4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Poslední varování

Jakkoli mám sklony spíše k optimismu, obávám se, že výsledky letošních voleb do Poslanecké sněmovny budou tragické. Obávám se, že Strana přímé demokracie Tomia Okamury dostane mnohem více hlasů, než většina politiků a žurnalistů očekávala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 19.10.2017 7:43

Uživatel požádal o vymazání
P. Přibyl 19.10.2017 9:01

Re: Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

Souhlasím s komentářem. Jen na okraj,vést dialog nás učili už v 89 (moc to nepohlo ale bylo to fajn). Socialní kapitál? Asi ,možná, snad ale kde ho vzít a nekrást? Co nějaké vzory? Stejný problém ,prakticky neexistují. Nevycválaní předsedové ukazují lidem jak se vede diskuse.To se Vám zdá rozumné?

Koukněte jak debatuje pan Robejšek s panem Machem.Nemusíte snimi souhlasit ale chovají se k sobě slušně i když spolu nesouhlasí. To jsou příklady hodné následování.

Zpravodajství FTV Prima vysílal(a) živě.17 říjen v 18:00 ·

J. Fialová 19.10.2017 8:41

Re: Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

Vážený pane Drápale,

a Vy jste si jist, že politici chybu neudělají?

"Lidé nečtou ani poměrně stručné programy politických stran" - ovšem zvolení politici tyto programy mnohdy neplní. Buď nemůžou kvůli koaličním kompromisům, nebo že to jsou jen předvolební pindy ("když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají").

No a když uprostřed běžícího volebního období vypučí nějaký předem nečekaný problém - o kterém v žádných programech před volbami samozřejmě nebyla řeč... J. Fialová

T. Pansky 19.10.2017 17:08

Re: Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

Pane Drapale, ja vam rozumim. Tahle vec je velmi slozita v tom, ze se bojime sami sebe navzajem, nebot nam komuniste vymyvali mozky a my se ted bojime jeden druheho, protoze nevime, komu ho vymyli vic. ... Prosim, nepletme dohromady rozhodovani o svych zastupcich s otazkami na specificka temata. Sve zastupce muzeme volit tak, ze si zvolime primo zastupce, ktere zname, verime jim a jsou nami odvolatelni - a o tom to je. To je prima demokracie !!! Takto je volen Senat, ktery ma ovsem v Ceske ustave podradnou roli !!! Neprimo je volena Poslanecka snemovna, kde volime stranu, ktera si dosadi sve sede mysi - a tato Poslanecka snemovna je zakladem pro tvorbu pravniho prostredi v CR. A ted si priznejme, v jakem to zijeme pravnim marasmu v CR prave diky teto zastupitelske forme vytvareni prava v CR. ... Je mi vzdy mile debatovat s lidmi, kterym neni lhostejna budoucnost nasi republiky a kteri to maji v hlave velmi dobre srovnane. Dekuji. S pozdravem, Tomas Pansky top0625top@live.com

Z. Lapil 19.10.2017 18:46

Re: Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

Dnes má na Psu skvělý článek o referendu pan Payne. Pokud jste ho nečetl: referendum o stručné otázce je k ničemu. Má vystoupit Velká Británie z EU? Odpověď referenda zní ano. Jenže zůstává otázka "za jakých podmínek" a co je ještě horší (doplněno mnou) - výsledek typu 52% při účasti 70% není ani náhodou většinový. Ve Švýcarsku je to (podle pana Payna) tak, že se hlasuje o znění zákona: buď o zákoně už přijatém ("lidové veto") nebo o zákoně navrženém "lidem" (fyzicky to pochopitelně spisují právníci).

Osobně mám problém s tím, že pokud je v ČR řeč o nějakém referendu, pak názor "chci referendum" je interpretován jako "Chci aby dopadlo podle jeho navrhovatele". Viz referendum o Temelíně. Já bych byl všema deseti pro, abych mohl hlasovat "Temelín ano", ale v novinách a všude byl počet lidí referendum chcoucích (správně je asi chtících, ale to mi přijde ještě horší) ztotožňován s počtem lidí protitemelínských. Kteréžto hry jsem se odmítl zúčastnit.