16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lada 23.5.2007 6:28

Jste hrozný

Panu Paroubkovi mužete skočit tak akorád na cara!!!!!Ten bude mít práce až nad hlavu po tomto vládnutí nevládnutí......A kampak plánuje dát peníze pan Julínek nd pacientu;-DO tom a o jiném zachránci nicoty

I-Worm 22.5.2007 22:36

Re: Vážený autore

zapomněl jste na Kalouska, ten by tam taky nechyběl.

F.VÍZEK 22.5.2007 21:27

Legislativa a exekutiva není totéž !

Na vládní (exekutivní) bázi s KSČM zatím nikdo nespolupracoval a oni dokonce něco podobného ústy Filipa předem odmítli. V legislativním procesu s KSČM spolupracují  všichni - a je to tak dobře, protože jde o třetí nejsilnější stranu (vzešlou z demokratických voleb), stranu, která "převálcovala" KDU-ČSL i Zelené dohromady.  A mandáty KAŽDÉHO poslance jsou stejně hodnotné a mají stejnou váhu... Pokud ovšem máme demokracii...

Připomenu :  Václav Klaus, když byl napodeváté zvolen prezidentem hlasy sčítat nemusel, ale přesto mu bylo okamžitě jasné, že bez KSČM by na Hradě pražském nebyl.  Máte i pro něho nějaký ten hanlivější výraz? Nebo se "realizujete" jenom na názorových oponentech?  To by byl ale bolševický přístup (bolševismus= způsob myšlení) !

karel 22.5.2007 21:15

Pokud jde o urážení novinářů, pan Paroubek si nevidí do orgánu, kterému se u smrtelníků říká huba.

Pokud jde o urážení novinářů, pan Paroubek si nevidí do orgánu, kterému se u smrtelníků říká huba.

Ve Vaší úvaze zcela chybí sebemenší zdůvodnění tohoto tvrzení

Buvol 22.5.2007 20:49

Re: Re: Doležal si do toho orgánu, kterému se říká huba, nevidí odjakživa a proto je většina jeho článků lidem u p r d e l e !

Rekl bych, že každému slušnému božímu tvoru ....

Blabol 22.5.2007 20:28

Re: Re: Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila... Takže kde jsou ti "sockomouši"?

Bohumínský sjezd zakázal vládní spolupráci s komunisty. Kromě divadla v televizi, ODS taky nevadí, když potřebuje vládnout na radnicích společně s KSČM. Když jde o koryta, zahraje se pro média divadlo, odéesák s komunistou ruku vruce budují šťastnější zítřky;-D

VladaPing 22.5.2007 20:23

Re: Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila... Takže kde jsou ti "sockomouši"?

Ti SOCKOMOUŠI jsou právě ti, kteří prostě a jednoznačně sečtou hlasy, které dostali a přičtou k nim hlasy, které dostala KSČM (ačkoli tak zvané usnesení bohumínského sjezdu jim zakazuje uzavírat koalici s komunisty - ještě pár nikoli zcela senilních lidí si pamatuje, co to bylo s Fierlingerem v roce 1948). Takže, tohle jsou SOCKOMOUŠI......

F.VÍZEK 22.5.2007 19:57

Značce Sowfiw k zamyšlení, je-li přemýšlení schopna...

Pominu Vaše vulgární nadávky, které svědčí o tom, jak moc prosazujete totalitní systém - čili bez oponentury, bez opozice, bez dialogu. Zdá se, že bolševismus (= způsob myšlení) máte v krvi.   Přesto se pokusím vyzvat k přemýšlení:  Totalitní režim  má natolik všechno v zemi pod palcem, že pohřbívat se dá spíše zevnitř než zvenčí. Důkaz?  Nejen komunista Alexander Dubček a jeho Pražské jaro (nakonec neúspěšné kvůli okupaci pěti armádami),  neúspěšný komunista Imre Nagy v Maďarsku (neuspěl a popraven  - povstání utopeno v krvi), ale například i  komunista Michail Gorbačov „modernizoval“ až  se „utopil“ se svou "perestrojkou" a "glasností",  například komunista Boris Jelcin "zrušil" Sovětský svaz a smetl komunistickou stranu a další komunista a dokonce vysoký důstojník KGB Vladimír Putin poslal komunisty do opozice...   Ano, být v KSČ a přitom nakonec bojovat s KSČ bylo možné  - a důkazem je seznam 6335 nepřátel, které tehdejší režim evidoval a  z nichž naprostá většina byli kupodivu – právě komunisté !  Samozřejmě, že následky si poté nesl každý (i se svou rodinou) - sám.  Nic nikomu nebylo odpuštěno, nic nebylo zapomenuto. Lhostejnost 99,9% lidí pokaždé dávala prevítům ke všem křivdám a zločinům křídla!  Mnohdy se dokonce z fabrik, úřadů, škol i divadel posílaly petice žádající ještě tvrdší tresty a ještě více šibenic - viz 50.léta. Vy k podobným praktikám podle textu, kterým jste se předvedl, nemáte daleko.  Snad lidé Vašeho typu již nikdy šanci nedostanou.  Skoro 5O let totality na tak malou zemi bylo až moc!

F.VÍZEK 22.5.2007 19:46

Zapomněl jste něco dodat:

Je třeba pochválit těch až 99,9% občanů ČSSR (celoživotních NEstraníků), kteří opakovaně ve všech volbách dávali KSČ a její Národní frontě ANO,ANO,ANO a dávali svoji spokojenost s režimem na odiv také při všech možných příležitostech, např. v prvomájových průvodech.  Odsoudit je třeba všechny lidi, kteří aktivně, účinně, odvážně a otevřeně režimu čelili, jakmile shledali, že se "obrodit" nedá: čili hrrr na Pitharta, Dienstbiera... a sláva Tlustému, Kočárníkovi, Čalfovi...   

Blabol 22.5.2007 19:25

Re: Re: Re: Vážený autore

Ne, jako vypatlanej lampasák;-D. OdSlíkům ZDAR!;-D

Blabol 22.5.2007 19:24

Re: Re: SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

Opět se ozval jeden OdSlík;-D Je to zajímavé, jak lidé, kteří si hrají na zastánce demokracie, se chovají jako komouši v 50.létech.

Sowfiw 22.5.2007 19:19

Re: SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

To jsou dobytci jako jsi ty Vizku, vis. Zapraskanej  zarytej bolsevickej magor v mysli, jen trochu jinem kabatu. Prestan si ty starej vole delat zasluhy , za to, ze jsi se dal pred triceti lety k komousske frakci co prohrala ve vasem vnitrostranickem boji o koryta.To je jak delat mucednika z komunistecke svine Slanskyho.

F.VÍZEK 22.5.2007 18:59

SOCKOMOUŠI ? Co to je ?

Prý sockomouši...   Jeden z hlavních evropských  proudů - jak se dlouhá desetiletí ve vyspělých zemích projevuje (tj. socialistický) - netřeba milovat, ale proč mu nadávat (bez důkazů?).  ČSSD  po vítězství v předčasných volbách 1998 (jistě se nekonaly pro "velký úspěch" vlády pravice,že?)  zařídila v rozporu s přáním komunistů vstup do NATO, po referendu také vstup do EU, česko-německou deklaraci, privatizaci bank (poté, co je musela očistit až 500 miliardami). Za vlády ČSSD  se HDP dostal z mínusu do rekordního plusu (za Klause byla ČR v mínusu jako jediná země Evropy!), tomu v posledních osmi letech odpovídal růst platů v průměru o 40%, nízká inflace,  veřejný dluh má ČR o polovinu nižší než dovoluje Maastricht a druhý nejnižší v Evropě... Některé dluhy zůstaly: ČSSD se nepodařilo zásadně změnit systémy, které v 90..letech "zařídila" Klausova pravice -  systém důchodový, daňový, zdravotní a sociální - a stále kvete korupce.  A proč se nepodařilo víc?  Připomenu, že ČSSD 4 roky vládla menšinově pod kuratelou ODS (oposmlouva) a 4 roky společně s KDU-ČSL a US s většinou pouhého jediného hlasu...    Když v roce 2002 měla levice 111 hlasů z dvou set ve Sněmovně, čili jasnou většinu, ČSSD se s komunisty nespojila...   Takže kde jsou ti "sockomouši"?

AeroKarel 22.5.2007 18:54

Re: Doležal si do toho orgánu, kterému se říká huba, nevidí odjakživa a proto je většina jeho článků lidem u p r d e l e !

Lidem nebo buvolům?

AeroKarel 22.5.2007 18:53

Re: Zdravotní problém

Však ho fedroval Venda Veškrna, tak jaký údiv?

AeroKarel 22.5.2007 18:27

Re: Re: Vážený autore

Třeba jako Doležel, Hroudovitý Blabole? Nebo nějaký taktní profiekonom (z RaJe)?

Starý sudetský Němec 22.5.2007 17:41

Re: Re: Hrbku, přemýšlejte než něco napíšete na provokaci.Re: To starý sudetský Němec

Souhlasím, až znovu přijedu půjdeme na pivo. Těším se.

Eva D. 22.5.2007 17:35

Re: Politická kultura

Měl byste nejspíš vyhledat odborníka. Takové motanice mít v hlavě, to musí být děs!

Jura Jurax 22.5.2007 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadíme?

No, volali, a hrdý na to nejsem (i když zdaleka ne všichni)  - holt jsme netušili, že jedny okupanty měníme za druhé - v tom pětačtyřicátém po zkušenosti heydrichiády, Lidic, Javoříčka, Ploštiny, konečného řešení židovské otázky a červených plakátů se jmény povražděných - Němci povražděných! - nám Sověti přišli jako osvoboditelé, protože jedny naše smrtelné nepřátele od nás zahnali (ne sami samozřejmě).

A co tím vlastně chcete říct? Že řev Heil Hitler, 300 000 mrtvých občanů naší republiky kvůli roztahovačným germánským nadčlověkům, světová válka, zabrání Sudet, heydrichiáda a tohle všechno vyrovnáte tím, že my jsme zase volali "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak"? Nepřijde Vám to poněkud nesouměřitelné?

gerontusinza 22.5.2007 16:57

Re: Naopak, pletete se. Re: Re: Re: Hrbku, přemýšlejte než něco napíšete na provokaci.Re: To starý sudetský Němec

..neviděli... sakrafyxkrucytirkn

gerontusinza 22.5.2007 16:56

Naopak, pletete se. Re: Re: Re: Hrbku, přemýšlejte než něco napíšete na provokaci.Re: To starý sudetský Němec

Ti museli opustit německý prostor. Pokud někdo v rodině nebyl němec ale jen české svi ... ně, museli vypadnout aby přežili. Takže představa že na sudetoněmeckém území po mnichovu tam zůstal někdo z té české lůzy je skutečně úsměvná. Sardonicky. takže své pohádky sdělujte mladým, protože ti ty naše vyhnance nevyděli.....:-/8-o(Y)

Antonín Hrbek 22.5.2007 16:54

Re: Re: Re: Hrbku, přemýšlejte než něco napíšete na provokaci.Re: To starý sudetský Němec

Českoslovenští státní občané národnosti německé, kteří podle předpisů cizí okupační moci nabyli státní příslušnosti německé, pozbyli dnem nabytí takoové státní příslušnosti československého státního občanství. Ostatní českoslovenští státní občané národnosti německé pozbývají československého státního občanství dnem, kdy tento dekret nabývá účinnosti. Tento dekret se nazvtahuje na Němce, kteří se v době zvýšeného ohrožení republiky přihlásili v úředním hlášení za Čechy a Slováky. Češi a Slováci a příslušníci jinch slovanských národů, kteří se v této době přihlásili za Němce, jsouce domuceni nátlakem nebo okoĺnostmi zvláštního zřetele hodnými neposuzují se za Němce, schválí li krajský národní výbor osvědčení o národní spolehlivosti. Osobám, které prokáží, že zůstaly věrny Československé republice, nikdy se neprovinily proti národům českému a slovenskému a buď se činně zúčastnily boje za její osvobození nebo trpěly pod nacistickým nebo fašistickým terorem, zachovává se československé státní občanství. Osoby, které pouzbyly československého státního občanství mohou do šesti měsíců od určeného dne žádat o jeho vrácení. Provdané ženy a děti se posuzují samostatně.

Ústavní dekret prezidenta republiky ze dne 2. srpna 1945

Jura Jurax 22.5.2007 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadíme?

No, hlavně proto, že je jich moc a jsou poněkud militantnější než naši cikáni ...

Blabol 22.5.2007 16:50

Re: Vážený autore

Jo, dneska to je lepší. Vládne nám vláda hulvátů, amatérů a mafiánů:-D

Jura Jurax 22.5.2007 16:48

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadíme?

Máte pravdu. I mezi námi byli svině, co radostně, iniciativně a konstruktivně spolupracovaly s okupační mocí mnohem víc, než kvůli přežití musely. Máte na mysli patrně ten medializovaný cikánský lágr v Letech, který hlídali čeští četníci - ovšem pod metodickým vedením ýbrmenšů. Jinak lágry - nikoliv vězení - byly vždy spravovány Němci.

No a po válce - díky všeobecnému zparchantění mravů, na němž se válka ýbrmenši rozpoutaná taky podepsala, stoupenci jiného socialismu, ne už německého národního, ale sovětského internacionálního, stavěli pro ideové odpůrce taky lágry; nepropracovali se sice k plynovým komorám, ale i tak stačilo.

Víte, Vy nevinný sudetský Němče, že kdybyste kdysi nechtěli tak silně Heim ins Reich, nemusela být světová válka - aspoň ne tak strašná - a Stalin se nemusel dostat až do středu Evropy?

Chris Kelvin 22.5.2007 16:32

Re: Re: Hrbku, přemýšlejte než něco napíšete na provokaci.Re: To starý sudetský Němec

"...Dost sudetských obyvatel odmítlo být říšskými občany (ano, bylo to automaticky, ale bylo možno se občanství zřeknout)...."

Trošku bych zapochyboval o té automatičnosti. Dědeček byl sice Čech, ale měl jisté německé kořeny. Babička byla Češka. Po obsazení sudet si dědeček jaksi... mohl vybrat národnost. Vybral si českou, jednak kvůli babičce, jednak proto, že do henleinovců asi trochu viděl (vždycky je bral jako sice menšinu sudetských Němců, která ale dokonale zblbla zbývající většinu), a hlavně nikdy si jako Němec nepřipadal (i když ony dávné německé kořeny uznával). Vlastně si teď neuvědomuji, jak to bylo s občanstvím Čechů v pohraničí. Pod protektorát nespadali a de facto (nebo spíše de jure, tedy z pohledu německé třetí říše) žili na německém území. A pozor, nebylo jich tam málo, myslím, že většina zůstala.

Kubeš 22.5.2007 16:26

Někdy

Doležala chválim, tentokrát ale jen konstatuji, že se asi o něco praštil do hlavy když se zmiňuje o případné smrti starosty Béma, navíc opět nechybí jedovatiny vůči prezidentovi. Vím, bohužel, že již jiný nebude, asi se mu rozlévá žluč tam kam nemá, prostě stárne.

Buvol 22.5.2007 16:10

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadíme?

Vrať se domů do (Y)!

Duch.S. 22.5.2007 16:00

Vážený autore

 Měl byste spíše ODS poděkovat,za to,že Paroubkův pokus znemožnila.Jinak by se mohlo stát,že místo svobodné diskuse,byste psal pod taktovkou sockomoušů.

Duch.S. 22.5.2007 15:57

Vážený autore

 Kdyby ODS přistoupila na Paroubkův pokus,byla možná v tomto státě nastoupila opět totalita se sockomomouši a Paroubkem v čele.Měl byste spíše ODS poděkovat za to ,že mu to neumožnila.Jinak byste nemohl psát svobodně své názory ale byl byste nucen psát pod taktovkou sockomoušů.