21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

VOLBY: Směšné komunistobijectví

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vychodil 19.1.2023 13:43

ještě jedna možnost, dostatečně chlastají od božího rána...

M. Drobil 19.1.2023 13:36

Pane Kindl nepřipadá vám divné, že připravovaný rozvětčík u komunistů se překabátí a studuje dále po revoluci a pak v USA. Možná tam měli zájem o informace PP a k čemu se tam zavázal ?

J. Krásenský 19.1.2023 13:24

Kdepak sovětský import, marxizmus je germánská ideologie. Maximálně se jedná o reexport.

J. Rejzek 19.1.2023 13:16

Jeden za druhým, Vondra, Hutka, Stárek, Kalousek a dnes také Ziegler mají potřebu vysvětlovat veřejnosti , proč nezvrací, když veřejně podporují Pavla. Žerou hory prášků proti poblití a pijí litry Šaratice, aby to smradlavé sousto jménem Pavel dokázali strávit. Přitom stačí, místo dlouhého okecávání jednoduše říci: Ten Pavel je parchant, ale je to náš parchant! Jak prosté.

P. Molík 19.1.2023 13:15

Ano, souhlasím.

P. Molík 19.1.2023 13:15

Prožíváme období všeobecné relativizace, což má dopad na objektivní posuzování komunistické minulosti, angažovanosti v normalizačním režimu apod. Komunistická minulost se stává již jen šaškovskou rolničkou s rolničkami na nových postkomunistických pořádcích, které byly odstartovány klausovskou relativizací základních hodnot člověčenství. A tak máme nyní před sebou v rámci volby zrelativizovaného dobroděje Pavla coby kandidáta na Hrad, který je morálně ohebný jako mladý vrbový proutek, dokonce ještě ohebnější než Babiš. Ovšem Pavel má jednu přednost - je vždy nanejvýš konformní podle požadavků doby. Obávám se, že Pavel je jen duchaprázdná nádoba k naplnění tužeb lidí, kteří si nejsou schopni ani uvědomit své postavení ve společnosti a své směřování do budoucnosti.

K. Vojtíšek 19.1.2023 12:42

Volba Pavla je skutečné pošpinění památky obětí komunismu. Palacha, Zajíce a dalších, obětí normalizace z řad disidentů a dalších opůrců režimu. A jak vidět, stačí bývalým soudruhům nasypat si popel na hlavu, veřejně se omluvit za pomýlení a vše je odpuštěno.

A. Renjascu 19.1.2023 12:31

R^

V. Kuhaj 19.1.2023 12:23

Tak vidíte, pane Zieglere, tak dlouho jste se tady prezentoval jako zarytý komunistobijec, a teď vám vůbec nevadí psát články o směšném komunistobijectví. Jo jo, to jsou paradoxy. Havel by z vás měl radost.:-/:-(

V. Kuhaj 19.1.2023 12:20

Nabodeníčka v takovém počtu jako v češtině, jsou v Evropském kontextu naprostou anomálií, o angličtině nemluvě. Praktičnost začíná být srovnatelná s čínským znakovým písmem. Mně tedy nabodeníčka nevadí, ale když už se přestávají přechylovat ženská jména a přibývají nám pohlaví, moc bych se nedivil. kdyby nějací progresivisté přišli s nápadem trochu ten jazyk zjednodušit... :-(

R. Toman 19.1.2023 12:17

To vaše srovnání s Burešem je zcela zbytečné. Vy jste přece volil Pávka i v prvém kole jak jste tady psal. Tedy před ostatními demokratickými kandidáty jste dal přednost komoušské zelené gumě. Vy ho nyní nebude volit jako "menší zlo", ale prostě se vám líbí. A proto ho obhajujete. No, některým se zase líbí Bureš, a tak ho obhajují také. Já volit žádného komouše nebudu, oba jsou odpuzující kandidáti svojí minulostí v zločinné organizaci KSČ. Žádný člověk není tak bohatý, aby si mohl koupit minulost (Babiš). A žádný člověk si nemůže minulost odpracovat, i kdyby se stal později členem Armády spásy.

A. Renjascu 19.1.2023 12:01

Pavlova prověrka se dělala pouze v ČR a byla dostačující pro NATO, které mu již žádnou další nedělalo.

Jednoduchý závěr je ten, že oba kandidáti na prezidenta byli komunisté a Pavel dokonce předsedou ZO KSČ a s tím nic neuděláte, protože to je minulost. Dokonce byl i vojenským estebákem a lustrační osvědčení s tím neudělá také vůbec nic. Vojenská rozvědka totiž byla při sepisování lustračního zákona z evidence vyjmuta a není tak považována za pozitivní lustraci. Na tuto chybu bylo opakovaně upozorňováno, ale nebyla politická vůle to změnit.

Podle dokumentů z Archivu bezpečnostních složek Pavel studoval od roku 1988 kurz Zpravodajské správy Generálního štábu (ZS/GŠ) pro vojenské vyzvědače, nikoli pro elitní výsadkáře nebo diplomaty, jak on sám tvrdil. Kurz připravoval na nasazení do zemí NATO, kde měli pod různým krytím získávat informace, a kladl hlavně důraz na osvojení si zpravodajského řemesla. Podle Pavla Beneše měl mít Pavel krycí jméno Pavel Pávek a k režimu měl být loajální. V médiích se objevil také životopis, který Pavel napsal v roce 1987 a kde popisuje své postoje k okupaci ze srpna 1968.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://echo24.cz/a/S9fTh/zpravy-domaci-general-petr-pavel-zivotopis-prezidentske-volby-kandidati-komunismus

https://echo24.cz/a/SWTLN/general-pavel-historik-blazek-urputnici-komunisticky-rezim-spoluprace

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-archivy-o-generalu-pavlovi-mel-tajny-kurs-d-2-v-ksc-byl-malo-aktivni-205259

https://1url.cz/nrfgR

https://archiv.hn.cz/c1-67104280-pavlovu-komunistickou-minulost-v-zahranici-nezkoumali-k-funkci-v-nato-mu-stacila-proverka-z-ceska

P. Skřivan 19.1.2023 12:01

Ono ta komunistická minulost je složitý problém. Prostý donašeč, ten stbácký udavač, z nich totiž nebyl ani jeden. Všichni o nich věděli, že jsou u komunistů, takže by jim nikdo nic stejně neřekl. Mohli tedy donášet jen na soudruhy, a to jaksi nelze považovat ani za špatné. Skoro spíš naopak. :-)

Kromě toho u nás komunistické myšlenky nebyly tak úplně původní, ale šlo o sovětský import. Asi by se tedy práce pro komunisty dala spíš považovat za kolaboraci než za věrnost nějakým zvráceným myšlenkám. Tím se také česká situace výrazně liší od německé a tamní denacifikace.

Katolíci a zejména ti, kteří nespolupracovali s komunisty, jsou samozřejmě nežádoucí, protože v politice jsou lidé s morální integritou pro ty, kteří je tam svými penězi prosazují, nežádoucí zcela. To by se jim ty prachy přece nemohly nikdy vrátit ! :-)

V. Kuhaj 19.1.2023 12:00

R^

V. Kuhaj 19.1.2023 11:58

Já jsem pro sebe to ospravedlnění nalezl v politické minulosti Babiše. Pro mě se jako předseda vlády osvědčil ve velmi obtížné době, v moderních dějinách nepoznané. Jeho minulost bych řešil v případě, že protikandidátem bude např. Nerudová. Jako protikandidát byl ovšem vybrán Pavel. O to je to jednodušší.

A. Renjascu 19.1.2023 11:45

Babiš byl informátor a Pavel se cvičil na to, aby takové jako je Babiš získával, řídil a vytěžoval. Takovej vojenskej estébák a k tomu aktivní komunista, který byl předsedou ZO KSČ.

A tady máte vaše absolventy:

Sledovačky, kdy nám protějšek dělala StB, budování úkrytů, mrtvé schránky na předávání, pořízení fotografií nebo navazování kontaktů. Museli jsme ukázat, že umíme sehnat někoho pro spolupráci, zjistit, kde bydlí, zajistit návštěvu v tomto bytě a podmínky pro následné možné využití tohoto člověka pro zpravodajskou činnost apod.,“ vypočítává Beneš.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-2023-petr-pavel-koho-volit-40419799

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-spoluzak-petra-pavla-mel-by-o-sobe-rikat-pravdu-ale-nedela-to-40412392

J. Krásenský 19.1.2023 11:45

No, takže nevadí, že generál Pavel studoval na Putina a pod dohledem sovětské rozvědky, nevadí že jeho žena studovala na politručku, nevadí, že musel být velmi dobře prokadrován a komunisty uznán za mimořádně spolehlivého soudruha, který jim nezdrhne na západě na západ, či ho nezlanaří imerialističtí agenti, nevadí ani to, že nebyl jen řadovým členem komunistické strany... Tedy ta vaše "pravda a láska" plná nenávisti musí tedy mít kachní žaludek, když to všechno dokáže strávit a hroši kůži, když jí to neublíží a slizkosti úhoře, aby se ze všeho zmíněného dokázala vykroutit. To má být konec postkomunizmu, jak hlásáte? Jedině, že ho nahrazujete echt komunismem, eurounijnim, greendealovym, uchyláckym. Však EU také nevadí komunistická minulost, maoisti, trockisti, stalinisti, ... ty všechny dokáže dostat do svých vrcholných orgánů, hlavně, aby to nebyl katolík, ti vadí.

H. Rybnická 19.1.2023 11:25

Kdybyste to napsala hned, tak by bylo všechno jasné. Přeji úspěšný den.

P. Pepax 19.1.2023 11:15

Očekávaný odpad.

V. Mokrý 19.1.2023 11:03

tak jest

V. Mokrý 19.1.2023 11:01

!

R^

!!

V. Mokrý 19.1.2023 11:01

Je ti přáno,

když to máš tahle.

J. John 19.1.2023 10:55

Mám silné tušení, hraničící s jistotou, že za články, Zieglera, Flaška a dalších "hrobařů" čtenosti NP, Novinek a iDnes vláda dobře honoruje. Nejen autory, ale i redakce, aby kompenzovala snížení čtenosti a tím i příjmů z reklam. Může jít o pilotní projekt stopadesátimilionového záměru dotací, které mají zajistit plné podřízení obsahu oficiální propagandě, bez ohledu na realitu. Pravda je zadupávána ideologií.

J. Moravec 19.1.2023 10:45

„Minulost Petra Pavla je hrozná, například to, že schvaloval vstup sovětských vojsk, můžu překousnout jen stěží. Ani jeho působení v NATO mě nějak nenadchlo. Ale Bureš je jako postava ještě mnohem odpornější. Abychom tu po deseti letech Miloše Zemana měli další husákovské působení, to už bych nedal.“ řekl signatář Charty 77 František „Čuňas“ Stárek, dvakrát za rudé totality vězněný za samizdatovou aktivitu a pořádání koncertů.

E. Novotny 19.1.2023 10:45

No dobre, jste lepsi, pani Rybnicka, jenze ja prepinat nemohu. Neni to tu na mem compu tak jednoduche.

J. Kindl 19.1.2023 10:42

Já nerozmím řeči vašeho kmene herr Caslavka.

J. Kindl 19.1.2023 10:40

Vojenská politická akademie Klementa Gottwalda , měla fakultu pedagogiky a psychologie , kterou ona po ukončení Vysoké vojenské letecké škole v Košicích chtěla studovat. Školu si vybrat nemohla, protože žádná neměla fakultu uvedeného zaměření. To je zločin proti lidskosti ???

C. Berka 19.1.2023 10:31

agent ekonomické kontrarozvědky, to celé na papíře v Maroku - to je jako agent gestapa? To už jste zešílel? Pavel nebyl jen důstojníkem ČSLA, - ta byla podřízena sovětské. Tak zněla i vojenská PŘÍSAHA!

POSLEDNÍ ODSTAVEC PŘÍSAHY:

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.

Tak přísahám!

ČS ROZVĚDKA BYLA PODŘÍZENA SOVĚTSKÉ! V SSSR se schvalovalo, kdo jak vysoko postoupí. Mně to na Pavlovi nevadí - ale propřírodu- NELŽETE! Zesměšňujete se a ničemu nepomůžete!

J. Kindl 19.1.2023 10:30

Vojenští historici, i ti co tu školu absolvovali tvrdí, že kurz Vojenské zpravodajství nebyl zaměřen na špionáž. Kurz , který Pavel absolvoval byl velitelsko-štábní zpravodajský. Vám nepřipadá divné, že pokud byl ten kurz je rozvědčícký, tak jak je možné, že jej ukončil v roce 1991 u nás a v roce 1992 v USA. To i v těchto dobách a v USA stále studoval na rozvědčíka. Mně osobně víc vadí oligarcha a bývalé agent StB.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:27

Dobrovolní pomocníci. Taková pomocná stráž.:-)