19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

UKRAJINA: Proč Angličané ano a Němci ne

Dumáte jako co? No přece Velká Británie podporuje Ukrajinu jak dodávkami zbraní, tak výcvikem armády. Dokonce Britové dodávali Ukrajině moderní bojové prostředky ještě dříve, než Rusko na Ukrajinu zaútočilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novak 10.7.2022 23:16

A Siemensové samozřejmě nedokážou zjistit, jestli "nadzor" nadzoroval oprávněně nebo ne - a tedy zda opravy bude platit Siemens, Gazprom nebo "nadzor", že?

L. Kuča 10.7.2022 22:59

Jo, jo, a já si zas pamatuju převzetí nástupnictví :-P

Kdyby byly patrné nějaké výrazné kroky směrem k dekomunizaci a odmítnutí kroků minulosti, to čemu se říká pokání, pro srozumitelnost - principiální lítost nad činy minulými, tak by si RF nikdo nevšímal jinak, než jako velké benzínky a obchodu s další surovinovou základnou. Místo toho je tu sentiment po CCCP a Rudé armádě, svoboda spíš mizí (i když na západě taky, budou je bít černoši, popřípadě i trochu sebemrskačství navrch). Stalin jako Ten Nejskvělejší. O roce 68 ví prakticky každý, i ten, kdo jej nezažil. Chování většiny Rusů jakožto jednotlivců. Děsný nevkus. Obří NEPŘIZNANÉ lži v mezinárodní politice (jo, to je trochu volná kategorie). A takto by se dalo pokračovat v příkladech negativní reklamy dál. Ona se ta protiruská propaganda a nepřátelství nemusí moc fabrikovat, vcelku je Rusko zvládá 'zajišťovat' samo.

Jinak v té politice - nálepkování pro/protiruský, pro/protiněmecký, pro/protiamerický je skutečně většinou zcela prázdné. Kdybychom za tím hledali konkrétní činy, zpravidla se opravdu nenajde nic.

P. Diviš 10.7.2022 22:38

Už jim pomohl nějaký ten ruský "nadzor".

J. Vávra 10.7.2022 22:14

Nehodnotím režimy a jejich akceptovatelnost - nakonec ani Putinova diktatura není nic moc -, ale zjistěte si něco o Kataru, Emirátech a dalších arabských zemích, kde těží ropu a jaké výhody místní mají, porovnejte to s ruskou bídou, kterou potvrdil každý, kdo vyjel jen kus od Moskvy, o oblastech na Sibiři vůbec nemluvě, a pak žvaňte. I ten Kadáfí pouštěl Lybijcům víc než zločinec Putler Rusákům, aby měl na zbraně a válčení.

Kamarádovi, který ještě za socíku stavěl v Kataru elektrárnu, po těžké autonehodě zachránila tamní špičková lékařská pomoc život. Tvrdil, že stát se mu to u nás, tak je při možnostech socialistického lékařství po něm.

O Rusku a jeho úrovni si nechte vyprávět od těch, co ho znají nejen z Moskvy nebo Petrohradu. To jen místní rudí šmoci touží mermomocí se vrátit do ruského bordelu a mají rudo před očima při vyslovení slov Evropská unie. Rozdíl mezi západním světem přes všechny jeho problémy a ruským bordelem s jeho neúctou k jednotlivci a potlačováním svobod je pořád značný.

P. Hák 10.7.2022 21:00

Počkejte, "omezená suverenita" je termín z dob SSSR. To si zas pamatuju :-)

O ten nacismus se nechci přít, ale když vidíte chlapce s barvami UPA na tváři, tak Vás to zarazí. Samozřejmě nelze vyloučit, že mladí Ukrajinci chtěli vyjádřit podporu Angole nebo státu Trinidad a Tobago, jejichž barvy jsou tytéž.

Zda se Rusko nějak aktivně snažilo znepřátelit si např. Polsko nebo ČR, netuším. To, že jsem tyto snahy nezaznamenal, ale samozřejmě neznamená, že nebyly, také jsem si jich nemusel všimnout. Intenzívní protiruská propadanda u nás probíhá už roky (cca 10 let), to jsem si nemohl nevšimnout. Považuju to ale původně za prostředek vnitropolitického boje, kdy se o soupeři tvrdí, že je "proruský", ač pro RF za celé funkční období nic neudělal. Rozhodně to ale začalo před válkou na Ukrajině i před anexí Krymu.

V. Kučer 10.7.2022 20:57

Středoasijských republik se Rusové rádi zbavili protože by je populačně převýšili, zájem měli o Bělorusko a Ukrajinu.

L. Kuča 10.7.2022 20:46

Ten chybějící pramen je to nejmenší. Nejprve mě zarazil onen údajný americký plán na nepřátelský val - ten ale, pokud si pamatuji dobře události ne až tak dávné, vytvořilo samo Rusko jako zpětný ráz neblaze proslulé omezené suverenity. A pak za tvrzení, že na Ukrajině ve vzhmáhá nacismus, už jsem to raději dál nečetl.

H. Rybnická 10.7.2022 20:18

Pane autore, dovoluji si poznamenat, že dějepis znám alespoň v několika částech docela dobře, zvláště v těch, o kterých se často cudně mlčí. Ovšem - vracet se z přítomnosti do minulosti ještě nikdy nic dobrého nepřineslo. Přemýšlet o budoucnosti se má konstruktivně a především na základě aktuelního vývoje demokratických a celospolečenských poznatcích a zkušenostech. Především zásadně ne v striktně národnostních kategoriích.

L. Kuča 10.7.2022 20:11

Já vědět, že to můj protivníko-spojenec prakticky s jistotou vytáhne proti mě, tak taky dlabu na všechny smlouvy a balím všechno, co se dá - speciálně, pokud bych tušil, že jde o nejpokročilejší zbraňový nosič doby.

J. Kostelanský 10.7.2022 20:10

A odkud vy máte jistotu že zrovna ta vaše pravda je pravdivá? :-) Komunisté i nacisté si rovněž uzurpovali právo na jedinou, tu pravdivou pravdu... :-)

L. Kuča 10.7.2022 19:02

Tak zrovna středoasijské republiky skutečně byly před SSSR v podstatě úplně bezvýznamné a zanedbané regiony, které si polepšily. Ovšem Pobaltí se to až zas tak netýká, tam měl SSSR spíš negativní vliv.

V. Vlk St 10.7.2022 18:54

Ono by stačilo, kdybyste znal dějepis. Momentálně je ta představa poněkud zdánlivě nereálná. Jenže České země byly od doby vlády Jagellonce Vladislava od roku 1471 do bitvy u Moháče 1526 , kde zahynul polský a český král Ludvík Jagellonský součástí takového celku. Pak si dobrovolně zvolili za krále Habsburka Ferdinanda I. -1526 , aby pak tento stát i s částí Polska přetrval až do roku 1918. Čili 447 let . Jo, dějepis znát je ...

I. Širůček 10.7.2022 18:35

Aby člověk psal pravdu, nemusí být ještě Banderovec.

I. Širůček 10.7.2022 18:34

Hlavně pomoh německým antifašistům, prchajícím před Hitlerem, zpátky do jeho "náruče". ČS uprchlíky poslal na Siobiř, odkud je vysvobodil až Hitler, když napadl SSSR - to jim bylo umožněno vstoupit do armády.

V. Novak 10.7.2022 17:07

Máte často takové mokré sny?

V. Novak 10.7.2022 17:04

O těch, co byli odvezeni do SSSR, píše třeba Kurt Magnus v knize Otroci raket. Je až úsměvné, jak se snaží přesvědčit čtenáře že bez nich by to Rusové nezvládli - a pak mu z toho pytle vyleze šídlo, které propíchne, že to byla třetí, možná čtvrtá garnitura neinvenčních techniků a mechaniků, kteří byli možná dobří každý ve svém oboru - ale celkově byli skoro k ničemu.

Příklad - když se jim podařilo zkompletovat z odvezených dílů (celé V2 si odvezli Američané - všechny) několik raket, ty létaly z Kapustin Jaru úplně náhodně. Až přijel Kurt Magnus co deus ex machina a poradil, aby zapojili výstupy z gyroskopů přes řídící elektromechaniku na křidélka, která řídila tah. No není to psina? Je potřeba specialisty na gyroskopy, aby někoho napadlo je vůbec zapojit. A takových "úletů" je kniha plná.

Skončili odstartováním několika V2 a nákresy dvoustupňové rakety - už Ciolkovskij uměl lepší - pak je Sověti převedli na jiné technické práce a když je po r. postupně 1953 propustili zpátky do Němec, neměli tihle o sovětském raketovém výzkumu ani šajn. I proto byl Sputnik 1 takový šok - oni totiž tvrdili BND i CIA, že "Rusové jsou tak primitivní, že je ani nedokázali využít"...

BTW - celá kniha počínaje názvem je doslova nabitá německým übermenschovstvím. Otroci raket, ti skuteční, jezdili po Evropě v dobytčákách a měli průměrnou "dobu spotřeby" do smrti vyčetpáním 3-4 měsíce. Magnuse a jeho budoucí společníky odstěhovali Sověti ve spacích vozech první třídy, v nákladních vozech jim vezli nábytek a v SSSR byli nadstandardně placeni a zásobováni tak, jak v té Němci zničené zemi většina lidí mohla jen snít.

Ale to už je jiný aspekt.

V. Novak 10.7.2022 16:41

To byste měl vysvětlit Siemensu, že u turbínu vlastně odvezl úúúplně zbytečně a poslal do Kanady k repasi taky úúúplně zbytečně, protože to jen "rusáci" blbli.

Nechcete těm blbcům Siemensům, kteří nerozumějí vlastním kompresorům pomoct?

P. Diviš 10.7.2022 16:40

Nečekají, naštěstí. Občas to zabrání Rusákům v nějaké jejich představě, že oni jsou tím nejsilnějším psem.

P. Diviš 10.7.2022 16:38

Kdyby Rusáci neblbli, nemuseli turbínu ani odvážet.

O. Seliger 10.7.2022 16:14

Výborně pane Kostelecký. On už ten nadpis. V Anglii i Německu přeci žijí lidé jako my. Jak říkal kolega Vokáček :"Víš, lidi sou různý. Některý dobrý, některý zlý, některý blbí, ale ženský, ty sou sakramenský". Ale sodu tomu pohledu na státy a národy dávají tzv.svobodně zvolení vyvolení. Některé z nich po vyvolenī posedne taková míra dobra a laskavosti, že se musí odvděčit třeba bombardováním. A někteří dokonce bombardují spoluobčany. Humanitárně a lidskoprávně. Poté, když tyto laskavosti některým vyvoleným bez trestu projdou, ( Obama omilostnil Busche jr a vraždící majdanovce omilostnil majdanovský parlament) stávají se inspirací. A Němci vědí, že army nepotřebují. Neboť jsou obklopeni samými přáteli a pod pantoflem základen USA a NATO. A taky na věčný časy a nikdy jinak. Je jasné, že v jednotě je síla, co nakonec porazí zločince Putlera. Amíci ten AFG dvacítku prý za 9 biliónů a cca 100tis tlumočníků. Tak snad ne tak dlouho.

V. Novak 10.7.2022 16:10

Američané nečekají, až jim někdo "dá právo" - USA si právo berou. Právem nejsilnějšího psa...

V. Novak 10.7.2022 16:08

Německý kancléř přivítal rozhodnutí Kanady vrátit Siemensu turbínu patřící Gazpromu, aby Siemens mohl dokončit generální opravu jednoho z 8 kompresorů pohánějících NS2. Kyjev to samozřejmě přijímá negativně, ale "chápe".

Kdyby se do věci zapojila německá vláda jakmile ji Siemens na situaci upozornil, mohla být turbína už zpátky a možná už namontovaná.

Ovšem bez ohledu na to, zítra (11.7.) začíná dlouhodobě plánovaná plná profylaktická odstávka NS, která má trvat - pokud nedojde k problémům - do 21.7. Německo se děsí, že Rusko dodávky neobnoví.

Uvidíme... Pro Česko je to také celkem dost zajímavé...

M. Baloun 10.7.2022 16:06

To je opravdu progresivistický přístup:-). Jak mohlo Rusko jako první mobilizovat? Ještě před prohlášením mým národům? Aktéři 1SV byli provázání spojeneckými smlouvami a mobilizace... Víte co, přečtěte si o tom něco. Nehledě na to, že Rusko mobilizovalo na straně těch hodných, tedy dohody...

I. Kučerová 10.7.2022 15:50

"zatímco...Arabové,..., se se svými lidmi o profit ze svého nerostného bohatství dělí..."

To myslíte vážně vážně?8-o

P. Diviš 10.7.2022 15:42

Nejspíš má noty od řídícího důstojníka.

P. Diviš 10.7.2022 15:40

Když nedal, tak nedal. Však si to taky Ukrajinci zorganizovali sami. Mít tady takového zlodějského a kolaborantského šmejda, jako byl Janukovič, tak bych taky organizoval.

Se separatisty je to obráceně: Zaútočili oni (a naciRusáci) na zbytek Ukrajiny.

Srbsko už na Kosovo neútočí, protože jim to několik bomb vymluvilo a ještě si to pamatují.

Ty ostatní lži už jsem vám opravoval mockrát a lžete pořád dokola.

M. Baloun 10.7.2022 15:33

Ty informace ohledně lovení rekrutů zveřejnil už předminulý Reflex. Sám jste vlhkej sen;-D

P. Fialek 10.7.2022 14:54

p. Ševček má pravdu. Také mnohé středoasijské, nyní samostané republiky, vznikly až v době SSSR. No a s tou Sibiří. Na ní končila samozřejmě i inteligence ruská. To byl zločinný režim a ne jeden národ. Těch národů tam bylo spousta a odnesly to všechny. Narozdíl od sousedů, kde byl jeden národ a jedna říše. Ještě k těm kecům. Informace beru z knihy amerického historika T. Snydera "Obnova národů, Polsko, Ukrajina, Litva, Bělorusko 1569-1999". Doporučuju přečíst. Historika slovanského původu bych se neodvážil citovat.

V. Novak 10.7.2022 13:56

Sice se obvykle s vámi neshodnu - ale už představa agnostického Česka ve federaci s bigotně katolickým Polskem je ze světa snů.

Tedy spíš nočních můr...

V. Novak 10.7.2022 13:52

Ale no tak - založení Vilniusu Gediminem je legenda - stejně platná jako založení Prahy Libuší. S tím, že Gediminas existoval. Takže možná jako pověst o založení Karlových Varů Karlem IV.

Píšete hezky "se dostal Polákům" - Poláci ho ve skutečnosti násilně okupovali. Ovšem obyvatelé se moc nebránili, protože to byli především Poláci, Židé a Bílí Rusové (Bělorusové), Litevců tam žilo pramálo. Vilensko i s Vilnem pak věnoval Litvě Stalin. Stejně jako Klajpedu (Memel).