4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Poslední varování

Jakkoli mám sklony spíše k optimismu, obávám se, že výsledky letošních voleb do Poslanecké sněmovny budou tragické. Obávám se, že Strana přímé demokracie Tomia Okamury dostane mnohem více hlasů, než většina politiků a žurnalistů očekávala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 19.10.2017 11:00

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

Růžové brýle? Jak říkají v Tbilisi - alaverdy - nejste Vy náhodou kouzelník ze smaragdového města? :-))))

Já žádné brýle kromě dioptrických nemám - a proto budu volit Babiše a na voliče Tomia na poslední chvíli plivat prostě nebudu.

Z. Rychlý 19.10.2017 11:35

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

Samozřejmě. Váš příspěvek vyzněl, že Tomia volíte a máte velká očekávání, že bude stínat hlavy. Nebude, zařadí se.

V. Student 19.10.2017 12:38

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

Taky si myslím že Tomiova stopa nezanechá v politice ČR příliš výrazný otisk...

V. Klepetko 19.10.2017 12:50

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

:-))))))))

Tak takové vyznění svých slov bych neočekával...

Napsal jsem jednoduchhou pravdu - idiotickou kritikou Babiše alternativně inteligentní inteligenti nahnali Okamurovi velké hromady hlasů - a to se jim teď vymstí, a to velmi krutě.

Jám mám v tomto ohledu svědomí čisté - od počátku jsem zde Babiše bránil - a psal jsem, že tak jako kritika Fica na Slovensku vedla k růstu Kotleby, tak extenzivně pojatá kritika Babiše v ČR vede k růstu Okamury!

Z. Rychlý 19.10.2017 14:09

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

Bude na tom dost pravdy, ale já si neslibuji nic ani od Babiše. Podle mě si hlídá jen MEŘO a jiné dotace, a k ostatnímu se chová čistě populisticky. Dokonce byl schopen socanům sebrat téma registrační pokladny a dotáhnou tuhle kulišárnu do konce, i když dobře ví, že je to póza, ale lidi to mají rádi. Taky nám naslibuje hory doly, i když sliby jsou pořád lepší, než socanské skutky a socani, kteří republiku jen prožírají, aniž by vytvořili něco kloudného. Dotace nejsou vítězství, ale prohra.

Můj povolební odhad je vláda ANO se socany, tzv.velká koalice po Rakousku (bez Bohouška, který se přesune do bruselských socdem struktur). Pro mě by to však byla Opoziční smlouva II. o zajištění klidného prostředí pro vládnutí. Už to tu jednou bylo, a klid byl dobrý jen pro kmotry a šibaly.

V. Klepetko 19.10.2017 14:52

Re: Nevím jak s přímou demokracií,

Byl bych mnohem raději za menšinovou vládu ANO+ODS, s podporou buď Pirátů nebo i Okamury. Obojí je ale dost šílené. Lidovce zapojit jen když se zbaví Gabalů, Hermanů a podobných Bělobrádků, a nasadí našeho českého Kurze! :-)))

Svůj velmi pragmatický vztah k ANO jsem velmi podrobně vyložil zde, myslím, že ani já žádné iluze nemám:

http://1url.cz/JtIbr

M. Valenta 19.10.2017 8:25

Za Pitomia můžeme být vdeční

našim "neohroženým" politikům v čele s kolaborantským Zemanem a za ně zase sami sobě. A teď babo raď. Čau.

R. Morava 19.10.2017 8:21

Pane Drápal - částečný souhlas s argumenty ale

Pane Drápal, ano demokraticky zvolený politik musí občas dělat i správná rozhodnutí, které se neinformovaným voličům nezdá. Popisujete "mnohdy politici nechtějí udělat správné rozhodnutí, přestože ho znají, protože to znamená čelit žalobám nevybraných firem nebo nějakých aktivistů". Jenže to právě je to špatné že politici ustoupí menšině poblblýchh aktivistů a agresivních přitom nekvalitních firem. Referendum by v tomto případě bylo všelidové, takže by právě ty aktivistické menšiny mohlo odbourat.

Co se týká migrace, trochu jsem podporoval Váš projekt pro přijetí Křestanů z Iráku. Zdá se, že jste ale zbytečně poplašený. Jednak se ukazuje, že těm lidem kteří by sem mohli by bylo líp u nich doma, pokud by jim nic nehrozilo, jednak stejně chtějí do Německa. Hlavně ale, nějaká migrace do ČR bude vždycky i kdyby byl Okamura předseda vlády. Jenom to nebudou kvóty a nebudou to Islamisté. ČR je v multi-kulti Evropě, která má víc práv pro darebáky, než pro slušné vedle Německa, v EU a dokonce Schengenu. V nejbližších 20 letech určitě nebude u nás migrantů málo. Bude jich vždycky víc než zdrávo. Takže čím větší tlak proti, tím líp.

E. Tocháček 19.10.2017 8:15

Chtěl jsem napsat

odmítavý příspěvek, ale jak čtu, ostatní diskutující už zmínili vše podstatné.

Snad jenom obecně. Aby váš text dával smysl, musel jste p. Okamurovi podsunout že odmítá zastupitelskou demokracii a že s uprchlíky nemá žádný soucit. Zrušte ty dvě podmínky (protože neplatí) a napsal jste účelový, povýšenecký text.

Jinak ve věci migrantů, přístup "Nepřijmeme nikoho, ale pokud se najdou dostatečné humanitární důvody, uděláme výjimku" fungovat bude. Zatímco přístup "Přijmeme všechny a pak ty, co nemají nárok, vrátíme" fungovat nebude. Co si o tom myslíte?

A. Samková 19.10.2017 8:13

otázka

Jak poznáte předem migranta, který je ochotný se integrovat?

M. Prokop 19.10.2017 9:34

Re: otázka

Dá mu vepřové se zelím a pivo. :-P

Ale vážněji, možné to je, za nějakou dobu v detenci se dá ledacos poznat. Neřeší to ovšem "slučování rodin" a druhou a další generaci.

A. Samková 19.10.2017 9:48

Re: otázka

Aha,takže střednědobým až dlouhodobým pozorováním :-), jehož součástí bude dokumentace, posudky odborníků - sociologů, pedagogů, psychologů atd. Podle mě stejně dost nereálné, neefektivní a nezaručující, že jde o integrovatelné jedince. A jak říkáte, neřeší to problém dalších generací. Sečteno a podtrženo, víc lze věřit tomu vepřovému a pivu.

A. Nový 19.10.2017 10:12

odpověď

Migranta který se nechce integrovat, asimilovat, poznáte velmi lehce. Nemá žádné doklady, zato má drahý mobil a zaplatil tisíce dolarů za cestu do Evropy.

Z. Rychlý 19.10.2017 7:50

V článku jsou dvě věci.

Jednou je správné poukázání na ošidnost přímé demokracie. Tou druhou je migrace.

Začnu migrací. Tomio je v podstatě jediným, který slyší obavy národa. Argument, že tu přece máme jen pár uprchlíků je hloupý, až blbý. To se může změnit v mžiku. Stačí, když Německo uzavře hranice. Nebo, když EK prosadí příspěvky přišelcům z evropského rozpočtu. V ten moment jich tu bude jako máku. Vytvoří gheta a no-go zóny tak, jak to zatím udělali všude bez výjimky. Pane Drápale, křesťanské milosrdenství je táák vzletné a héézké. Ale v realitě hloupé. Dokonce jste ve své dobrotě ochoten přehlížet fakt, že jsou to migranti ekonomičtí, žádní exulanti. Jejich síly chybí v jejich vlastní zemi - sem jdou především spásat zelenou travičku. Můj hlas sice Tomio nedostane, ale v tomto migračním ohledu je mi sympatický.

Jiné je to se zastupitelskou/přímou demokracií. V tom máte pravdu, nebude to u nás fungovat. Jen na ukázku. Švýcaři odmítli x-tý týden dovolené navíc. Jak by hlasovali Češi?? Nebo hlasování o základním nepodmíněném příjmu. To jsou ukázky hovořící samy za sebe. Švýcaři řídí svou obec, maximálně vidí ještě kanton. Jejich stát (federace) je pro ně hodně daleko a očekávají od ní jen obranu a ochranu. Na další věci jí neposílají dost peněz. To u nás jdou dně rovnou do státní pokladny a kontrola se vytrácí. Švýcar se po staletí stará o svoje nejbližší okolí a naučil se to dělat dobře. My po staletí o sobě necháváme rozhodovat vrchnost. Sice už ji nemáme dědičnou, ale demokraticky si ji volíme, nicméně lokajská očekávání a stádní podlézavost vrchnosti tu je, a takové jsou pak výsledky. A nemalá část občanů má volby za něco jako nekritické fandění svým klubům. V takové lize se počítá jen vítězství za každou cenu. Stála ta hra za prd, nevadí, hlavně, že naši vyhráli. Demokracie je taková, jak zodpovědní jsou voliči ve své většině. Čest výjimkám.

Pane Drápale, s migrací se pletete, s přímou demokracií máte pravdu.

P. Lenc 19.10.2017 8:01

Re: V článku jsou dvě věci.

Vidím to podobně.

J. Fialová 19.10.2017 8:26

Re: V článku jsou dvě věci.

Malá poznámka k "Švýcaři ... hlasování o základním nepodmíněném příjmu" - jak by dopadlo u nás. Když před časem Švýcaři o tomto hlasovali, proběhla na stejné téma anketa na idnes.cz. Divte se nebo se nedivte - výsledky švýcarského referenda a této ankety se lišily jen cca o jedno až dvě procenta. J. Fialová

Z. Rychlý 19.10.2017 9:09

Re: V článku jsou dvě věci.

žeby Češi odmítli cizí prachy zadarmo?? Tomu nevěřím.

Z. Lapil 19.10.2017 18:51

Re: V článku jsou dvě věci.

Krásná formulace, o té demokraticky volené, nicméně stále a furt vrchnosti. Díky.

P. Klíma 19.10.2017 7:37

Výsledky voleb tragické, autore? To snad za Husáka!

Volby jsou svátkem demokracie. Komu se nelíbí, že jeho názor většina nesdílí, je tragéd. Nikoliv volební výsledek.

D. Polanský 19.10.2017 7:34

Jinak autor jako vždy, si myslí, že

on je ten pravý, kdo ví, ostatní jsou blbci. Prostě něco jako pražská kavárna. Hnus čtení. Měl by se vrátit k psaní o integraci Romů.

D. Polanský 19.10.2017 7:31

Omyl nepodcenili,

politici jsou připraveni po volbách nenápadnou, plíživou islamizaci ČR spustit. Pochopitelně rétorika bude jiná. Přitom stačí tak málo, zakázat islám, jelikož je neslučitelný s našimi zákony. Má některá tradiční strana tohle v programu? Nemá! A proč nemá? Bojí se!

F. Egerer 19.10.2017 7:20

dneska jste mě fakt dostal

Pane Drápale,

- Říkáte, že se Okamura veze na protiimigrační vlně. On jako jediný (pokud vím) chce u nás Islám postavit mimo zákon. A já si také myslím, že Islám, který neuznává rovnost mezi ženami a muži je v konfliktu s naší ústavou.

- Přímá demokracie je podle Vás cesta do pekel? Zastupitelská demokracie za dvě a půl desítky let dosáhla toho, že voliči přestali věřit, že volby něco změní a pomalu přestali volit. A co referendum o vstupu do EU, to tedy platí, a nebo neplatí ... ?

- A stou Vaší obavou, že by mohla rozhodovat nekvalifikovaná menšina (ta, co rozhodla o našem vstupu do EU) rozhodovat místo „kvalifikované menšiny“ (asi té, co ji reprezentuje „odborník“ Bohuslav Sobotka a další) .... To jste mě fakt dostal.

F. Egerer 19.10.2017 7:22

Re: dneska jste mě fakt dostal

oprava: nekvalifikovaná většina

P. Janos 19.10.2017 7:14

Politici jsou kvalifikovaná menšina?

To si Dane fakt myslíš? Jako a u nás v ČR?

J. Nový 19.10.2017 6:54

Zase poučování

Zase někdo, kdo VÍ téměř všechno bude poučovat své spoluobčany co by měli a co ne.

Milý autore, zvolte si stranu dle vašich představ, to samé umožněte i jiným a pak se podřiďte výsledku voleb. To, že se vám výsledek líbit bude nebo nebude nemění nic na tom, že jsou to volby demokratické a já za ně děkuji. Bez ohledu na výsledek.

A dělat na jiné voliče bu!, bu!, bu!? Nebuďte směšný :-)

P. Klíma 19.10.2017 7:57

Autor není zlý, jen momentálně zaostalý 🦍

J. Vintr 19.10.2017 3:11

Soucit s "uprchlíky"?

A co takhle soucit s našimi dětmi, vnuky a jejich dalšími potomky? Máme povinnost předat to, co vybudovaly generace našich předků našim potomkům a ne nějakým čmoudům z Afriky nebo jiné Tramtárie. A o to tady teď jde, ne o nějakou pomoc lidem v nouzi, jak se vy naivně domníváte.

A co se týká te naší "zastupitelské demokracie", vy opravdu věříte všem těm blbostem, které jste tady napsal? Pokud ano, tak jste asi doposud žil na nějaké jiné planetě, nebo jste naivní jako malé děcko.

M. Jelínek 19.10.2017 2:43

Okamura

Chci primou demokracii.....

T. Pansky 19.10.2017 1:38

Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

... o vasem charakteru. Ctu vsechny Vase clanky. Nicmene, zda se ale, ze starsi generace se brani odpovednosti sama za sebe. Pri prime demokracii se musim smirit s tim, ze jsem mozna udelal chybu a priste se ji snazit nezopakovat - kazdy volic se uci !!!. Logicky je o primou volbu mnohem vetsi zajem ze strany volicu. Pri neprime volbe se primo oteviraji dvere pro korupci !!! Ucme se debatovat, ucme se respektovat rozhodnuti vetsiny, prijmeme zodpovednost za sve jednani, narovnejme sve hrbety.

D. Drápal 19.10.2017 7:07

Re: Pane Drapale, nesouhlasim !!! Vubec nepochybuji ...

Vážený pane Panský,

a co takhle referendum o dostavbě Temelína? Když tam uděláme chybu, můžeme se po pár letech poučit o tom, že jsme udělali chybu, ale už ji nenapravíme. A určíme parametry životy jedné či dvěma následujícím generacím. Lidé nečtou ani poměrně stručné programy politických stran, natož aby četli složitou dokumentaci ke složitým otázkám.

Plně souhlasím s tím, že máme respektovat rozhodnutí většiny. A že bychom se měli učit debatovat. Ale když se podíváte třeba na příspěvky pod tímto článkem: urážky místo argumentů... Jen to podtrhuje potřebu naučit se debatovat.