29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ÚVAHA: Proč jsem nevolil Zemana

Spisovatel Ivo Fencl napsal úvahu „Proč jsem volil Zemana a proč bych volil Klause“ (zde) a myslím, že si ten text zasluhuje oponenturu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ganaur 3.9.2020 13:13

A byl vlevo dole!;-D

Š. Hašek 3.9.2020 14:09

Stran -Věci Zeman versus Peroutka- se mi jevíte jako nečtenář, primitiv, drzoun, možná nějaký halíkláska, modernista s televizním vzděláním. Možno kombinovat.

Zkráceno.

J. Vlček 3.9.2020 15:52

R^

Š. Hašek 3.9.2020 13:04

Pane Rádle,

naprosto chápu presidenta Miloše Zemana, že se se odmítl bavit s hlupačkou Kaslovou a hloupými nečtenáři/novináři. Dále i viz druhou stranu rozsudku.

Kvůli slovu!!!! Jednomu! Skutečnost byla pro peroutku daleko a daleko horší!

Peroutka mohl mlčet. Nemlčel a psal velice prapodivné (slabé slovo) články o Židech, Německu. V roce 1938, 1939. JAKO BY SE NECHUMELILO!!! Tedy žaludek!!!

Ty, kteří četli, nemusí president upozorňovat na jiné články. Ty, kteří nečetli ....... marnost nad marnost!!!!

S. Rádl 3.9.2020 10:59

Tak selektivní výběr argumentů se vidí opravdu zřídka. Nejprve se vybere Havlův projev v Kongresu (nezdůrazní se ovšem, že byl celý čtený příšernou Czenglish), který je z pro mne neznámých důvodů adorován. Přitom Zemanovi, který mluví zpatra se vyčítá jeho jistě nedokonalá angličtina. Pak se vyčte Zemanovi, že vystudoval VŠE. Co "vystudoval" Havel se nezdůrazňuje, ani to, že studovat v zahraničí nebylo tak snadné. A pokud bude někdo namítat, že Havel nevystudoval kvůli svému původu, tak jeho bratr Ivan v šedesátých letech vystudoval ČVUT (a poté doktorát v Kalifornii).

L. Severa 3.9.2020 14:44

Celý čtený ? Havel promluvil anglicky jen na začátku svého projevu a pak jej četl česky.

Š. Šafránek 3.9.2020 10:58

K dokreslení páně prezidentovy nátury: zrovna teď mi kolega ze střešovické nemocnice zhnuseně vyprávěl, jak si Zeman po nedávné operaci zlomené ruky na JIPce bez ohledu na spolupacienty připaloval jednu cigaretu od druhé...

S. Rádl 3.9.2020 11:28

V TV ukazovali, jak je na samostatném odděleném pokoji, zřejmě stavebně odděleném. I tak by tam ale neměl kouřit.

M. Šejna 3.9.2020 12:17

Preziden České republiky ležel ve Střešovické nemocnici na pokoji s jinými pacienty?

Tomu by uvěřil jen totální blb, že prezidnet republiky nemá svůj vlasní VIP pokoj s ochrankou.

Š. Šafránek 3.9.2020 12:23

Budete se divit, ale extra jipku nemá ani takovej papaláš.

M. Šejna 3.9.2020 13:29

Zeman ležel na jipce se zlomenou rukou?

Jste normální? 8-o

J. Bárta 3.9.2020 10:52

Tak vám se nelíbí projevy Miloše Zemana. Tak pokud má projev Zeman nebo Babiš, tak se k němu vyjadřuje kde kdo. Tak co říkáte na současné projevy pana Vystrčila? K tomu se nevyjadřuje nikdo, není totiž k čemu.

J. Urban 3.9.2020 12:22

Brepto ;-D

Š. Hašek 3.9.2020 12:40

Máte recht, pane Bárto.

J. Urban 3.9.2020 10:44

Soudne usvedceny lhar, dokonce vicenasobne. Vymasturbovane ego, neschopnost jakekoliv sebereflexe, o elementarni slusnosti a empatii ani nemluve. Dalsich duvodu, proc jsem nikdy nevolil Zemana, bych napsal nekolik tuctu, ale - proc? To, proc ja Zemana nevolil, je presne temi duvody, proc Fencl a dalsich 51 procent obcanu ho volilo a volilo by zase. Co s tim chcete delat, mily Watsone?:-/

M. Šejna 3.9.2020 10:51

A proto jste volil pravdomluvného Drahoše, dokonce vícenásobně pravdomluvného (viz imigrace). Vymasturbovaná králičí kůže, schopnost mimořádné sebereflexe, mimořádně úslužného slušňáka, který když neprolezl na Hrad, tak aspoň prolezl do Senátu.

Aa od té doby se po něm slehla zem.

S. Donát 3.9.2020 10:39

Já ze Zemana jako prezidenta nejsem nijak nadšený, ale ta druhá možnost se mi jevila ještě horší.

J. Ptáček 3.9.2020 10:03

Já jsem Zemana nevolil, protože jsem ignorant. Před časem totiž řekl:

"Tento systém nevznikl 25. února 1948. Má své genetické kořeny minimálně v porušování demokracie po roce 1945. Ať jde o transfer německého obyvatelstva přesně v duchu stalinských migračních přesunů (prognostik se nezapře - moje poznámka, dnes při aktuální migraci), nebo o zákaz Agrární strany..."

Vědět to, měl by o hlas víc...

Š. Hašek 3.9.2020 9:56

Hmmm, zajímavé.

Asi si vzpomenu, koho všeho jsem v životě volil a budu o tom psát a meditovat. Budu snad i vydávat knížky.

................. ale von ten Drahoš opravdu "nešel volit". Tím bych to už nechal ležet.

Věta: Zeman nejvíce poškodil transformaci v ČR. Ta je taková ..... no, ehm ....... přímo myslitelská.

D. Polanský 3.9.2020 9:46

Já volil Zemana proto, že Drahoš mi připomínal houpacího koně. Je vidět, že demokrati hubou a ne srdcem mají dodnes problém s respektováním vítězství toho druhého, viz např. USA. Je fakt, že stačilo postavit sympatického a inteligentního protikandidáta a Zeman prohrál. Jenomže touha Protizemanů po moci byla příliš okatá, viz např. Topolánka, najednou se vynořil s podpisy senátorů a sdělil nám, že ho máme volit, že ho prý známe. Tak takhle úcta k občanovi nevypadá.

J. Poláček 3.9.2020 10:20

Pane, základním předpokladem vstupu na jakékoliv politické kolbiště je touha po moci. Pouze moc dává vrcholovým politikům do rukou páky k prosazování zájmů. Politik bez moci je buď najivní hlupák nebo něčí bílý kůň. Domnívám se, že touha po moci byla jednou z motivací, která oba kandidáty spojovala.

H. Rybnická 3.9.2020 9:45

Omluvám se ten emotikon se mi tam dostal nevím jak. Patří tam pro pana autora tento:R^R^R^

H. Rybnická 3.9.2020 9:45

Někdy počátek tisíciletí se pan Zeman co ministerský předseda s oficiální československou delegací vydal na návštěvu Izraele. V průběhu té návštěvy a jednoho z oficiálních projevů se vyjádřil slovy, že radí vládě státu Izrael "vyhodit Palestinence z Izraele jako jsme my vyhodili Sudetské Němce". Výrok okamžitě obletěl svět, nebylo komentáře nebo dokonce i vládních prohlášení, které by nebyly - nejen z premiéra, ale následně i z celého státu Československo - znechuceny. V první řadě ostatně Izrael, kde vláda vydala nějaké omluvné prohlášení, ve smyslu nedorozumění nebo podobně. Slušný člověk musel už tedy před více než několika desetiletími vědět, že takový člověk nemá ve vládě co dělatRv.

Vynikající článek pane autore.

F. De Winter 3.9.2020 9:58

Vyhodit Palestince z Izraele není uplně hloupý nápad. ;-)

Š. Hašek 3.9.2020 10:07

Možno také variantně nastěhovat milionek Arabů/"Palestinců" k paní Rybnické do nějakého kraje českomoravskoslezského.

Pan ministerský předseda (tehdy) Zeman neřekl nic jiného, než co si myslí řada lidí (i politiků), které Pán Bůh zachoval při zdravém rozumu.

Ti "Palestinci" tam dělají jen samou radost, dítka jak od Komenského, dospělí jak od toho Špačka z Hradu, že?

M. Šejna 3.9.2020 10:24

Lhářka Rybnická opět v akci. ;-O

Zeman nikdy nic takového v Izraeli neřekl. Mluvil tam o tom, že pro Izrael jsou Palestinci něco podobného, jako byli pro nás v Československu Sudetští Němci. To je ale úplně jiné prohlášené, než tady prezentuje lhářka Rybnická.

Izrael tehdy žádné omluvné prohlášení nevydal, protože ani nemusel. Neměl se totiž komu omlouvat.

Š. Hašek 3.9.2020 12:33

Potom mě skoro mrzí, že to Miloš Zeman řekl tak opatrnicky/diplomaticky.

Ale pamatuji si, že jako mladší, jsem byl také "opatrnicky diplomatický". A už vím, že někdy slušnost k neslušným je značná chyba.

M. Šejna 3.9.2020 9:44

pan Halousek nám sdělil, že Zemana nevolil proto, že Zeman nepoužívá chytré telefony a dále proto, že Zeman ani nevystudoval dobré školy, kde by mohlo dojít k rozvoji jeho inteligence.

To je fakt úžasná úvaha.

Navrhuji tedy, aby příští prezident před svou kandidaturou na prezidenta nejprve předvedl, jaký používá telefon, a zároveň aby prokázal, zda mu škola pomohla ovlivnit jeho inteligenci.

;-D

Š. Hašek 3.9.2020 9:57

Souhlas, pane Šejno.

J. Poláček 3.9.2020 10:32

taky mě to pobavilo :-) Nicméně mám pocit, že autor článku spíše mířil na schopnost sa adaptovat. Používání mobilního telefonu je něco jako velice primitivní test zmíněné schopnosti. Vím, že to může mít mnoho zádrhelů, někdo určitě namítně že špatnostem se člověk nemá přizpůsobovat. Každopádně to nebylo zas tak ůplně mimo. Zeman není určitě můj favorit ale neodpírám mu jistou schopnost klást odpor "blbinám". Někdy se někdo z kritiků "oblékání veřejných činitelů" utahoval z jeho saka či vázanky no a Miloš zareagoval, že není mažoretka ale prezident. To u mě zabodoval, taky mám za to že prezident má zazářit spíše v roli respektované osobnosti. Buhužel je až později smutným faktem, že to jako nemažoretka dotáhl hodně hodně za čáru.