23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
k.k. 30.3.2007 10:32

Re: sudetofil bohemiální

A Svatá říše římská národa německého, vzniklá v 10.Století, byla podle vás co? Ach vy flastenče.

AeroKarel 30.3.2007 11:14

Re: Re: sudetofil bohemiální

Kdo byl tehdy ten "národ německý"?

Ske/pti/cus Ma/xim/us 30.3.2007 11:14

milé k.k.,

"národa německého" se používalo až někdy od 15. století, ne?

k.k. 30.3.2007 12:04

Re: milé k.k.,

Národ německý je , pravda, trochu nejasný pojem. Ono to přesně zní národy německa čímž jsou myšlena jednotlivá knížectví, ale máte pravdu.

ir 30.3.2007 10:21

Já jen žasnu...

Čím častěji čtu pana Doležala,tím více žasnu nad tím, čemu všemu ten pán rozumí a komu všem (a za co) se svými výpady mstí.Dosud jsem si myslel,že politolog má být nestranný člověk, ale podle páně Doležalových textů musím tento můj (zřejmě zcestný) názor silně poopravit.Zkrátka, člověk se stále učí...

Galadriel 30.3.2007 10:02

S těmi sudetskými Němci máte pravdu

pokud se na to podíváme mj. čistě pragmaticky a pokud možno bez emocí, tak odsun znamenal následující: vykázání 3,5 milionu lidí, kteří byli ekonomicky velice aktivní, často vzdělaní a pozvedávali této zemi úroveň. Byli nahrazeni lidmi často nevzdělanými, v lepším případě politickými vězni, v horším případě bývalými kriminálníky a hnědočechy... Zkuste si porovnat, jakou reputaci mělo město Most v roce 1930 a v roce 1990... Podle mého názoru se měli odsunout pouze členové SdP/NSDAP a kolaboranti s nacistickým režimem. Na základě presumpce neviny, nikoliv presumpce viny. A je smutné, že dodnes tolik Čechů něco takového obhajuje...

oakman 30.3.2007 9:30

HEHEHE

jako velectěné pozadí páně Jandákovo na míse sedí tenhle traktát.

Mohu přítomné dějepisné diletanty ujistit, že za všechny bědy po 1. sv. válce si můžeme sami už tím, že jsme se osvobodili z německého útlaku a založili ČSR, kterou jsme pak všichni hezky zradili a zbyl nám tu tenhle smutný konec pokusu o vymanění se z české malosti.

Pokud Doležal říká, že odsun byl prasárna, chápu to tak, že prasárna bylo provedení, prasárna bylo těch 30 tisíc mrtvých. Nesouhlasím s odsunem, to bylo komunistické řešení, jen to posunulo problém do dalších generací. Tady ovšem hrozilo, ž když "pohoupeme" každého sudeťáka, který zaslouží, budeme totéž muset udělat s leckerým našincem za totéž. Ale ne, nabídneme členství v KSČ a pustíme je na němce - oni si svědky svých zločinů už najdou. Tak Gottwald povolil válečným práskačům, ať pobijí svědky a adresáty své špíny. Tito homunkulové se později v 50. jakoby našli v StB.

Proto , když je řeč o fotbale, dovolím si jeden příměr : Doležal nefandí "Slávii", to však nutně neznamená, že je Sparťan. Takže pokud nesouhlasí s vražděním za odsunu - já také ne, všichni mohli zůstat v uniformě a zabíjet germány legálně jako vojáci (moji předkové to dokázali a netvářili se, že to bylo tak těžké) - neznamená to nutně, že je nacista.

Pokud ovšem tuto logiku chcete obhajovat, odpovězte mi na jednu otázku. Pokud tu na jedné straně odmítáme suše prohlásit - Ano chovali jsme se jako zvěř, po sedmi letech, kdy jsme jako zvěř žili, okradeni o domovy a svobodu těmi, kteří pro Hitlera válku o sudetenland rozpoutali, byi to češi, kdo vandroval první, tak až vy vysvětlíte Lidice, tak my vysvětlíme sudety - , co hodláme říci chrabrého na svou obhajobu muklům z let 50.!!??? Komunisté si své sudety dopřáli, těch našich vlastních se ovšem bojí....

oakman 30.3.2007 9:33

Re: HEHEHE

...všichni mohli zůstat v uniformě a zabíjet germány legálně jako vojáci .... tím myslím období 1.9.38 - 9.5.45!!! 

Skep/ticus Ma/ximus 30.3.2007 11:21

To nebylo žádné komunistické řešení, dubový mužíčku,

anébrž rozhodnutí vítězných mocností a samotný odsun byl poplatný době, kterou vyprovokovali Němci sami. Hodnotit ho lze pouze jako velice umírněný a humanitární. Osobně nechápu, kde se v našem národě bere tolik tolerance a sebemrskačství.

Korsika 30.3.2007 15:43

Re: To nebylo žádné komunistické řešení, dubový mužíčku,

Pane Skeptikus, Vy jste ten odsun viděl? Byl jste už na světě? Povězte nám něco o tom, prosím.

jirka.s. 30.3.2007 17:58

Re: Re: To nebylo žádné komunistické řešení, dubový mužíčku,

Milá (ý) Korsiko! Se septikem fotr ještě v roce 1971 mlátil kdesi o plot. Ale to máte jedno! Jeho génius je schopen se pohádat i se starořeckými filosofy!

MK 30.3.2007 17:46

Re: To nebylo žádné komunistické řešení, dubový mužíčku,

Umírněnost a humanita v podání českého ksindlu :

Lanškroun 17.5.1945 : Muži museli padat na zem, rychle vstávat a znovu se seřadit. Češi chodili podle řad, s oblibou kopali muže do rozkroku a do holenních kostí, bili je vším, co jim přišlo do ruky, plivali na ně a stříleli kolem sebe. Brzy bylo spousta raněných. Před radnicí se nacházela požární nádrž. Oběti byly do ní nahnány, klacky a holemi jim bránili, když se chtěli vynořit nad hladinu. Někdo dokonce do vody vystřelil a ta se zabarvila od krve. Když se topení pokoušeli dostat ven, šlapali jim po prstech. Zatímco se odehrávaly tyto scény, sešel se na chodníku před Zemským úřadem takzvaný lidový soud. Přinesli stoly a za nimi se usadili tito Češi. Okolo stolů stáli další, kteří vystupovali jako žalobci a vybírali si ze seřazených Němců jednotlivé oběti. Němečtí muži museli přistupovat ke stolům se zvednutýma rukama, v několika řadách za sebou. Posledních 20-30 kroků museli lézt po zemi. Tam každý obdržel rozsudek, který mu napsali křídou na záda. Pak následoval "běh ulicí" asi 50-60 metrů k bráně. Mnozí zůstali ležet na zemi ještě dříve, než mohl být nad nimi rozsudek vykonán. Co se tam odehrálo za brutality, nelze popsat. Jednou z prvních obětí byl truhlářský mistr Karl Piffl. Poté, co ho vybrali z řady, prohnali vodou a polomrtvého vytáhli, byl doslova utlučen a rozdupán. Další byl mistr firmy Pam, Lanškroun, kterého zbili k nepoznání, ještě živého postavili ke zdi radnice a zastřelili dávkou ze samopalu......

Korska 30.3.2007 19:59

Re: Re: To nebylo žádné komunistické řešení, dubový mužíčku,

Bydlel jsem tehdy v Sudetech. Nejdřív přišli Rusové. Všechny Němky znásilnili, někdy i desetkrát. Pak přišel odsun.Přesně tak, jak  píše pan MK. Můj tatínek se snažil některé zachránit, což se mu i povedlo. Vidím to pořád, jak šli s vozíky a peřinami a Rudé gardy je olupovaly o všechno, co jim ještě zbylo. A byly to jenom fabričky z textilek, které tak, jako my jsme volili komunisty, tak ony Henleina, tak jako všichni.

Stanley 30.3.2007 11:58

Re: HEHEHE

Vážený pane, nemám nic proti Vašim argumentům.  Chtěl bych jen suše připomenout, že hrůzy  2. svět. války jsme skutečně nerozpoutali my  Češi !    Lidice, Ležáky, Ploština,Javoříčko,odsuny  Českých  židů  atd.  Co vše je za tím skryto  !   Co ale známá věc  z doby panování  pana   SS  obergruppenführera Heydricha - t. zv. " konečné řešení České otázky " ?  Není Vám doufám jedno, pokud jste ovšem  Čech, že jsme měli být dílem poněmčeni, další žít  životem otroků a zbytek  vystěhován do jižní Patagonie,nebo na Sibiř  k Jeniseji  ?  Čech ve středoevropském prostoru nemá koneckonců co pohledávat !  Víte kdo to řekl ?   Vše je pravda  -  žádný  BLUD  !!!

oakman 30.3.2007 12:51

Re: Re: HEHEHE

Ano to je vše pravda, ale stále platí, že mordování civilů bylo po "prosezené" válce pro mnohé až příliš licoměrné

;-) 30.3.2007 14:46

ale oni ji neproseděli, oni ji Re: Re: Re: HEHEHE

PROJELI , tak co, k*rva zase chcou? 19-ou světovou, kdy se konečně dokáže, že jsou to, co si o sobě myslí? Anebo normální nafouknutí frajeři.

Pavel 30.3.2007 18:21

Re: ale oni ji neproseděli, oni ji Re: Re: Re: HEHEHE

Autore jsi HŇUP

pozorovatel123 30.3.2007 9:29

Průzkumy

Je jasné, že průzkum hradí ten, kdo si ho objednal. Výsledek je tedy vždy jasný předem, objednávky se přece vždy plní. Proto nerozumím tomu, že naši piblicisté clá léta nedělají nic jiného, než že posuzují tyto vývoje priorit. Obrovské množství lidí se zde živí na zcela nesmyslných číslech. A právě v těchto oblastech by určitě platilo, že lepší než patit tyto lidi by bylo vysoce efektivnější platit jim příspěvky v nezaměstnanosti.

steppenwolf 30.3.2007 9:18

stařičká pěvkyně

dobrá hláška, pan doležal je tentokrát ve formě

honzak 30.3.2007 11:50

Re: stařičká pěvkyně

dovolil jsem si tento bonmot rozeslat a do mechaniky jsem vložil sadu stařičkých písní stařičké pěvkyně v mp3.

Jihočech 30.3.2007 9:04

Docela by mě zajímalo,...

komu pan Doležal při sobotním fotbalu fandil...

Von 30.3.2007 9:09

Re: Docela by mě zajímalo,...

Jen tak z legrace - dovedete si představit, že možná NIKOMU???

Korsika 30.3.2007 17:03

Re: Re: Docela by mě zajímalo,...

Já si to docela umím představit, protože mně je to úplně jedno a ani nevím, že nějaký fotbalový zápas byl.

Buvol 30.3.2007 9:03

Po přečtení tohoto po všech stránkách blasfemického textu

jsem měl nutkavou potřebu se jít vysprchovat .... Škoda, že toho Doležala nelze odsunout do jistého zdravotnického zařízaní v Praze 8 .....

PROKOP BUBEN 30.3.2007 8:56

ZDÁ SE

 Že nám ta Helenka projela ten zápas s Němci, protože je namíchla a probudila v nich touhu po revanši.....Příště by jim měla asi zapět hymnu Lucinka po cikánsky......

figura 30.3.2007 8:46

Pan Doležal mne překvapil...

...svou starostí o fotbal. Nicméně s jeho názory na toto souhlasím.

A taky nezklamal. Sudetoněmecký problém bychom již měli vypustit. Není. A samozřejmě jde-li to dohledat a potrestat viníky masakrů divokého odsunu. To se stát nemělo.

K radarové základně: jaký národ je proti? Já jsem pro a i klidně pro základnu US ARMY a znám v mém okolí mnoho takových. Řekl bych 50:50. Tak nevím kde se berou čísla ze všech zhovadilých průzkumů. A že při demonstracích PRO základně nechodí tolik lidí jako na NE základně? Mylím, že je to spíše tím, že PRO jsou více uvážlivější a přemýšlející než emotivní.

DS 30.3.2007 8:16

?

Čím dál víc nabývám přesvědčení,že pan Doležal je asi původem němec nebo má  vůči Německu nějaký sentiment.Mého dědečka jako vysoce postaveného úředníka na ministerstvu zemědělství nechal Heidrich bez soudu zastřelit v Ruzyni za zradu proti říši.Nemohu proto s vámi pane Doležal sdílet tu bezmeznou servilitu a lásku k němcům.Vy stále mluvíte o zvěrstvech v Sudetech ale zkuste vzpomenout na studenty co je němci zabili a další neznámé lidi,kteří přišli o život .Nedávno dávali v televizi film o masakru židů v Maďarsku.Myslím,že kdo tento film viděl musí mu připadat vaše běsnění proti tomu co se u nás dělo na konci války za neadekvátní

L 30.3.2007 8:10

Profesionalove

Jen doufejme, ze nasi profesionalni spickovi a vrcholovi sportovci a profesionalni idoly, nyni zvane celbrity, si pozvali k pobaveni taky spickove profesionalky a dosahli spickove zabavy a vrcholoveho osvezeni, kdyz byli tak unaveni po svych spickovych a vrcholovych vykonech. Proste doufam, ze si u tech spickovych profesionalek neudelali ostudu a predvedli se v plne sile. Taky pevne verim,  ze jim slusne zaplatili a neodbyli je jen nejakou stovkou.

Vidite, ani nevim, kolik to u tech spickovych slecen stoji. Ale za spickove vykony jsou spickove ceny.

Karel 30.3.2007 8:08

Opět

Snad se blíží výplatní den Konrad Adenanaure Stiftung a tak pan Doležal opět nezklamal, jeho mantra o sudetoněmeckém problému (viz k iDnes v úterý 27.3.) by mně snad i chyběla.

Sk/epticus Max/im/us 30.3.2007 7:59

Poučení pro sudetoněmeckého poskoka Doležala

Nevyhánět, ale fyzicky zlikvidovat i s kolaboranty a hlavně bez vyjímky.

Ostatně přeci "Nerozhoduje, co chce národ, ale co je správné." :-)))