29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
POKLOP 24.9.2007 8:27

Re: Re: Re: Pdesát let života ve lži - to není zločin nacionálního či inter-nacionalního totalitního režimu?

Vy jste jak malé dítě.Vy si myslíte ,že Američan iby riskovali válku s Ruskem kvůli nám?Prostě tady nechci mít cizí vojákyTen radar je přeci proti Iránu,tak co sem pletete Rusko.Prezident USA by přeci nelhal anebo,že je to lhář?přoposranci se to tady opravdu hemží,ale jenom by mě zajímalo,kam jste se zařadil VY?

fox 24.9.2007 8:26

Re: Pdesát let života ve lži - to není zločin nacionálního či inter-nacionalního totalitního režimu?

Berane,není to úplně pravda.Jsem ročník 49.Byl jsem v ČSM,SSM,KSČ.Vždy víceméně z donucení a vždy jsem jim víc škodil než pomáhal.Ale věřte nevěřte NIKDY jsem nemusel proklamovat souhlas s okupací,pobytem rusů v ČSSR.Je pravda,že v dobách normalizace se předpokládal naprostý souhlas a nikdo už se na to neptal.Pravda je ,že jsem přišel do praxe až po nejzuřivější normalizaci a prověrkách,které jsem přežil relativně v nepolitickém závětří vysoké školy.Pak už toho měli všichni pokrk.Zaplať Bůh,že je to za námi.

jerry 24.9.2007 8:15

Re: Konečně mohou

A že nekamarádí s bolševikem Melčákem.;-D

VLADIMÍR 24.9.2007 8:06

Konečně mohou

 pravicoví poslanci a oředevším ODS, odsouhlasením tohoto návrhu dokázat jejich voličům, že nejsou porůznu složená parta bývalých komoušů.

Bohata 9 24.9.2007 7:45

Re: Re: Pdesát let života ve lži - to není zločin nacionálního či inter-nacionalního totalitního režimu?

Oni se domluví na Vaše přání tak jak si to sníte v představách že tz Rusy jste odsud vyhnal zvoněním klíčů.

  Poděkujte a denně se modlete ke svatému Reganovi a paní Margaretě.Také si uvědomte souvislost s tlakem armády USA.Pokud chcete carský ruský režim tak si Vy i Vám podobní myslete to co jste napsal.Připosranci se to tady opravdu hemží.

Poklop 24.9.2007 7:29

Re: Pdesát let života ve lži - to není zločin nacionálního či inter-nacionalního totalitního režimu?

Soudruhu,používáš stejný slovník jako ti co odsuzuješ.Já také zažil rok 1968 a dost silně,ale možná proto tady nechci žádné cizí vojsko.Nebyl jsem nikdy v KSČ a ani jiné straně,ale vlastizrádce se vůbec necítím.Já jsem pro ,aby se USA a Rusko domluvili a společně proti terorismu bojovali,protože to je jediná šance.A tak klid a rozum.

jerry 24.9.2007 7:17

Členství senátora Štětiny v KSČ nemá s podstatou věci vůbec nic společného???

Ale má! Bolševici už mnohokrát ukázali, že stud je jim naprosto cizí a kabát dokáží převrátit několikrát. Štětina bolševikem byl a zůstal.Rv;-(

Netřeba 24.9.2007 6:33

Re: životopis Štětiny, to je dílo.

 V životopisu se píše:   "Nastoupil na podzim roku 1968 jako elév do Mladé fronty. Neohřál  se tam ani půl roku. Do Prahy vtrhly tanky . . . "

Taky jsem to vtrhnutí tanků prožil, ale nebylo to trochu dřív, než půl roku poté, kdy na podzim 1968  nastoupil náš nový radaktor?

Dále se am píše:   "V letech 1970 - 1978 Štětina dálkově vystudoval přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor geologie."

To vypadá, že byl šikanován režimem asi tak, jako Jiří Dinstbier, jehož chudák dcera musela za komunistů studovat až ve Vídni.

Dál jsem to raději nečetl. V r. 1970 totiž pro můj nedělnický původ jsem byl rád, že mě vzali do učení.

BERAN 24.9.2007 5:32

Pdesát let života ve lži - to není zločin nacionálního či inter-nacionalního totalitního režimu?

Právě proto, že je dnešní společnost založena na lži, může kdejaký vlastizrádce, který veřejně schvaloval okupaci své vlasti cizí armádou dnes beztrestně bojovat proti "americké okupaci Brd a celé České republiky". Pro mladé pomatence, kteří to nezažili:

Kdo byl v srpnu 1968 plnoletý, musel veřejně prohlásit, že schvaluje "bratrskou pomoc pěti spojeneckých armád při obraně socialismu  v Československu".  Kdo tuto lež odmítl, nebo dokonce prohlásil, že to byla a je okupace, musel se rozloučit se svým povoláním, jeho děti i rodiní příslušníci byli šikanováni a přesto, že práce byla povinná a nezaměstnanost se trestala jako příživnictví (tak to bylo opravdu definováno, pokud jste si nepodplatili lékaře, aby z vás udělal invalidního důchodce, jak to dělali různí veksláci a podvodníci), práci nesehnal.

Z tohoto pohledu jsou pro mne odpůrci naší spolupráce s USA a ochránci zájmů Ruska v Evropě pátou kolonou cizí mocnosti a vlastizrádci. Stejně jako v sedmdesátých letech. A je jedno, zda to dělají z přesvědčení  nebo z blbosti.

Ti mladší to museli tvrdit jen když chtěli vstoupit do té jediné správné strany. Proto a právě proto jsou a zůstanou komunisti, včetně těch bývalých, vlastizrádci, i kdyby to stokrát popírali.Že komunisty obhajuje nějaký senátor za ODS je příznačné. Na české politické scéně chybí klasická konzervativní strana. Většinový systém nabízí jen populisty s různorodou demagogií. Poměr předvolebních slibů k povolební realitě hovoří za vše. Místo věcného řešení zásadních věcí, jako je důchodový systém, vzdělání, či investice do vědy (například) jen zuřivé tahanice o mediálně zajímavé hlouposti. Děkuji nechci.

toronto 24.9.2007 2:13

životopis Štětiny

Na jedné přednášce v jižních Čechách vloni mluvil

Šětina dost otevřeně o svém členství v KSČ v roce 1968. Říkal tam, že boj s bolševismem a sovětismem je jeho hobby a že se té zálibě věnuje čtyřicet let. Píše o tom na stránkách www.jaromirstetina.cz

vojin Kotas 24.9.2007 1:26

dotaz

K jakemu historickemu kompromisu doslo v r. 1977?

Petr 24.9.2007 1:20

Bývalí komunisté a svazáci by se tomuto tématu raději měli vyhnout.

Podle mého, zcela bezvýznamného názoru, nejlépe se k tomuto tématu vyjádřila paní Dědečková na Virtually. Pan Doležal by se mohl věnovat hitu posledních dnů, t.j. jestli si senátor nebo poslanec má koupit jízdenku na metro.

Historik 24.9.2007 0:45

Díval jsem se na to jednání ze Senátu, když senátor Mejstřík předkládal svůj návrh se senátorem Štětinou minulý týden

Senátor Mejstřík není schopen dát dohromady kloudně jednu větu, která by měla hlavu a patu. Bylo to utrpení dívat se na něj a poslouchat to jeho blekotání. Bylo to pro silné nervy a na ostatních přítomných senátorech to bylo taky vidět. Senátor Štětina to bylo to samé. Ten Mejstříkův a Štětinův návrh byla snůška, která po právní stránce nemá šanci uspět. Senátor Volný ve své oponentuře proti tomuto návrhu měl všechno zdůvodněné par excellence. Argumenty Volného byly přesvědčivé a jasné, protože se držel platného zákona. Kdyby někdo schválil Mejstříkův návrh, pak v budoucnu není žádný problém, až se Mejstříkovi a Štětinovi zachce, zakázat cokoli, třeba symboly ČSSD, ODS, Zelených, či jakékoli jiné symboly, třeba církevní atd. protože by to bylo možné podle Mejstříkovy a Štětinovy metody. Senátor Volný jen v Senátu projevil zdravý rozum ve věci zákona v tomto státě, narozdíl od Mejstříka a Štětiny.