10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

VLÁDA: To už mohli lidé rovnou volit socany

Vláda vzešlá z posledních voleb, označovaná jako „pravostředová“, se ještě donedávna oháněla hesly o „rozpočtové odpovědnosti“. Po několika měsících vládnutí má však člověk pocit, jako by ve Strakovce seděli socani.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hanzal 15.7.2022 9:11

Máte pravdu, pane Nevrklo, jenže říkejte to těm bruselským vlezdoprdelistům, které zajímá jen jakási Ukrajina a na vlastní lidi zvysoka serou!!RvRvRv Já měl vždy za to, že nic horšího než "vláda" Kalouska (poněvadž Nečas byl úplná NULA), ovšem tato sebranka je obrovsky převyšuje, a to jsou u lízu necelý rok!!:-/

P. Čech 15.7.2022 7:44

To, jak dopadly volby je jen naše vina, paní Lhotská. Vina našich občanů, kteří volili politické strany a jejich předvolební koalice. Nikdo je k tomu nenutil. Odvolávat se na nějaké předvolební sliby a kampaně je zcela mimo mísu rozumných lidí. Předvolební kampaně sledují a na jejich sliby a lži dají jen hlupáci, kterých ovšem je asi hodně. Obrázek o tom koho volit si odpovědní lidé mohou udělat již z vládnutí předešlého. Z toho jasně vyplývá, že politické strany lžou a podvádějí. Že řídit stát neumí a ani umět nechtějí. Že vládnou jen jménem svých členů a ev. příznivců, tedy max pro 10% obyvatel. Přesně to znamená ta naše česká, vylhaná parlamentní demokracie. Není to ovšem žádná demokracie. Jde o socialistickoanarchistický politický systém, konzervující vládu a moc politických stran občanům (3. pád). Rozhodně nikoliv demokratickou vládu občanů (2. pád). A tady je prapříčina toho, jak dopadají naše "volby". Jsou totiž nesvobodné a nedemokratické, protože jejich výsledkem je vždy vláda naprosté menšiny nad obrovskou většinou ostatních občanů. tedy přímý opak skutečné zastupitelské demokracie.

J. Novák 15.7.2022 8:11

Ukazuje se, že zastupitelská demokracie nefunguje a že švýcarský politický systém založený na referendech je výrazně lepší, než ten náš. Chrání občany před neschopnými ale na druhé straně všehoschopnými, podrazáckými, zrádnými a úplatnými politiky. No a k militantně progresivistickému ekoneoliberálnímu Bruseli není co dodat.

P. Čech 15.7.2022 8:18

Souhlasím s Vámi až na to, že v tom Švýcarsku opravdu velice efektivně funguje právě ta skutečná zastupitelská demokrracie. U nás to není ani demokracie, ani zastupitelská.

F. De Winter 15.7.2022 8:43

Přesně tak!R^

R. Langer 15.7.2022 9:27

R^ [>-]

J. Novák 15.7.2022 7:36

A to není vše. Fiala nás v Bruseli zavázal vzít si obrovskou půjčku pro Ukrajinu, kterou budeme i splácet s tím, že nám ji Ukrajina (ne)splatí za 25 let. K tomu ještě připočtěme připravovanou půjčku na rekonstrukci Ukrajiny. Tomu se již říká zrada zájmů občanů této země.

P. Čech 15.7.2022 7:50

Vykládejte to těm hlupákům, kteří volili předvolební koalice politických stran. Ty všechny spolu s dalším hlupákem Bartošem vedl Petr Fiala. Přitom každý rozumný člověk mohl dávno před volbami vidět a slyšet, že jde o pouze užvaněného , nezodpovědného přitroublíka. Mnozí to neviděli a neslyšeli, protože to vidět a slyšet nechtěli. Prostě ovčané politických stran. Tak teď máme to, o co jsme si ve volbách řekli. Vládu a moc politických stran občanům (3. pád).

V. Církva 15.7.2022 7:33

Paní Lhotská má pravdu, ne zadlužovat a dusit občany kvůli zeleným magorům, ale vykašlat se na magory a dělat všechny kroky pro zlevnění energií.

Naprosto logické a jasné řešení by tak bylo. Nejsem si ale jist, že zrušit povolenky a vykašlat se na burzu energií jde jen tak z čista jasna uskutečnit bez porušení dohod a různých konsekvencí.

Jinými slovy doplácíme na to, že se Německo a západní země zbláznily. V každém případě by to měl Fiala státům EU sdělit a podle toho postupovat. Prostě výjimečný stav, povolenky zrušit.... Elektřina z plynu pak byla vždycky zhovadilost....

P. Čech 15.7.2022 7:55

Všechno je to skutečný důaledek jedné, jediné příčiny. Vlády a moci politických stran. Jejich vlády občanům (3. pád). To není naprosto žádná demokracie, jak je nám politickými stranami a jejich představiteli neustále nalháváno. Jde o přímou diktaturu politických stran, stejnou diktaturu, jakou byla vláda KSČ před rokem 1989. Systém, který zde stvořili a odhlasovali komunisté a "bývalí" komunisté všeho druhu.. 9/10 ostatních občanů to jen nevidělo a nebo v návalu politických emocí vidět nechtělo. Tak teď máme to, o co jsme se vlastním nerozumem zasloužili.

M. Horák 15.7.2022 8:50

No a jak by jste si ten demokratický systém představoval? Plivat na jiné dokáže každý.

P. Čech 15.7.2022 11:54

Ten demokratický systém si netřeba představovat. On totiž skutečně existuje a velice efektivně funguje již více než 200 let. Ve Švýcarsku. Moc mají s konečnou platností přímo ve svých rukou občané a existuje jen to, co tito občané dovolí. Abych byl přesný, jde o vůli nadpoloviční většiny občanů.

J. Jurax 15.7.2022 16:51

Ehm ... a opravdu víte přesně, jak to v těch Švejcarech funguje? Pakliže ano, pak Vaše nadšení je obtížně pochopitelné.

P. Čech 16.7.2022 7:51

Možná to nevím přesně, ale vím to tak mnoho, jak to může vědět každý, kdo to vědět chce. Rozhodně však v mém případě nejde o nějaké "nadšení", ale o snahu osvětlit systém, který funguje a upozornit na náš systém, který nefunguje. Náš systém, který preferuje naprosto nefunkční vlády politických stran a jejich koalic, které se téměř zákonitě po pár měsících či letech rozpadají tak, jak tomu bylo u téměř všech vlád od vzniku ČR. Je to vina špatného systému, vyvěrajícího z neméně špatné ústavy, to mi věřte.

P. Čech 15.7.2022 11:56

A na nikoho neplivu, to bych si nedovolil. Pouze konstatuji obecně známé skutečnosti a nelžu jako představitelé politických stran.

F. Navrátil 15.7.2022 7:17

Fialová vláda cílevědomě likviduje střední třídu. Ta je ovšem prvkem stability společnosti. Pokud bude oslabena, můžeme čekat sociální nepokoje, společenské otřesy a příchod autokrata s pevnou rukou.

T. Novy 15.7.2022 7:11

Nojono, když ono v realitě si ty socany v ČR přeje tak 80% voličů, ať už ty socany nazývají jakkoliv.

Pohodlné je svěřit se pečující ruce státu ...

T. Diblík 15.7.2022 7:10

Sedm hubených let stačilo k tomu, aby Egypťané, kteří neměli našetřené zásoby, utratili za jídlo své stříbro, pak živý a mrtvý inventář a nakonec prodali do otroctví sebe a své děti. Věděli co dělají, neznali úvěr.

My to máme jednodušší. Volíme vlády, které nás zadlužují, tvrdí, že vládní dluhy se neplatí a modlí se nejstarší policejní modlitbičku. Bože ne, když jsem ve službě. A vlastně, my se modlíme s nimi.

P. Čech 15.7.2022 8:00

Tak, tak. Velmi mnoho lidí se modlí s nimi. Zejména ve volbách, když volí politické strany bez výjimky. Všichni přece měli možnost volit občanská hnutí. ANO 2011, SPD, Trikolóru či Přísahu. Ne. Oni volili Spolu a PIRSTAN. A tak teď máme vinou našeho volebního systému opět vládu politických stran.

T. Diblík 15.7.2022 11:11

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ (STAN) jsou politickým hnutím, které ve svých programových dokumentech vychází z kořenů judaisticko-křesťanské morálky Evropy, atd. atd. atd.

V tom to není.

P. Čech 15.7.2022 12:01

Můžete mi laskavě říci, kde konkrétně je v těch kořenech judaisticko-křesťanské morálky uvedeno, že se má krást a podvádět tak, jak to dělají politici STAN? Máte pravdu v jediném. STAN je opravdu občanské hnutí. Chová se ovšem jako klasická politická strana Lže občanům, krade (Hlubůček, Redl) a podvádí (Gazdík, Farský a pod.).

T. Diblík 15.7.2022 12:10

Mě se neptejte, to je jejich hodnotové desatero. ;-)

Můžete mi laskavě říci, jaký je tedy rozdíl mezi politickou stranou a občanským hnutím když se chovají stejně?

P. Čech 15.7.2022 13:06

Rozdíl mezi politickou stranou a občanským hnutím jsem zde popisoval nejméně 10x. Už mně to nebaví. Promiňte.Skutečnost, že se STAN (občanské hnutí) chová stejně jako politická strana je věc jiná.

T. Diblík 15.7.2022 14:44

Ne, žádné promiňte. Podle skutků poznáte je.

P. Čech 15.7.2022 16:41

Skutečné skutky občanských hnutí samostatně jsme ještě neměli možnost poznat. Zatím totiž samostatně nebyla u moci.Pouze v koalici se socanskou ČSSD (chyba Babiše). Jde tedy ve Vašem příspěvku o čirou spekulaci.

T. Diblík 15.7.2022 21:24

Začínám mít pocit, že je tu někdo, kdo by to chtěl s tou firmou pana Redla opravdu zkusit.

J. Jurax 15.7.2022 14:38

Ale? Po skutcích poznáte je ... ty kořeny nějak není vidět. Ale papír snese všechno.

A. Renjascu 15.7.2022 6:56

Souhlasím, akorát netuším, kde se vzalo označení pravostředová vláda pro současnou pětikolku, když to "nejpravicovější" co tam je je středová ODS a vše ostatní je nalevo od tohoto středu a piráti jsou dokonce nalevo i od KSČM. Takže lze horko těžko použít označení středolevá koalice, ale stěží pravostředová.

T. Hraj 15.7.2022 7:27

R^R^R^

L. Hančar 15.7.2022 6:49

Naše pravicová vláda je stejně tak pravicová jako Rudozelení khmérové, ovládající současný anglosaský svět. S jedním pozitivním rozdílem: odpůrci režimu se zatím jen vypínají. Nevraždí se. Zatím.