4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 23.2.2009 13:41

Souhlasit se dá jen s jedním.

Souhlasit se dá jen s jedním. Poctivě se k velkému majetku dostat nelze.

hele 22.2.2009 21:54

Souhlasím

.........souhlasím s vámi.... .

Cyril 22.2.2009 20:14

Pan PRESIDENT ŘEKL

v bRUSELU  PAN PRESIDENT ODSUZUJE  CENTRALISACI .jISTĚ TO PLATÍ I V NAŠICH ZEMÍCH . POKUD PLATILO- BYLO DOBŘE .NÁVRAT K ZEMSKÉMU ZŘÍZENÍ JE  VELMI NUTNÝ .Osvědčil  se .Je to návrat k tradici , slušnosti a snad by přestaly  i vulgarity a bylo by méně tlučhubů.Zdraví Cyril.

mik 22.2.2009 20:47

Re: Pan PRESIDENT ŘEKL

Podporuji tento návrh,

za svobodnou Moravu  :-D ;-D 

Nor 22.2.2009 15:01

Česká (mimořádně odpudivá) varianta sociální demokracie

S panem Doležalem souhlasím, s jedinou připomínkou. Že současná česká sociální demokracie je mimořádně odpudivý klon tohoto  jinak -  s výhradami - v zásadě akceptovatelného politického proudu. Měl jsem možnost dlouhodobě pracovat v Norsku a v Rakousku za vlád soc. dem. premiérů G.H. Brundtland(ové) a F. Vranitzkeho. Pro jejich vládní politiku existoval silný společenský konsenzus a míra povinné solidarity byla přiměřená a potřebná. Současné česká soc. dem. byla ovládnuta mimořádně hnusnými  lidskými typy, kteří se v evropské politice vyskytují pouze ve zcela obskurních a společensky zcela marginálních stranách.          

Palivec 22.2.2009 9:12

Modrá kobylka trpí záduchou a roztleskávači typu Bohouška to nezachrání.

Třicetikoruna už dávno není pouhý finanční obnos - je to politikum , které má zachránit pocit modré tlupy, že jsou ještě schopni něco prosadit . Takzvané "reformy" zkrachovaly , radar mizí v nedohlednu a ODS se utápí ve vnitřní rvačce o koryta a prebendy. Jedinou spolehlivou postavou z vládního bloku je Melčák, za kterého mi je stydno, když jej vidím jak se potupně před hlasováním šourá k Tlučhořovi pro instrukce.

jirka.s. 22.2.2009 11:21

Re: Modrá kobylka trpí záduchou a roztleskávači typu Bohouška to nezachrání.

Nu, palivče, u tebe v putyce ty mouchy evidentně nesr/aly na císaře pána, ale tobě do palice, viď? A s velkým úspěchem! ;-(

a. 22.2.2009 8:38

návrh

Mám návrh,zvolme si do svého čela vládu,která všechno utratí,rozháže a vytvoří ohromné dluhy.Bude to přece v našem zájmu,nebudeme se muset tolik snažit,nebudeme muset myslet na budoucnost,všechno můžeme prožrát a prohospodařit a budeme si společně s vrcholnými politiky a jejich ekonomy říkat jak nám to jde,jak se nám daří,že to je ten správný postup a když náhodou někdo zbohatne,tak mu to řádně zdaníme,protože my a náš systém bude a chce vytvářet jenom spokojené lidi a ne aby jsme museli druhým závidět.No a až se to stane neúnosným,tak si zvolíme jinou vládu a to takovou,která to začne dávat zase do pořádku.Začne oddlužovat,hospodařit,dělat potřebné reformy a my je za to budeme nenávidět,budeme se na ně zlobit,osočovat je a až uvedou věci zase do pořádku,tak si opět zvolíme socany. Lid této země

jirka.s. 22.2.2009 12:28

Re: návrh

To, milé "a",  popisujete minulost či budoucnost? ;-(

franta tyčka 21.2.2009 22:01

Zbojnická samoobsluha

To je něco, co tu vzniklo po převratě v 89tém?

jirka.s. 22.2.2009 11:23

Re: Zbojnická samoobsluha

Nikoliv, franto !!! To vymyslely rudé gardy v roce 45 v pohraničí! ;-(

franta tyčka 22.2.2009 18:48

Re: Zbojnická samoobsluha

Ale jdi ty rudá gardo.

XCr 21.2.2009 21:28

A modrý Aštar startuje z pátýho 23.15

a brzo budou vánoce. Za komunistama si chod do Halo novin ne do ODS příteli, nebo na Matějskou už brzo začne, fasujou se ostrý.;-D;-D;-D;-D;-D

Brmboš 21.2.2009 20:18

Jsou stejní.

To myslíte modrou Řábkovou a její radniční exekuce?

Václav 21.2.2009 19:59

Lepší socan než modrý komunista.

Ladislav N :-))) 22.2.2009 14:53

Re: komunista Václav IP: 90.178.71.xxx

To je vážně chytrý! ;-D Zvlášť když komunisti bez přívlastku těm ostatním nadávají do komunistů (s přívlastkem, aby se sami nějak odlišili). ;-)

andulba 21.2.2009 16:15

socanské kraje

Kraje pod vedením socamů skončí jak hubkáři. Jsou to ubohé hloupé nasazené figurky, které oblbly náš nemyslící národ 3O Kč poplatkem.

jirka.s. 21.2.2009 16:50

Re: socanské kraje

Ono je to svým způsobem docela dobře, že  paka od Bufa bufa ty krajské volby vyhráli ! Alespoň předvedou v malém těm soudnějším či s akceptovatelným IQ, jak by to vypadalo, když by Roco vyhrál volby celostátní! ;-)

Vlado Z 21.2.2009 14:07

Přiznání

V podstatě se pan hejtman Martínek přiznal, že kraje na placení zdravotnických poplatků nemají a že tyto peníze jim budou chybět jinde, což jim způsobí jisté problémy. To svědčí, že v něm ještě zůstal zbytek smyslu pro poctivost, ale taky spousta naivity a neskušenosti, která jej na jeho postu poněkud diskvalifikuje.

Kecal. 21.2.2009 14:23

Re: Přiznání

Většina krajů měla větší rezervy tak se jim lépe rozdává.

Vorda 22.2.2009 12:18

Re: Přiznání

Těch 180 miliónů jsou peníze, které jdou v důsledku Julínkových reforem do spotřeby zdravotnického a lékárenského personálu. Musí je zaplatit občané buď ze svých kapes, nebo z veřejného rozpočtu. Vaše péče o veřejný rozpočet je opravdu "dojemná" . Já bych se spíše ptal, zda personál zdravotnictví potřeboval dostat přidáno, čemu to pomohlo? Výsledky jsou dobré jen podle Julínka a jeho melody boys... Vypozoroval jsem jeden účinek: Sestry u lékařů se pomalu učí zatlumit trapný pocit žebrání přesvědčením, že brát peníze chudým a potřebným není zločin.

Vlado Z 22.2.2009 19:13

Re: Přiznání

Nezlobte se, ale nehorázně si vymýšlíte. Lékaři a sestry v nemocnicích nedostali přidáno ani korunu. Např. u nás byl za r 2008 propad reálných mezd o 2%. Peníze z poplatků spolkl běžný provoz nemocnic. Už si proboha, uvědomte,  že zdravotnictví na světové úrovní z českého zdravotního pojištění zaplatit nelze!  Ostatně-společnost se může rozhodnout sama, zda chce za málo peněz málo muziky, nebo za více peněz více.... jenže je to těžké, když u nás jsou lidi naučení chtít nejlépe všechno za nic. Jo - a až najdete firmu, která začne dodávat léky,  materiál, elektřinu, teplo a přístroje zadarmo - aby se "chudým a potřebným dostalo přiměřené péče" , přihlaste se na ministerstvu zdravotnictví, možná budete i příštím ministrem...

Vorda 23.2.2009 0:04

Re: Přiznání

Nezlobím se. A také vím,  že zadarmo nic dostat nemohu. Ale laskavě na mě nezkoušejte  povšechné výzvy ke zvýšeným platbám. Já nevím, jakou úroveň zdravotnictví bych mohl mít za svých současných 6000 měsíčně, protože neexistuje relevanmtní  přehled nákladů ve zdravotnictví, a jsem ochoten přidat až po zjištění, že se hospodaří dobře. Vy ovšem dle vašeho argumentování jste ochoten přidávat podle toho, jak vás který ministr blízký vašemu politickému cítění "zpracuje". Nevím jak v nemocnicích, ale u obvoďáků a specialistů polikliniky, na kterou chodím s ohledem na věk bohužel už příliš pravidelně, tam se nezměnilo nic, jen ty sestry nevědí, jak mi o těch 30 Kč nějak rozumně říci. Většinou vidím ostych... Jinými slovy, jsem ochoten na zdravotnictví přidat, ale na základě rozboru a kritiky současného hospodaření. Nechci, aby ze mě Julínkové dělali ovci...

Pamětník 3.3.2009 12:32

Re: Přiznání

Pane Vorda, podle  všeho jste důchodce. I já jsem důchodce, ale nenamlouvejte mi, že máte jen 6000 Kč, leda že to je zbytek který zůstane po pivu a cigaretách. Jistě si už nepamatujete,že začátkem minulého roku byl zvýšen důchod s ohledem na platby těch 30 Kč. A nebojte se, i když 30 Kč nezaplatíte přímo u lékaře, zaplatíte je stejně přes platby kraje, jsou to peníze nás všech, které kraje dávají. Říkáte, že chcete rozbor současného hospodaření zdravotnictví. Ale když Vám Julínek nějaký rozbor předkládal, nechcete ho slyšet a chcete se vrátit do starých poměrů, kdy nikdo neví kam peníze přišly, jen se křičelo:  peníze ve zdravotnictví chybí, vládo,( to je občane  z daní ) přidej.

go.west 21.2.2009 14:02

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji se už ví, že kraji díky proplácení poplatků v krajem zřizovaných zdravotnických zařízeních, bude v krajské pokladně chybět minimálně 180.000.000 Kč a tak se méně peněz dostane do školství, opravy komunikací a podobných nepotřebných oblastí. Hlavně že lůza s volebním hlasem získá svých třicet stříbrných.

Že děti populačně silných ročníků jsou nebo přicházejí do věku, kdy potřebují školky ve kterých pro ně není místo a za tři roky budou potřebovat školy, ve kterých pro ně nebude místo a ty pro které místo je většinou navštěvují morálně opotřebovaná zařízení, která rozsáhlejší modernizací obvykle prošla v sedmdesátých letech minulého století, to socan v krajské vládě neřeší. Nekouká z toho volební hlas.

Fiter 21.2.2009 13:40

Zbojnická samoobsluha

Výzva pana hejtmana mě připomíná tu restauraci v Praze,jak se majitel domníval,že lidé jsou slušní a

a za občerstvení zaplatí tolik,kolik kdo uzná za vhodné.Samozřejmě to skončilo fiaskem,také jak jinak že?Pan hejtman samozřejmě dostal okamžitě přes pazoury,proto to odvolal.Nejlepší na tom je to,že něco takového může šéfovat kraji Pardubice.To jsou odborníci z řady ČSSD.

jeff 21.2.2009 13:49

Re: Zbojnická samoobsluha

No Martínek má podstatně větší hrůzu z Paroubka, než z rozfofrování krajských peněz na "dary". Hejtman přece není úředníkem kraje, ale poskokem Paroubka.

Petr 21.2.2009 13:07

V tradicne kapitalistickem pojeti by asi pan Dolezal zral hlinu ....

Uz zacatek vaseho clanku rika presne co jste zac. Od vas se clovek objektivniho" nazoru nebo komentare asi nedocka ze? Stat je zbojnik .... Zkuste si predstavit ze tam sedite vy vazeny pane a ze to mate v rukou. Mate jednoduchy ukol na pristi rok je potreba par set miliard na samospravu, infrastrukturu, verejnou dopravu atd... Jedina moznost jak je ziskat je, ze je vyberete na danich takze si nastavite dane nejlepe rovne. Vyjde vam treba 30% ale pak zjistite ze kdyz vyberete tolik od vsech ze vam nekteri asi pochcipaji a odtud treba progresivni zdaneni ciste z logiky. 

Vlado Z 21.2.2009 13:51

Re: V tradicne kapitalistickem pojeti by asi pan Dolezal zral hlinu ....

Vybíráte si extrém-protože % jsou relativní částka, tak vybrat od všech stejně je možné,aniž by to většinu přivedlo do existenčních potíží. A navíc-daň z příjmu je jen menší částí daní jenž přispívají do pokladny státu-víc nese DPH i daň ze zisku firem. Jinak by se dalo s Váma souhlasit,ovšem kdyby onen "stát" - tedy aktuálně na řídících místech přítomní občané-nechtěl neustále rozšiřovat svoji moc a řídit věci, které si občané dokážou ve velké většině lépe zařídit sami.A kdyby onen stát spravoval jen to, co je spravovat nezbytné(přičemž názory se různí). Tohle je obecně známé minimálně od 17.století, kdy Thomas Hobbes vydal svoje dílo "Leviathan".

mráz 21.2.2009 12:12

opět p.Doležal nezklamal

Chudák nemocná Doležal, opět nezklamal. Je vidět, že ODS novinářům dobře platí. Dříve novináři velebili jen KSČ, dnes (bojužel i ti mladí) oslavují ODS. Co se změnilo? Hodně, děti komunistických rodičů (Klaus, Topolánek a další) svůj majetek legalizují ve větším, to si jejich komunističtí rodiče nemohli dovolit. Komunisti byli žabaři oproti ODS. Co na to p.Doležale?