12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr B. 30.3.2007 21:13

O sudetských Němcích

samozřejmě nemá cenu mluvit, tam se pan Doležal plete téměř vždy. Nicméně mně překvapují ty poznámky o fotbalistech. Pokud jsou reprezentanty a mají pevně stanovenou doby večerky, tak jakýkoliv Doležalův "liberalismus" v tomto směru nepřichází v úvahu.

AeroKarel 30.3.2007 21:28

Re: O sudetských Němcích

Ale Petře, to nejsou dorostenci, to jsou dospělí .........

Pegas 30.3.2007 18:17

O nevýznamnosti

Že za Dušanem Třeštíkem zůstane poměrně velký kus pořádné práce si může nevšimnout jen "dnes už poměrně nevýznamná osobnost". Proboha, proč i poměrně inteligentním psaní se vždy necháte uvláčet Vaším, zcela specifickým, resentimentem?  

rafp 30.3.2007 17:54

ooooooooooooooooooooo

pane doležale v mnohém s vámi souhlasím v mnohém ne.to je věc názorů nebo náhledů na to jak si kdo z nás vykládá fakta.ctím váš názor.ale proč píšete zrovna sem?proč si nezaložíte blog?tady není diskuse možná.

Rik 30.3.2007 15:05

Zaujalo mě.

Evropa vděčí za svou někdejší kapitalistickou modernizaci, především tvrdé makačce... Už dlouho jsem to neslyšel takto trefně vyjádřené. Teď ještě specifikovat čemu vděčí Evropa za svoji součastnou "socialistickou modernizaci"

a m i Z .M 30.3.2007 14:56

Pane Doležal, díky,

konečně se někdo zastal našich sice slabě hrajicích a špatně vedených, ale jinak vysoce kreativních  fotbalistů. Škoda, že jste nepřišel i v tomto případě s příkladem z německého prostředí. Tam bylo totiž téma vztah muže a ženy zpracováno právě hráči Bundesligy způsobem, který prozrazuje hlubokou znalost kLausových ekonomických představ. Z hráčského kádru Bundesligy bylo totiž ve veřejnoprávní TV publikováno zjištění,  že je  pro hráče nejvhodnější kombinace "stará uklizečka a mladá prostitutka". Usilovná práce na tomto modelu vedla posléze k vylepšení nazvanému "uklizečka středního věku". Tentio model přináší jak další nárůst ekonomické eficience, tak otevírá nové obzory po stránce pedagogické, (člověk se rychleji učí). V každém případě je to potvrzení vysoké společenské hodnoty teoretických prací fotbalových es, které Vámi bylo neprávem opomenuto.

PetrH 30.3.2007 19:30

Re: Pane Doležal, díky,

Kde je ta souvislost s Klausem, kromě ve tvé dementní hlavě?

AeroKarel 30.3.2007 21:29

Re: Re: Pane Doležal, díky,

Ten konzument Šalamounova exkrementu má Klause i pod postelí --.......

Jindřich 30.3.2007 14:20

Tandem Klaus (KGB) - Paroubek (GRU) nikdy nezklame!!! Dokud nepochopíme, že nejsilnější politickou stranou České republiky jsou tajné služby - a to navíc ne ty jejich domácí parodie - nepochopíme v dnešní PROTEKTORÁTNÍ "české" politice vůbec nic!!!

Von 30.3.2007 17:02

Re: Tandem Klaus (KGB) - Paroubek (GRU) nikdy nezklame!!! Dokud nepochopíme, že nejsilnější politickou stranou České republiky jsou tajné služby - a to navíc ne ty jejich domácí parodie - nepochopíme v dnešní PROTEKTORÁTNÍ "české" politice vůbec nic!

Asi to tak možná bude, ale pak si my Čecháčkové můžeme buď hodit mašli, anebo si hodit korunou, na kterou stranu se přikloníme. Co takhle o tom udělat referendum????

AeroKarel 30.3.2007 21:30

Re: Tandem Klaus (KGB) - Paroubek (GRU) nikdy nezklame!!! Dokud nepochopíme, že nejsilnější politickou stranou České republiky jsou tajné služby - a to navíc ne ty jejich domácí parodie - nepochopíme v dnešní PROTEKTORÁTNÍ "české" politice vůbec nic!

Nepůsobíte dojmem chápání čehokoliv ......

ondřej 30.3.2007 13:52

vivat

..děkuji, děkuji. Vtipné glosování s řadou květnatých termínů ("doroty", "stařičká pěvkyně"). Bohužel a samozřejmě i pravdivé (viz. o českém pokrytectví) 

Zebra 30.3.2007 13:03

Další genetik - amatér ! Kde se furt berou ?

AeroKarel IP: 82.208.2.xxx Datum: 30.03.2007 11:12"...vrozená příchylnost Němců k socialismu..."

jarda O. 30.3.2007 12:19

Prostitutky na pokoji Vám pane Doležale nevadí

Budiž, ale co takový gauner Košťál ..., který tahá za nitky a ovládá veškeré dění kolem českého fotbalu? Nic ..., ticho po pěšině? 

Vždyť ti kluci s líčkem na prsou, kteří tak často a rádi švitoří o "fotbalovém srdíčku" a vzývají "fobalové štěstíčko" tomu gaunerovi sedli na lep a on je má vhrsti. ;-D 

mufi 30.3.2007 12:14

Skvělé, více takových lidských a vtipných informací

Báječné, potěšující, inteligentní. Měl jsem smůlu, padl jsem na text, nevěda čí je četl jsem a zhnusen jsem zjistil, že ho psala naše véééliká politička otravná a nechutná paní Bobošíková, tak jsem si započítal do deseti. Až po přečtení tohoto  článku se rozveselil a trochu uklidnil.

JH 30.3.2007 12:38

Re: Skvělé, více takových lidských a vtipných informací

Nojo,jenomže Bobošíková má ve všem svatou pravdu a je daleko inteligentnější než zamindrákovaný USA zadničník Doležal!

Miloš Zfrantišku 30.3.2007 11:42

Mnohem víc než

prohra s lepším mužstvem a následná oslava s děvami mi vadí všeobecná záliba našich sportovců v normalizačních písních Michala Davida.

AeroKarel 30.3.2007 11:12

" O změnu německé orientace se velkou měrou zasloužilo zejména zamindrákované nacionalistické vyvádění postkomunistických zemí. "

Ale kdepak, spíš vrozená příchylnost Němců k socialismu, ať už internacionálnímu nebo nacionálnímu. Jen hrozba z CCCP trochu pominula, nejsou už Amíci tolik potřební a je možno s Rusy kooperovat ve svůj prospěch i proti jiným. Přesně jako po 1. světové.

Čurda 30.3.2007 10:38

k.k.

Tohle můžu vysvětlit: národ německý byl chápán něco jako národ středoevropský a byli do něj zahrnuti např. Češi i Nizozemci  (ostatně Češi se ještě donedávna tj. do 19. stol., cítili v tomto smyslu také jako Němci) - tento "národ" neměl žádné hlavní město, žádné hranice, žádné vojsko atd. prostě atributy státu (tedy národa)

k.k. 30.3.2007 10:52

Re: k.k.

No ano. V tomto smyslu vznikl německý národ jako reakce na Napoleonovo řádění v Evropě a destrukci právě Svaté říše. Ostatně právě Francouzi zásadním podílem přispěli k nacismu A.Hitlera svou naprosto nezvládlou snahou o hegemonii po první válce. Ovšem nic z toho neuznávám jako důvod pro vyhnání téměř všech Němců z naší země. Ti lidé byli svedeni zlem nacismu v naději, že jim Hitler vrátí důstojnost. Kdyby se české vláda v čele s Benešem neorientovala slepě na Francii, která byla hlavním původcem německého ponížení, tak se možná dějiny odehrály trochu jinak.

AeroKarel 30.3.2007 11:13

Re: Re: k.k.

Ano, mohli jsme dopadnout jako Maďaři a Slováci. Jiná možnost nebyla. Neidealizujte si Němce.

NevericiTomas 30.3.2007 12:49

Re: Re: k.k.

O dustojnost se pripravili sami.

k.k. 30.3.2007 13:06

Re: Re: Re: k.k.

O tom by se dalo polemizovat. Přezíravý přístup Benešovi vlády k německým soc. demokratům před válkou jen naháněl další stoupence Henleinovi. A faktem faktů zůstává, že drtivá většina české populace radostně a pilně pracovala pro Říši, že do Říše se jezdilo za prací dobrovolně. Že Němci se velmi dobře starali o potřeby českého dělnictva. A faktem faktů zůstává, že nacistům se nebránily jen dvě země : Dánsko a Československo. Ani symbolickým odporem. Dánové se alespoň hrdinně postavili proti deportacím Židů.

eux 30.3.2007 14:58

Re: Re: Re: Re: k.k.

Faktem faktů zůstává, že nejvyšší nacistické prase, které bylo za války odkrouhnuto, bylo odkrouhnuto čechy v Praze. Nikde jinde se nikdo na nic podobného nezmohl.

jakovy 30.3.2007 15:11

Já jsem byl ve svých 17-i letech sveden. Re: Re: k.k.

Jistou D.C. A rád. Její matka měla jen německé školy. Hitler přišel a sebral jim obchod (arizoval se) v 1939 (L.P.). Co, důstojnost? Prachy a nic než prachy chtěli ti hodní Němci. Jako i dnes.

J.Kraus 30.3.2007 15:55

Re: Já jsem byl ve svých 17-i letech sveden. Re: Re: k.k.

 Historie viděná z mnoha stran - kdo to dá kdy dohromady? Moje teta jako dívka byla prodavačkou ve velkém a dobře zavedeném židovsko-německém obchodě (porcelán) v Praze na Palmovce. K jejím nejsilnějším vzpomínkám patřilo, jak v zimě v mrazech musely prodavačky půldruhé hodiny polední přestávky prochodit po ulicích a oběd z domova sníst někde v teplejším průjezdu. Do pracovního se převlékaly na dně světlíku a šaty si tam chránily před špínou starým kusem látky. Bylo toho povídání víc a německo-židovských majitelů se bály i štítily. Obchod byl arisován říšskoněmeckou rodinou a teta vzpomínala, jak při prvním setkání s novou milostpaní nakonec všechny plakaly (Němci jako první věc jim vyklidili jednu místnost, kde mohly být i přes poledne). A další teta sloužila hned po první válce u židů v Postoloprtech - vypsat její vzpomínky by bylo v roce 2007 sebevražedné.

rafp 30.3.2007 17:59

Re: Re: k.k.

příteli ty jsi prožil válku?a byl jsi vůbec na vojně?

k.k. 30.3.2007 19:31

Re: Re: Re: k.k.

Hmm, a co tím chtěl básník rafp říci?

Čurda 30.3.2007 10:27

sudetofil bohemiální II

Reakce:

-vystěhování tzv. sudetských Němců bylo aktem spravedlnosti

-Němci se z východních území stahovali na základě Hitlerova tzv. Neronova rozkazu (zapálit, odejít), což je dnes zapomenuto a veškeré tyto přesuny jsou nyní Němci vydávány za násilné přestěhování (vyhánění)

- tzv. sudetští Němci byli skupinově (kolektivně) ve skryté či otevřené kolaboraci s Německem už za Habsburské monarchie a teprve později i vůči Československu

Čurda 30.3.2007 10:26

sudetofil bohemiální

-vystěhováno bylo cca 2,15mil. Němců a nikoliv 3mil. (válečné ztráty 0,5, zůstalo 0,35mil.)

-být Němcem bylo klíčem k budoucnosti (slibované majetky a území) a nikoliv etnickou daností - čeští udavači začínali svou kariéru změnou národnosti na německou

-německý národ vznikl až v 19 stol. - do té doby v jakékoliv podobě neexistoval, český národ vznikl už někdy ve 13 stol. a v 19.stol. se pouze (jako reakce na velkoněmectví) redefinoval jazykově