20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Václav 21.2.2009 19:59

Lepší socan než modrý komunista.

jirka.s. 21.2.2009 16:50

Re: socanské kraje

Ono je to svým způsobem docela dobře, že  paka od Bufa bufa ty krajské volby vyhráli ! Alespoň předvedou v malém těm soudnějším či s akceptovatelným IQ, jak by to vypadalo, když by Roco vyhrál volby celostátní! ;-)

Pavel 21.2.2009 16:23

100 x opakovaná lež se stává pravdou

Poplatky nejsou zdrojem pro lékárníka a přesto, že to bylo ze strany MZ mnohokrát vysvětleno, kdo nechce neslyší. U lékařů jsou poplatky zdrojem jeho příjmů. Poplatky byly zavedeny především jako regulační (prokazatelně snížily četnost návštěv lékařů). Jako druhotné je zvýšení příjmů doktorů. U lékáren to funguje úplně jinak a jedinou spojitostí je výše - 30 Kč.

andulba 21.2.2009 16:15

socanské kraje

Kraje pod vedením socamů skončí jak hubkáři. Jsou to ubohé hloupé nasazené figurky, které oblbly náš nemyslící národ 3O Kč poplatkem.

Robert 21.2.2009 15:21

Re: soudruh hejtman z Pardubicka

O těch 3O Kč.pojišťovny zkrátily platby za výkony,u kterých se to platí

Kecal. 21.2.2009 14:29

Re: Včera Kraus

:-D:-D

Kecal. 21.2.2009 14:28

Re: soudruh hejtman z Pardubicka

Se nedivím zmrzlej mozek nechápe.

Kecal. 21.2.2009 14:23

Re: Přiznání

Většina krajů měla větší rezervy tak se jim lépe rozdává.

Vlado Z 21.2.2009 14:16

Re: soudruh hejtman z Pardubicka

Ano,limity jsou-ale lze je v odůvodněných případech překročit-k tomu stačí podat žádost na revizníholékaře pojišťovny. Tytolimity se rozhodně netýjkají základních a život zachraňujících léčebných postupů. Co se týče poplatků, jsou příjmem zdravotnických zařízení,ale ředitel nemocnice za ně na drahé večeře nechodí-použijí na běžný provoz, ve kterém se rozplynou jako kapka v moři. Soukromý lékař může za ně zaplatit sestru,koupit EKG anebo jet na dovolenou -je na Vás, kterého si vyberete. A to o rabování účtů pojišťoven, by Vám jistě vysvětlil pan Rath, který přebytkem na účtu argumentval proti potřebě spoluúčasti pacientú na léčbě.

Vlado Z 21.2.2009 14:07

Přiznání

V podstatě se pan hejtman Martínek přiznal, že kraje na placení zdravotnických poplatků nemají a že tyto peníze jim budou chybět jinde, což jim způsobí jisté problémy. To svědčí, že v něm ještě zůstal zbytek smyslu pro poctivost, ale taky spousta naivity a neskušenosti, která jej na jeho postu poněkud diskvalifikuje.

go.west 21.2.2009 14:02

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji se už ví, že kraji díky proplácení poplatků v krajem zřizovaných zdravotnických zařízeních, bude v krajské pokladně chybět minimálně 180.000.000 Kč a tak se méně peněz dostane do školství, opravy komunikací a podobných nepotřebných oblastí. Hlavně že lůza s volebním hlasem získá svých třicet stříbrných.

Že děti populačně silných ročníků jsou nebo přicházejí do věku, kdy potřebují školky ve kterých pro ně není místo a za tři roky budou potřebovat školy, ve kterých pro ně nebude místo a ty pro které místo je většinou navštěvují morálně opotřebovaná zařízení, která rozsáhlejší modernizací obvykle prošla v sedmdesátých letech minulého století, to socan v krajské vládě neřeší. Nekouká z toho volební hlas.

Vlado Z 21.2.2009 13:51

Re: V tradicne kapitalistickem pojeti by asi pan Dolezal zral hlinu ....

Vybíráte si extrém-protože % jsou relativní částka, tak vybrat od všech stejně je možné,aniž by to většinu přivedlo do existenčních potíží. A navíc-daň z příjmu je jen menší částí daní jenž přispívají do pokladny státu-víc nese DPH i daň ze zisku firem. Jinak by se dalo s Váma souhlasit,ovšem kdyby onen "stát" - tedy aktuálně na řídících místech přítomní občané-nechtěl neustále rozšiřovat svoji moc a řídit věci, které si občané dokážou ve velké většině lépe zařídit sami.A kdyby onen stát spravoval jen to, co je spravovat nezbytné(přičemž názory se různí). Tohle je obecně známé minimálně od 17.století, kdy Thomas Hobbes vydal svoje dílo "Leviathan".

jeff 21.2.2009 13:49

Re: Zbojnická samoobsluha

No Martínek má podstatně větší hrůzu z Paroubka, než z rozfofrování krajských peněz na "dary". Hejtman přece není úředníkem kraje, ale poskokem Paroubka.

Fiter 21.2.2009 13:40

Zbojnická samoobsluha

Výzva pana hejtmana mě připomíná tu restauraci v Praze,jak se majitel domníval,že lidé jsou slušní a

a za občerstvení zaplatí tolik,kolik kdo uzná za vhodné.Samozřejmě to skončilo fiaskem,také jak jinak že?Pan hejtman samozřejmě dostal okamžitě přes pazoury,proto to odvolal.Nejlepší na tom je to,že něco takového může šéfovat kraji Pardubice.To jsou odborníci z řady ČSSD.

Petr 21.2.2009 13:07

V tradicne kapitalistickem pojeti by asi pan Dolezal zral hlinu ....

Uz zacatek vaseho clanku rika presne co jste zac. Od vas se clovek objektivniho" nazoru nebo komentare asi nedocka ze? Stat je zbojnik .... Zkuste si predstavit ze tam sedite vy vazeny pane a ze to mate v rukou. Mate jednoduchy ukol na pristi rok je potreba par set miliard na samospravu, infrastrukturu, verejnou dopravu atd... Jedina moznost jak je ziskat je, ze je vyberete na danich takze si nastavite dane nejlepe rovne. Vyjde vam treba 30% ale pak zjistite ze kdyz vyberete tolik od vsech ze vam nekteri asi pochcipaji a odtud treba progresivni zdaneni ciste z logiky. 

milan007 21.2.2009 12:52

Re: soudruh hejtman z Pardubicka

Zdravotní pojišťovny jsou ve ztrátě jako za socanů ?? Kde jste na to přišel ??

milan007 21.2.2009 12:50

Re: opět p.Doležal nezklamal

Ani Vy jste nezklamal. Kdo říká Vám nepříjemnou pravdu, je placen ze špinavých peněz ODS. Ti co píší o Vás to dělají z čisté lásky k lidstvu za minimální mzdu. Takhle nějak to funguje ??

ata 21.2.2009 12:37

Re: opět p.Doležal nezklamal

ty máš v tý hlavě nas®áno

mráz 21.2.2009 12:22

Re: soudruh hejtman z Pardubicka

Kharl - mýlíte se Vy, limity jsou stále. Další omyl je, že jste přesvědčen o tom, že poplatky se vrací zpět na zlepšení péče. Poplatky jsou zdrojem pro soukromého lékaře a lékárníka v plné výši navíc, pojišťovna jim nic nekrátí, je to stejné, jako by jste platil v obchodě např. potravin u pokladny 30kč plus za nákup a pokladní za vybrané peníze šla na hodně drahou večeři. Málo peněz ve zdravotnictví, v penzijním fondu = důsledek vlády ODS v devadesátých letech, kdy tzv. rezervy (a ne malé) ODS přelila na jiné účty. Ostatně v devadesátých letech se pohnojilo toho více. Nyní na to stále doplácíme.

mráz 21.2.2009 12:12

opět p.Doležal nezklamal

Chudák nemocná Doležal, opět nezklamal. Je vidět, že ODS novinářům dobře platí. Dříve novináři velebili jen KSČ, dnes (bojužel i ti mladí) oslavují ODS. Co se změnilo? Hodně, děti komunistických rodičů (Klaus, Topolánek a další) svůj majetek legalizují ve větším, to si jejich komunističtí rodiče nemohli dovolit. Komunisti byli žabaři oproti ODS. Co na to p.Doležale?

Kharl 21.2.2009 12:10

soudruh hejtman z Pardubicka

a všichni asociálové se mýlí, ve zdravotnictví nejde o solidaritu bohatých s chudými, ale o solidaritu zdravých a méně nemocných s vážně nemocnými. Myslím, že v tomto státě je asi tak 5 lidí, kteří by nepotřebovali zdravotní pojišťovnu a dokázali by si zaplatit léčení sami. Nebo se chceme vrátit řed rok 1989, kdy můj otec v 55 letech byl "starý" na umělou ledvinu a za měsíc zemžel na sebeotravu nebo do dob ministrování jednoho zfackovanýho ministra, kdy byly limity na léčení.

I-Worm 21.2.2009 11:47

Re: dobrý

no a aby ty blbý reklamy prodal, tak musí aspoň tu a tam napsat něco slušnýho...

I-Worm 21.2.2009 11:45

Re: Absurdistan

to máte těžký, třicet korun, to je krásná analogie s třiceti stříbrnými. Ale psát o skutečných výdajích, to by jeden vypadal jako blbec. Takže raději krásně lhát, nežli mluvit pravdu!

sam 21.2.2009 11:16

Re: Absurdistan

A nenapadlo vas ze tu firmu fakt prodal? Vzdyt celou dobu co byl ministrem socani povykovali jakej je to hroznej podnikatel a jaky to firmy vlastni, pak proda majetkovej podil za X milionu a vy rvete ze vam to sebral urcite z kapes :DDD Proste v Cechach existuje jeden jediny skutecny hrich - byt uspesny.

Mozek 21.2.2009 11:01

Re: Absurdistan

Všimnul jsem si, že zastánci regulačních poplatků stále argumentují jen poplatkem 30,-Kč u lékaře, ale vůbec neberou v potaz další platby lékárníkům za položky na receptu. Když člověk přijde od lékaře s vyzvednutými léky v lékárně, je minimálně o 90,-Kč lehčí, protože většinou jsou na receptu položky dvě. A to nepočítám, že v některých případech je receptů více a doplatky za léky, které v mnohých případech činí několik stokorun. A musí-li opravdu nemocný člověk k lékaři několikráte v měsíci, může to být pěkná zátěž pro lidi s malými příjmy a důchodce. Takže příště pište o stokorunách, nebo se k tomuto tématu nevyjadřujte vůbec!

JaS 21.2.2009 10:30

Docela dobrý-

komentovat nepotřebuju.

cato 21.2.2009 10:27

Re: Včera Kraus

ale on tak opravdu vypadá stále

Rýpal 21.2.2009 10:25

Re: dobrý

Chápejte, prosím, že pan Doležal, jakožto důchodce, musí být z něčeho živ. Já jsem začal jeho poznámky o sudetských Němcích ignorovat, chovám se k nim asi tak jako k reklamám v teleshoppingu, a jsem spokojený. Představte si, že ten Doležalův článek je docela kvalitní televizní pořad, přerušovaný občasnými stupidními reklamami na zcela neprodejný produkt...:-)

KLAUS 21.2.2009 10:23

Re: Absurdistan

Hlavně že prohrajete volby modráci a půjdete od koryt!! Přečtěte si o nákupu nemovitostí bývalého ministra Řebíčka, to by i Standa Grossů zbledl závistí.

Honza z podhůří 21.2.2009 9:53

dobrý

Dobrý den, pane Doležale - po tom předchozím skuhrání nad nespravedlivostí všech vůči "sudetským" Němcům (zas ty "dekrety" + "vyhánění") vcelku slušný (i když jen "recyklovaný") článeček na Psu - vidíte, když píšete o něčem jiném než o (řekl bych) "chudáčcích sudeťáčcích", dá se to číst.