29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bob 13.3.2007 9:37

Wehrvolfove

Tem, kteri zpochybnuji existenci wehrvolfu doporucuji precist si knihu od Friedricha Knappeho s nazvem Soldat. Pak mozna uverite, kdyz je potvrdil i byvaly prislusnik Wehrmachtu, clovek, ktery videl Hitlera jeste pred smrti v berlinskem bunkru, coz mu zachranilo patrne zivot. Sice je to misty mrazive cteni, ale velmi poucne. Autora clanku nepovazuji za ferove se vyjadrujiciho k teto etape dejin, jelikoz odmita prijmout potvrzena historicka fakta (nemyslim tim jen wehrvolfy).

Buvol 13.3.2007 9:19

Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

On si klidně napíše: "Zbraně, které se našly a najdou, budou pravděpodobně zbraně, které z nějakých důvodů ukryli vojáci Třetí říše. "! Za prvé těžko někdo něco mohl v pohraničí ukrývat bez minimálně součinnosti s domorodci tedy sudeťáky, kteří detailně znali krajinu a za druhé, je jasné, že "zbraně, které z nějakých důvodů ukryli", ukryli asi proto, aby je ve vhodném okamžiku zase použili, třeba v roce 1993! Uvedená záležitost jenom znovu dokazuje, jak prozřetelný byl poválečný odsun sudetských Němců z našeho uzemí!

Adolf 13.3.2007 9:42

Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

Ty uz se bez nejam lecit s tim opakovanim -třeba v roce 1993...

Buvol 13.3.2007 13:13

Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

Nechceš začít u sebe? Ty oslavovateli narozenin A.H.....(Y)

Adolf 13.3.2007 13:33

Re: Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

Omyl pane. Ja oslavuji pouze moje narozeniny jako snad kazdy.A ze jsem narozen  20. dubna, za to nikdo nemuze..........Ale to uz mi predhazovele soudruzka ucitelka na ZDS a jini jí podobni...

Buvol 13.3.2007 14:03

Re: Re: Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

Zřejmě tvoji rodiče měli smysl pro černý humor, když narozenému 20.4. dali jméno Adolf .... nebo se v něm viděli... že by to byla náhoda resp. nevědomost se mi nechce věřit .... jinak nevím, co k tomu říct ....

Adolf 13.3.2007 16:55

Re: Re: Re: Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

V normalni spolecnosti mezi normalnimy lidmy to nikoho nenapadne neco takoveho uvadet v souvislost...

Buvol 13.3.2007 20:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

To máš recht, ale když ty tady často vystupuješ jako nějaký nácek, tak se pak nediv, že to někdo spojuje, tak jak to spojuje .... ale jest-li to tak není a přišel si k tomu jako "slepý k houslím", tak se Ti hluboce omlouvám ....

Adolf 14.3.2007 7:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten chlap by vážně zasloužil pár facek!

...ale ja nejsem nacek, jen bez emoci uvadim vse v souvislosti...

pamětník 13.3.2007 8:12

pokud jde o ten lehký život

souhlasím s Vámi docela, ale pokud přestaneme s ideologiemi a začneme raději s rozumem, pak je právě z tohoto důvodu pro nás jediná možnost - zainteresovat na našem území další silné státy a cestou úplně parádní je pak výstavba americké radarové základny a (pokud to bude jen trochu možné) získání dalších amerických základen pro naše území. Není to proto, abychom lezli do něčího zadku, ale proto, aby těch zájemců a silnějších vlků bylo více. Oni se pak už pohlídají vzájemně. Nedomluvějí se. Pro Francii je USA téměř nepřítel (mají k tomu mnoho důvodů - objektivních, subjektivních i "rituálních). Stejné je to s Německem a Ruskem. Z tohoto hlediska je také jihokorejská automobilka výhodnější než německá. A kdyby se takhle (společně s ostatními, samozřejmě) dala zainteresovat i Čína, to už by těch vlků, kteří by se chtěli prát o kořist bylo tolik, že by si "kořist" s klidem mohla dát dvacet.

Chris Kelvin 13.3.2007 12:10

Re: pokud jde o ten lehký život

Neblázněte, Pamětníku, Číňanů už je tady víc než dost ;-) Stejně jako Rusů a v poslední době i Arabů (poslední dvě národnosti se podezřele angažují v českém lázeňství).

pamětník 13.3.2007 15:04

Re: Re: pokud jde o ten lehký život

Čína jako stát, ne Čína jako přistěhovalci.

lbsr 13.3.2007 8:05

vlkodlak

Pane Beneš,

slovo vlkodlak se německy píše "werworlf" a nikoliv "wehrworlf" - se opravbu to není ozbrojený vlk, jak si možná myslíte....

A ty zbraně tam opravdu ukrývali příslušníci ozbrojených sil 3. říše právě pro ty werwolfy...

lbsr 13.3.2007 8:07

Re: vlkodlak

Tak koukám, že si budu muset koupit nové brýle - pochopitelně má být "WERWOLF", "WEHRWOLF" a "opravdu"...

milkom 13.3.2007 8:16

Re: Re: vlkodlak

To nebyly tajné sklady pro nějalé obskurní, těžko pojmenovatelné organizace, ale jen: "zapomenutá, proti dešti a bombardování lépe skrytá skladiště zbraní německých ozbrojených sil" ;-)

milkom 13.3.2007 8:32

Re: Re: Re: vlkodlak

Jo a teď tady Konrad ještě správně podotknul, že ty skladiště důkladně maskovali, aby nepadly ty zbraně do rukou dětem, a že minimálně polovina z nich byla postavena pytláky a druhou půlku si zakopali nějací dva pěšáci, co si po válce chtěli otevřít krámek s militariema.

pamětník 13.3.2007 8:03

dobře i špatně

Pane Doležale vedete mě, jako ostatně velmi často, ke směsi souhlasu a nesouhlasu. Pokud jde o váš "evergreen" - sudetské Němce, pak se mýlíte. Jako pamětník skutečně vím o wervolfech dost. Například se skrývali v Liberci na hřbitově v hrobkách a přepadali občany (samozřejmě ty neozbrojené, ozbrojených se báli). Objektivně také musím přiznat, že je to s nimi stejné jako se Slovenským národním povstáním. Mluví se o tom více, než jaký to mělo význam. Prostě wervolfové byli, ale bylo jich pár, nejvýše pár párů. Pokud jde o Temelín máte "skoropravdu", ale ten národovecký problém z Temelína neudělali Češi, ale Rakušáci. Češi (až na pár divochů) berou Temelín jako každou jinou elektrárnu, ti inteligentnější vědí, že škodí méně než tepelné elektrárny v severních Čechách a ti ještě inteligentnější vědí, že musíme volit buď tepelné elektrárny nebo jaderné. Všechno ostatní je folklór.

A nakonec souhlasí zcela a bez výhrad, že všechny aféry by se měly co nejrychleji vyšetřit. Pokud bude policie jednat jako policie a ne jako něčí agentura, vyřeší rychle nejen aféru pana Čunka, ale i všechny ostatní a pokud bude parlament rozumný, přijme zákon tvrdě trestající každé křivé obvinění. Tím většina afér zmizí přirozenou cestou.

PROKOP BUBEN 13.3.2007 9:28

Re: dobře i špatně

 Pan Doležal v poněkud provokativních vyjádřeních usiluje o to, aby se nad tématy přemýšlelo, což je dobré......Pokud by se mělo započít se skutečným žešením různých afér, bylo by nutno, dle mého názoru začít od PÍKY....V našem případě pojmenovat skutečně bolševické zločiny a označit jmenovitě ty, kteří se o ně nejvíce přičinili a zhodnotit rovněž realisticky postbolševický a doposud přetrvávající SYSTÉM.....

Rik 13.3.2007 8:02

Česká státní socialistická televize.

Faktem je, že Otázky Václava Moravce už velmi silně připomínají teleshoping propagující skvělou ČSSD. A sám Moravec přebírá roli Horsta Fuchse. Nic proti reklamě na ČSSD, ale proč to mám platit ze svých daní? Kromě toho, neubírá to kvótu reklamního času pro ČT1?

pepa 13.3.2007 12:00

Re: Česká státní socialistická televize.

spala v TV Buzková nebo Dostálová ??

jeff 13.3.2007 12:16

Re: Česká státní socialistická televize.

souhlasím, nejvyšší čas aby Moravec nastoupil do funkce tiskového mluvčího ČSSD, prakticky ji už vykonává.

Mejla 13.3.2007 7:40

Autore Doležale, Vy OSN rozumíte jako koza petrželi. Jediným místem,

kde OSN bohužel i vinou neschopnosti vlád jednotlivých zemí selhává, je řešení ozbrojených konfliktů. OSN však desítky let velmi účinně zajišťuje např. vzdělávání, osvětu i hmotnou pomoc po celé zeměkouli a stovky jejích zaměstnanců jsou skutečně nadšenci a nasazují svoje zdraví i životy. Úmrtí pracovníků OSN také nejsou vzácností.

jepice 13.3.2007 7:51

Úmrtí pracovníků OSN také nejsou vzácností.

Zatím. Na jejich nesmrtelnosti se pracuje.

Historik 13.3.2007 8:38

OSN sice sem tam něco udělá, přičemž se ovšem většina peněz rozkrade,

ale založena byla právě proto, aby zabraňovala konfliktům. Je to dnes bolševická organizace, zralá na zrušení. Pokud by vlády byly "schopné," nebylo by třeba OSN.

Vlad 13.3.2007 14:17

Re: OSN sice sem tam něco udělá, přičemž se ovšem většina peněz rozkrade,

Kradl i syn Kafe Banána.

AeroKarel 13.3.2007 8:48

"OSN však desítky let velmi účinně zajišťuje "

blahobyt svých pracovníků. Občas zbyde i na nějaké černoušky.

Podíváte-li se na efektivitu toho zajišťování, zjistíte že je to dost proslulá hrůza.

Jenda 13.3.2007 14:32

Re: Autore Doležale, Vy OSN rozumíte jako koza petrželi. Jediným místem,

Stovky z tech desetitisicu to nevytrhnou.

Sk/e/pti/cus M/a/ximus 13.3.2007 7:39

Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

jirka.s. 13.3.2007 8:20

Re: Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

Obvyklý příspěvek septika v obvyklých hranicích jeho IQ. Dojdi si, septiku,ještě zavčas do čepice pro brambory, budou letos drahé!

Frank 13.3.2007 8:24

Re: Re: Sudetoněmecký poskok Doležal opět nezklamal a píše v duchu propagandy svých pánů

Můžeš přijít i ty, já nakopu ti do pytle.