24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 22.5.2007 18:59

SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

Prý sockomouši...   Jeden z hlavních evropských  proudů - jak se dlouhá desetiletí ve vyspělých zemích projevuje (tj. socialistický) - netřeba milovat, ale proč mu nadávat (bez důkazů?).  ČSSD  po vítězství v předčasných volbách 1998 (jistě se nekonaly pro "velký úspěch" vlády pravice,že?)  zařídila v rozporu s přáním komunistů vstup do NATO, po referendu také vstup do EU, česko-německou deklaraci, privatizaci bank (poté, co je musela očistit až 500 miliardami). Za vlády ČSSD  se HDP dostal z mínusu do rekordního plusu (za Klause byla ČR v mínusu jako jediná země Evropy!), tomu v posledních osmi letech odpovídal růst platů v průměru o 40%, nízká inflace,  veřejný dluh má ČR o polovinu nižší než dovoluje Maastricht a druhý nejnižší v Evropě... Některé dluhy zůstaly: ČSSD se nepodařilo zásadně změnit systémy, které v 90..letech "zařídila" Klausova pravice -  systém důchodový, daňový, zdravotní a sociální - a stále kvete korupce.  A proč se nepodařilo víc?  Připomenu, že ČSSD 4 roky vládla menšinově pod kuratelou ODS (oposmlouva) a 4 roky společně s KDU-ČSL a US s většinou pouhého jediného hlasu...    Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila...   Takže kde jsou ti "sockomouši"?

Sowfiw 22.5.2007 19:19

Re: SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

To jsou dobytci jako jsi ty Vizku, vis. Zapraskanej  zarytej bolsevickej magor v mysli, jen trochu jinem kabatu. Prestan si ty starej vole delat zasluhy , za to, ze jsi se dal pred triceti lety k komousske frakci co prohrala ve vasem vnitrostranickem boji o koryta.To je jak delat mucednika z komunistecke svine Slanskyho.

Blabol 22.5.2007 19:24

Re: Re: SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

Opět se ozval jeden OdSlík;-D Je to zajímavé, jak lidé, kteří si hrají na zastánce demokracie, se chovají jako komouši v 50.létech.

F.VÍZEK 22.5.2007 19:46

Zapomněl jste něco dodat:

Je třeba pochválit těch až 99,9% občanů ČSSR (celoživotních NEstraníků), kteří opakovaně ve všech volbách dávali KSČ a její Národní frontě ANO,ANO,ANO a dávali svoji spokojenost s režimem na odiv také při všech možných příležitostech, např. v prvomájových průvodech.  Odsoudit je třeba všechny lidi, kteří aktivně, účinně, odvážně a otevřeně režimu čelili, jakmile shledali, že se "obrodit" nedá: čili hrrr na Pitharta, Dienstbiera... a sláva Tlustému, Kočárníkovi, Čalfovi...   

VladaPing 22.5.2007 20:23

Re: Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila... Takže kde jsou ti "sockomouši"?

Ti SOCKOMOUŠI jsou právě ti, kteří prostě a jednoznačně sečtou hlasy, které dostali a přičtou k nim hlasy, které dostala KSČM (ačkoli tak zvané usnesení bohumínského sjezdu jim zakazuje uzavírat koalici s komunisty - ještě pár nikoli zcela senilních lidí si pamatuje, co to bylo s Fierlingerem v roce 1948). Takže, tohle jsou SOCKOMOUŠI......

Blabol 22.5.2007 20:28

Re: Re: Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila... Takže kde jsou ti "sockomouši"?

Bohumínský sjezd zakázal vládní spolupráci s komunisty. Kromě divadla v televizi, ODS taky nevadí, když potřebuje vládnout na radnicích společně s KSČM. Když jde o koryta, zahraje se pro média divadlo, odéesák s komunistou ruku vruce budují šťastnější zítřky;-D

F.VÍZEK 22.5.2007 21:27

Legislativa a exekutiva není totéž !

Na vládní (exekutivní) bázi s KSČM zatím nikdo nespolupracoval a oni dokonce něco podobného ústy Filipa předem odmítli. V legislativním procesu s KSČM spolupracují  všichni - a je to tak dobře, protože jde o třetí nejsilnější stranu (vzešlou z demokratických voleb), stranu, která "převálcovala" KDU-ČSL i Zelené dohromady.  A mandáty KAŽDÉHO poslance jsou stejně hodnotné a mají stejnou váhu... Pokud ovšem máme demokracii...

Připomenu :  Václav Klaus, když byl napodeváté zvolen prezidentem hlasy sčítat nemusel, ale přesto mu bylo okamžitě jasné, že bez KSČM by na Hradě pražském nebyl.  Máte i pro něho nějaký ten hanlivější výraz? Nebo se "realizujete" jenom na názorových oponentech?  To by byl ale bolševický přístup (bolševismus= způsob myšlení) !