21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

VOLBY: Směšné komunistobijectví

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Boháček 19.1.2023 10:25

Takže pôjdete zomierať na Ukrajinu za bureša aj za pávka. Alebo vaše deti. Čiže voľba už bola urobená v prvom kole. Teraz ide iba o to, či vás tam naženie udavač bureš, alebo rozviewdčik pávek, ktorý udvačov typu bureša verboval a úkoloval. A hlavne zasa nezabudnite retardovane zasmajlíkovať odpoveď.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:25

To není to jediné, v čem se pan Ziegler plete.

J. Kindl 19.1.2023 10:23

Pane Kalino proč volím Pavla ??? Babiš ve věku 21 let se stává kandidát KSČ . Ve věku 23 let se stává členem KSČ a to celkem celkem po dobu 9 let. Ve věku 24 let se stává důvěrníkem StB a to po dobu dvou let. Ve věku 25 let se stává agentem StB pod krycím jménem Bureš. Agentem StB je celkem 7 let. Pavel ve věku 22 je kandidátem KSČ. Ve věku 24 je členem KSČ a to po dobu 4 let. Po dobu 5 let byl v armádě ČSL. Po dobu 33 let sloužil naší zemi, jako voják, zúčastnil se zahraničních misí, kde si získal velké renomé už jenom tím, že dobrovolně a s nasazením vlastní života vedl naše vojáky na záchranu francouzských vojáků. Franci je za tuto staečnost vyznamenala. Za statečnos a odvahu obdžel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska. Po dobu tří let roky byl v NATO. Jeho jméno je v NATO pojem Zatím Babiš hrabal majetek. Díky penězům StB ovládal Agrofert, Petrimex a Duslo Šala. Podvody a uplácením získával další majetek. Generál Pavel v minulosti úspěšně prošel nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami, jak na stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ, tak i NATO COSMIC TOP SECRET ATOMAL. To je nejvyšší bezpečnostní prověrka, kterou občan členského státu Aliance může získat. Tajné služby USA i Velké Británie si důvěryhodností generála Pavla musely být natolik jisté, aby s ním sdílely své plány na použití jaderných zbraní. Jeho čisté lustrační osvědčení potvrzuje, že Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem vojenské kontrarozvědky ani jiné složky StB.

R. Toman 19.1.2023 10:22

Pravděpodobně také zelená guma, proto má pro Pávka tak velké pochopení. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

C. Berka 19.1.2023 10:22

tak tak. Užili jsme si z téhle scény výkřiků, že bývalý komunista je jako bývalý černoch... a paní generálová, absolventka Vojenské politické akademie Klementa Gottwalda - kdyby měla tuhle školu Monika, to by bylo povstání na vsi- teda ve městě Praze :-D

M. Boháček 19.1.2023 10:22

Problémy s pochopením písaného textu?

A právě proto Fialova vláda minulý pátek v první den voleb předložila ve sněmovně novelu ústavního zákona na vysílání českých vojsk do ciziny bez souhlasu sněmovny.

V. Šťastný 19.1.2023 10:19

Ziegler po léta nemilosrdně tepal každého, kdo šel jen okolo rudého praporu, a najednou mu nevadí bolševik, který šel svému členství v KSČ a rozvědčickému kurzu naproti?

Jestli je někdo směšný, tak Ziegler se svým selektivním antikomunismem.

Najděte si jeho blogy na iDnes, to si počtete.

A. Renjascu 19.1.2023 10:16

Když byl v roce 1991 byl přijat takzvaný velký lustrační zákon, byla v něm formulace, že osvědčuje, „zda lustrovaná osoba byla či nebyla v období od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989″:

příslušníkem Sboru národní bezpečnosti zařazeným ve složce Státní bezpečnosti

evidována v materiálech StB jako spolupracovník ve smyslu ustanovení § 2 odst. 1 písm. b) zákona

a zákon myslel i na další jako byli funkcionáři KSČ, bývalí milicionáře či členové normalizačních prověrek...

Jenže příslušníci vojenské kontrarozvědky nebyli před rokem 1989 příslušníky Sboru národní bezpečnosti, nýbrž příslušníky vojsk ministerstva vnitra (ačkoli šlo o složku Státní bezpečnosti). Je to paradoxní, ale je to tak: příslušníci předlistopadové vojenské rozvědky díky tomu z moci lustračního zákona vypadli.

„Tento malý, „formální“ rozdíl umožnil stovkám bývalých příslušníků komunistické vojenské kontrarozvědky, která byla součástí StB, získat negativní lustrační osvědčení. Je na místě předpokládat, že tato malá „chyba“ byla do velkého lustračního zákona vložena úmyslně,“ napsal historik a badatel Radek Schovánek.

Čili jednoduše řečeno Vojenská rozvědka - po listopadu Zpravodajská služba Generálního štábu - formálně sice nepatřila pod StB, a nikdy v ní tudíž neproběhly žádné čistky. Jenže ještě dva roky po listopadu 1989 jí šéfoval generál Kozojed, dlouholetý pracovník této služby a absolvent moskevské vojenské školy. Takže vzhledem ke zmíněné nezávislosti na politické policii nespadali vojenští rozvědčíci pod lustrační zákon a tak mohl mít Pavel "čistý" štít podobně jako spousta jiných estebáků spadajících pod uvedenou složku...

V. Kuhaj 19.1.2023 10:15

Pavlovo studium na špiona nebyla chyba ale chladnokrevný, vypočítavý kalkul člověka, kterému bylo úplně jedno, že bude sloužit zločinnému režimu. Už jsem to psal níže, tak jen krátce - já bych Pavlovu minulost nerozmazával, ale jestli tady má být rozmazáváno Babišovo agentství, nechť je o to více rozmazáváno Pavlovo rozhdnutí, dnes vydáváno za "chybné".

V. Šťastný 19.1.2023 10:15

R^

R. Toman 19.1.2023 10:14

V Praze ČSLA nasadila i tanky, a bylo i několik mrtvých demonstrantů. Existují dokumentární záběry a seznam obětí. Vše bylo zveřejněno po roce 89.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:12

No vždyť to píšete sám - nastoupil na příslušná studia v roce 88. Pane Kindle, no tak! Prostě se v tom roce rozhodl stát se ze standardního kariéristy aktivním velícím důstojníkem jedné z tehdejších komunistických tajných služeb. Devětaosmdesátý mu to překazil. Že dostudoval v USA? No a co? Von Brauna místo Rusů naštěstí zajali Američani, takže místo umírání v gulagu, a protože měl dobrou hlavu a vysypal všechno co věděl, stal se v USA konstruktérem kosmických raket. Víte že sestrojil nejsilnější raketu, Saturn 5? Umřel v poklidu až v roce 1977. Možná měl Pavel taky co nabídnout.

Já jsem nikdy nehrotil Babišovo "udavačství" (ty uvozovky tam budu dávat do té doby, dokud mi někdo nedoloží, koho kdy vlastně udal), nehrotil bych ani Pavla. Ale aby se z Babiše dělala zrůda za něco, co měl Pavel v plánu dělat pro komunisty jako profesionál ve velkém, to zase prrr...! Já chápu, že "antibabiš" je pro někoho smysl života, ale kdybyste si uvědomil, z koho to tady děláte hodnýho kluka, to by možná prospělo i vám.:-/

P. Kmoníček 19.1.2023 10:12

Myslel jsem, že to je zbytečné, ale není. Je třeba opakovat stále ! Nikdo není bezchybný, ale kdo se ze svých chyb neponaučí a dělá je vědomě dál, není zrovna nejlépe, aby dělal vysokou státní funkci. Před pěti lety bývalého aktivního generála nikdo na veřejnosti neznal a Babiš už byl známý od kavárny až po čtyřky.

A. Renjascu 19.1.2023 10:10

Jinými slovy armáda byla další represivní složkou, která se řídila pokyny KSČ a pracovala v součinnosti s lidovými milicemi, když to bylo potřeba. Bigoši za to samozřejmě nemohli, ti tam byli nedobrovolně, ale důstojníci nikoliv. A střílení? To přeci záleželo na tom, zda byl vydán povel či nikoliv, vždyť i v 1989 se na takový povel čekalo, ale Gorbačov dal Jakešovi jasně najevo, že nezasáhne a místním komunistům nepomůže a tak povel nepřišel, stačily barety a jejich akce na národní třídě. Dnes se tomu smějeme, protože od té doby hlavně na západě takových a mnohdy mnohem ostřejších zásahu bylo bezpočet, ale tehdá to bylo novum.

J. Kalina 19.1.2023 10:03

oprava překlepů: chodili na ZŠ

J. Kalina 19.1.2023 10:02

KGBáky byl prolezlý celý SSSR včetně Ukrajiny, Kazachstánu, Estonska atd. To není divné, divné je, že se mluví jen o tom jediném. Třeba primátor Kličko s bráchou chili na Ž4 v Československu neb tatík zde sloužil v okupačních silách. To nevyčítám, jen konstatuji. Celá západní Evropa a USA byla prolezlá sovětskými špiony.

Osobně mi jde hlava kolem z toho, že ti co nechtějí Babiše (a mají i proč) si vytáhnou do čela zrovna toho PP. Že ti co mají 30 let hubu plnou morálky a vypořádání se s minulostí ho podporují a obhajují.

Nakonec, čemu se divím. Vždyť nedělají nic jiného než ti 2 kandidáti. Snaží se zůstat na špici. Takže když to chtělo trošku antikomunismu, tak ho předvedli, když už ho není třeba, tak to předvádějí také. Prostě ten hlavní motiv je mít takový názor a postoj, který zajistí privilegované postavení a lehkou obživu pomocí keců a psaní.

Proč se autor diví, že proruským idiotům vadí komunistická minulost Pavla? Což nevidí tu souměrnost? No, nevidí neb jsou v tom zažraní.

Já nechci ani jednoho z nich za prezidenta, ale prohlašují, že aktivní podporovatelé PP jsou zcela za hranou a zneužívají svého "monopolu" v médiích a televizích zvláště.

A. Renjascu 19.1.2023 10:01

Babiš byl informátor a Pavel se cvičil na to, aby takové jako je Babiš získával, řídil a vytěžoval. Takovej vojenskej estébák a k tomu aktivní komunista, který byl předsedou ZO KSČ.

Sledovačky, kdy nám protějšek dělala StB, budování úkrytů, mrtvé schránky na předávání, pořízení fotografií nebo navazování kontaktů. Museli jsme ukázat, že umíme sehnat někoho pro spolupráci, zjistit, kde bydlí, zajistit návštěvu v tomto bytě a podmínky pro následné možné využití tohoto člověka pro zpravodajskou činnost apod.,“ vypočítává Beneš.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-2023-petr-pavel-koho-volit-40419799

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-spoluzak-petra-pavla-mel-by-o-sobe-rikat-pravdu-ale-nedela-to-40412392

L. Caslavka 19.1.2023 10:01

No comment... 8-o https://podcasty.seznam.cz/podcast/aby-bylo-jasno-rozhovory/spion-a-politrucka-na-hrade-v-ksc-nebyla-ani-marta-gottwaldova-manzelka-generala-pavla-studovala-na-propagandistku-a-politruka-prvni-dama-s-rudou-knizkou-rozena-zelena-171489#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=n6xavX1Xfnk-202301181622&dop_id=19227629&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

L. Caslavka 19.1.2023 9:59

A co tahle ??? 8-o https://podcasty.seznam.cz/podcast/aby-bylo-jasno-rozhovory/spion-a-politrucka-na-hrade-v-ksc-nebyla-ani-marta-gottwaldova-manzelka-generala-pavla-studovala-na-propagandistku-a-politruka-prvni-dama-s-rudou-knizkou-rozena-zelena-171489#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=n6xavX1Xfnk-202301181622&dop_id=19227629&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

F. Pavelka 19.1.2023 9:57

Máte pravdu, na toto už musí být člověk buď placený, nebo nějak mentálně alterovaný.

L. Harvánek 19.1.2023 9:55

V té ČSLA jsem v roce 1969 (je to ten rok na který myslíte?) a navelen do cca čtyřicetičlenné skupiny, která měla zasahovat v dnešním Zlíně. Na zásah si nás připravovali tak, že zhruba týden předem jsme kromě rozcviček, ranního a odpoledního nástupu a jídla vůbec nic nedělali a jen se poflakovali po kasárnách (Armu preventivně zavřeli a mimo kasárna se dalo jen tajně přes plot. Zato od večera do ranního budíčku 4 - 5 nástupů. A 21. srpna večer přišel nástup a odjezd do Zlína. Tvořili jsme nepatrnou menšinu mezi milicionáři a SNB a naším úkolem bylo jen v rojnici zajišťovat prostor mezi zasahujícími skupinami vybavenými vodními děly. Měl jsem na starosti asi 15 člennou skupinku vojáků a snažil jsem se hlavně o to, aby se mi nepostráceli. Náboje jsme u sebe neměli, ale byly připraveny k vydání u důstojníků. Byli svědky dost brutáních zásahů milicionářů pomocí obušků a vodních děl. Takže nemohu potvrdit, že by vojáci do demonstrantů stříleli nebo je nějak pronásledovali. A jaká byla kriteria výběru? Tím zásadním bylo, aby bydliště vojáka bylo co nejvíc vzdálené místu nasazení a na politickou příslušnost se nebral zřetel.

V. Kuhaj 19.1.2023 9:53

Pro vás je opravdu horší agent gestapa než gestapák?!

V. Kuhaj 19.1.2023 9:50

Takže informace o agentství Babiše (pořád nevím, koho a za co vlastně udal) máme slýchat z masmédií ixkrát denně, ale informace o profesionálním zaháčkování druhého z kandidátů u další z komunistických tajných služeb jsou "výkřiky podlých křiváků".

Ten způsob, jak dělat z nepohodlných lidí podlé křiváky, začíná být už tak sofistikovaný, až mě to děsí. Ano, umíte to. Myslím tedy celý ten podivný ansámbl lidí, kteří se rozhodli chránit své pojetí demokracie ostouzením a urážením, a teď i přípravou příslušných paragrafů, které z nás udělají i lháře a tedy osoby trestané. Ten zákon čeká na nového prezidenta. Babiš ho nepodepíše, Pavel ano. To je pro mě důležité, a ne jak moc se ten který z nich s minulým režimem zapletl. Vaše obhajoba Pavla, jen proto, aby nebyl zvolen Babiš, by byla směšná, kdyby to nebylo spíš k pláči.

R. Toman 19.1.2023 9:41

stali

R. Toman 19.1.2023 9:38

Dojemné, ;-(. Ano, všichni starší jsme nějak sloužili komunistickému režimu, tedy většina, čest výjimkám. Otázka je jak moc, jako srovnatelně sloužili naše rodiče a prarodiče německým nacistům, ale jenom někteří s nimi přímo kolaborovali. Mnozí z nich se pak staly nadšenými komunisty. A po roce 89 se z některých komoušů stali nadšení "demokrati", co jiného jim zbývalo, když vedoucí úloha jejich rodné KSČ skončila na smeťáku dějin.

A. Renjascu 19.1.2023 9:25

Jak Putin souvisí s prospěchářským komunistou a informátorem Babišem a jak souvisí s aktivním komunistou, předsedou ZO KSČ a vojenským estébákem Pavlem je jasné asi jen vám a panu Zieglerovi.

I. Schlägel 19.1.2023 9:23

Děkuji panu Kindlovi za trpělivost. Já bych to nedal.

I. Schlägel 19.1.2023 9:21

Ono by stačilo myslet logicky. Pro Vás velká prekérka.

J. Kindl 19.1.2023 9:19

Dne 3. května 2019Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek při návštěvě skupiny speciální sil generála Moravce navrhnul, že by k vyslání vojenských misí v některých případech stačil pouze souhlas vlády nikoliv i parlamentu. Taková změna legislativy by podle něj umožnila rychlé vysílání vojáku.;-D;-D;-D;-D

R. Meišner 19.1.2023 9:17

ano autore,--máme opravdu bezva výběr, a sice která z těch dvou postav je nám odpornější. jeden z nich stihnul podepsat spolupráci, no a ten druhý už nestihnul vyškolit se na rozvědčíka komunistů,--překazila mu to revoluce. a takhle my tady žijeme. 8-o