29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 13.3.2007 8:50

Re: Re: Re: Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

Ale božíčku, takovou péči si snad ani nezasloužím! A pytlů máš dostatek?

Jenda 13.3.2007 14:31

Re: Re: Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

Aha, takze vam ten "prevrat" neprisel malicko ... nechutny?

Marat 13.3.2007 10:30

Re: Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

Septiku,ve vaších kratičkých komentářích není ani stopa po skepsi.Zato hodně zaujatosti a zaslepenosti.Takže se jen za skeptika považujete.Nade vší pochybnost nejste skeptik,ale jen  maximální septik.Z vaších "komentářu" čpí bolševické školení,jak smrad z latiriny.

Sk/e/pti/cus Max/imus 13.3.2007 15:27

Pochybování má mnoho podob Marate, já třeba pochybuji o Vaší upřímnosti a zdravém rozumu

AeroKarel 13.3.2007 7:08

To zas bude nasranejch, začala Lea.

Takže asi trefné.

Lea 13.3.2007 7:54

Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

ale proč bych měla být nasr.. ? Není důvod.Jenom říkám,že pokud by byl president nestranný,vzpomněl by Kubiceho.Vždycky jsem vám tvrdila,že se Kubice do budoucna nevyplatí.Z Čunka se udělalo politikum,které se nepodařilo ani Hučínovi.Vyšetřování Obsta v této souvislosti je další kravina. Jestli měl být odejit,tak v jiném čase,nespojován s člověkem z vlády.

AeroKarel 13.3.2007 8:52

Re: Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

Kdyby byly v pr........ ryby. Klaus se holt nezavděčí. Co měl společného s Kubicem také dosud nikdo nevypátral. Z Čunka se ...... Kdyby už, tak z toho někdo politikum dělá. Jeho chyba, měl odstoupit v zárodku záležitosti, jenže to by to policajti natahovali více než takhle.

Lea 13.3.2007 9:27

Re: Re: Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

Karle,je to pořád dokola.VK prohlásil,že žádá o urychlené vyšetření Kubiceho zprávy.Předpokládám,že i úniku,protože  se jednalo o politickou objednávku.Patrně už nežádá.Včera se nechal slyšet o nutnosti rychlého vyšetření kauzy Čunek,no a dnes  se dovíme,že má protikorupční policie v prádle Obsta.

Jenda 13.3.2007 14:31

Re: Re: Re: Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

Ano. Verim, ze ten unik byl na politickou objednavku. Na Paroubkovu. To je ten jediny komu ten unik pomohl. Umoznil mu nejen vytahnout z te zpravy evidentni blbosti a přeřvat jimi to podstatne ale i obvinit z uniku Langera a ODS. Pro Paroubka by bylo byvalo mnohem horsi kdyby cela afera skoncila tim, ze KSCSSD rukou spolecnou a nerozdilnou smetla v patlamentu celou zpravu se stolu.

Lea 13.3.2007 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

proč není urychleně vyšetřen?

Oliver 13.3.2007 15:46

Re: Re: Re: Re: To zas bude nasranejch, začala Lea.

Paní Leo, mohla byste, prosím, ocitovat přesně ty dvě věty, jednu o p. Kubicem a druhou o p. Čunkovi , které měl Václav Klaus pronést? Jakkoliv je prezidentem, nemůže přece žádat, aby se něco vyšetřovalo, natož urychleně. Proto si myslím, že takhle - ve smyslu žádání - to neřekl.

O vyšetřová úniku Kubiceho zprávy nemluvil znovu nejspíš proto, že o tom nebyla řeč. Mluvilo se o aféře p. Čunka. Semlít dohromady páté přes deváté nepovažuji za projev nestrannosti.

Co je to "urychlené vyšetřování", prosím? Vyšetřování přece probíhá podle procedur stanovených zákonem a chtít, aby se urychlilo, to skoro znamená chtít, aby se jich nedbalo, aby se obcházely, aby se plnily nedůsledně a lajdácky jenom aby to odsejpalo, protože někdo nahoře chtěl, aby se vyšetřovalo "urychleně". Ale právě tak přece vypadá politická objednávka nebo aspoň politický zájem na vyšetřování.

Ivan 13.3.2007 6:43

Ke kabaretu zvaném katedrála

 Cituji: "Kardinál Vlk prohlásil, že média dramatizují kauzu Svatovítské katedrály a živí animozitu vůči katolické církvi...." - To je dobře, že si to pan Vlk uvědomil. Ale ať to nesvádí na media, ale na svůj přístup v té věci. O katedrálu se handrkuje jako o kůlnu ve farské zahradě. I já, který jsem měl pro církev (a třeba i pro biskupa Malého, který se taky ozývá, i když lépe jak Vlk ) pochopení, začínám být taky animozní. Těším se, že až tam zase jednou půjdu, budou lavice, oltář a veškerý  inventář olepený štítky DKP (vlastně Drobný Hmotný Neinvestiční Majetek dneska).Nejlépe plechovými, přitlučenými hřebíčky do dřeva. Ale ještě k mediím - vstupné do katedrály se platilo, i dokud byla ještě tato "nemovotost" v majetku státu, myslím. A taky ne nízké, i když ta církevní stovka, kterou media furt opakovala, to myslím nebyla. Ale o stovce to patrně není, že, pane kardinále,...  

Škoda, že církev nebyla takhle shánčlivá ke svému majetku před deseti lety, když se pořádaly masové drancovací vykrádací nájezdy na všechny venkovské kostely a Vlkové jenom přihlíželi a říkali my nemáme prostředky, abysme tomu zabránili. Dneska není problém, zbyly jen holé zdi, tak se může Vlk soustředit na boj o katedrálu.

- Mimochodem, je úplně putna, čí ten barák je, hlavně ať má dobrou střechu a vrata,  a kostel by měl asi opravdu patřit církvi.Ostatně, stát snad z  katedrály nechce udělat hospodou nebo bordel.Ale místo soudu je určitě možná dohoda, ale tohle slovo asi církev nezná.

pamětník 13.3.2007 8:20

Re: Ke kabaretu zvaném katedrála

Vstupné se platilo do královské hrobky a na věž. Vstup do katedrály byl volný.

vita 13.3.2007 10:49

Re: Re: Ke kabaretu zvaném katedrála

Poslední dobou se platilo i za vstup do historické části katedrály - přesto bylo možné projít bez vstupného přes půlku, prohlédnout si celou. To další je stejně pro fajnšmekry, hrobka je nezajímavá - vypadá jak krematorium z 20. let a do Svatováclsvské kaple se nesmí vůbec a dávno.

Vlado 13.3.2007 13:44

Re: Ke kabaretu zvaném katedrála

Stejně už začínám mít pocit, že Vlkovi a jeho církvi jde stejně víc než o katedrálu o ty domy na Hradě s katedrálou majetkově propojené. Nemá už nového nájemce na vinárnu Na vikárce? Ony ty domy při správném komerčním využití musí nést majlant, při tom množství turistů.

Ivan Nový 13.3.2007 6:34

Co my,

ale co Němci a Francouzi, taková Evropa totiž znamená, zapomeňte na reformy a co to bude znamenat? Ekonomický krach Německa a Francie.

Lea 13.3.2007 6:11

píšete pane Doležal

že jednání ČT bylo nekorektní.A vyjádření pana presidenta korektní bylo? Když se nechá v radiu slyšet,že případ Čunek nesmí vyšumět,měl také vzpomenout,že  jaksi vyšumívá  vyšetřování úniku Kubiceho zprávy.

Posílení pravomocí presidenta a senátu na úkor parlamentu vylučujete,anžto je nutná změna ústavy.Kde je napsáno,že ke změně ústavy nemůže dojít?

AndyO 13.3.2007 6:28

Re: píšete pane Doležal

dvě poznámky, Leo. Když oslovujete pana Doležala, pište: "píšete, pane Doležale". To "pane Doležal"  vás diskvalifikuje hned na startu.

Druhá poznámka: Klaus měl vzpomenout Kubiceho. Kdyby vzpomenul Kubiceho, pokárala byste ho, že  měl vzpomenout i Tlustého. Kdyby vzpomenul i Tlustého, měla byste námitky, že měl vzpomenout i Topolánka. Kdyby vzpomenul i Topolánka, remcala byste, že  nevzpomenul Langera. Kdyby zmínil Čunka, Kubiceho, Tlustého, Topolánka i Langera, tak byste mu vytkla, že má dlouhé projevy.

No a závěrem mám dotaz. To slovo "vyšumívá", to je přímo váš vynález ?

Lea 13.3.2007 7:27

Re: Re: píšete pane Doležal

milá Andy,to oslovení nebylo úmyslem,prostě jsem zapomněla v rychlosti poslední písmenko.Nezlobte se na mne,ale sám president se kdysi nechal slyšet,že očekává urychlené šetření a vyšetření zprávy Kubice. Předpokládám,že při jeho korektnosti také trval na tom,aby byla vyšetřena forma úniku.Z toho důvodu jsem uvedla Kubiceho,neboť ležel presidentovi na srdci.Co se týče Čunka,pan president se včera nechal slyšet a co nečtu.Začali nám vyšetřovat Obsta.

Jenda 13.3.2007 14:26

Re: Re: píšete pane Doležal

Osloveni "pane Dolezal" pouze vypovida to tom odkud Leo pochazi. Za AndyO jaksi nechape, ze existuji jiste krajove odlisnosti a tudiz kohosi diskvalifikuje je sice skoda ale s tim obavam se nikdo nic neudelame.

Lea 13.3.2007 14:37

Re: Re: Re: píšete pane Doležal

přečtěte si to po sobě a pochopíte,že těžko uděláte něco sám se sebou.

selidka 13.3.2007 7:41

Re: píšete pane Doležal

Nerozumím větě "posílení pravomocí presidneta a senátu na úkor parlamentu"

Lea 13.3.2007 8:02

Re: Re: píšete pane Doležal

k přehlasování presidentského veta stačilo zatím 101 hlasů dolní komory.

selidka 13.3.2007 8:23

Re: Re: Re: píšete pane Doležal

myslela jsem spíš na správné používání pojmů. Parlament ČR se skládá ze dvou částí - Poslanecké sněmovny a Senátu. Tzn. Poslanecká sněmovna není Parlament, ale jen jeho část. Posílí-li se pravomoci Senátu, posílí se tím pravomoci Parlamentu. To, že se komory našeho parlamentu chovají jako dvě rozhádané domovnice, je jiná kapitola. Pokud je já osobně srovnávám, začíná u mě vítězit, co se týče politické kultury, Senát.

Lea 13.3.2007 8:31

Re: Re: Re: Re: píšete pane Doležal

politickou kulturu má vyšší, lépe řečeno- tvrdě si tam hájí své ,ale slušnými prostředky.

Olda 13.3.2007 1:41

Ale, ale...

Podle průzkumu agentury STEM věří u nás v Boha 28% lidí. Nevěří 48%

(nevěřících proti poslednímu průzkumu ubylo 8%), 24% lidí neví. Co to

znamená, že neví? Neví, zda věří nebo ne? Jak je to možné? Právě těchto

lidí přibývá.

Soudruh Paroubek také neví, jestli Zuzce někdy zahnul nebo nezahnul...

Vasekpasek 13.3.2007 1:16

Výzkum o daních

Já bych, co se výzkumů o (ne)zvyšování daní takový optimista nebyl. V téhle zemi žije dost lidí (nezaměstnaných, úředníků, nádražáků, policistů,...), kterým by jistě zvyšování daní nevadilo, zvlášť, když by bylo provázeno zvýšením jejich životního standardu. O tom, čí jsou to voliči, bych se snad ani nerozepisoval, myslím, že je to celkem jasné

Brett 13.3.2007 0:55

Dientsbier dustojnym kandidatem Klause?

To snad nemyslite vazne pane Dolezale.  Zuriveho svazaka, pak komunistickeho redaktora s tendencnimi protizapadnimi "zpravami" za prezidenta?  V cem se pan Dientsbeir proboha vyzna?  Take se zda, ze nema nervy vporadku, zrejme si rad v mladi prihnul.  S odporem ke komunistickemu rezimu prisel sakra pozde a o napravu zlocinu komunistu se nepricinil.

Vasekpasek 13.3.2007 1:14

Re: Dientsbier dustojnym kandidatem Klause?

Vy jste to asi nějak špatně pochopil, pan Doležal psal, že při takovém výběru by byl pro Klause a to ho evidentně sakra nemá rád...

ib 13.3.2007 6:33

Re: Re: Dientsbier dustojnym kandidatem Klause?

V článku je oboje.