1.6.2024 | Svátek má Laura


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Liptovský 9.4.2024 9:14

No... Po roku 1989 si pražská "elita" myslela, že teraz bude môcť mudrovať a poučovať celú Európu... Hm... Ukázalo sa, že nikto o jej múdrosti nemá záujem... Tak sa snažia mudrovať aspoň vo vzťahu k Slovensku... Klišé, šablóny, neznalosť...

V. Heidlerová 9.4.2024 9:04

Nevím, proč se české komentáře k politické situaci v SR považují za udělování rad. Snad každý může vyjádřit svobodně svůj názor a Slováci si mohou prosadit, co považují za vhodné. To už bychom zase museli držet huby jak za komoušů. Braní ohledů na to, co Slováci nesnášejí, hlavně z české strany, je dětinské a ještě více svědčí o tom, že Slováci stále ještě nejsou hrdý národ a že stále prožívají dobu obrození, jako Česko v 19. století. To, že Slováci (s výjimkou těch vynikajících osobností, jichž si v SR neváží) trpí mindrákem, že historicky se o nich může jako o národu mluvit cca 200 let, nemůže v moderní době být vodítkem, co novinář či média mohou či nesmějí psát a zveřejňovat.

P. Hák 9.4.2024 8:52

A tak třeba mají o čem jednat, nakonec na válku jsme připraveni, viz výrok náčelníka GŠ AČR.

Ale vzpomněl jsem si na pana Mařáka a jeho článek.

P. Hák 9.4.2024 8:51

Omluva za zkomolení jména (překlep), pane Pašato.

P. Hák 9.4.2024 8:50

To psal pan Mařák, pane Mašato. Obraťte se s rozhořčením na něj :-)

A. Pašata 9.4.2024 8:47

Petr Pavel nebyl kandidátem vlády. Kandidoval jako nezávislý a sesbíral na to potřebné množství podpisů, na rozdíl od Babiše který byl stranickým kandidátem ANO na základě podpisů poslanců.

A. Pašata 9.4.2024 8:44

Portugalsko ani Chorvatsko nejsou členy V4, která pro nás zvláštní význam má. Ale chápu, kopnout si je strašně lákavé a nedokážete tomu odolat.

A. Pašata 9.4.2024 8:43

Problém je, že ve druhém kole byl protikandidátem vycvičený udavač StB, oligarcha a cizí státní příslušník který ani neumí česky a koná stylem slona v porcelánu. A který taky chodil klást věnce na Národní třídu, ale zbaběle v noci.

R. Dubravský 9.4.2024 8:41

1/ Nikoliv exit-pool, ale exit-poll.

2/ "...před prací této televize mohu jen smeknout..."

Stačilo jí jen věrohodně pohrozit zrušením a najednou to jde. I ta naše veřejnoprávní by to velice potřebovala.

V. Církva 9.4.2024 8:25

Tak vy lovci mamutů to máte v dnešní době těžké. Nemáte na to aby jste v dnešní době vytvořili lepší politiku a třeba dodali nekomunistické kandidáty a jen fňukáte jak bylo zle a je ještě hůř.

V. Církva 9.4.2024 8:21

Je autor opravdu politik? Pak hodně špatný. A silně "postižený" universalismem.

Nelze srovnávat třeba švýcarskou demokracii se Saudskou Arábií nebo KLDR,

Je něco jiného chtít opozičního prezidenta v zemi kam se vrátil předseda vlády z doby kdy se stříleli novináři a mafiáni úkolovali soudce, se zemí kde vládne pětikoalice s klesajícími preferencemi a o prezidenta se uchází oligrarcha s podezřením ze spolupráce s STB.

I tak, asi snad i volil proti kandidátovi vládní koalice, ale Babiše už jsme měli celkem plné zuby. Babiš se hodí se svým jednáním a výstupy možná, možná na předsedu vlády (ekonomice celkem rozumí), určitě ne na prezidenta. Že jsme nenašli jiného kandidáta než PePu je jiná věc.

Jako kdo nevidí bizární osobnosti a jednání slovenské vlády a klientelismus je slepý.

J. Hanzal 9.4.2024 8:20

Musím se přiznat, že je mi úplně jedno kdo je na Slovensku presidentem. Ovšem vadí mi, že "pár" let po "revoluci" sedí na hradě komunista, a ještě k tomu vycvičený rozvědčík VS (Varšavské smlovy) předávající vyznamenání údajným disidentům, komunisty utlačovaným lidem!! To nevymyslíš!;-D

N. Kibritov 9.4.2024 7:44

Vy máte všetky. A my prečo nie? Na žiadosť českej strany /ČT/ boli nútení slovenskí operátori zablokovať obľúbený kanál ČT4. A signalizuje sa zablokovanie ČT1, ČT2, ČT24, ČT Art. Prečo? Prečo vy môžete pozerať slovenské kanály a my pozerať české nemôžeme, a ešte k tomu na žiadosť českej strany. Mnoho z nás hodnotí kvalitu ČT ako oveľa vyššiu než RTVS, ktorej dni sú, mimochodom, už zrátané. Onedlho budete môcť sledovať fascinujúcu kvalitu STAR /Slovenská televízia a Rozhlas/. A to nie je oneskorený apríl.

J. Nevrkla 9.4.2024 7:36

Já si občas kladu otázku, jestli jsou redaktoři televizi tak zpitomělí a věří tomu, co říkají, nebo to dělají jen jako presstituti v zájmu přežití. Obojí je neomluvitelné a těším se, až budou odejití.

J. Fráňa 9.4.2024 7:19

Další důkaz, že Češi musí povinně dotovat soukromou ČT 09.;-D

J. Kostelanský 9.4.2024 6:53

Mně rovněž tato zpráva zaujala... Asi neměli o čem jednat, a nechtěli na sebe jen tak tiše čumět.

P. Hák 9.4.2024 6:38

Vpravo:

"Prezident Pavel jednal s premiérem Fialou o výsledku slovenských prezidentských voleb"

Předpokládám, že pan Mařák bude důrazně protestovat. O výsledku portugalských nebo chorvatských voleb přece taky české mocenské špičky nejednají, tak proč o Slovensku, které pro nás přece vůbec, ale vůbec žádný zvláštní význam nemá?

R. Langer 9.4.2024 6:01

R^ [>-]

F. Žůrek 9.4.2024 1:22

Ano, pane Bartoni, a děkuji!

Mám také na své televizi všechny české a všechny slovenské programy. A ČT24 sleduji již velice opatrně. Raději sleduji RTVS 24. Proč?

Slovenské zpravodajství se mně zdá být daleko více lidské i pravdivé...