2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 22.3.2021 11:05

"jako by" strana - to mate na mysli treba hnuti ANO? Ale Agrofert snad ani nedela v USA byznys, tam by ho asi hnali! Mate to hoodne popletene, ne ze bych Babisovi fandil, ale ze by se byvaly estebak nechal ridit vrahy z volstrytu?;-D;-D

O. Uživatel 22.3.2021 7:44

Uživatel požádal o vymazání
L. Beneš 22.3.2021 9:53

Pan Soros (původním jménem Schwartz) jako řada jiných účelově zapomněl v anglosaském prostředí na maďarská diakritická znaménka ve svém přijatém jménu, aby to snad tomu anglosaskému národu, který stojí nade všemi ve světě, nekomplikovalo život. Vy byste tam byl pro ně také nejspíš byl jen nějaký Mr. Klicnik. Stejně vstřícní jsou k nim i naši lezprdelkové, kteří zapomínají na čárky a háčky ve svých jménech dokonce i na svých navštívenkách. Ostatně i instituce jednají stejně. Letiště v Ostravě se jmenuje oficiálně Letiště Leos Janacek Ostrava. Projev národní hrdosti. Zajímavé, že např. Chorvati trvají na diakritických znaménkách u svých jmen. Fotbalista Kovačić je vždycky Kovačić.

M. Valenta 22.3.2021 9:59

Okecat jde všechno.

V. Bok 22.3.2021 11:54

No, spis bych ho nazval největším zlodějem... Ktery trošku upustil... Ale jen na účely bohu ( tedy výhradně jeho) milé. Rozvracení států a kultur neni moc filantropie, nemyslíte? Za to si totiž kupuje beztrestnost...

V. Petr 22.3.2021 21:10

Pokud jde o Sorose, ten je asi takový filantop jako Stalin nebo Hitler. Podporuje nastolení TOTALITY kde se dá!

P. Abner 22.3.2021 7:43

Zaujalo ma pripomenutie Havlovej "prechádzky" toho inkriminovaného 14.3.1991, ktorú autor nazval pokus o lynč. Žiaden pokus by sa nekonal, ak by si Havel vo svojej bohorovnosti nezmyslel ísť na to námestie práve keď tam vrcholila dopredu ohlásená "celonárodná demoštrácia".Hovorí sa tomu cielená provokácia.

Pokiaľ ide o DS, tu niektorí diskutéri prehliadajú, že autor píše o jej existencii po roku 1948, keď sa naozaj stala iba trpeným príveskom KSČ.

J. Jelínek 22.3.2021 8:27

Havlova procházka byla blbost, neměl tam lézt. Spíš než cílenou provokací bych to ale nazval (viz Kurt Vonnegut) "důvěřivé smlouvání s osudem". V té době nám, Čechům prostě nedošlo (a tady bych se té bohorovnosti nebál) jak moc Slováky svým postojem staršího bráchy iritujeme a jak rychle se nám tento takřka Freudovský problém vrátí. No, dopadlo to ještě dobře, žádná krev netekla, těch pár vajíček na prezidentském saku vyřešila čistírna a bylo. Jenom mi je s odstupem času toho Havla skoro až líto, on to fakt nebyl zlý člověk. To Klaus s Mečiarem to byli jiní kosové a rozštípli to ajncvaj. A za tohle bychom jim měli být vděční. My Češi Klausovi jenom za tohle a zbytek jeho angažmá v politice bych zde nechtěl rozebírat. No a Mečiara jste si vyřešili sami. A tak to má být.

D. Rajninec 22.3.2021 8:32

A ktorá strana sa po 1948 nestala / ak nebola rozpustená / v ČSR iba trpený prívesok KSČ?

Dokonca ja Demokratický strana sa stala iba bezvýznamná Strana Obrody s 2 poslancami v SNR..

P. Abner 22.3.2021 10:55

Veď áno. To, čo komunisti urobili s DS, urobili aj s inými stranami. To, nikto nespochybňuje.

Z. Jiroušek 22.3.2021 8:44

14.3.1991 se konala oslava vzniku prohitlerovského Štátu.28.10.1918 je na Slovensku bezvýznamný den, ale zavraždění Kuciaka se bude oslavovat, jako VŘSR.

J. Jelínek 22.3.2021 8:55

Neřekl bych, že to máte v makovici nějak příliš srovnané. Spíše bych tipoval na pořádnou bramboračku.

T. Vodvářka 22.3.2021 7:37

"vražda bezvýznamného novináře"....pane Vlku, takže vražda "významného novináře" by byla zajímavější?

D. Rajninec 22.3.2021 7:16

Úžasná zbierka neprávd , poloprávd a fantázie !

- generál Tibor Gašpar bol policajný prezident , ktorý sa zviditeľnil ako šef NAKA , keď dal skartovať spis Gorila , ako nepotrebný .

-Lučanského "beštiálne " zavraždilo jeho svedomie , keď ho zobrali do väzby o.i. z obvinenia úplatku 12,5 milioma českých korún /500000 €/ a z riadenia zločineckej organizácie .

-Fantasmagoria o riadení DS komunistami v 1944 sa len tak nepočuje . Komunisti v SNP boli okrajová skupina . V tom čase a aj po vojne na Slovensku bola nasilnešia DS a aj voľby vyhrala , na rozdiel od komunistov v českej časti ČSR ! Na Slovensku komunisti utrpeli brutálnu porážku !!!

Skôr by ste sa mal zaoberať dlhoročným vysením českej vlády na šnúrke od červených treniek Hradného pána a tiež českých komunistov , bez krorých parlament neprijme ani zákon o zákaza covidového pľuvania na verejnosti !

J. Jelínek 22.3.2021 7:27

Neberte pana Vlka příliš vážně. Je to již starší pán a jak říkáme u nás na vsi o takových strejcích - žačíná bejt popletenej. On dokonce těm žvástům , co z něj padají snad i věří. Jo, stáří je sviňa.

A. Burian 22.3.2021 19:31

Jo jo, svědomí generálu Lučanskému vtlačilo oční bulvu do nosohltanu. A co vaše svědomí, to vás ještě neztlouklo?

J. Jelínek 22.3.2021 7:13

Tvl, to je rozpětí! Od Velkomoravské říše po totalitní tsunami řítící se Atlantikem směrem k Evropě! Kam se hrabe pejsek s kočičkou se svým dortem. Slováci by měli za svého premiéra zvolit pana Vlka a nad tatranskými dolinami by se konečně rozzářilo Slunce Té Pravé Svobody a Demokracie.

J. Pecháč 22.3.2021 7:30

Vlk na Hrad ! Ten by to tady rozsvítil ! Všechny "prázdné nádoby" by nechal pozavírat a zůstali by mu jako poradci V. Klaus, T. Okamura a prof. Fiala. Vlk opět nezklamal, nažral se tak, že sežral i tu kozu!

Pane Jelínku, lépe než Vy bych to nenapsal, děkuji.

J. Hruška 22.3.2021 9:16

Zatím "Nad Tatrou sa blíská, hromy divo bijů a Slováci sa zastaví......

J. Jelínek 22.3.2021 9:54

A to "zastavme sa bratia.." to vlastně znamená co? Jakože se zastaví, nebo vsadí? To jsem nikdy nevěděl a nevím to dodnes. Může to někdo objasnit?

J. Trmal 22.3.2021 10:12

Neznamená to prostě vyčkat, jak se to vyčíbří ? Třeba

takový Husák, střídavě balancující mezi nacionalismem a komunismem v tom byl mistrem.. Možná ne vždy výhradně jen v tom nejhorším smyslu, ale v dobrém moc ne...

J. Kostelanský 22.3.2021 6:50

"Na Slovensku mediální propaganda a politické tažení proti Ficovi, jejíž hybatelé se asi poučili z nesplněných plánů na státní převraty v ČR, Polsku a jen částečně na Ukrajině, připravila v roce 2018 půdu pro „převrat zorganizovaný zdola“. Využita k tomu byla vražda bezvýznamného novináře Kuciaka a jeho přítelkyně."

Pána Vlka som si doteraz vážil, ale vidím, že aj on je taký zapálený bojovník proti Bruselu, až mu z toho odchádza zdravý rozum. Či bol alebo nebol novinár významný, to je čo za hodnotenie dvojnásobnej vraždy na objednávku?

Ficov "prínos" pre Slovensko je predovšetkým obrovská a hlavne obludná korupcia. To, o čom sa teraz hovorí, ľudia - vrátane mňa - vedeli dlhé roky. Bolo to také verejné tajomstvo. Napr. že peniaze z eurofondov ste mohli dostať len ak 1. ste mali známych na hodne vysokých miestach, 2. ste boli ochotní vyplatiť cca v čistom (!) 30 % z hodnoty projektu.

Podobne fungovali agrodotácie. A to sú len drobné puzzle z celej skladačky.

Predstava, že tieto Augiášove chlievy vyčistí nejaký "štandardný" politik, je naivná. Musel skrátka prísť - a aj prišiel - rebel, ktorý sa s ničím moc neseje. Nepolitikárčí, nerozmýšľa o tom, čo povie a urobí, každému povie z očí do očí, čo si o ňom myslí. Skrátka "len" si bezhlavo ide za svojím cieľom - očistiť Slovensko od korupcie tak veľmi ako sa to len dá.

Pán Vlk podprahovo robí z bývalých policajných špičiek dokonca muče(d)níkov Matoviča. Mal sa trochu viac zaujímať o rozhovory z Thremy a možno by názor zmenil. Bol to Fico a jeho kumpáni, ktorí zo slovenských policajtov, sudcov, prokurátorov či politikov nechali urobiť poskokov jedného mafiána Kočnera. To ste v Česku nezažili.

V Česku možno policajti boli na nože so štátnymi zástupcami či sudcami. Ale na Slovensku tieto 3 zložky štátu, ktoré majú byť vyvažované, ťahali za jeden provaz v prospech mafie. Čo sú proti tomu excesy Matoviča?

K. Salajka 22.3.2021 7:07

Ono skutečně bylo podivné, kde získál Kuciák svoje privilegováné podrobné informácé - vráždá sámozřejmě je krutá, podnět ovč ́šem těžko vzešel od R.F. - ná to je moc lstivý. Máfie není konspiráce - ve Ficově kábinetu dvá lidé byly zápsáni jáko spoluprácovníci ve firmách Vádály - Ndrághetá.

J. Kostelanský 22.3.2021 15:06

Mysleli si Kuciaka alebo Kočnera? Kuciak bol ten novinár, ktorého zavraždili. A informácie mal z verejne dostupných registrov - obchodný register, kataster nehnuteľností a pod.

Čo sa týka Fica, nikto netvrdí, že podnet na vraždu vzišiel z Fica. Lenže bol to len a len Fico, ktorý počas 12 rokov svojej vlády nastavil také pravidlá politiky, korupcie a rodinkárstva, že "vyprodukovali" Kočnera a jeho kumpánov na súdoch, v prokuratúre, polície a aj medzi politikmi. Myslím, že z určitého pohľadu je to horšie ako keď by vraždu bol inicioval Fico.

D. Rajninec 22.3.2021 7:21

Bezvýznamný novinár Kuciak ? Tak prečo svojimi otázkami vytáčal Fica, Kočnera do nepríčetnosti ! Prečo ho ako bezvýznamého sledovalo a monitorovalo 5 členné komando v ktorom "brigádovali" samozrejme vo voľnom čase členovia SIS ?

D. Stirsky 22.3.2021 5:48

Zase motanice všeho možného, opět starý Vlk. Dlouhé, plné polopravd... Že by Demokratická strana byla filiálkou KSČ? Vždyť ve volbách 1946 získala, teď nevím, 60 %. A komunisté ji nemohli vystát. A po r. 48 měli na Slevensku pidistrany Stranu Slobody a Stranu slovenskej obrody. Že by Velká Morava skončila v 11. století? Tak o tom slyším poprvé, Mojmír II. zemřel někdy počátkem 10. století. Na Slovensko se dostal Boleslav I., nepletu-li se. A že by DNES Beneše soudili, je pravdou. Kolektivní vina opravdu přípustná není. Je to stejné, jako kdybych tvrdil, že každý, kdo má příjmení Vlk/Vlková, píše bláboly.

J. Pattop 22.3.2021 4:50

To nema hlavu ani patu. Nepiste o tom co nepoznate

T. Kohout 22.3.2021 4:47

Masy si to ovšem musí zkusit na vlastní kůži. Jak hlásal klasik: "masy je třeba učit na jejich VLASTNÍCH zkušenostech". To vlastních zkušenostek jsem zdůraznil já. Čili masy si tím skutečně musí projít, žádné teoretizování a vykládání jim to nenahradí. Je to jako v životě, každý si tím musí projít: narození-dětství-puberta-vzdor proti předcházející generaci-tápání-v lepším případě "zmoudření"-a pak senilita. Koloběh, který musí proběhnout, poučení z minula se neberou na váhu.

J. Brunner 22.3.2021 2:43

R^

D. Müller 22.3.2021 0:30

Jeden je až překvapen, kolik zášti se může skrývat v jediném autorovi. Na Slovensku za Fica tedy bylo vše OK a u nás za Babiše je také vše v pořádku. To je mi překvapení... Asi žije p. Vlk v jiné dimenzi než já.