3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strnad 22.9.2007 13:35

Re: strnade

Já si článek vykládám jinak, než vy.

Fafa 23.9.2007 3:02

Ctenari,

a Vam se po precteni clanku zda, ze pan Vosahlo pana Bursika nekritizuje? ;-)

čtenář zdrojů 23.9.2007 10:01

Fafo,

ale vždyť přece tvrdím, že Vosáhlův článek je o politicích a nikoli a ústavě.;-)

jirka.s. 22.9.2007 9:23

"Já bych si v tomto případě na takto kategorický soud netroufl. "

Taky nejste Bufo bufo, pane Vosáhlo!

http://www.photo-base.biz/displayimage.php?pos=-404

Nika 23.9.2007 9:12

Re: "Já bych si v tomto případě na takto kategorický soud netroufl. "

Ale fuj! Takové milé zvířátko přirovnávat k ... (Y)

jirka.s. 23.9.2007 9:40

Re: Re: "Já bych si v tomto případě na takto kategorický soud netroufl. "

Ale ta podoba! Až jsem se lek¨!;-D

Baba Jaga 22.9.2007 7:51

neustálé omílání Paroubkových plků

v souvislosti s pravomocemi pana prezidenta, jsou  ze strany novinářů a jiných komentátorů průhlednou snahou,  udržet zájem lidí o Paroubkovu osobu. Ono to kupodivu funguje,a jejich snažení se, bohužel, nemíjí účinkem. Paroubek totiž už není politik v pravém slova smyslu. Paroubek je mediální celebrita, na které se dobře vydělává!!Rv

Yaroukh 22.9.2007 2:11

už se na toho pingla vybodněte

ať si pindá, my jsme zvyklí

Kubeš 22.9.2007 10:51

Re: už se na toho pingla vybodněte

R^

alamo 22.9.2007 1:10

AntiKlaus

hľadá ho nielen opozícia ale aj koalícia, a hľadajú naozaj zaryto, aj keď s nulovými  výsledkami. je tomu tak asi preto, že im nevadí Klaus ako osoba ale skôr úrad ktorí zastáva a reprezentuje. som presvedčený o tom že nech už sa stane prezidentom ktokoľvek po určitom čase začne vadiť rovnako ako Klaus.

slovenského prezidenta M. Kováča pretlačil na post "prvého muža" práve Mečiar, áno je to tak Kováč bol Mečiarov človek, bolo zaujímavé sledovať ako medzi nimi narastajú antipatie

Paroubek sa vášmu prezidentovi vyhrážal tým že mu znemožní cesty do zahraničia, Mečiar to urobil skutočne, a nielen to zoškrtal výdavky na úrad prezidenta tak že úplne znemožnil chod jeho kancelárie. na koniec prezidentovho volebného obdobia nechal "ktosi" pred prezidentský palác nainštalovať stopky ktoré Kováčovi odrátavaly zostávajúci čas.

zaťatosť s akou všetci papaláši hľadajú antiKlausa svedčí priam o nenávisti. možno sa váš pán prezident, tiež dočká nejakého toho "metronómu";-P

Historik 22.9.2007 6:53

Interview so Slovákom

Na nášho pána prezidenta sa vykašli a radšej sa staraj, čo máš doma na Slovensku. Už raz ste s nami Čechmi boli dohromady a nepáčilo sa vám to bratia Slováci, tak sa starajte sami o seba, alamo.

Najlepšie o tom hovorí tento tvôj krajan zo Slovenska. Pod tlačítkom Download je zaujímavý rozhovor slovenského novinára so Slovákom (súbor je potrebné najprv stiahnúť do PC)

 

http://www.netcross.cz/download/content/mp3/index.php?id=SW50ZXJ2aWV3IHNsb3ZlbnNr6WhvIG5vdmlu4fhlIHMgb2J5dmF0ZWxlbSBWeXNva%2F1jaCBUYXRlci4uLg%3D%3D%3ANzQ1%3Acm96aG92b3IubXAz

pozorovatel 22.9.2007 15:44

Re: Interview so Slovákom

 Nevím proč se rozčilujete ,každý má právo na svůj názor ,že KSČSSD nemají rádi Klause , protože je nepustil k lizu je jasné ,lidovci proti němu intrikovali ještě když byl jejich předseda Lux a řada z nich je proti němu dodnes , zeleným kazí kšefty a navíc ví co jsou zač  takže se snaží o antiklause ,který by jim vyhovoval .Věřím ,že být Jyrka premiérem tak  by nebyl lepší než Mečiar proti Kováčovi.

alamo 22.9.2007 16:32

veď sa aj starám, čo mám "doma"

žijeme predsa v jednom štáte - v EU, a o nedlho snáď budeme mať zase spoločnú menu EURO, čo vy na to pán SPOLUOBČAN???

a záludná otázka na záver,  nezačnete byť teraz  euroskeptik?;-P

kocour 22.9.2007 0:14

Tomu v zásadě nemám co vytknout.

Platí, že zastupování státu navenek je množina právních úkonů vůči jiným státům a jejich organizacím, sjednávání a ratifikace smluv je speciální podmnožina této množiny, a obojí dělá prezident se souhlasem vlády, formálně z vlastní iniciativy se souhlasem vlády, fakticky na (neformální) návrh vlády s jejím (formálním) souhlasem. A šel bych tak daleko, že bych kontrasignaci viděl systémově v relaci vztahů prezident - vláda a vyžadoval bych souhlas vlády i k nepsaným prezidenským úkonům. Kdyby prezident chtěl dělat v zahraniční politice něco bez vlády, bylo by to stejně hloupé, jako když vláda chce dělat něco bez prezidenta. Prostě oba, vláda i prezident, mají veto svého druhu a musí se tef´dy dohodnout. Nedohodne-li se prezident a vláda, zůstane zachován stávající stav.

Pokud jde o oteplovací projev VK, prostě to není právní úkon, ale jen vyjádření názoru VK.

Kačena 22.9.2007 18:44

Re: Tomu v zásadě nemám co vytknout.

 Mám dotaz. Co je nepsaný prezidentský úkon? 

kocour 23.9.2007 1:29

Re: Re: Tomu v zásadě nemám co vytknout.

Právní úkon.

To je takový, který je právně závazný, ačkoli není písemný.

Příklad: Hdete do samoobsluhy, nakoupíte, jdete na pokladnu, platíte. Sepsala jste o tom nějakou smlouvu? Pravděpodobně nikoli. A přesto jste právě uzavřela kupní smlouvu na všechno koupené zboží.

Jiný příklad: Prezident státu A jede na návštěvu za prezidentem státu B. Tam si plácnou na to, že stát A předá státu B ostrov C. Plácnou si a platí to. Jistě, pak se o to budou hádat specialisté v oboru mezinárodního práva, zda to pan prezident státu A myslel určitě a vážně a nebyl to jen vtip a zda stát B mohl vědět, že k tomu prezident státu A nemá kompetenci. Ale argumentem nebude, že to nebylo sepsáno na papír. Leda tak pro novináře.

kocour 23.9.2007 1:33

Re: Re: Re: Tomu v zásadě nemám co vytknout.

P.S.: V prai je nepsaným právním úkonem třeba nástupní audience nového velvyslance: Ten se ve stanovený den a hodinu dostaví na Pražský hrad, tam s patřičnou pompou předá pověřovací listiny, a tím, že je prezident od něj převezme, se velvyslanec u nás ujímá své funkce.

Kačena 23.9.2007 20:50

Re: Re: Re: Re: Tomu v zásadě nemám co vytknout.

Děkuji.

No 24.9.2007 17:31

Re: Re: Re: Re: Tomu v zásadě nemám co vytknout.

Audience se projednávají s MZV a ambasádou a dělá se z nich zápis, takže to tak nepsané nebude. Lepší příklad by bylo konkludentní jednání, třeba mávnutí rukou na pingla nesoucího pivo a z toho vyplývající povinnost pivo zaplatit.

JC 22.9.2007 0:07

Jen na okraj

Za koho vlastně jednal Paroubek v Číně? Za vládu asi těžko. Nebo to snad byla předsvatební cesta  ? Tj. soukromý výlet do exotické země, placený daňovými poplatníky?

Mišák 22.9.2007 1:47

Re: Jen na okraj

Jednal za sebe a svou exmilenku, nyní přítelkyni. Jel si pro požehnání od ÚV KSČ(íny). K papeži nemohl, protože je jiného vyznání a navíc smilnil. 

No 24.9.2007 17:23

Re: Jen na okraj

Podle vás, z které rozpočtové kapitoly by to šlo?