1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 25.8.2006 8:38

Kam to spěje

Členem nebo příznivcem levicové strany, jakou je ČSSD, může být jedině člověk naivní až hloupý, který věří pohádce o tom, že stát může být svým občanům hodným tatíčkem, který se postará i o toho nejlínějšího lempla a zajistí všem blahobyt. Takových lidí bylo u nás vždycky dost a nevyléčila je ani čtyřicetiletá zkušenost s fungováním státu, který měl slovo socialistický přímo ve svém názvu. Tohoto potenciálu využil chytrý manipulátor Miloš Zeman a demagogickou kampaní, založenou na negaci všeho, co dosáhly první nesmělé krůčky naší společnosti směrem k tržní společnosti a na nesplnitelných slibech, dotáhl tento spolek na vrchol moci. Tím (kromě sebe) zajistil lukrativní místa řadě lidí, kteří se nacházeli na vyšších postech stranického aparátu a také jejich kamarádům a známým. Úspěch pak do strany přitáhl řadu prospěchářů, bažících po blahobytu, kterého by jinak svými schopnostmi nikdy nemohli dosáhnout. Je pravda, že to takto v politice víceméně funguje obecně, ale u strany jako ČSSD, je významné specifikum - do čela spolku blbců a naivních hlupáků se může dostat jen člověk s podobnou metalitou. Proto byste v ČSSD marně hledali inteligentního a skutečně schopného člověka, který má zároveň nějakou morálku a vkus. Jediným člověkem, který se trochu těmto vlastnostem přibližoval, byl Miloš Zeman. Když tento strůjce úspěchu ČSSD opustil politiku (buďto nevěřil, že strana může přežít se stejným lhaním další volby a nechtěl být u této porážky, nebo byl svými soudruhy vykousán), zůstali ve straně už jen ti neschopní blbci. Přestože vyhráli i další volby, šlo to s nimi s kopce. Po bytové aféře jejich předposleního předsedy to vypadalo, že v letošních volbách půjdou s ostudou od válu (a od koryt). Tu se objevil spasitel v osobě energického a "charizmatického" Jiřího Paroubka. Ten za neuvěřitelně krátký čas vytáhl stranu z bahna a oživil naděje všech stranických vyžírků, že jejich zlaté časy neskončí. Proto mu dávají bezmeznou důvěru a nám tady roste nový "duce" (nebo "fýrer")

Xaver X.X. 25.8.2006 8:31

Sorry - ...udělat si pořádek v RODINĚ...

Xaver X.X. 25.8.2006 8:31

Ano, Paroubek možná nechápe, co je demokracie,

nicméně Topolánek nechápe, co je to politika. Brečení, ukřivděnost a napadání ostatních, že mu boří bábovičky, neschopnost udělat si pořádek v rovině, to jsou hlavní trumfy proti němu a to se to tomu bařtipánovi Paroubkovi hraje....Ostuda! Nicméně - dočkejme výsledku, ještě se hraje, ale...

Mamut 25.8.2006 8:11

Reciklace

Bohužel před reciklováním na MMR pražáci o Paroubkovi slyšeli....

Vojta 25.8.2006 8:00

Mesiaš

Mesiáš prý uměl kráčet po vodách. Co kdyby to Jirka taky zkusil? Snad tam bude dost hluboko. V.

Haui1 25.8.2006 7:58

Re: tento článek připomíná

Aby ti ta radost vydržela, broučku, aspoň do vánoc.

Yarda 25.8.2006 7:44

Pokud by byl pan Topolánek "chlap s koulema", jak je teď IN říkat

tak by už dávno tajně vyjednával s KSČM o tiché podpoře. Ostatně - třeba s nimi už dávno tajně vyjednává, nemusí být pravda všechno co se masmédiím a nám, malým blbcům předkládá k věření.

Pozorovatel 25.8.2006 7:30

Re: Trochu si pamatovat neuškodí

Oprava ten polsední řádek tam nepatří

Pozorovatel 25.8.2006 7:29

Trochu si pamatovat neuškodí

 Tak nejprve Paroubek prohlásil v sobotu po volbách, že má 101. Později, druhý de to bylo  100 100 a on prohlásil, že volby byly neústavní a zváží jejich soudní napadení. To mu někdo rozmluvil.

Při vzniku trojkoalice manévroval s blokací sněmovny nestavěl svého kandidáta , ale pro jiného odmítal hlasovat a zakazoval to i svým spolustrníkům. (tomu se říká stranická discipína je je z totalitních režimů známa). Sněmovna tedy nefungovala a všem novinářům to bylo více méně k smíchu. Peripetie tohoto období nebude více popisovat, ale jednou by to možná vydalo na román.

Pod tímto tlakem a asi i pod tlakem Klause začala ODS s ČSSD vážně vyjednávat. Bylo několikrát řečeno, že jsou již téměř dohodnuti a v zápětí prohlášeno jednání partnera za neseriózní o jednání opuštěna. Někdy demonstrarivně, někdy přes média. V médiich převažoval stále názor, že paroubek "tvrdě vyjednává" a ostatní  jsou spíše zbírka nekompetentních uličníků. (K tomuto se přikláněla i řada diskutujících na PSU).

Není se tedy čemu divit, že s podporou našich médii to dopadá takto. Když někdo svolával demonstrace tak si z toho také dělala většina médií skrytou legraci. Bylo mi zřejmé, že problém musí vyřešit někdo jako KDU neboť její veletoče jsou obdobné. Zde ponechám pole paměti čtenáře. A tak je třeba říci, že každý má takovou vládu jakou si zaslouží. První budou jako vždy na řadě novináři, protože nejprve je třeba masírovat veřejnost. Přece si nemůže Paroubek svoji vládu chválit stále sám. O sebechvále se cosi říká a co kdyby to bylo cítit časem i mimo politickou špičku ČSSD.

Po dvou měsících začala ODS pod tímto nátlakem a zřejmě i pod tlakem Klause  

malstoka 25.8.2006 7:15

Re: Ale houno, Kalousek se zachoval konečně jako chlap, konečně bude ve vládě, Když ho lanařil Topolánek, tak jste tady hýkali nadšením .

Babička byla velice pobožná, ale již za mého mládí (je mi 70 let) mě varovala: "Chlapče vyhýbej se lidovcům, oni jsou černokabátníci, kteří se jen pánbíčkem ohání, objímají tě, ale ne proto aby tě měli rádi, ale proto aby našli škvíru mezi žebry a mohli tě rejpnout." Kalousek včera jen potvrdil zrůdnost a ohebnost politiky lidovců, když jsou ochotni se zaplést i s komunisty. Doufám, že voličům se otevřou oči a příští volby tuto stranu pošlou na smetiště dějin i s Kalouskem.

stan 25.8.2006 7:13

ale slyšeli

ovšem nebyly to publikovatelné věci

kvid 25.8.2006 7:00

Občane redaktore, sám si upšoukněte dokud je čas.

  Po tomdle článku se již jistě najde někdo, kdo vám zarazí prdy.

Jimmy Keen 25.8.2006 6:59

Ale je to houby platné

Pokud na Paroubkovo lákání Kalousek kývne, jako že asi jo, tak tady možná budeme číst 2-3- měsíce rozhořčené komentáře, pak utichnou, neboť rozvracet republiku si přece nedáme a i čtenářstvo a voličstvo bude unavené. Budeme odsouzeni strpět jeho velikost Rudého Paroubka na věčné časy a nikdy jinak, protože v dalších volbách už volíme jednotnou kandidátku národní fronty za nadšených průvodů pracujících všeho druhu. Jak prosté a stačil jeden velký manipulátor a jedna korouhvička výtečně ve větru se točící. Tak jsme si užili 16 let demokracie a nyní nás čekají zace desítky let toho, co jsme už zažili. A nikdo ani nepípne.

jhl 25.8.2006 6:51

O Paroubkovi jsme prý než se stal ministrem neslyšeli...

Autor článku prý o Paroubkovi než se stal členem vlýdy neslyšel. Potom obdivuji jeho troufalost komentovat naši politickou scénu. Kdo se jenom letmo zajimal o vnitřní politiku, tak zaznamenal Paroubkovu porážku na hradeckém sjezdu ČSSD při snaze získat post předsedy strany. Zvítězil Miloš Zeman. Paroubek patřil k politikům, kteří se podíleli na vytvoření koaliceˇODS+ČSSD na vrlké radnici v Praze....atd. Takovou nálepku lze dát každému, kdo se objeví ve vrcholové politice jako nová tvář....

Rpuť 25.8.2006 6:11

Ne, to není mesiášství,

to zlobivej chlapeček sedí na hromadě písku, prsty zatíná do kyblíčku kope a křičí:"Moje, moje, moje..."

nadeje 25.8.2006 5:43

Paroubek je t. zv. 'tough negotiator'.

Prosty lid tomu rika  'awkward prick to deal with' .

Ale je porazitelny.

spaldings 25.8.2006 5:21

Re: To je gól!

no hlavně abyste to věděl Vy.

Josaf 25.8.2006 2:40

To je gól!

Víte vůbec , co je mesiášství? Takové nápady jsou opravdu vzácné!:-D

Mrchožrout 25.8.2006 1:15

Ale houno, Kalousek se zachoval konečně jako chlap, konečně bude ve vládě, Když ho lanařil Topolánek, tak jste tady hýkali nadšením .

křovas 25.8.2006 1:11

přesněji Kalousek nezklamal

křovas 25.8.2006 1:10

Kalosek nezklamal

KSČ+ČSSD+SZ - přes 100 - levice

KSČ+ČSSD+KDU  - také přes 100 - levice, střed

ODS+KDU+SZ - 100 - prasopes jako ČSSD+KDU+US

Bůh nám buď milostiv a dopusť předčasné volby.

Samozřejmě jsem o tom už dávno mluvil s okresním hejtmanem.

Yaroukh 25.8.2006 0:50

Re: tento článek připomíná

hodne jsi dupal, kdyz jsi tenhle vykrik psal?

Iva 25.8.2006 0:25

Hanba Kalouskovi

Rv

doc 25.8.2006 0:12

tento článek připomíná

oprávněnost pořekadla : "psi štěkají, ale karavana táhne dál" .. !!!!!!!!!!  ...Všechny tyto a podobné výlevy nezmění NIC na situaci a tj., že to Paroubek dotáhl do situace, kdy to "má v kapse" , tj., nová vláda bude NAKONEC JEHO ...  !!!!!!!!!!!