8.7.2024 | Svátek má Nora


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 1.7.2024 16:08

Až doposud dávali anticenu konkrétním lidem za nějaké neodborné žvásty typu komunikace s mimozemšťany, uzdravení rakoviny vykaděním atd. Ne za to, že jim někdo umožnil ty věci říkat. Nebo snad máte pocit, že na ČT slyšíte pořád jen ryzí pravdu, ověřenou vědeckými důkazy?

Anticenu dali médiu a ženě, kteří vyjadřují otevřeně protivládní postoje. To je to hlavní kritérium.

K. Zelený 1.7.2024 16:03

Rozeznám. Pokud si třeba vy myslíte, že ne, je mi to úplně jedno.

P. Diviš 1.7.2024 16:03

Tak to se jim příliš nedivím, to je konec konců účel toho spolku.

P. Diviš 1.7.2024 16:02

Mají, ale nekoná.

Mně z toho hlava příliš nebolí, prostě si pustím něco nebo někoho jiného. Ale když se někdo zajímá, kde je problém, tak většinou odpovím.

V. Kuhaj 1.7.2024 16:02

Ovšemže napsali pavědy! Je to totéž, jako by někdo udělil České televizi anticenu za zelené bláboly, které jejím prostřednictvím šíří dredatá omladina!

P. Diviš 1.7.2024 16:00

Také nerozeznáte zprávy a komentáře?

V. Kuhaj 1.7.2024 16:00

Statut České televize:

"Článek II VEŘEJNÁ SLUŽBA ČESKÉ TELEVIZE 1. Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti vysílání stanovené zákonem o ČT jsou zejména a) poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů, b) přispívání k právnímu vědomí obyvatel České republiky, c) vytváření a šíření programů a poskytování vyvážené nabídky pořadů pro všechny skupiny obyvatel se zřetelem na svobodu jejich náboženské víry a přesvědčení, kulturu, etnický nebo národnostní původ, národní totožnost, sociální původ, věk nebo pohlaví tak, aby tyto programy a pořady odrážely rozmanitost názorů a politických, náboženských, filozofických a uměleckých směrů, a to s cílem posílit vzájemné porozumění a toleranci a podporovat soudržnost pluralitní společnosti, d) rozvíjení kulturní identity obyvatel České republiky včetně příslušníků národnostních nebo etnických menšin".

TOHLE jim to zakazuje!

P. Diviš 1.7.2024 15:58

Rada ČT je politický orgán, rozhodující velmi kompromisně. Těžko od nich očekávat rozhodnutí ve věcech sice očividných, ale těžko kvantifikovatelných.

P. Diviš 1.7.2024 15:56

A napsali, c͇o͇ jim na tom výběru vadí? Politika, nebo pavědy?

V. Kuhaj 1.7.2024 15:53

Veřejnoprávní médium zvané Česká televize po právu možno nazvat provládní. Tím na co se ptá, tím jak se na to ptá a tím na co se neptá. A výběrem hostů do "diskusních" pořadů. Vláda se samozřejmě odvděčuje jak umí, tedy penězi a exkluzivitou v reportážích. Tím více, čím více roste význam a sledovanost tzv. alternativních médií, vládnou ovšem označovaných jako antisystémová.

Sisyfos, klub skeptiků, kterého jsem si vážil, si dovolil udělit anticenu Bludný balvan Rádiu universum a konkrétně moderátorce Martině Kociánové za VÝBĚR HOSTŮ do tohoto pořadu(!). Prý nevědecké. Ale každý ví, že M. Kociánová se naopak netají skepsí vůči této, jakož i EU vládě, a že právě to je ten pravý důvod, proč to udělali.

Klub skeptiků tím sestoupil z kritického vědeckého myšlení na úroveň provládní kolaborantské pakáže. Novodobí Pragováci v akci. Tady už jen chybí požadavek na zákaz Rádia universum. Hanba!;-€

P. Brich 1.7.2024 15:49

Ot toho jsou dobře placení lidé. ČTK počínaje a televizí či rozhlasem konče.

K. Zelený 1.7.2024 15:48

Jaroslave neblbni! Považuješ se zřejmě za arbitra dodržování Kodexu ČT ale proste jím nejsi! Můžeš si tady pořád dokola, stejně jako tobě podobní, stěžovat na jeho porušování, asi bys na něj měl upozorňovat příslušné orgány – není jím náhodou Rada ČT, ta prý má uplatňovat právo veřejnosti na kontrolu činnosti ČT? Nebo, jak jsi již učinil, můžeš iniciovat založení libovolného spolku v libovolném obsazení a doufat, že tento si nějak někdy vybojuje moc rozhodování nad ČT – koneckonců, jsi v důchodu, času máš moře tak proč ne. Jen mě prosím netahej mezi nějaké ubožáky trpící nemožností nadávat na televizi.

P. Brich 1.7.2024 15:46

Co mi to děláte, Zelený;-(;-(;-(

K. Zelený 1.7.2024 15:34

Chcete snad tím pohoupáním Brichova pytlíku naznačit, že bych ho měl považovat za soupeře? V čem proboha? Ve sprosťárnách a urážkách?

K. Zelený 1.7.2024 15:31

Víte dobrý muži, váš výklad, že "poskytuje nestranné a nezávislé zpravodajství, informace a komentáře" se rovná zákazu prezentovat vlastní názory se mně, ale jistě i mnoha dalším, jeví velmi neortodoxní. Japa si asi představujete to beznázorové hodnocení zpráv a informací k poskytnutí konzumentům zpravodajství?

K. Zelený 1.7.2024 15:26

Jak se praví ve hře Cimrman v říši hudby - to nám říkáte jinými slovy totéž (co říkám já).

Být vámi zdržel bych se exkurzů do mého složitého nitra, nemusíte mi to věřit, ale většinou jste dost mimo. Stejně mimo je i vaše představa o poslání komentátora. Tím je pokud možno komplexně doplnit zprávu či zprávy, zasadit událost do kontextu okolností a situace a umožnit tak vnímavým divákům dění lépe porozumět. Což je ovšem v případě zapšklých dědků, považujících komentátory doplňující a zasazují události do jim nemilého kontextu za jakési agitátory jim nemilé strany, nošením sov do lesa.

Až vynaleznete mechanismus výběru informací ku zveřejnění či nezveřejnění vyhovující sakumprásk všem, zapšklým dědkům i nám, nedospělým mladíkům, přihlaste se o Nobelovu cen ... možná tu za mír, co?

J. Jurax 1.7.2024 15:23

Nepodceňujte soupeře! Je relativně mladý, progresivní, woke, zelený a fikaný! :-)

J. Jurax 1.7.2024 15:12

No, ty větší se s členstvem i funkcionáři vejdou do tělocvičny, u lidovců do kostela. Ty menší do salónku za lokálem v hospodě.

J. Jurax 1.7.2024 15:06

Jistě.

Soudě podle příspěvku, na nějž reagujete a s nímž souhlasím, je mistr svého oboru. Může tedy fundovaně přednášet o manipulaci v přímém přenosu, o správné volbě a kombinaci pozvaných a koho nepozvat, resp. pozvat tak, aby sám odmítl a mohl pak být znectěn, že se zbaběle vyhýbá otevřené diskuzi, o eliminaci diskutéra, jenž nemluví správně, koho, kdy a jak mají zabírat kamery etc. etc.; to vše aby bylo dosaženo kýženého efektu, jenž je předem dán. A samozřejmě jak to vše dělat, aby to diváci pokud možno nepoznali.

P. Brich 1.7.2024 15:04

To nemůže Zelený pochopit. Takového intelektuálního výkonu není schopen!!:-)

J. Jurax 1.7.2024 14:53

To je ovšem v pořádku. Dezoláti byli sice ti i oni, ale ti první byli NAŠI dezoláti, kdežto ti druzí protestují proti nejlepší vládě od dob, kdy byl u dveří kostelíka zamordován kníže Václav později svatořečený.

J. Jurax 1.7.2024 14:46

Že se nedrží "většinou" a že čouhají "příliš" ... inu, souhlas či nesouhlas záleží na tom, na kterou stranu vyčuhují a jak moc.

Vyčuhovací strana podle Vás správná bude s velkou pravděpodobností pro mne stranou nesprávnou a obráceně. A ovšem - vyčuhovat tak či onak mají výhradně komentátoři, kteří neinformují, ale vysvětlují, jak se podle nich máme na informaci správně dívat.

Koneckonců i tak je ono "vyčuhování" realizováno hlavně výběrem informací ku zveřejnění či nezveřejnění a důrazem na ně kladeným - a to běžný divák stejně nepozná.

J. Matuška 1.7.2024 14:38

Informace pro diskutujícího K. Zeleného:

... 6.5 Moderátoři diskusních pořadů České televize jsou povinni zachovávat nestrannost. Divák by neměl z jejich vystupování v pořadu poznat, jaký k diskutovanému problému nebo diskutujícím zaujímají postoj. Moderátoři vždy iniciují otevřenou výměnu názorů mezi pozvanými diskutujícími, současně však dbají na dodržování pravidel čestně vedené diskuse.

https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/kodex-ct/cl-6-diskusni-porady-a-pluralita/

Jaroslave, Ladislav Jakl je podle mého excelentní publicista, politik! Uvítal bych, kdyby se stal předsedou STRKu /Spolek televizních a rozhlasových koncesionářů/. Včera jsem poslal do redakce internetového deníku TO "návrh" na založení Spolku... Přes 3 mililony koncesionářů/akcionářů jsou "ubožáci", kteří téměř nemají možnost smysluplně vyjádřit své názory. /Vzpomínám na Jaromíra Duška, který "pokořil" i premiéra Václava Klause.../:-)

J. Jurax 1.7.2024 14:33

Ehm ... poskytuje nestranné a nezávislé zpravodajství, informace a komentáře, psáno v kodexu. Což je v přímém rozporu s prezentací vlastních názorů redaktorů - vyjma snad komentářů, jež arciť nejsou ani zpravodajstvím, ani informací, nýbrž právě jen komentářem poskytnuté informace.

P. Pavel 1.7.2024 14:32

Velmi dobrý a výstižný článek.

J. Jurax 1.7.2024 14:22

Naopak, nepochopil fšecko ... :-)

J. Matuška 1.7.2024 14:14

Ad 11:49 R^

J. Hanzal 1.7.2024 13:57

Naprosto přesně napsáno!!R^R^R^

V. Kučer 1.7.2024 13:47

Státu by stačila pouze ČT2 (vzdělávací) a ČT24 (zpravodajský).

P. Sykora 1.7.2024 13:46

Skvěle ...R^:-)