2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rohovský 22.3.2021 13:42

Tak pane Macejko, můžete prosím vysvětlit, proč jste "čítal" Pravdu a Rudé právo a teď čtete články pana Vlka, když je v nich tolik "hlúpej propagandy"? Protože jste hloupý?

L. Severa 22.3.2021 10:30

V covidové době dost deprimující článek. Jako by měli pravdu ti, co tvrdí, že líp bylo za vlády Franz Josefa. Jenže těžko hledat ve světě stát ve kterém moudrá vláda řídí stát ke spokojenosti všech občanů. V některých zemích dochází i k násilí.

V. Bok 22.3.2021 11:46

No, za toho Franze Josefa opravdu lépe bylo. za cele 1. Republiky nedosáhla životní úroveň obyvatel úrovně roku 1913...

J. Urban 22.3.2021 12:43

V podstate mohu potvrdit co rikate. Jsem starsi rocnik, takze jsem se jeste osobne mohl potkat s mnoha lidmi, kteri za R-U vyrustali a pracovali - a ti tuto zkusenost meli, bohuzel.

V. Církva 22.3.2021 14:39

Možné to je, nakonec byli jsme dílna Rakouska a celkem se dařilo. Jenže kdo asi naše předky hnal proti kulometům?

Takže ekonomicky nevím, ale většina našich předků byli vlastenci a nikdy nechtěli Rakousko zpět. Nikdy se u nás nemluvilo o tom, že za Rakouska bylo líp.

A to i přes to, že kdyby buršáci nezačali blbnout a říše se chovaly mírumilovně, nebyl by k rozpadu dobrý důvod.

L. Severa 22.3.2021 14:57

Ono ale nešlo o to zda jsme se měli lépe, ale o způsob vládnutí. S nadsázkou. Navíc je to lépe dost relativní. Pěkně to popsal Jirotka v Saturninovi v té úvaze o starých dobrých časech.

L. Beneš 22.3.2021 10:05

Po rozbití Československa (1.1.1993) se Slovensko posunulo směrem na Balkán a to se projevuje v mnoha ohledech. Především v oblasti politické. Jakoby ten přerušený byvší penězovod vedoucí z Česka přestal působit jako vazba k Evropě střední. Proč připomínat, co všechno bylo na Slovensku vybudováno za zdroje pocházející ze západu kdysi jednotného státu. Od té doby se snad trochu oslabila tradiční čechofobie, byť po několika návštěvách na Slovensku chápu, proč můj tam žijící strýc stále píše své české příjmení s písmenem R namísto původního Ř. Literatura, byť zobrazuje fikci, bývá do jisté míry obrazem reality. Kolik těch mafiánských afér (např. únos prezidentova syna) zasahujících do vedoucích kruhů štátu na východ od nás, o nichž jsme četli v médiích, vám připomenou detektivky z pera bývalého slovenského policisty píšícího pod pseudonymem Dán.

J. Kostelanský 22.3.2021 14:59

Čechofóbia je na Slovensku maximálne taká veľká ako slovákofóbia v ČR. V slovenských diskusiách som nikdy nevidel, že by príspevky v češtine odsudzovali len preto, že sú v češtine. V českých diskusiách so slovenčinou mám bohaté skúsenosti. Preto kratšie príspevky píšem v češtine.

Moji známi sa volajú Říčkovci - Říčka - viac české "příjmení" asi neexistuje. Bez problémov ho používali za komunistov, a bez problémov ho používajú aj teraz. To isté platí aj o iných priezviskách, ktoré sú v našom meste bežné: Procházka, Vokoun /môj ujo/, Puček,

Problém Čechov je, že Slovensku nerozumejú a často ani rozumieť nechcú.

L. Beneš 22.3.2021 18:00

Obávám se, že by to bylo na větší diskusi bez předpojatosti. Pravda je, že jsem neslyšel od žádného Slováka, že by mu v nějakém českém obchodě kdy řekli, že "pre Čechov tento tovar nemáme, už ste nás, Čehúni, vyžírali dosť", jako se to stalo mně v Žilině.

M. Veleba 22.3.2021 19:16

To bylo po revoluci když jim Mečiar vymyl hlavy s anticesstvim. Měl jsem dvě slovenské přítelkyně (Snina a pak Žilina) a nikdy jsem se s tímto nesetkal. Naopak. Ale těsně po rozdělení jsem jako mladíček měl špatně zkušenosti když jsem jel na Slovensko do Tater. Někteří byli na pěst.

J. Farda 22.3.2021 10:03

Kdysi jsem s kamarádem Slovákem jeho nadšení z vítězství Babiše nesdílel, a nedílím dodnes. Když pak začal hudrat na vítězství Matoviče, ptal jsem se ho, zda nevidí shodu Matovičem užité taktiky s Babišem - oba milionáři, oba založili hnutí inzerující boj s korupcí, okopírování názvu Ol ́-ANO, oba mají problémy s nabytím majetku, oba převedli majetky na manželky - prostě Matovič je, kromě podivného nabytí vysokoškolského titulu, Babišův epigon, což dosvědčují i zprávy o jejich mikromanagerském chování ke koaličním partnerům, a smutná skutečnost, že proto zdei tam vládnou nemehla. Pravda ale je, že to Matovič Slovákům nesliboval. Kamarád časem Babiše odepsal ... a já jen tiše doufám, že oběma těmto chaotickým pánům brzy odzvoní. A pro pana Vlka poznámka - ta slovenská premiérka, co její vládu vtedy položil Sulík, se jmenuje Radičová, nikoli Radovičová ... :-/

M. Valenta 22.3.2021 9:40

Agrofert míří od válu, na Zemana se chystá článek 66 a Vlk ztrácí nervy až z toho komolí jména.

L. Beneš 22.3.2021 10:12

Jste si jist, že vaše jméno správně popisuje vaši úroveň?

M. Valenta 22.3.2021 11:11

Předpokládám, že to netušíte ani Vy.

R. Tichý 22.3.2021 9:09

Pane Vlku. V boji proti Bruseli jste zbytečně sklouznul do hysterie.

F. Navrátil 22.3.2021 8:43

Matovič je svým založením chaot a k moci ho vynesla agresívní kritická rétorika. Problémem u takových lidí je, že jsou vynikajícími kritiky a destruktory, ale nedovedou konat konsensuálně a cílevědomně. O radikálních politicích si mnozí dělají iluze:"Je to jen rétorika, však on se ve vládě zklidní!" Politik i ve vládě bude prosazovat to, co je jeho osobní podstatou. Z vítače, vlezdobruselisty, klimatického greténa, genderisty nebo dotačního podvodníka se nestane odpovědný profesionální politik hájící zájmy občanů.

J. Jelínek 22.3.2021 9:00

O konsensuálně jednajících a cílevědomých politicích bychom mohli Slovákům vyprávět celé ságy. Takovej vrchní destruktor na Hradě, či chaot řídící stát jako firmu, to je teprve ta pravá lahůdka.

J. Tulejová 22.3.2021 8:34

Bez dechu jsem přečetla váš dnešní článek, pane Vlku, a první co mne napadlo - "Ti vás dneska sežerou". A taky že jo.R^

M. Krátký 22.3.2021 8:52

podobně i já - R^R^R^

A. Pakosta 22.3.2021 8:06

Babiš jako zachránce demokracie v ČR! To se vám, pane Vlku, opravdu povedlo....

J. Urban 22.3.2021 12:48

Njn. Jsou ty clanky s. Vlka cim dal stupidnejsi. Ale je to dobre, ze se odkopava, kdysi bych byl ochoten nad jeho "argumenty" premyslet a treba se i pokouset oponovat. Dnes uz vim, ze to nema cenu, ze jde u nej jen o ideologickou zaslepenenost a tridni nenavist.:-/

M. Klas 22.3.2021 8:01

Výstižná charakteristika Slovenska(a potažmo i ČR),země,kde je republika řízena z USA ambasády přes nastrčené "jako by" strany.Ovšem ani EU a její obročníci nejsou pozadu,v takovéto zemi je možné vše a zároveň nic.Na životě obyvavatelů neštastného státu a národa záleží až v poslední řadě,na zájmech protektorů a vlivových finančních skupin vždy v řadě první.Hezká je shoda vlády ve státě přes spřízněné prokurátory a policejní složky,hezká analogie mezi SR a ČR.Nezapomeňme ani analogii této vlády s terorem v 50.tých létech,kdy se v ČSR velmi snažili sovětší poradci u silových složek,no a dnes jsou to zejména v SR,ale i v ČR poradci také ze "spřátelených "zemí(samozřejmě ne z Ruska),jejichž jména se nevyslovují.Pro pana Vlka za výstižný rozbor Slovenské situace,která brzy bude i naší velká pochvala!!

J. Jelínek 22.3.2021 8:36

Docela bych tipoval, že si tuhle krátkou recenzi napsal pan Vlk sám. Nejste vy náhodou jeho alter ego?

M. Klas 22.3.2021 9:02

Jasně,já i pan Vlk jsme členy tajného disentního spolku-Divocí Klasičtí Vlci,jež je zaměřen svojí spolkovou činností proti všem bláznům,dementům a magorům nejen z EU a USA,ale i z ČR a SR,mimo jiné máme za cíl obnovu Československa v hranicích k roku 1937 včetně Podkarpatské Rusy!!

J. Jelínek 22.3.2021 9:06

Tak to si nejprve obnovte znalost české gramatiky. Zejména na Podkarpatské Rusi se vám to bude velmi hodit vy disidente.

M. Klas 22.3.2021 9:13

Babiš dělá větší gramatické chybky a jak to národ baští,horší jsou zrádci a zaprodanci,co hezky mluví a bezchybně píšou,ovšem obsahem je prázdnota s pravidly protektorátu.Vymezte se lépe a obsažněji než gramatikou,vážený věrný příteli EU !

J. Jelínek 22.3.2021 9:25

Já už jsem vymezenej zrádce a zaprodanec. Takovej jak ho definovala soudružka Švorcová blahé paměti. A víte co? Docela mě to baví.

L. Beneš 22.3.2021 9:40

Jen jestli ta předpona přídavného jména je správná.

J. Jelínek 22.3.2021 9:50

Jo a za tu nabubřelou výtku stran vaší gramatiky se omlouvám. Takhle se nemá argumentovat a může se mi to jednou také vrátit. Nikdo není dokonalý.

J. Jelínek 22.3.2021 9:51

A je to tady. Sice jen blbej překlep, ale patří mi to!