23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jdu jen tak kolem 19.7.2007 1:30

Dneska obzvlášť vypečené

Pirhart-škoda slov,něco jako reklamy s upoceným čtvrtníčkem.Ukrajinec-rodinná památka -kolik asi takových je v celé širé Rusi a bývalých republikách CCCP,možná i hodinky a kolo mého dědy.Pro oživení paměti (zkráceně):sejdou se představitelé Anglie,Francie a Ruska,ukazují si hodinky jako rodinnou památku.Angličan má věnování hrdinovi od Trafalgaru,Francouz Napoleonův dík, Rus:Dík svému věrnému služebníku -kníže Schwarzenberg.Terezka-ptal se někdo na něco té holčičky?O pokutách a vlivu matky se píše pořád,o vyjádření té malé chudinky ani půl slova.Desetileté dítě by snad mělo mít možnost ,když už je mu upíráno právo,se vyjádřit.Hácha-on ale opravdu hodně zachránil a ustál.Takový Moravec a x dalších ,to by teprv byl "fičák".Co kdyby v té době žil kdokoliv s dnešních představitelů, aha?Už jsme byli na Madagaskaru nebo kdovíkde,tedy pokud bychom vůbec byli.Klaus-výzva 50-o jakých osobnostech je řeč?Hejno slepic, jen zvířit prach,řešení žádné nenabizejí,Klaus má pravdu.Fišerová-co uspořádat sbírku na inzerát do seznamky,že prý vyrovnaný soukromý život dělá divy.Asi by to bylo drahý,ale zase by byl asi klid.Dienstbier-co ještě dodat?Moje žena neustále utírá obrazovku,když se tam objeví,tvrdí,že má pocit,že je uslintaná.Já přidávám radu: Nepředklánět,aby se nezlomila játra.Můj kandidát na prezidenta je kníže Schwarzenberg, a kdyby byla přímá volba,tak by myslím nepropadl.Není,pravda,nejmladší,ale má v genech danou službu národu,inteligenci,vzdělanost (což není jen to,že umí číst,psát a počítat),respekt v zahraničí a hlavně pracovitost.A protože je od narození zvyklý na vyjímečné postavení a život na zámcích ,tak se nepromění v blba,jako každý jiný nýmand,kterého to úplně otupí,ale koho z nás by to nepostihlo,že. I když zase-jirkaflaška na Hradě,tak se snad i zelenej mužik vožení.Jen aby potom,u vidiny nutnosti propojení Hradu s podhradím v rámci rodinky nezabrali Zámecký shody i s přilehlým okolím.

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:20

Re: DNEŠNÍ RASPUTIN

dalík neradí klausovi, takže není zajímavý.

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:19

Re: Vida, vida.

Ty si myslíš, že já jsem pan Vízek? Anebo chceš odvézt řeč od Klause?

Karel Cikán Sudeťák 18.7.2007 14:17

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Vy jste rádi, že ho máte, jako jste byli rádi, když jste měli Husáka. No a my právě naopak.

kacir 18.7.2007 8:25

DNEŠNÍ RASPUTIN

Mám zato, že dnešním charismatickým našeptávačem Rasputinova formátu je

MAREK DALÍK

kacir 17.7.2007 21:56

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Sudetak přisuzuje božské vlastnosti Klaunovi pardon Klausovi poprávu , vždyt ty neznáš ten příběh, jakej je rozdíl mezi Klausem a Bohem??? No ten, že Bůh si nemyslí, že je Klaus .

Sowfiw 17.7.2007 21:22

Vida, vida.

Ozraleho komouse vychvaluje kovany bolsevik Vizek, takze je vse v poradku. Jsem jen zvedav na ci stranu se nam blby Vizek prikloni az ohlasi svou kandidaturu estebackej gulas se sesti. To bude dilema, co ty bolsevicky pablbe Vizku.:-D

Goral 17.7.2007 21:18

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Máte pravdu - Klaus je genius - bohužel je za ním velká mezera a hned potom kdejaký mizera .....Buďme rádi,že ho máme !

Odporné 17.7.2007 20:05

Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

soudruhu Vízku, nepleť se dospělým do řeči.

fuurie 17.7.2007 18:38

Re: Parkanová or Čunek for president

Věra Bílá for president! Aspoň umí hezky zpívat a je menšina!

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 18:29

Re: Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Lidská společnost je statistický soubor velmi vzdálený stavu termodynamické rovnováhy. V takovém systému platí zákony teorie chaosu, mediálně označované jako efekt motýlího křídla. Mávnutí motýlího křídla na Islandě může vyvolat, tajfun na Floridě. A Klause bychom mohli přirovnat spíše k zdatnému ptakoještěru než k motýlovi. Ten nám může ještě pěkně zavařit.  

H.K. 17.7.2007 17:48

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Pane Karle Cikáne Sudeťáku Vy přisuzujete V.K. božské vlastnosti. Rozvrátit EU není lidských silách a už vůbec ne v silách starého člověka a několikanásobného dědečka, který budoval socialismus a měl jedničku z marxismu.  Většina rozumně se chovajících občanů nedovolí, aby ničil bojovníky za lidská práva a zabrání totálnímu ničení přírody. To se mu nemůže podařit. Je to jenom člověk.

Xury 17.7.2007 17:10

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Já myslím, že kromě zničení EU, stihne Klaus během svého příštího funkčního období ještě rozvrátit NATO, vyvolat celoevropskou válku a pak rozvrácenou Evropu předat Číňanům, kterým jen tak mimochodem pomůže zlikvidovat Rusko. Dobytí Měsíce a likvidace rudého Marsu už bude pro něj jen malým bonbónkem na závěr. Konečně se nějaký Čech celosvětově prosadí.

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:56

Re: ...Dlouze jako krátce...

Talent na epigramy jste měl, už když jste ze Psa poprvé odcházel, ale argumenty případně i jenom neargumentované názory na věcná temata z Vás nevypadly nikdy. Jenom rádoby duchaplné osobní pošklebky.

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:51

Štěk, štěk.....

...šakale.

šakal 17.7.2007 16:47

...Dlouze jako krátce...

...Pěšky jako za vozem ;-P ;-D

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:46

Re: Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Krátce řečeno, Klaus je Gustáv Husák číslo dvě a bude se tu držet se stejnou houževnatostí.

šakal 17.7.2007 16:44

...Běž si dát kafe,...

...mrťafo ;-P ;-D

Karel Cikán Sudeťák 17.7.2007 16:43

Klaus je genius realistické pražské průměrnosti.

Za Husáka se jako většina občanů choval rozumně a realisticky pomáhal budovat reálný socialismus, neboť nic jiného se přece "nedalo dělat", nemůžeme poroučet větru a dešti. Po listopadu se stal representantem realistické většiny a s její podporou se stal po čase nakonec nejenom Husákovým nepřímým nástupcem ve funkci, ale i dědicem jeho politických ideálů. Ne těch komunistických, ty Husák již dávno neměl, ale těch normalisačních a nacionalistických. Stejně jako pro Husáka, i pro Klause jsou hlavním nepřítelem bojovníci za lidská práva stejně jako ti, kteří se snaží zabránit totálnímu ničení přírody. Klaus dnes představuje nejhorší možnou variantu.

I ta nejtupější britská královna bez politického názoru, která poslušně přečte vše, co ji představitel parlamentní většiny napíše, by byla nesrovnatelně méně škodlivá než on. Klausovy schopnosti jsou dobré jenom k tomu, aby mohl inteligentně škodit. Klaus je dost chytrý, schopný a obratnýna k tomu , aby ze své pozice v čele relativně nicotného státu dokázal zničit nejenom Evropskou Unii, ale vrátit situaci v Evropě do první poloviny dvacátého století. Klaus ze sebe dělá zastánce kapitalismu, ale stejně jako komunisté pohrdá posvátností soukromého vlastnictví a zasloužil se o to, aby majetek komunisty a Benešem ukradený "kapitalistům" byl rozdán lidu, aby již nikdy nemohl být vrácen.

PetrM 17.7.2007 16:03

Dolezal

Pane Dolezale, jste sice plny jedu, ale zpusob jakym jej ventilujete se mi moc libi a pokazde nad Vasim clankem chte-nechte musim na chvili prestat cist a dosyta se vysmat nad nejakym Vasim povedenym sarkasmem (pry jezirka s plamenaky! ;-D)

Alena 17.7.2007 15:50

Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Ten slušný jste v\y? Nebo ten kdo rozhoduje čí názor je správný?

sociolog 17.7.2007 15:07

Re: Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Pri vsi skepsi vuci Vasi totaltni minulosti (pred r. 1968) s Vasi charakeristikou naseho realne existujiciho prezidenta bohuzel musim bezvyhradne souhlasit. Bohuzel, nebot Diensbiera mam osobne asi tak rad Klause a obavam se, ze v tom nejsem zdaleka sam.

milkom 17.7.2007 14:38

Re: Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Super link ;-D dnešní den jakoby rozzářila hned 2 slunce - už ho mám v oblíbených... ;-D

tomáš 17.7.2007 14:12

Re: Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

pane Vízku, vy jste se zase zapozdřil v dobách normalizace a s vaším věčným vychvalováním sebe sama jste k smíchu stejně jako JUDr. PhDr. Mgr. et Mgr. Henryk Lahola.

http://henryklahola.nazory.cz/

Tak si nechte svá moudra pro někoho, kdo vám to ještě žere a neopruzujte slušné lidi tady na Psu.

jamo 17.7.2007 13:46

Re: Re: já asi taky, ale:

z vašich vyjádření je jen dobře, že se vás Česko zbavilo. Hlavně tam, prosím, hrozně dlouho zůstaňte.

jamo 17.7.2007 13:42

Re: všeználek je zcela přesný termín - pamatujete na singapurský model zdravotnictví???

.. to byl sice úplně jiný pán, ale tohle oranžovorudé přitroublé ŽA nemůže pochopit. Navíc o tom zdravotnictví by si měli přečíst i někteří, kteří dovedou i přemýšlet - k takovým rozhodně nepatří např. DRath. http://senat.cz/xqw/webdav/pssenat/webFile/30260/25803/zdravotni_singapur_listopad_2003.doc

F.VÍZEK 17.7.2007 13:41

Oprava překlepu: správně Janáčková

Ne Janečková, ale Janáčková ! Omlouvám se.

F.VÍZEK 17.7.2007 13:39

Janáčková

Nejhorší na tom všem je, pane Kubíne, že podobné vystupování - jak předvádí paní Janečková a pan Čunek - v Česku téměř zaručuje každému kandidátovi zvolení do libovolné funkce - ať v obci, na kraji či v centru.  Tito lidé poté "káží morálku", určují trendy, přijímají rozhodnutí a zákony a jsou našimi mluvčími a dokonce i reprezentanty pro zahraničí.  Je to úděsně a jakkoli osobně, ústně i písemně (jako někdejší předseda téhož senátního výboru) "tluču na buben", jsem spíše než slyšen - "bit".    

jamo 17.7.2007 13:30

Re: Re: Re: Re: Diensbier je menší zlo

..a vy jste dozajista ten VEŘEJNÝ. Mám naštěstí jiný žebříček i hodnoty

F.VÍZEK 17.7.2007 13:29

Klaus : Dienstbier = vyrovnaný souboj !

Svůj názor si  ponechám a nikomu ten jeho neberu. Václava Klause vnímám jako neštěstí české "posametové" politiky. Proč?  Kvůli tomu, že jako dirigent přeměnil transformaci v deformaci, privatizaci přetavil ve zlodějizaci,  právnost překlopil v dravost. Jeho životní postoje a jeho životní dráha mě prostě neoslovuje. Mám jiné představy o charakteru i o slušném lidském chování a přetvářka na každý způsob je pro mě prostě nepřijatelná.  Podle mne  Jiří Dienstbier lépe pochopil, že dokonce i sjednocená Evropa bude v polovině století příliš malá a slabá na to, aby konkurovala Asiatům.  Pochopil, že pouze společně EU+USA+Rusko mají naději. Klaus se zapouzdřil někde mezi 19.a 20. stoletím a klopýtá tam a klopýtá… 

Důkaz?  Klausovy urputné "boje"  s europeismem, s environmentalismem, s NGO-ismem, s   multikulturalismem, s humanrightismem, s kolektivismem s homosexualismem, se  sociáldemokratismem a se  vším sociálně tržním, s postdemokracií, s  tzv. elitářstvím a nově i s klimatology a globálním oteplováním.  Česká média ho šetří, ba jdou mu silně „na ruku“, ale v evropském kontextu se dávno stal marginální a groteskní postavou, což České  republice neprospívá.