6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Kdo vlastně vyhrál?

Generál Pavel je politická osoba „no name“. A že jeho celková volební kampaň nikomu neumožnila zjistit, koho tato osoba ve skutečnosti reprezentuje, čí zájmy bude preferovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 6.2.2023 17:24

To je vase fabulace. D. Laurencikova je na linii zdraveho rozumu a objektivity. Na linii Rogera Köppela, Sahry Wagenknecht, Jürgena Elsässera, Dietra Steina, Tina Chrupally, Alice Weidel, Manfreda Kleine-Hartlage, Benjamina Abelowa, Jacka F. Matlocka jr., Johna J. Mearsheimera, Chase Freemana, Douglase McGregora, Richarda Sakwy, Krishena Mehty, Gilberta Doctorowa.... a dalsich a dalsich.

L. Novák 6.2.2023 17:27

No nevím, jestli oni by se k vám rádi přihlásili... A ten můj předchozí příspěvek byl pro naivku H. Lukešovou. :-P

D. Laurencikova 6.2.2023 17:36

S nekterymi z nich si dokonce tykam, s jinymi koresponduji a od jinych ctu knihy a publikace, ktere vy byste asi necetl, protoze jejich obsah nepronikne prkny pred vasima ocima, ani nejsou napsany vulgarne, tak, abyste jim mohl rozumet. Hlavne jsou v nemcine a v anglictine, to vas jako ctenare vylucuje vubec. U vas to staci nanejvys na Forum24 nebo https://www.nelez.cz/. Jedem das Seine, "suum cuique", jak rikal uz klasik.

H. Lukešová 6.2.2023 17:42

Jedem das Seine ? Každému své? To byl nápis, který byl na koncentračním táboře Dachau.

Samozřejmě, že nejznámější nápis je Arbeit macht Frei... (prací k svobodě). Ten se vyjímal na vstupní bráně do vyhlazovacího tábora v Osvětimi.

L. Novák 6.2.2023 17:46

To D. Laurencikové zjevně imponuje... :-P

H. Lukešová 6.2.2023 17:50

Paní Laurenčíková snad není nacistka. Na smrt nikoho neposílá, nevyznává ideologii genocidního antisemitismu a rasismu. Paní Laurenčíková může být pro-ruská, tak jak Vy jste pro-ukrajinský, ale ani ona ani Vy nejste nacisté.

L. Novák 6.2.2023 18:11

Tím bych si tak jistý nebyl. Putinovci jsou fašizmu a možná i ruskému nacizmu velmi blízko.

D. Laurencikova 6.2.2023 18:49

Bezte se konecne lecit, vy "Putinovce". Prijdte az po uspesne lecbe! Ve vasem soucasne, stavu nepatrite do verejne diskuze!

D. Laurencikova 6.2.2023 18:39

Prosim Vas, pani Lukesova, nepiste porad, ze jsem "pro-ruska". Ja nejsem pro-ruska, me muze byt cele Rusko stejne jako Ukrajina kreuzweise, ja jenom nejsem nekriticky "pro-ukrajinska" a snazim se hodnotit situaci v kontextu. U me nazacinaji dejiny 24. unora 2021. Mam zajem na ukonceni teto nesmyslne valky a ne na jeji dalsi a dalsi eskalaci. To je vsechno. Ze to idiot Novak nikdy nepochopi, to je jasne, ale vy byste to pochpit mohla. ;-)

H. Lukešová 6.2.2023 18:49

OK, paní Laurenčíková, račte mi prominout, už se poučím. :-)

D. Laurencikova 6.2.2023 18:59

Kein Problem. Vzdyt prece vidite, jak to dnes je: Staci rict, ze na te valce jsou vinni oba, nebo ze tu valku je treba ukoncit a uz vas nazvou "Putinovou patou kolonou" a Novak dokonce hned "devkou" v manyru svateho inkvizitora v navalu jakehosi fanatickeho proukrajinskeho vytrzeni.... Snad aspon vy rozumite tomu, ze nechtit atomovou valku kvuli cimsi geopolitickym zajmum neznamena "proruske" stanovisko. To je proste stanovisko zdraveho rozumu!

H. Lukešová 6.2.2023 19:07

Ano. Ono pro-ruské stanovisko je chápáno i to, pokud nejste proti-ruská.

D. Laurencikova 6.2.2023 19:52

No tak to je ale nedostatek inteligence a usudku na strane toho, kdo to tak chape a neni to muj problem. ;-)

H. Lukešová 6.2.2023 20:01

Naše mainstreamová média psala, že Medvedev řekl, že pokud Ukrajina zaútočí na Krym, že potom celá Ukrajina shoří. Když jsem byla v obchodě, tak se o tom dvě dámy bavily, že shodly se na tom, že jsou to metody nacistické a genocidní a pokud tato slova neodsoudíte, tak sama vyznáváte tzv. "rašismus", to jsem se dozvěděla, že "rašismus" znamená ruský nacismus/fašismus.

D. Laurencikova 6.2.2023 20:07

Aha! Takze uz vznikaji slovni novotvary, jakysi Newspeak uz mame, jak se na Oceanii.2 patri? To se dalo cekat. Mne poslala jednou jedna dama v drogerii koupit si mydlo do Ruska, jenom proto, ze jsem shledala jeden Zemanuv projev "vecny a uvazeny." Zemanuv, ne Putinuv, nebo Medvedevuv, podotykam a davno pred valkou Ruska s Ukrajinou. Tolik staci, aby vas dnes nejake "damy" poslaly do Ruska. Tyto spolecenske hry pak prosim beze me! Ohne mich! :-/

H. Lukešová 6.2.2023 20:18

Paní Laurenčíková, s tou "Vaši" Analenou Baerbockovou jste měla pravdu. Na stránkách Israpundit to psali a zhlédla jsem tam i video, že je Německo ve valce s Ruskem. Zrovna Německo... Jediný proti tomu je "nácek" Bystroň z AfD.

D. Laurencikova 7.2.2023 8:22

Pani Lukesova, ja zasadne nepisu nic, co nelze dolozit. Zeleni, kteri meli heslo: "Zadna valka!", ho zmenili na: "Zadna valka bez nas!" Ano, dnes jsou pro mir vlastne jenom ti "nackove". Jaka ironie osudu, ze?

M. Valenta 7.2.2023 9:03

Místo pro nebo proti mi raději vysvětlete, jak byste nastanou řešila.

M. Valenta 7.2.2023 9:03

Místo pro nebo proti mi raději vysvětlete, jak byste nastanou řešila.

D. Laurencikova 7.2.2023 11:23

Dekuji Vam za duveru, se kterou me poverujete k navrhum na reseni situace, ktere nasi politici, diplomati a valecnici nemaji. Sice nemam zadne kompetence, nejsem ani politik, ani general... Ale ja bych predevsim k te situaci nenechala dojit, kdyz to chcete vedet. Ja bych zohlednila ruske obavy z ohrozeni jejich bezpecnosti, byt vyznamnym panem v Pentagonu nebo v Bilem dome. Necpala bych se Rusum az pod okna jejich loznice, obzvlast tenkrat ne, kdyz sama neco podobneho netrpim a kdyz panove Kohl a Becker a Genscher a jak se vsichni jmenovali, garnatovali Rusum, nerozsirit NATO "ani o centimetr dal na vychod"! Tento slib byl mnohonasobne porusen. Proc vlastne?? Prineslo to svetu vic jistoty? Jak vidite, opak je pravdou. Stojime tesne pred treti svetovou, tentokrat atomovou valkou!

Situaci bych resila dnes tak, ze bych misto dalsich a dalsich smrtonosnych zbrani jednala o podminkach miru. Stejne k tomu bude muset drive nebo pozdeji dojit a kazdy mir je lepsi nez valka!

M. Valenta 7.2.2023 14:04

Rozšiřování NATO je pro Rusko pouhou záminkou neboť jenom úplný naivka si mohl myslet, že někdo má v úmyslu atomové Rusko napadnout. Cíl ruské politiky je zubožené a podřízené, nejlépe anektované, okolí. A výsledek? Ztráta nejlepších odběratelů, rozšířené NATO, hromady mrtvých, izolace a despekt.

M. Valenta 7.2.2023 14:04

Rozšiřování NATO je pro Rusko pouhou záminkou neboť jenom úplný naivka si mohl myslet, že někdo má v úmyslu atomové Rusko napadnout. Cíl ruské politiky je zubožené a podřízené, nejlépe anektované, okolí. A výsledek? Ztráta nejlepších odběratelů, rozšířené NATO, hromady mrtvých, izolace a despekt.

D. Laurencikova 7.2.2023 15:22

Ted jste napsal naprosty nesmysl! Putin uz leta varuje pred dalsim roztahovanim NATO na vychod, predevsim varuje pred tim, vzit do NATO Ukrajinu. Z mnoha duvodu. Uz se to tady psalo vickrat. Poslechnete si jeho reci z roku 2001 na Sicherheitskonferenze v Mnichove, nebo z roku 2007, kde Putin ostre kritizuje politiku USA a pta se, proti komu NATO porad zbroji a rozsiruje se... K zabraneni valky na Ukrajine stacil prislib, ze Ukrajina nebude clenem NATO, ja si to dobre pamatuju. Tento slib Putinovi dan nebyl! Takze, jestli ma nekdo skutecne zajem na zubozene Ukrajine, oslabenem Rusku a zubozene Evrope, pak to neni Putin.

Vysledek je zatim ten, ze EU v dusledku sankci trpi vic nez Rusko, Rubl je silny jak jeste nikdy, Rusko vydelava na drahych surovinach vic nez pred tim a nase politiky napada jenom vic mediciny, ktera nepusobi. Tak stojime na prahu treti svetove valky. Kvuli Ukrajine v NATO!

D. Laurencikova 7.2.2023 15:25

Tady mate jeste tu Putinovu rec. To je jedna z mnoha na toto tema. Co branilo USA a zapadnim politikum, brat Putina vazne misto toho, se mu vysmivat? Dokumentationen: 10.02.2007: Putin kritisiert USA-Politik | ARD Mediathek

V. Kuhaj 6.2.2023 18:04

Kdysi jsem se dozvěděl, že nějaký nacista si nechal na dýku vyrýt "Být víc, než se zdát". Byl jsem mladý, takže zmatený, že někdo takový se zmohl na tak úžasné životní krédo. Když jsem byl starší, dozvěděl jsem se, že tohle filozofické moudro je mnohem starší, snad už z antiky. Náckovi se zřejmě líbilo, tak si ho přivlastnil. Víte, co je divné? Že tenhle slogan se stal známým právě kvůli tomu náckovi.

No nic, jen si trochu lámu hlavu, jestli i slogany typu Jedem das Seine nebo Arberit macht Frei vymysleli nacisté. Je škoda, že svastika, původně náboženský symbol s pozitivním významem, musí být zapomenuta "jen" proto, že si ji jako symbol zvolil někdo tak zvrácený, jako německý nacismus. Jako bychom tím dávali najevo, že zlu přiznáváme větší sílu než dobru, nevím...

H. Lukešová 6.2.2023 18:10

No jo, je to škoda, ale svastika byla tak zdiskreditována německými nacisty, že je zakázáno je kamkoliv čmárat i nosit je na oblečení.

Ale když jsme u těch symbolů, jak je důležitá i barva. Zatímco žlutá Davidova hvězda byla symbolem nejkrutějšího* ponížení, které Židé zakoušeli v nacistickém Německu a jím okupované Evropě, tak ta modrá je hrdý symbol novodobého sionismu a je zobrazena na izraelské vlajce.

V. Kuhaj 6.2.2023 18:17

Máte pravdu, v tomto případě se dobru podařilo zlo převálcovat! Aspoň tak!

D. Laurencikova 6.2.2023 18:21

"Suum Cuique" (Jedem das Seine) - tento vyrok pochazi puvodne od velkeho starorimskeho politika, spisovatele a recnika Marca Tullia Cicera. :-)

V. Kuhaj 6.2.2023 18:27

Já to tušil! Na to by se náckové nikdy nezmohli. Ale co mohli, to ukradli, to je fakt. Tak díky za informaci!

D. Laurencikova 6.2.2023 18:52

R^:-)