně si myslím, že nestojí, ale kdybych byl ministr, asi by tato pravda nestála za riziko, že budu vláčen po soudech a sociálních sítí coby masový vrah."

Vidím to stejně. Ovšem ať vláda udělá cokoli, média ji budou vláčet, že je to špatně. Stran covidu jsme již zažili.

K tomu nejhoršímu okresu - je krásné, jak se nejlepší okres/kraj stává nejhorším a naopak. Prostě vlna projde, vytvoří se protilátky a situace se obrací.

Z. Lapil 28.9.2021 12:06

Jak opakovaně píšu: ty okresy vypadají, jako že si covid přes všechna opatření dělá, co chce, přesně v souladu se základním poznatkem vší biologie, že "živý organismus se za přesně definovaného tlaku, teploty a ostatních podmínek chová, jak ho zrovna napadne".

Takže si vláda, podle mě, plošnými opatřeními nehorázně zjednodušuje práci, notabene s výsledkem, že ta opatření se nedodržují pomalu nikde a i tam velmi přibližně. Úplně bych chápal alergickohysterickou reakci na skutečný výskyt viru, pro mě za mě na týden uzavřít školu/úřad/provoz, ale nosit povinně respirátor v prázdném nočním autobuse v okrese, kde je sakumprásk dvacet pozitivních notabene v karanténě...

P. Hák 28.9.2021 12:11

Ten zákon mám taky rád :-)

Souhlas. Mimochodem v krese, kam chodí do školy Vaše děti, bylo ještě někdy před týdnem hlášeno nula případů.