27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

Veš v kožiše

Bývali jsme zvyklí, že lidovci dělají podrazy pouze koaličním partnerům, ale časy Luxovy „klidné síly“ jsou dávno pryč, a tak už delší dobu můžeme sledovat i jejich nejrůznější vnitrostranické půtky a štěpení na frakce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 6.1.2009 8:02

Re: Nejsi pionýr jako ten Sedláče nebo jak se jmenuje ? :-)

s debilem se nebudu bavit Rv(Y)

Petr z Tábora 6.1.2009 7:32

vláda toho moc nedokáže

Lidovci mají snahu být ve všech vládách a vždy tam mají nejneschopnější ministry. Takže je logické, že když někdo vyčnívá z průměru a konkuruje předsedu Čunkovi, takže musí dostat po papuli.

Vláda by měla jít do kytiček a měla by být jmenována úřednická vláda ze schopných lidí napříč politickým spektrem včetně odborníků.

Junečka 6.1.2009 7:38

Re: vláda toho moc nedokáže

Vy Petři jste chytří jako vepři:-D

tich@dohoda 6.1.2009 7:30

Hlásíme se k poklidnému evolučnímu vývoji. Kalousek je dobrý ministr z pohledu ODS, odvedl za ODSáky špinavou práci, ovšem program lidovců je holt kapánek jiný. Nechápu proto tenhle kvikot?

viz titulek pan Polansky/ Pokud odhlednu osobni rovinu/kde soudruha Kalouska nemam rad/ tak ciste profesionalne si myslim, ze ministr Kalousek si vede jako min. financi velmi dobre, na druhou stranu jsem si jist, ze i druhy velmi neoblibeny politik, s.Tlusty by si na stejnem postu vedl taky dobre. Vite pane Polansky, ja modre bolsany skutecne nemam rad, to ale neznamena, ze vse co delaji je spatne. Lidovci vlezli do vlady, ktera se deklaruje jako pravicova, ovsem stale tu vladu kormidluji spise dostredu, ci vice vlevo, s.Kalousek se minimalne snazi o vyrovnane finance. Navic je videt, ze blizici se volby do PS tuto "pravicovou" vladu cim dal vice smeruji k socanskemu rozdavani a slibovani. Cest :-)

Junečka 6.1.2009 7:40

Re: Hlásíme se k poklidnému evolučnímu vývoji. Kalousek je dobrý ministr z pohledu ODS, odvedl za ODSáky špinavou práci, ovšem program lidovců je holt kapánek jiný. Nechápu proto tenhle kvikot?

Modré bolšány nemáš rád? Ty máš raději ty rudé, že?:-D

H.K. 6.1.2009 8:13

Re: Hlásíme se k poklidnému evolučnímu vývoji. Kalousek je dobrý ministr z pohledu ODS, odvedl za ODSáky špinavou práci, ovšem program lidovců je holt kapánek jiný. Nechápu proto tenhle kvikot?

Nechápu proto tenhle kvikot?:

Kromě Vás tady nikdo nekvičí.

Petr Kohout 6.1.2009 7:29

Vzhledem k tomu, že byl pan Čunek soudem osvobozen (a navíc očividně nevinný)

je lepší napsat "byl popotahován po soudech". Mimochodem, už byl potrestán soudce, který očividně zbytečně tahal místopředsedu vlády (Čunka) k soudu v době jednání vlády a tím úmyslně narušoval chod ústavních institucí ?

Náčelník Skvrnitý ocas 6.1.2009 7:29

Peníze až v první řadě

Není to z mé hlavy. V LN je dnes úvaha o tom, že za náhradou Kalouska Sedláčkem, analytikem ČSOB, jsou miliardy, o něž se tato banka soudí se státem. Není vylouč.

No... 6.1.2009 7:13

Kalousek holt nesype do korýtka lidovcům a Čunkovi...

A TO je ten důvod ...jeden z mála schpných ministrů. Jestli bude odvolán a Čunek zůstane, tak ty předčasné volby a b.l.b pingl ve funkci budou snad i milosrdnější...

tich@dohoda 6.1.2009 7:06

Ale máchal ho v tom fakt slušně:) Tentokrát ČT pochvala...

viz titulek, soudruh Vasekpasek/ To CT je predpokladam Ceska televize, tedy televize , co si ji plati modri bolsani. Tedy alespon to tak zvonku vezera, ze je to televize financovana z penez modrych bolseviku, protoze modra svoloc tu porad breci, "co ta CT dela za nase penize" . Ja jsem mel zato, ze CT je verejnopravni televize, financovana z koncesionarskych poplatku a jeji cinnost je vymezena zakonem, podobne jako napr. cirkve, ktere spolufinancuji i atheiste. Soudruh Vasekpasek tentokrate CT chvali, duvod je jediny, soudruhu Vaskovipaskovi vyhovuje, pokud televize/kterou on si plati/ rikala to, co on chce slyset/za sve penize/ . Pokud se v CT rika neco, co s.Vaskovipaskovi nejde pod fousy, tak s.Vasekpasek nadava, ze tohle on za sve penize nechce poslouchat/videt. Jinymi slovy, modri bolsani chteji stejnou televizi/verejnopravni/ jakou meli jejich rudi brachove= TV, kde se bude vysilat jen to co modrym bolsevikum vyhovuje a zaplati to vsichni. Nevim kolik je v CR modrych bolsnu, ale s ohledem na dlouhodobe volebni vysledky, tak max. cca 15-20 % obyvatelstva, docela malo na to, aby tomu zbytku rikali na co se maji divat. Cest :-)

hleena 6.1.2009 7:23

Re: Ale máchal ho v tom fakt slušně:) Tentokrát ČT pochvala...

Ty kluku bolševická nemáš náhodou modrou krev ? ;-D

volič 6.1.2009 8:06

Re: Ale máchal ho v tom fakt slušně:) Tentokrát ČT pochvala...

Tys obyčejný blb

MGM 6.1.2009 10:12

Re: Ale máchal ho v tom fakt slušně:) Tentokrát ČT pochvala...

Prosím vás, odnaučte se oslovovat lidi sprostými slovy jako je soudruh nebo bolševik. Přece jenom za těch dvacet let jste se to odnaučit mohl. A k té televizi. Máte dojem, že ČT je financována z peněz koncesionářů. Ale to se mýlíte. ČT je financována z peněz daňových poplatníků, kteří platí daň za to, že jsou odběrateli elektrické energie a nikoliv diváci ČT. A to, když se náhodou někomu jeden pořad zdá být objektivní ještě není chvála ČT, ale spíš údiv, že se tam něco takového mohlo dostat. Speciálně ČT dokazuje, že "veřejnoprávnost" nefunguje a bude vždycky zneužívána k politické propagandě a k manipulaci. Proto i já požaduji veškerou "veřejnoprávnost" zrušit, ČT i ČRo zprivatizovat a pouze (všecky) firmy podnikající v oblasti médií zatížit břemenem, že vláda má právo čas od času vynutit si prostor pro důležité informace - třeba o blížící se povodni a podobně. Ať si ty mediální odborníky platí, komu se jejich pořady líbí.

Tino 6.1.2009 7:05

"Vláda tvá" je v ...?

Že předseda KDU-ČSL chce mermomocí udržet své čelní místo ve straně je zcela normální. Udrží si je právě svou vlastní přítomností ve vládě a tak pochopitelně vládní člun nehodlá jen tak opustit a snaží se do vln shodit jiného namísto sebe. Překvapený Kalousek působí komicky svou překvapeností.

To co se odehrálo nedávno v ODS, se nyní odehrává v celé koalici. Ve stranách koalice jde o to, kdo se v čele stran udrží i přes ničivou prohru vlády o jednotné vládnutí. Co na to základny stran je až druhořadé, ovšem velmi důležité.

Křesťanskost v KDU-ČSL je jaksi proklamovaná jako součást jejich politické strany, stejně jako ekologičnost ve Straně Zelených. Máslo na hlavě mají i v ODS, protože jaksi udržují proklamování své nejsprávnější pravicovosti. Ono v podstatě jde o ideály stran až druhořadě a omluvu pro to nacházejí ve snaze o kompromisy v koalici vlády.

Členstvo stran a voliči se diví všem kompromisům a odsuzují své špičky ve vládě za zrady ideálů. Je vůbec otázka, zda ideály těchhle tří stran jdou vůbec skloubit v koaliční jednotu. Zatím to nevypadá ani na pat, zatím to totiž je neustálá prohra s opozicí. Střídání stále stejných hráčů v týmu nepřineslo kladný výsledek a opozice vede. Opozice vede tím, že brání všemu co jen tahle nesourodá parta zkompromisní a tím i oslabí na účinosti.

Neúčinnost reformních trošek je do očí bijící a antiproduktivní. Nabízí se otázka, zda má vůbec smysl bojovat za zkompromisněné reformní kapky. Reforma by měla úplně jinou razanci a účinnost v původní verzi. Na původní verzi se měli shodnout v koalici ještě před vstupem do vlády. Po vstupu do ní bylo totiž pozdě na sjednocení. Takže reforma je v troskách. A co vláda? Ta je v čem?!

AKIBUA 6.1.2009 7:01

JISTĚ

Pan Kalousek je příkladem charakterního člověka. Vzpomeňte jeho morální útoky na Dr. Grosse po dohodě s panem Topolánkem a prezidentem. Spolu s Ing. Kasalem mají geniální čich na budoucí vývoj. Jistě příště budou zdobit ve volbách jinou kandidátku. Kdyby byli prospěšní oba této zemi stejně jako jsou sami sobě volil bych je také. Pan Čunek bude tragickou postavou konce historie strany. To bude velmi prospěšné demokracii, protože to umožní velkým názorovým proudům vládnout bez neúnosných kompromisů. Jeden takový kompromis má např. stát 300 giga, jiný změnit postavení při jejím mateřství. Novináři a komentátoři mají pana Kalouska rádi, ale to neznamená, že udělal něco ohromného pro tuto zemi. To se velmi těžko měří. Novinářská hodnocení nemají žádnou váhu. Chybí mi tu dnes pan Paroubek, to je nějaký půst na NP nebo co? Toho unisono proklínají novináři i komentátoři, ale popularita ČSSD roste. Tak se mi zdá, že svou práci odvádíte špatně.

Dušan Polanský 6.1.2009 6:57

Změny budou kosmetické a proč také ne.

Hlásíme se k poklidnému evolučnímu vývoji. Kalousek je dobrý ministr z pohledu ODS, odvedl za ODSáky špinavou práci, ovšem  program lidovců je holt kapánek jiný.  Nechápu proto tenhle kvikot?

norbert clai 6.1.2009 7:16

Re: Změny budou kosmetické a proč také ne.

R^

No... 6.1.2009 7:16

Re: Změny budou kosmetické a proč také ne.

Špinavá práce 20 miliard, čistá ala ČSSD 100 miliard ? Takhle to myslíte?

jarda 6.1.2009 7:38

Re: Změny budou kosmetické a proč také ne.

na těch 20 je velmi značná zásluha odvedených daní z rozpočtu připraveného ČSSD :-))  ... plus laciná složka zvýšené nižší sazby DPH - to by snad dokázal i Leopold Lér blahé paměti :-((

Ravnagorac 6.1.2009 6:55

Padákový myslivec Kalousek

patrně dojel na své modré kravaty. Lidovci si  vyhodnotili příčiny volebního debaklu a hodlají z něj vyvodit důsledky. Kalousek zapomněl na poučku "mnoho psů - zajícova smrt".

Věřící s.r.o. 6.1.2009 6:55

Čunek kontra Kalousek

   Z hlediska víry: kdyby to Bůh nechtěl, tak to tak neudělá. :-)

čulibrk 6.1.2009 6:41

Schwarzenberga nahradí Potužník

fachmani na svá místa.....konec diletantství!!!:-D:-D:-D

hleena 6.1.2009 6:46

Re: Schwarzenberga nahradí Potužník

Ano,každý odborníkem na svém pracovišti,jedině tak splníme závazky v počtu "darovacích smluv" Davida Ratha na jednoho socbolševika ;-D

Ravnagorac 6.1.2009 6:56

Re: Schwarzenberga nahradí Potužník

Posun k lepšímu by znamenala už výměna knížete za Mickey Mouse nebo Barta Simpsona.

čulibrk 6.1.2009 6:31

INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

Pan ing.Kalousek by měl být prohlášen "národním financ ministrem" a to na doživotí.:-D:-D:-D

hleena 6.1.2009 6:37

Re: INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

Koukám,že už jsi sehnal ty správný brejle "do vejšky" ;-D;-D;-D

čulibrk 6.1.2009 6:39

Re: INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

už do toho vidím i ve vejškách:-D

hleena 6.1.2009 6:49

Re: INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

Já je ještě nesehnal a málem jsem v fčera přišel o zrak ,když jsem jen jedním okem pohlédl na zrzavého Sedláčka z ČSSDČSOB ;-D;-D;-D

norbert clai 6.1.2009 7:18

Re: INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

Ovšem Vy jste zajisté "správnej árijskej blonďák",že ?:-/

hombre 6.1.2009 6:42

Re: INSTITUT NENAHRADITELNÝCH

Navzájem si pánové,své brka obslužte