20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


P. Diviš 8.3.2024 20:42

Pan Barák varuje.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Barák 3.4.2024 15:56

Předpřaháš vůz před koně. Nějak nevím ani o jedné výhružce jaderným úderem ze Západu, ale o mnoha od Kremlu a jeho tajtrdlíků.

Náčelník generálního štábu Karel Řehka listopadu 2023 na velitelském shromáždění prohlásil: „Budeme dál pracovat na odstrašení a obraně. Připravujeme se na nejhorší scénář, na válku vysoké intenzity a velkého rozsahu s technologicky vyspělým protivníkem vybaveným jadernými zbraněmi“.

L. Kuča 11.3.2024 19:44

Podle kterého mezinárodního práva? Dle Budapešťského memoranda jistě ne.

L. Kuča 11.3.2024 19:34

"Vojenská infrastruktura ohrožující sousedy" patří mezi mnou nenáviděný typ právnických formulací, které mají tu vadu, že jsou dost nejednoznačné. Ono je dost subjektivní, co je ohrožující a navíc odkdy už to začíná být nebezpečným ohrožením. To aby si pak taková země bála pořídit vlastní vojenská letadla a tanky. Ohrozit přece mohou ... Jak říkám, nic neříkající právničtina.

Kdyby se Ukrajina tenkrát jednostranně trhla a zbraně si nechala, byla by chvíli za anarchistu a chuligána, ale dnes by na tom byla o mnoho lépe. Ale kdo si tehdy myslel, že se ten sovětský tumor nezaléčí, ale časem opět maligně zvrhne.To, že by se mohla stát zpět svazovou republikou dejme tomu kdyby se po roce "deneutralizovala", to snad, leč čas oponou trhnul, uplynula desetiletí a vymáhat něco takového dnes už by mohl opravdu asi jen cvok, svět i sama Ukrajina už je prostě někde jinde. A bylo by absurdní něco slibovat "na věčné časy" .

Ty základny USA na Ukrajině se mi nějak s pomocí strýčka Googla nedaří najít. Proboha, jsou tam vůbec nějaké, nebo jsou až tak tajné, že o nich ani Google neví? Můžete napovědět odkazem ... ?

R. Řezníček 11.3.2024 19:03

1. Ukrajina podle mezinárodního práva má právo vstoupit do NATO.

2. Na Ukrajině podle mezinárodního práva nesmí být vojenská infrastruktura namířená proti sousední zemi.

3. Ukrajina musí být ústavně neutrální, jinak není splněna podmínka uznání její samostatnosti a není samostatným státem, nýbrž svazovou republikou nástupce SSSR.

To je vše, zbytek je mlácení prázdné slámy

R. Řezníček 11.3.2024 18:59

Vaše názory jsou sice z psychologického hlediska zajímavé, ale zcela mimo mezinárodní právo.

A to od r. 1997 říká, že každá země 1. má právo být členem jakéhokoli ekonomického nebo vojenského paktu, ale 2. na jejím území se nesmí vyskytovat vojenská infrastruktura ohrožující její sousedy.

A dále, vyhlášení samostatnosti Ukrajiny bylo Ruskem uznáno na základě 2 požadavků: 1. Ukrajina se vzdá jaderných zbraní a 2. ústavně zabezpečí svoji trvalou neutralitu. Tím, že Ukrajinská vláda odstranila statut neutrality z Ústavy se automaticky stala zpět svazovou republikou nástupce SSSR, neboť nesplnila podmínku uznání své samostatnosti. To je šok, co?

A pokud vím, Rusko v RB OSN několikrát žádalo o prohlídku amerických základen na Ukrajině a USA kontovaly dokola tak, že tyto prohlídky budou umožněny pouze v případě, že USA budou umožněny prohlídky ruských základen. Opravdu infantilní...

Google Vám pomůže vyhledat zdroje.

M. Kocián 10.3.2024 8:59

Napsal jsem: po delší válce přebývají vojáci". Teď jim nepřebývají, teď jsou ve válce. Ale žádná válka netrvá věčně a než se z téhle vzpamatují natolik, že se pustí do další, jim vojáci přebývat budou.

M. Kocián 10.3.2024 8:10

V tom případě bychom se měli zamyslet, jestli investujeme dost do protivzdušné obrany. Šance, že nás uprostřed Evropy kdokoliv přehlédne, tu nebyla nikdy - viz Nohavicova písnička "Penzión Česko".

L. Kuča 9.3.2024 17:35

Nevím zda to jde takto pojmout objektivně. Členství UA v NATO je víceméně zcela subjektivní pocit hrozby ze strany Ruska. Zda je to objektivně možné, to je druhá věc. Myslím, že většina plánovačů NATO si je dobře vědomá, že nějaké obsazování Ruska je minimálně kvůli veliké rozloze státu prakticky vyloučeno (pokud by to nebylo nějak robotizováno, ale tak daleko zatím rozhodně nejsme). A to jsme ještě nezačali uvažovat možnost jaderné války. Pravda při dostatečně rychlé invazi alespoň do velkých ruských sídel by to znamenalo odstřel i těchto velkoměst. Ale v tom už má Rusko tradici. ;-)

A. Teplý 9.3.2024 15:24

Američané to dělat nebudou - nejsou hloupí.

Ví, že po Putinovi by přišel někdo ještě radikálnější.

J. Poláček 9.3.2024 15:01

Před tím než si položím otázku co je jak drahé atd. si vždy kladu otázku jestli to potřebuji? To se v některých okamžicích pojí s odpovědí na otázku zda mám rád svůj život. Izrael si na to ve své době odpověděl a učinil co učinil. Rozlohou a počtem obyvatel menší země než my. A je jim to k něčemu ? ? ? Co já vím. No, kdysi iránský prezident prohlásil že Izrael je zemí jedné bomby. Pravda jest, nerozporuji. Jen dodávám že Irán jest státem, hmmm, no dejme tomu 30-40-ti bomb? Na dobu kamennou by to stačilo. Školní příklad : kolik má Izael na skladě bomb ?

R. Pavlik 9.3.2024 12:27

Na Bideta nikdo nedošáhne, snad jen Američané. :-)

R. Pavlik 9.3.2024 12:25

Já si myslím, že je to celkem zbytečné, díky politice našich vůdců a nákupu jaderných nosičů už jsme stejně zařazeni v počítačích na seznamu cílů. Dle odborníků stačí 3-5 raket. Výhoda je, že se nebudeme trápit dlouho. Doufám, že autor přežije někde v bunkru. To mu přeji z celého srdce. :-)

M. Zasazabanovaný 9.3.2024 9:33

R^

L. Zídek 9.3.2024 9:22

No, že by teď Rusům přebývali vojáci ? To jako vážně ? Pravdou je, že od "pevných", prověřených charakterů počínaje na Hradě a ve Strakovce konče lze očekávat že si tam budou přeoperovávat oči, kdyby přišli Číňani .

J. Uzel 9.3.2024 8:50

Měli bychom založit tajnou jednotku "Antropoid", která by měla za úkol eliminaci toho hlavního grázla "odnaproti".

M. Zasazabanovaný 9.3.2024 8:36

L. Kuča: USA podporili Hitlera, aby zaútočil na Rusko. To je fakt.

USA dnes ovládajú Ukrajinu cielene tak, aby ju použili proti Rusku podobne, ako použili Nemecko. Vaše tvrdenie o naci :-) ruskej propagande je v rozpore s faktami. Okrem toho do očí bijúceho, že USA bojuje rukami Ukrajiny s Ruskom nieln pomocou peňazí, techniky, ale aj pomocou "poradcov", spravodajských dát. A USA svojimi aktivitami vyprovokovali Rusko k útoku.

USA cielene pomocou peňazí opakovane spôsbili nedemokratický a proamerický prevrat na Ukrajine.

https://www.mojevideo.sk/video/39cb5/victoria_nuland_v_roku_2013__investovali_sme_na_ukrajine_5_miliard_dolarov.html

USA - postavili vyše 10 CIA bázi pozdĺž hraníc s Ruskom, čo je nepriateľský akt voči Rusku. https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html

A ďalej USA cielene provokovali Rusko :

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ukrajina-muze-vstoupit-do-nato-rekl-stoltenberg-183610

https://spravy.rtvs.sk/2021/04/ak-sa-nestaneme-clenmi-nato-zaobstarame-si-jadrove-zbrane-uvazuje-ukrajina/

https://standard.sk/258666/zelenskyj-nato-by-malo-preventivne-udriet-na-rusko-aby-nemohlo-pouzit-jadrove-zbrane/

Ak to stále nechápete, lebo ste ovplyvnené rusofóbiou, tak si porovnajte realitu Ukrajinu s realitou Šalamúnových ostrovov. Stačilo, že vyjadrili ochotu rokovať s Čínou o vojenskej základni a USA sa im okamžite vyhrážali inváziou. Takže iba hlupák nechápe, prečo Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Keby sa Rusko chovalo ako USA, zaútočilo by už pred desiatkami rokov. A nie na Ukrajinu. https://hnonline.sk/svet/26986442-ak-cina-postavi-na-salamunovych-ostrovoch-vojensku-zakladnu-usa-nevylucuju-utok

P. Hák 9.3.2024 7:20

Pan Barák vyjadřuje své vidění, dost radikální. Tyhle typy by za svou pravdu klidně obětovali celý svět. Vyskytují se zřejmě ve všech zemích. Já netoužím zemřít za názory či osobní mindrák pana Baráka, a už vůbec netoužím po tom, aby za ně zemřely moje děti.

Pokud by se za pravdu nasazovaly jaderné zbraně, už by ze světa dávno bylo radioaktivní spáleniště. Naštěstí dosud měli vůdcové obou/všech stran ve světovém sporu více rozumu.

P. Hák 9.3.2024 7:14

A uleželý sýr!

M. Kocián 9.3.2024 5:01

Po delší válce je vždycky problém, co s vojáky, pro které doma není práce. Nechat je na cizím území na náklady okupovaných je oblíbené řešení. A ty odhady jsou podle mne nadsazené - stačí aplikovat vhodnou metodu na "zlomení národního ducha" a bude jich třeba mnohem míň, zvlášť když budou jediní ozbrojení, organizovaní a dostatečně bezohlední.

L. Zídek 8.3.2024 23:53

Západní analitici odhadli, že po anexi Ukrajiny by tam muselo zůstat nějakých 1. 5 milionů vojáků, aby to tam ovládali. Kolik by jich bylo potřeba, aby ovládali Pobaltí a dobyté státy bývalé Varšavské smlouvy ? Pane Baráku, co to začal hulit na stará kolena ?

P. Diviš 8.3.2024 22:58

Taky nevím, ale zaručeně to nebylo do Ruska.

M. Husovice 8.3.2024 22:56

Aktivita gaučových válečíníků dosahuje v současnosti už skoro maxima, Z gauče budeme házet nukleární granáty, nejlépe vodíkové, ale protože nedohodíme dál než na Slovensko (rakety schopné dopravit musíme stejně jako jaderné zbraně vymyslet a vyrobit) vyhlásí nám Slováci mezitím válku a nastane bratrovražedný boj, který budou všichni politici sledovat z bezpečné vzdálenosti v TV přímém přenosu na Novém Zélandu a Australii. A my co tady zústaneme tak se z toho pose..me. Je to sice vtip, ale choré hlavy už by chtěly válčit s atomem a snad i v kosmu. Kam se poděl zdravý rozum nevím.8-o

L. Kuča 8.3.2024 22:30

Tím vpodstatě ukázali, že žádost UA o přičlenění k NATO měla své opodstatnění (ostatně měli svou představu minimálně od roku 2014). Kromě toho se připojilo do té doby neutrální Švédsko a Finsko plus podstatná část Evropy modernizuje výzbroj. Jo, a to se vyplatí. Představa, že se americký či evropský voják vleče stovky a tisíce kilometrů z velké části nehostinnou a navíc ostřelovanou plochou aby obsadil matičku Rus je absurdní. Má NATO na to? Nemá. I kdyby vstoupila do podivné aliance s Čínou, pořád bude problém s dostatkem vojáků pro dozor a správu této rozlohy. O možnosti jaderné války nemluvě. Pro Rusko má největší protektivní význam jeho rozloha, ne všechny ty výše uvedené makroekonomické nesmysly. Byť průměrného Váňu lze v případě potřeby přesvědčit o zranitelnosti ródiny a jindy v případě potřeby o opaku. Ne, že bych s tím neměl osobní zkušenost.

L. Peleška 8.3.2024 22:09

Ono se nevyrobí, ale separuje..

L. Peleška 8.3.2024 22:07

A jakou ráži víte také?

L. Peleška 8.3.2024 22:06

Předně slíbily. Spojené státy slíbily. Tvrdé y! Výroba, udržování, skladování jaderných zbraní, jejich nosičů je tak nákladná, že si to mohou dovolit bohaté státy nebo diktatury, kde bývá chudo! Myslel jsem si, že příspěvek je myšlen jako prča?! Po přečtení se přidávám k těm, kdo navrhují péči renomovaného psychiatra!? NATO je forma drahé ochrany, na kterou se malou částí podílejí bohaté státy a dají dohromady víc, než jednotlivé potencionálně nebezpečné státy?! Jen zkusím popsat: v jaderné elektrárně je vedlejším produktem Plutonio. Superdrahým procesem se chemickými a fyzikálními procesy vyrobí Plutonium. Jsem líný to hledat, ale vše dohromady by stálo několik biliónů Korun? Když nás chrání NATO? Třikrát silnější Ruska? Nemáme na to lidi i peníze, máme na to NATO!

J. Poláček 8.3.2024 21:44

A víte že takovou bombu můžete nacpat i do kufru ? V SSSR ji měli. Asi tam měli šikovné konstruktéry :-)

J. Poláček 8.3.2024 21:41

Ano ano tak to především. VDYŤ ONI NÁM TO PŘEDSE SLÍBILI ! Tak hlavně se uklidníme a sborově odsoudíme takovéto příspěvky. No jen považte, bránit se takovému dobrodění jako je Ruský svět. A se zbraní v ruce. Tak to už vůbec ne.

J. Černý 8.3.2024 21:34

Špičkovy idiot. A chtěl by věset.

L. Peleška 8.3.2024 21:33

Možná jste to myslel dobře a dopadlo to jako obvykle? Předejdu vašim dotazům a najdete ode mne pořád stejné příspěvky: USA třikrát zachránily nás i Evropu. Nemusely, neměly na to žádnou smlouvu! Vystudovat Westpoint je těžké fyzicky, psychicky a znalostně. Každý vyšší důstojník ho vystudoval a na rozdíl od politiků, evropských vojáků a lidí jako jste vy, jim studium a praxe dodává rozvahu! Jaderných zbraní mají dostatek, spolu s GB a Francií více než Rusko a Čína. NATO je třikrát silnější Ruska a to jak v konvenčních zbraních, tak v tzv jaderné triádě. Ne, opravdu nepotřebujeme jaderné z raně. Potřebujeme rozvahu a musíme se spolehnout, jak jinak, na USA!