27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nup 5.6.2007 10:54

Re: Re: ......Jen hlupákům typu Edvarda Beneše......

No a kdyby blbost zpívala a rrráčkovala...

Starý J. 5.6.2007 10:50

Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

Řeči o tom, že radar je ohrožením Ruska jsou řeči pro polomozky! 10 raket (a Američané uvažují o účinnosti 50%), vlastně tedy 5 raket, i kdyby (jak zde někteří píší, že je možné je "za chvíli" přeměnit na útočné), nemůže ani omylem být schopno operovat proti tisíci ruských raket, i kdyby Američané zaútočili jako první a část ruských raket zrušili. Radar je schopen pracocovat a zaznamenat omezený počet raket, ne frontální útok. Takže tyto řeči platí jen pro ty, co mají mozky zatemněny antiamerikanizmem a jinak nepřemýšlí.

Rusku zásadně vadí přítomnost USA na našem území, protože bývalé státy Varšavské smlouvy považují za oblast svých zájmů a nemíní to změnit. Přítomnost, byť omezené americké základny, je pro ně nemyslitelná. Stejně tak pro politiky našich nejmenovaných stran je důležité zůstat v oblasti ruského vlivu, závislosti na zásobách ruských energetických zdrojů a tím i naší vydíratelnosti, protože jen to jim zaručí možný návrat k moci. A o to jde především. Jenže tuto taktiku není vhodné otevřeně přiznat. Samotné vojenské ohrožení Ruska radarem a obranými raketami, je směšné a proto jsou směšní ti, co s tím operují!

franta 5.6.2007 10:44

No a co jako, veverko ?

Je ten výrok pravdivý nebo ne ? To chcete tvrdit, že dnes se tyto rakety zjistit nedají ? To jsme tedy v pěkné kaši. Ještě že ti strašní Rusové toho nevyužili. A navíc máte asi špatné informace, naše vláda přece tvrdí, že radar je určen proti raketám z Íránu a severní Koreje, ne ? Že by nám pravicová vláda lhala ? To se mi nechce věřit.

franta 5.6.2007 10:38

Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

A v čem Vy vidíte snahu Ruska o konfrontaci, když se rozhodlo pro adekvátni reakci na budování nových vojenských zařízení v relativní blízkosti svých hranic ? Snaha o větší vlastní bezpečnost je konfrontace? A to že na OBOU stranách se neustále pokračuje ve vývoji nových zbrojních systémů snad je jasné i Vám. A nechápu proč USA tu smlouvu podepisovali, když ji pak vypověděli. Snad proto, že tehdy se jim hodila a dnes už ne ? Že by taky měnili názory ze dne na den jako Paroubek ?

Starý J. 5.6.2007 10:30

Re: Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Ani NATo a už ne vůbec EU, nemají obranu Evropy nijak zpracovanou. Kdosi tady píše o druhém pilíři EU. Copak má EU kromě proklamací nějak zpracovanou obranu členských států. Vždyť i Sobotka(!!!) považuje přístup EU k obraně za "laxní". Evropa je schopna se tak leda domluvit na tom, že rum nebude rum a o proceduře na sýrečky. Jinak si každý sám hraje ve věci možné obrany na svém písečku (Francouzi, Němci, Británie).

A NATO je buď USA, nebo NATO není! Jednotlivé státy nechtějí uvolnit finance na společné akce, nebo na obranu Evropy. Ještě, kdyby to tak USA finančně táhly samy!

Paroubek je normálně vyčůranej. Kdyby byl u moci, tak proti radaru nebude! Řeči o NATU jsou jen zastírací manévr. NATO samozřejmě nebude namítat, aby raketová obrana byla "součást projektu NATO". Hlavně, když to nebude nic stát!

loula 5.6.2007 10:27

Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

Ano, stejně jako levice ( a vůbec nikdo) neprotestuje proti spuštění letadlové lodi Reagan na vodu. je to asi tím, že ani ta letadlová lod, ani ta ponorka  po Lipně jezdit nebude, kdežto ten radar tady stát bude.

loula 5.6.2007 10:25

Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

Nikoliv, USA tu smlouvu vypověděly někdy v roce 2001. Radar s tím nemá co dělat. Ano Rusové spustili na vodu novou ponorku a plánují stavbu dalších asi pěti, USA zase spouští v tomto čase na vodu novou letadlovou lod a položili kýl k výstavbě další.  Takže nové kolo zbrojení neroztáčí ten radar, ten do něho pouze zapadá. Kolo zbrojení bylo spuštěno vypovězením té smlouvy.

Blabol 5.6.2007 10:21

Samá zlátá slova - aneb peníze potřebuje i Kolovrátek

Je zajímavé, kolikrát se v článku vyskytne jméno Paroubek a Topolánek. Neznalý by neřešil, kdo je podle autora osoba v důležitějším postavení. Chudák Topolánek. Nepochválí Vás.

Nicméně jste mě, pane Kolovrátku Doležale, potěšil hezkou podpásovkou. Je to v části, kdy Paroubka chválíte za publikovaný článek, ale vzápětí prohlásíte, že ho Paroubek psát nemohl. To jsem si oddychl, už jsem se bál, že Vámdošel špiritus.

Mrzí mě spousta zkreslení a nepravd, které v článku používáte. Bohužel, asi jste někde nechal soudnost, o elementární snaze sdělit nejen svůj názor, ale také respektovat fakta, ani nemluvím. Ale faktem je, když Vám za to někdo platí, .......

loula 5.6.2007 10:20

Re: Re: Páně Doležal pravil

Ano, taktika Japonska skutečně byla překvapivě vyřídit USA jedním uderem (Pearl Harbour) a potom USA nestálými útoky decimovat tak, aby jej přinutili k podpisu mírové smlouvy, s podmínkami pro Japonsko výhodnými. Jamamota - vrchní velitel lodstva - si byl vědom, že když se válka potáhne, tak USA díky nesrovnatelně lepšímu průmyslovému potenciálu stačí válečné ztráty nahradit lépe než Japonci a že se karta začne obracet. Pearl Harbour se podle Jamamoty nepovedl úplně - letadlové lodě USA včas odjeli na moře (byla to ale náhoda).

loula 5.6.2007 10:14

Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Pokud se nepletu, tak Paroubek není tak tvrdě proti radaru, ale drží lajnu partaje. A od začátku tvrdí, že radar ano za dvou předpokladů: bude to součást projektu NATO a proběhne lidové hlasování. To druhé považuji za blbost (veřejnost toto není schopna objektivně posoudit) to první považuji za samozřejmé ( je zajímavé, že o tom už hovoří i vláda, když její počáteční stanovisko bylo, že jde pouze o bilaterální vztah, do kterého nikomu nic není)

veverka 5.6.2007 10:10

Rakety

Všem rusofilům by měl stačit výrok p.Lavrova - radar by mohl zjisti rakety, vypálené ze severozápadu Ruska!

Starý J. 5.6.2007 10:03

Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

P.S. Nevšiml jsem si, že by levice protestovala proti ponorce, nebo nové raketě, které Rusko zařadilo do výzbroje! A přitom ani omylem nelze tvrdit, že to je ODEZVA na radar v Čechách! Vláda o něm jedná teprve měsíc a nové Ruské zbraně jsou již ve výzbroji!

Starý J. 5.6.2007 10:00

Re: Pan Doležel zase perlí

Nelžete, včera v TV prohlásil, že to, co chce říct Bushovi není vhodné sdělovat! Pouze řekl, že mu řekne, že radar NE, ale ostatní nemíní prozradit. Že radar NE, to víme všichni. Radar NE proto, že ho nedomlouvá ON! Až se dostane zpět k válu, pak radar ANO a ještě se bude chlubit, že on to zařídil (jako vstup do NATO a vstup do EU)!

Starý J. 5.6.2007 9:56

Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

A v čem Vy vidíte snahu USA o konfrontaci, když se rozhodli pro obranu proti balistickým raketám??? Snaha o obranu je konfrontace?

To je stejné, jako tvrzení, že budování radaru v Brdech přinese NOVÉ KOLO ZBROJENÍ. O radaru se teprve jedná, ale Rusko již spustilo novou ponorku, vybavenou raketami s atomovými hlavicemi a předvedlo novou raketu, s deseti jadernými hlavicemi, schopnými manévrovat tak, že je radar nezachytí! To chcete tvrdit, že Rusko stihlo vývoj s výrobu nové ponorky a nové rakety za týden, (nebo jak dlouho se jedná o radaru v Čechách)? Vývoj, prototyp a serivá výroba je otázkou několika let. Jak je tedy možné spojovat umístění radaru  s "novým kolem zbrojení", které vlastně probíhá již velice dlouho? Čeho se vlastně Rusko bojí, když radar hlavice z nové rakety nezachytí? Obrana ještě není dokončena, ale nové rakety jsou na světě!

jirja.s. 5.6.2007 9:53

Re: Pro účelově nevzdělaného šakala :-)

Za jakým účelem se to asi tak ten šakal vzdal vzdělání? Toť otázka, viď septiku?

Franěk 5.6.2007 9:50

Pan Doležel zase perlí

Je až k podivu jakou nenávist má vůči Paroubkovi. Nevšiml jsem si však, že by Paroubek se vyjadřoval neslušně a to co chce říci Bushovi řekl předem v TV. Dokonce s tím musím souhlasit.

Minorita 5.6.2007 9:42

Re: Re: Páně Doležal pravil

Japonsko vědělo, že USA jsou v Pacifiku v daném okamžiku reálně daleko slabší. Počítalo s tím, že je zatlačí dost daleko, aby se Američanům zdálo, že už nestojí za to tlačit zpět ,a že uzavřou kupecký mír. Přepočítalo se ovšem. Ale USA byly silnější než Japonsko až od konce roku 1943, dokázaly si ovšem počkat a jejich latentní průmyslovou schopnost si asi nedokázal předem představit ani Roosevelt.

Tento risk muselo Japonsko podniknout. USA na ně na jaře 1941 uvalily ropné embargo a za několik měsíců by muselo kapitulovat bez boje a stáhnout se z Číny, o vedení nějaké války ani nemluvě.

fox 5.6.2007 9:39

Re: Postěžuje si Bushovi na Kubiceho zprávu

To je sice demokracie,ale i tragedie.V zásadě s p.Doležalem souhlasím.To ,že nemá rád Paroubka mi nepřipadé nelogické.Já taky ne. Proč se vždy,kdy o něco jde najde nějaká s......ě ,která to zmaří.Nepřesná citace Kňažka z filmu Dobří holubi se vracejí.Pár kr........Par.Zaor.Rath.

Minorita 5.6.2007 9:35

Re: Páně Doležal pravil

Ale ještě pořád umí číst. Na článek p.Rázla o Rusku (uveřejněný i na Psu) reagoval obratem ("v obraně Rusové bojují jako lvi"). Takže z něho nemluví demence, ale stupňující se životní zahořklost a nenávist ke každému, doslova každému v Čechách.

fox 5.6.2007 9:32

Re: Páně Doležal pravil

No třeba Japonsko.

Minorita 5.6.2007 9:25

Páně Doležal pravil

Že Rusko vždy útočilo jen na slabší. Probůh, ukažte mi v dějinách agresora, který kdy zaútočil na někoho, koho pokládal za silnějšího?

Kassandra Doležal je prostě takový (cenzurováno).

Standa 5.6.2007 9:16

Re: ......Jen hlupákům typu Edvarda Beneše......

Klasik:: Kdyby blbost nadnášela, létal Doležal jako holubička!

havránek.. 5.6.2007 9:13

Re: Re: Prezident Beneš byl hlupák? Kdo je to ten Doležel? Kde se léčí?

Mátepane kolego pravdu a to jste ještě nečetl dnešní MF -rozhovor s Topolánkem, to nemá chybu!!!!

franta 5.6.2007 9:09

Je to jasný jak facka, pane Doležale

".. je třeba vzít na vědomí jako nezvratný fakt, že se ruské vedení rozhodlo pro obnovu konfrontačních vztahů se Západem"

a proto USA před několika lety jednostranně vypověděly smlouvu o antibalistických raketách, že ?

Doležal, jestli oni v poslední době nezačínají blbnout ? 

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 9:07

Pro účelově nevzdělaného šakala :-)

EU má společnou SZBP(druhý pilíř), NATO má rovněž jakousi společnou bezpečnostní a zahraniční politiku, byť se "darebácké" USA a jejich přicmrndávači v posledních letech od této politiky odchylují a OSN má přímo celosvětovou "zahraniční" politiku zmíněnou už v Chartě OSN :-)

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 8:56

Věčný kolaborant, lhář a pomlouvač všeho českého Doležal opět hloupě účelově tlachá

Ostatně, když má jít svý k svému, proč Doležal nepíše z Tomášské 14 od svých soudruhů z landsmašaftu?

jiří 5.6.2007 8:48

......Jen hlupákům typu Edvarda Beneše......

Probůh! Nadutost některých komentátorů jde již nad všechny meze.

komantsch 5.6.2007 8:46

President Benes

nese spoluvinu za to ze nas zaprodali SSSR, co se vzrusujete? Byl to mozna velmi schopny diplomat - intrikan ale zadna charismaticka hlava statu. Hachu zavreli a zatracovali ale Benes je podle mne skutecna krysa.Rv>-

Frank 5.6.2007 8:21

Odsun

Když občas pročítám články páně  Doležala, napadlo mně, jak je možné, že při odsunu na něj pozapomněli. To byl šlendrián. Vykopnutý šéf poradců zase perlí. Pane Doležale, když vás vykopávali z teplého místečka, tak vás měli nakopnout mnohem silněji, že byste skončil rovnou mezi svými sudetskými soukmenovci.

Devon48 5.6.2007 8:05

Zklamání

Již jste starý.