16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jdu jen tak kolem 19.7.2007 1:30

Dneska obzvlášť vypečené

Pirhart-škoda slov,něco jako reklamy s upoceným čtvrtníčkem.Ukrajinec-rodinná památka -kolik asi takových je v celé širé Rusi a bývalých republikách CCCP,možná i hodinky a kolo mého dědy.Pro oživení paměti (zkráceně):sejdou se představitelé Anglie,Francie a Ruska,ukazují si hodinky jako rodinnou památku.Angličan má věnování hrdinovi od Trafalgaru,Francouz Napoleonův dík, Rus:Dík svému věrnému služebníku -kníže Schwarzenberg.Terezka-ptal se někdo na něco té holčičky?O pokutách a vlivu matky se píše pořád,o vyjádření té malé chudinky ani půl slova.Desetileté dítě by snad mělo mít možnost ,když už je mu upíráno právo,se vyjádřit.Hácha-on ale opravdu hodně zachránil a ustál.Takový Moravec a x dalších ,to by teprv byl "fičák".Co kdyby v té době žil kdokoliv s dnešních představitelů, aha?Už jsme byli na Madagaskaru nebo kdovíkde,tedy pokud bychom vůbec byli.Klaus-výzva 50-o jakých osobnostech je řeč?Hejno slepic, jen zvířit prach,řešení žádné nenabizejí,Klaus má pravdu.Fišerová-co uspořádat sbírku na inzerát do seznamky,že prý vyrovnaný soukromý život dělá divy.Asi by to bylo drahý,ale zase by byl asi klid.Dienstbier-co ještě dodat?Moje žena neustále utírá obrazovku,když se tam objeví,tvrdí,že má pocit,že je uslintaná.Já přidávám radu: Nepředklánět,aby se nezlomila játra.Můj kandidát na prezidenta je kníže Schwarzenberg, a kdyby byla přímá volba,tak by myslím nepropadl.Není,pravda,nejmladší,ale má v genech danou službu národu,inteligenci,vzdělanost (což není jen to,že umí číst,psát a počítat),respekt v zahraničí a hlavně pracovitost.A protože je od narození zvyklý na vyjímečné postavení a život na zámcích ,tak se nepromění v blba,jako každý jiný nýmand,kterého to úplně otupí,ale koho z nás by to nepostihlo,že. I když zase-jirkaflaška na Hradě,tak se snad i zelenej mužik vožení.Jen aby potom,u vidiny nutnosti propojení Hradu s podhradím v rámci rodinky nezabrali Zámecký shody i s přilehlým okolím.

kacir 18.7.2007 8:25

DNEŠNÍ RASPUTIN

Mám zato, že dnešním charismatickým našeptávačem Rasputinova formátu je

MAREK DALÍK

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:20

Re: DNEŠNÍ RASPUTIN

dalík neradí klausovi, takže není zajímavý.

Sowfiw 17.7.2007 21:22

Vida, vida.

Ozraleho komouse vychvaluje kovany bolsevik Vizek, takze je vse v poradku. Jsem jen zvedav na ci stranu se nam blby Vizek prikloni az ohlasi svou kandidaturu estebackej gulas se sesti. To bude dilema, co ty bolsevicky pablbe Vizku.:-D

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:19

Re: Vida, vida.

Ty si myslíš, že já jsem pan Vízek? Anebo chceš odvézt řeč od Klause?

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:43

Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Za Husáka se jako většina občanů choval rozumně a realisticky pomáhal budovat reálný socialismus, neboť nic jiného se přece "nedalo dělat", nemůžeme poroučet větru a dešti. Po listopadu se stal representantem realistické většiny a s její podporou se stal po čase nakonec nejenom Husákovým nepřímým nástupcem ve funkci, ale i dědicem jeho politických ideálů. Ne těch komunistických, ty Husák již dávno neměl, ale těch normalisačních a nacionalistických. Stejně jako pro Husáka, i pro Klause jsou hlavním nepřítelem bojovníci za lidská práva stejně jako ti, kteří se snaží zabránit totálnímu ničení přírody. Klaus dnes představuje nejhorší možnou variantu.

I ta nejtupější britská královna bez politického názoru, která poslušně přečte vše, co ji představitel parlamentní většiny napíše, by byla nesrovnatelně méně škodlivá než on. Klausovy schopnosti jsou dobré jenom k tomu, aby mohl inteligentně škodit. Klaus je dost chytrý, schopný a obratnýna k tomu , aby ze své pozice v čele relativně nicotného státu dokázal zničit nejenom Evropskou Unii, ale vrátit situaci v Evropě do první poloviny dvacátého století. Klaus ze sebe dělá zastánce kapitalismu, ale stejně jako komunisté pohrdá posvátností soukromého vlastnictví a zasloužil se o to, aby majetek komunisty a Benešem ukradený "kapitalistům" byl rozdán lidu, aby již nikdy nemohl být vrácen.

šakal 17.7.2007 16:44

...Běž si dát kafe,...

...mrťafo ;-P ;-D

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:51

Štěk, štěk.....

...šakale.

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:46

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Krátce řečeno, Klaus je Gustáv Husák číslo dvě a bude se tu držet se stejnou houževnatostí.

šakal 17.7.2007 16:47

...Dlouze jako krátce...

...Pěšky jako za vozem ;-P ;-D

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:56

Re: ...Dlouze jako krátce...

Talent na epigramy jste měl, už když jste ze Psa poprvé odcházel, ale argumenty případně i jenom neargumentované názory na věcná temata z Vás nevypadly nikdy. Jenom rádoby duchaplné osobní pošklebky.

Xury 17.7.2007 17:10

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Já myslím, že kromě zničení EU, stihne Klaus během svého příštího funkčního období ještě rozvrátit NATO, vyvolat celoevropskou válku a pak rozvrácenou Evropu předat Číňanům, kterým jen tak mimochodem pomůže zlikvidovat Rusko. Dobytí Měsíce a likvidace rudého Marsu už bude pro něj jen malým bonbónkem na závěr. Konečně se nějaký Čech celosvětově prosadí.

H.K. 17.7.2007 17:48

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Pane Karle Cikáne Sudeťáku Vy přisuzujete V.K. božské vlastnosti. Rozvrátit EU není lidských silách a už vůbec ne v silách starého člověka a několikanásobného dědečka, který budoval socialismus a měl jedničku z marxismu.  Většina rozumně se chovajících občanů nedovolí, aby ničil bojovníky za lidská práva a zabrání totálnímu ničení přírody. To se mu nemůže podařit. Je to jenom člověk.

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 18:29

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Lidská společnost je statistický soubor velmi vzdálený stavu termodynamické rovnováhy. V takovém systému platí zákony teorie chaosu, mediálně označované jako efekt motýlího křídla. Mávnutí motýlího křídla na Islandě může vyvolat, tajfun na Floridě. A Klause bychom mohli přirovnat spíše k zdatnému ptakoještěru než k motýlovi. Ten nám může ještě pěkně zavařit.  

kacir 17.7.2007 21:56

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Sudetak přisuzuje božské vlastnosti Klaunovi pardon Klausovi poprávu , vždyt ty neznáš ten příběh, jakej je rozdíl mezi Klausem a Bohem??? No ten, že Bůh si nemyslí, že je Klaus .

Goral 17.7.2007 21:18

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Máte pravdu - Klaus je genius - bohužel je za ním velká mezera a hned potom kdejaký mizera .....Buďme rádi,že ho máme !

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:17

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Vy jste rádi, že ho máte, jako jste byli rádi, když jste měli Husáka. No a my právě naopak.

PetrM 17.7.2007 16:03

Dolezal

Pane Dolezale, jste sice plny jedu, ale zpusob jakym jej ventilujete se mi moc libi a pokazde nad Vasim clankem chte-nechte musim na chvili prestat cist a dosyta se vysmat nad nejakym Vasim povedenym sarkasmem (pry jezirka s plamenaky! ;-D)

F.VÍZEK 17.7.2007 13:29

Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Svůj názor si  ponechám a nikomu ten jeho neberu. Václava Klause vnímám jako neštěstí české "posametové" politiky. Proč?  Kvůli tomu, že jako dirigent přeměnil transformaci v deformaci, privatizaci přetavil ve zlodějizaci,  právnost překlopil v dravost. Jeho životní postoje a jeho životní dráha mě prostě neoslovuje. Mám jiné představy o charakteru i o slušném lidském chování a přetvářka na každý způsob je pro mě prostě nepřijatelná.  Podle mne  Jiří Dienstbier lépe pochopil, že dokonce i sjednocená Evropa bude v polovině století příliš malá a slabá na to, aby konkurovala Asiatům.  Pochopil, že pouze společně EU+USA+Rusko mají naději. Klaus se zapouzdřil někde mezi 19.a 20. stoletím a klopýtá tam a klopýtá… 

Důkaz?  Klausovy urputné "boje"  s europeismem, s environmentalismem, s NGO-ismem, s   multikulturalismem, s humanrightismem, s kolektivismem s homosexualismem, se  sociáldemokratismem a se  vším sociálně tržním, s postdemokracií, s  tzv. elitářstvím a nově i s klimatology a globálním oteplováním.  Česká média ho šetří, ba jdou mu silně „na ruku“, ale v evropském kontextu se dávno stal marginální a groteskní postavou, což České  republice neprospívá.

tomáš 17.7.2007 14:12

Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

pane Vízku, vy jste se zase zapozdřil v dobách normalizace a s vaším věčným vychvalováním sebe sama jste k smíchu stejně jako JUDr. PhDr. Mgr. et Mgr. Henryk Lahola.

http://henryklahola.nazory.cz/

Tak si nechte svá moudra pro někoho, kdo vám to ještě žere a neopruzujte slušné lidi tady na Psu.

milkom 17.7.2007 14:38

Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Super link ;-D dnešní den jakoby rozzářila hned 2 slunce - už ho mám v oblíbených... ;-D

sociolog 17.7.2007 15:07

Re: Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Pri vsi skepsi vuci Vasi totaltni minulosti (pred r. 1968) s Vasi charakeristikou naseho realne existujiciho prezidenta bohuzel musim bezvyhradne souhlasit. Bohuzel, nebot Diensbiera mam osobne asi tak rad Klause a obavam se, ze v tom nejsem zdaleka sam.

Alena 17.7.2007 15:50

Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Ten slušný jste v\y? Nebo ten kdo rozhoduje čí názor je správný?

Odporné 17.7.2007 20:05

Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

soudruhu Vízku, nepleť se dospělým do řeči.

Kubin 17.7.2007 12:54

Janáčková

Dnešní komentář událostí mě donutil vám sem napsat. Vám nevadí příliš výroky paní Janáčkové na adresu romů, ale ti, kteří se na chování senátorky přiživují. Takže skutečnost, že senátorka z výboru lidských práv by romy vsadila za vysokou zeď s elektrickým plotem a prohlašuje o sobě, že je rasistka, což poté trapně popírá, že něco takového řekla, až je usvědčena, to je pro vás člověk na pravém místě. Něco jako třeba Mengele doktorem nebo třeba Kožený soudcem? Kozel zahradníkem? Daleko více se zaměřujete na kritiku kritizujících. Neznám jako vy všechny skryté motivy kritiků paní Janáčkové, vy asi ano, když jimi tak pohrdáte.

Měl byste se příště pokusit dostat k podstatě problému a ne se takto zastávat rasistů jenom proto, že to vám přijde moc pohodlné kritizovat. Asi máte taky černé svědomí,nedivil bych se.

F.VÍZEK 17.7.2007 13:39

Janáčková

Nejhorší na tom všem je, pane Kubíne, že podobné vystupování - jak předvádí paní Janečková a pan Čunek - v Česku téměř zaručuje každému kandidátovi zvolení do libovolné funkce - ať v obci, na kraji či v centru.  Tito lidé poté "káží morálku", určují trendy, přijímají rozhodnutí a zákony a jsou našimi mluvčími a dokonce i reprezentanty pro zahraničí.  Je to úděsně a jakkoli osobně, ústně i písemně (jako někdejší předseda téhož senátního výboru) "tluču na buben", jsem spíše než slyšen - "bit".    

F.VÍZEK 17.7.2007 13:41

Oprava překlepu: správně Janáčková

Ne Janečková, ale Janáčková ! Omlouvám se.

Štváč 17.7.2007 11:49

Ten, který se k ničemu závažnému nevyjadřuje

Každý nekomunista, který nemá máslo na hlavě, bude lepší, než nynější hradní zoufalec. Že ale dovede předstírat starost o republiku, to mu vzít nelze. Že je ale průhledný pro každého samostatně myslícího člověka, je taky fakt.

Ben 17.7.2007 11:44

Pane D.myslím,že byste některá témata vynechávat,konkrétně tím myslím otázky matek a dětí.Myslím,že přece jenom i dítě může mít svůj názor na svůj život a mělo by mít právo ho projevit.Pokud samozřejmě nejste více obeznámen s matkou a otcem a jejich

nepolitik 17.7.2007 11:44

Tématu se týká naše glosa.

Píše jeho veličensto Všeználek I. Jinak, jako obvykle, bláboly stárnoucího politologa. :-/