27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Benes 5.6.2007 15:45

No ano, cesky clovek Dolezal

taky statecne na netu pise, jaci jsou Cesi zbabelci a zlodeji. Uz neprijde nekam do hospody a nezarve tam: Cesi, jste zbabelci a zlodeji! Takze Dolezal je stejne statecny jako Paroubek.

J.J. Pašek 5.6.2007 15:41

Doležale, Doležale . . .

Napsal jsi: . . . . Jen hlupákům typu Edvarda Beneše, kterého dnes hystericky opěvá bla-bla-bla-bla . . . .

Doležale, buď rád že prezident Beneš vykopnul skopčáky z českých zemí . . .dovedeš si představit, kdyby tam dnes bylo 7 miliónů skopčáků a 3 milióny Čechů? Voni se totiž rozmožují jako kobylky . . .

jurijv 5.6.2007 15:31

Za Janem Benešem

Děkuji za připomenutí spisovatele Jana Beneše. Nevím jak lépe vyjádřit Vám dík. Toť vše. 

Harry 5.6.2007 14:45

Re: Re: Re: Páně Doležal pravil

Jeste bych doplnil trebas i 2 miliony paru bot, ktere jim, mimo mnohe jine, USA dodaly. Je o tom pekny clanek v povalecnem National Geographic Magazine. Rusove chteli boty "pulitraky" ktere v ruslem blate jsou nejlepsi, ty ale v USA uz davno nikdo neumel delat, nasli ale emigranta, sevce z Moskvy, ktery sil jezdecke boty pro batusku cara a ten je to naucil. 

Harry 5.6.2007 14:39

Re: Páně Doležal pravil

No kuprikladu Japonsko sivyskocilo na USA. Zrejme v generalnim stabu enmeli skolni atlas, jinak by pri srovnani velikosti obou zemi urcite dospeli k nazoru ze zrejme dostanou do cuni. Ale je pravda, ze to chvili trvalo.

Harry 5.6.2007 14:37

Re: Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Myslim ze nase obcany hrube podcenujete. Zajdete si nekdy do hospody na pivo a poslouchejte, kazdy druhy by mohl delat premiera a jejich informace napr. o jadernem programu Iranu ci kolik ma Israel atomovych bomb .......  jsou proste naprosto dokonale

Harry 5.6.2007 14:35

Re: No a co jako, veverko ?

Urcite ne jenom zjistit, to umi i spionazni druzice kterych je nad nami v kazdem okamziku nekolik, samozrejme z obou stran vypustenych, ale ZAMERIT by je mozna mohl. Vi to nekdo?

jirka.s. 5.6.2007 14:33

Re: Věčný kolaborant, lhář a pomlouvač všeho českého Doležal opět hloupě účelově tlachá

To máš těžké, maxihnusi! Ty taky nepíšeš z kabinetu patologie v Motole, kde bys měl být naložen v lihu coby vzácný vzorek degenerativních mozkových změn!

Blabol 5.6.2007 14:24

Topolánek na idnes.cz

Doporučuji přečíst si rozhovor premiéra s paní Jílkovou. To je nářez.

Já mám v poslední době pocit, že řada rozhovorů nemá cenu. Protože média se snaží určovat témata a jejich důležitost    ..............      to není pravda. Není to pravda. Je to poslední věta k té reformě veřejných rozpočtů. Není to pravda.      ..............         ... já jsem nikdy neřekl, já jsem dokonce řekl jiné věty. Já jsem řekl, že pokud mě to... To je takové ble, ble, ble. (je velmi naštvaný) Co to na mě zkoušíte   

Co myšlenka, to perla, pane premiére.

 

Ivan Nový 5.6.2007 14:14

Re: Není co dodat. Díky pane Doležale.

R^

Kubeš 5.6.2007 13:50

Autorovi

děkuji za bezvadné zhodnocení situace.

Kubeš 5.6.2007 13:48

Re: Re: Re: Páně Doležal pravil

Ne každý kdo je silnější útočí na slabšího, to dělají jen státy s imperialistickými sklony jako je na př. Rusko. Tak si představuji že to Doležal myslel.

Nečech 5.6.2007 13:25

Re: Pan Doležal má většinou pravdu, ale pokud jde o Paroubka tak se mýlí.

To je fakt na slzu v oku a dlouhou dovolenou v odloučení.

Minorita 5.6.2007 13:17

Re: Re: Páně Doležal pravil

A ještě jednu poznámku, tentokrát k nesmyslu od vás: Hitlera zastavila zima před Moskvou. Ale Stalingrad, Kursk a operaci Bagration (zhroucení střední německé fronty v létě 44) nevyhráli Rusové kvůli zimě, to si nenamlouvejte. Možná však díky rozluštěným německým depeším, které dostali od britské vlády, ale také od svého špiona mezi dešifrovači Enigmy (Cairness). A jistě velmi pomohly americké masové konzervy a automobily z lend lease. Životy a tanky měli své.

A i tu zimu 41 snad mělo Německo zakalkulovat, ne? Polezete nahý do mrazu a budete si pak stěžovat, že se vám křivdí omrzlinami? Možná Moskvu (nevím, zda Stalina) zachránilo původně neplánované, i když naprosto úspěšné obsazení Balkánu, které ovšem Němce stálo kritické čtyři týdny. Dobře jim tak.

Minorita 5.6.2007 13:02

Re: Re: Páně Doležal pravil

Pane Čechu, dobře víte, že SSSR nebral vojensky vážně nejen Hitler, ale ani britský generální štáb, který po 22.6.41 odhadoval možnou délku sovětského odporu na osm týdnů. A já jsem pouze napsal, že každý agresor v dějinách věřil ve svůj úspěch. Přece si nemyslíte, že Hitler či Jamamoto šli vědomě do porážky (i když Jamamoto si byl podstatně méně jistý, Japonsko ale také mělo v roce 41 podstatně méně volby než Hitler, jak jsem argumentoval výše).

Jenže Doležal psal, jako by jen úskočné Rusko útočilo pouze na slabší, z čehož vyplývalo, že jemu milí demokratičtí agresoři ze západu zásadně útočí jen na ty protivníky, které POVAŽUJÍ za silnější. O tomto komickém nesmyslu jsem napsal svou poznámku.

A vy mi jistě rozumíte.

Lea 5.6.2007 12:12

to je podpásovka

pane Doležale,za totáče si sice vyskočil málokdo,ale jako argumentace v dnešní době to neobstojí. Kdyby měli vyklidit polotické pole ti,kteří si za totáče nevyskakovali,jsme kromě pár disidentů bez politiků.

loula 5.6.2007 11:53

Re: Pane Starý

Franto, tady bych si dovolil trochu oponovat. Pokud ideologií teroristy je zabít dábla, a to i za cenu vlastního života, dokonce pokud tyto sebevražedné útoky jsou chápány jako bohulibá činnost vyvolených, které po tom útoků čeká ráj a nirvána, potom politika odstrašení se míjí účinkem. Protože zasadí první úder, a za hodinu poté se odeberou do ráje, což je pro ty teroristy dokonce cíl a životní poslání. Tady má pravdu pan Starý, že jde o kvalitativně jinou hrozbu. Na tuto hrozbu neplatí letadlová loď nebo atomová ponorka, na tuto hrozbu platí jedině vyrazit jim zbraň z ruky dřív, nežli ji použijí. Proto je potřeba ten radar i ty rakety v Polsku, ale na druhou stranu je potřeba sešrotovat letadlové lodě, ponorky a balistické střely.

F. Čech 5.6.2007 11:53

Re: Páně Doležal pravil

Třeba právě Hitler. zaútočil na Rusko se čtvrtinou tanků, které měl ve srovnání s přezbrojenými Rusy a se třetinou vojáků ve srovnání s Ruskou armádou. To že dlouho jenom vyhrával a před úplným vítězstvím  ho nezastavila Rudá armáda, ale zima a to, že 6 miliónů rudoarmějců skončilo v německém zajetí lze přičíst jedině genialitě velikého vojevůdce, stratéga, filosofa, konstruktéra, biologa, jazykovědce a gynekologa-samouka Stalina, který takto vedl válku! Hitler s tím asi i počítal. Zapomněl ale na staré tvrzení Suvorova, že Rusko má jenom dva dobré generály. jsou to generálové leden a únor. 

loula 5.6.2007 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

nemám potřebu nikoho  přesvědčovat, nicméně, až mě zbyde trochu času, zkusím to najít. S tím donucením se to mělo tak: USA argumentovaly - a zcela správně - že tímto radarem, který je sice obranné zařízení, se porušuje rovnováha sil obsažená ve smlouvách o odbzrojení. A to porušení rovnováhy sil spočívá ne v tom, že by ten radar někoho ohrožoval, ale v tom že ten radar zvyšuje bezpečnost proti útoku raket a tak snižuje rovnováhu strachu ve prospěch Rusů. Totiž, to je třeba také říci, že tehdejší mírová koexistence stála především na strachu, že útok (at se strany Rusů nebo Američanů) by měl za následek stejně zdrcující protiútok. A ten radar na Sibiři by tu rovnováhu strachu vychyloval ve prospěch Rusů.

F. Čech 5.6.2007 11:44

Pan Doležal má většinou pravdu, ale pokud jde o Paroubka tak se mýlí.

Paroubek je vzdělaný a inteligentní člověk. Protiraketovou obranu nesporně sám za sebe chce. Dobře ví, že se před raketami s jadernými hlavicemi (oboje bude mít Irán za přispění Ruska za tři až čtyři roky) vlastněnými nevypočitatelnými státy  se neuchráníme plácačkami na mouchy. Nepomůže nám ani OSN ani nikdo jiný. Nepomůže nám ani Putin, protože na to Rusko technologicky nemá a zadarmo by nám ochranu, tak jak to nabízí USA, stejně neposkytnul i kdyby ji měl!  Paroubek je ale předseda ČSSD, tzn. strany v níž je, kromě řady inteligentních lidí, také řada blbounů typu Kavana, Foldyny, Zaorálka, Falbra, Laštůvky, Šplíchala, Jičínského a dalo by se jmenovat dál a dál. Proto musí s těmito individui držet jakous takous lajnu.

F. Čech 5.6.2007 11:33

Není co dodat. Díky pane Doležale.

V Rusku se zjevně zavádí jakýsi brežněvismus s lidskou tváří. U nás mají mohutnou pátou kolonu v podobě KSČM a přidružených organizací a pak je tu řada užitečných idiotů, právnických i fyzických. Situace je vlastně hodně podobná té v roce 1945. Jen naše vina, pokud znovu spadneme do Ruska, bude tentokrát ještě výrazně větší než tenkrát. Způsobíme si to sami a odneseme to právě proto ještě víc než tenkrát.

Čtenář 5.6.2007 11:26

Pane Doležale,

proč jste se jako křesťan nevyjádřil ke způsobu, jakým si zvolil smrt pan Beneš?

Proč se tedy vy křesťané vyjadřujete k euthanásii?

brana 5.6.2007 11:25

Re: Samá zlátá slova - aneb peníze potřebuje i Kolovrátek

Ne ne, kolkovratek neni pohanen fiskalnimy  zajmy. Profesionalne zasiva ideologickou zast plodici hulvatstvi a podobne projevy konzumentu bulvarniho tisku. Posedle prispiva v ramci sve hluboke nenavisti ke spolecenskemu konsensu k traumatizaci dedicne polarizovane spolecnosti.

Gustav 5.6.2007 11:22

Re: Re: Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

Co kdybys nam pomohl a ty argumenty/dokumenty vyhledal sam? Takto ti tu pohadku a o tom jak se CCCP nechal donutit nikdo neuveri.

franta 5.6.2007 11:18

Pane Starý

stejně jako Vy nepochybuji, že ve vládě severní Koreje jsou magoři, ale zamyslete se. Co si myslíte, že by se stalo a kdyby ten knoflík zmáčkli ? Myslím že by Korea do 48 hodin přestala existovat. Myslíte si, že to ti magoři nevědí ? Nějak vydírat mohou jen když hrozí. Kdyby tu hrozbu uskutečnili, tak už nemají čim vydírat a bez milosti končí. Je to stejné jako když terorista drží rukojmí. Jakmile ho zastřelí, je konec.

loula 5.6.2007 11:08

Re: Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

Vedle jak ta jedle. Ano odpadlo nebezpečí studené války, přibylo nebezpečí teroristických států. Takže ano, je třeba postavit jednotky rychlé reakce, vybavit je informačními systémy, zabezpečit infiltraci zpravodajců do struktur techto teroristických států, ano, je třeba i postavit radar na obranu proti jednotlivým raketám těchto států. To všechno ano. A na druhou stranu je možno zrušit námořní flotu letadlových lodí a atomových ponorek, demontovat tisíce mezikontinentálních raket a jejich hlavic, rozpustit stíhací a bombardovací letectvo (ponechat a rozvinout transportní a vrtulníkové ), atd atd. Pokud by USA tu smlouvu vypověděly s tímto cílem, tak tleskám. Ale jak vidíte, nebylo tomu tak.

Jirka 5.6.2007 11:06

V Evropě už byl dost dlouho relativní klid,

tak to musí zase pár k.kotů trochu rozpíchat.

loula 5.6.2007 10:59

Re: Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

V 80tých letech minulého století tehdejší SSSR přišel s plánem vybudovat radar dalekého dosahu na Sibiři, který by kryl azimuty od severu (optimální dráha raket z USA,), přes východ až k jihu (proti ev. raketám z Číny.  Byly zveřejněny i plány jeho výstavby. A USA  tehdy donutily Rusko, aby od jeho výstavby upustilo. Velmi doporučuji vyhledat tehdejší argumenty USA. Podotýkám, že tento radar byl hluboko na uzemí Ruska.

Starý J. 5.6.2007 10:59

Re: Re: Re: Je to jasný jak facka, pane Doležale

V okamžiku, kdy ji podepisovali, to byla smlouva mezi Ruskem a USA, protože existovala možnost konfrontace jen mezi těmito velmocemi (samozřejmě že existují ještě lokání války, ovšem bez přímého zapojení velmocí).

Dnes je situace jiná, přinbylo nebezpečí (byť jen omezené, přesto nebezpečí) od nevypočitatelných států. Severní Korea nebude nikdy váhat (až bude mít rakety dlouhého doletu) kohokoli napadnout, u arabských států je to i otázky nezodpovědných jedinců, pro které život nemá smyl, přednejší je náboženský fundalismus a možnost zničit satana). Pokud by USA smlouvu nevypověděly, nemohly by se prakticky bránit proti těmto státům.