2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ales Knapp 6.11.2006 12:33

Pane Dolezale!

Precetl jsem si zpetne, co pisete o Milanu Kunderovi a co jste napsal o inscenaci Mozartova Idomenea v berlinske Deutsche Oper. Na zaklade toho se mi potvrdilo, co uz jsem si dlouho myslel: Inscenaci jste nevidel, Kunderu necetl, ale ve vsem jste kompetentni.  V ceske publicistice posledni dobou blbost jen duni a kvete. Hlupaci vylezaji z der. (Y) 

pařez 13.10.2006 19:55

?????

pokud se Paroubek a jeho lidé dostanou k moci, nebude to znamenat jen změnu vlády, ale změnu základní koncepce zahraniční politiky a nakonec i změnu režimu

mohl by autor vysvětlit, o jakou změnu půjde??? Nebo jen tak kecá, stejně jako komunisti o "revanšistech", "imperialistech"..? Dlouhodobá četba Rudého práva se na autorovi opravdu silně podepsala.

Jaka 13.10.2006 16:53

Souhlas s autorem

.."Paroubkova úporná antipatie k Topolánkovi se zdá být zcela iracionální. Vysvětlitelné by to bylo (velmi prakticky a přízemně), kdyby se najednou ukázalo, že s panem Bémem si už pěkně dlouho rozumějí daleko lépe."..

Takto to je, a kdo to nevnímá, je bloud. Bémovi nevěřím.

A turecký postoj vůči své arménské viny je opravdu dost totožný s naším postojem k odsunu. Ten byl testem pro r. 48. Komunisttický puč by neprošel tak lehce (zdali vůbec), kdyby nebylo odsunu a tolika nadšenců, kteří se při něm vyřádili a pomohli si rozkradením majetku.

Mirek F. 13.10.2006 17:16

Re: Souhlas s autorem

jojo, třeba z území NDR Němce neodsunuli, takže tam se bolševici se  zavedením diktatury očividně neměli šanci:-D To by měl být příklad pro nás!!!!!!

Petr 13.10.2006 14:26

Masové vraždy

Doležal, obhájce masových vrahů, pracuje za pomoci Neviditelného psa. Fuj

sociolog 13.10.2006 16:00

amnenzie zlocinu 45 - 47

Dolezal napsal nadherny komentar. Kdyz nechcete pochopit jeho slova o amnesii mezi 1945 - 47, tak nepochopite ani nastup a soucansny vliv bolseviku. I kdyz byl odsun myslenkou Benese, praxe odsunu byla zajistena technicky zaky Stalina. Instituce v tomto kontextu vznikle nam pak zajjistily unor 48. Lakave si povsimnete, neslo o zestatneni, nybrz o "znarodneni", tedy o termin, ktery se vzil vyhnanim Nemcu. Neexistuje pravni vakuum, jak by mnozi nedeboslevozovani radi meli. A proto dik Dolezalovi, ze na amnesii 45 - 47 obcas poukaze. Nebot bez rozpomenuti nepochopime bolsevika v nas...

Vlad 13.10.2006 16:39

Re: amnenzie zlocinu 45 - 47

Studoval jste tu sociologii kde? V Bohnicích? Zopakujte si dějiny.

Odsun nebyla Benešova myšlenka. Pokud došlo ke zločinům, pak ve dvou měsících po kapitulaci Německa, kdy ovšem docházelo k protiněmeckým akcím všude v Evropě. Proč nekřičí Němci, že byli zabíjeni v Paříži i jinde?. Poté byl odsun prakticky zastaven a od roku 1946 byl prováděn pod dozorem spojenců naprostou většinou v osobních vlacích. Američané dokonce kontrolovali, jestli jsou rodiny spojeny. Horšího zacházení si odsunutí užili od svých spoluobčanů - řišských Němců. Ten komplex, že v Reichu nebyli plnoprávní a v Česku práv vlastní pitomostí pozbyli, plus pochopitelná chamtivost potomků, je žerou.

Němci se pouze snaží zamlžit svoji vinu. A pseudohumanisté jim to papají z ručky.

Němci bojovali s národy, ne s Jackem, Ivanem, Johnem nebo Pierrem. Nemohou se divit, že s nimi bylo poté, co byli jako původní agresoři popraženi těmi napadenými, také jednáno jako s národem. Mimochodem, oni žádají individuální posuzování, ale sami obviňují Čechy.

Jestli byl za každého zavražděného Žida, Čecha, Poláka, Rusa, Holanďana atd. zabit jeden Nemec, za každého pověšeného pověšen jeden Němec, za každého ukopaného, umláceného či zplynovaného ukopán, umlácen a zplynován jeden Němec, jestli  zaplatili škody, které způsobili  - a jestli POTOM bylo ublíženo jedinému Němci navíc, pak by mohli řvát a i já bych je podpořil. Teď musí držet hubu.

pařez 13.10.2006 20:31

Re: amnenzie zlocinu 45 - 47

Doležal má zase amnézii na roky 1992-1997 a vůbec na většinu kroků ODS.

jarda 13.10.2006 14:14

UŽ ZASE PLATY NAHORU ?

Je to pravda, že si zase naši politici chtějí zvednout platy ? Není to výsměch ? Zkončí to někdy ? Když si navrhnou plat milion za měsíc je síla co to znemožní ?

siena 13.10.2006 20:59

Re: UŽ ZASE PLATY NAHORU ?

A co důchody přátelé?

Jura Jurax 13.10.2006 11:42

Stokrát Doležalem opakovaná lež

 Jako takměř 150 let před naším letopočtem Marcus Portius Cato Censorius neváhal k rozpravě o čemkoliv přičinit slogan „Ceterum autem censeo, Carthaginam esse delendam“ (Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno), tak nyní pan Doležal neopomene v článku o čemkoliv přičinit zmínku o strašlivém zločinu Čechů, Moravanů, Slezanů i tuzemských menšin - totiž odsunu ýbrmenšů do Říše (po kteréžto Říši tito ýbrmenšové natolik toužili, že iniciovali rozbití a posléze zničení ČSR a po boku svých říšských soukmenovců se podíleli na naštěstí nedokončeném řešení české otázky Cyklonem B, kulkami nebo ubitím v koncentrácích, v nejlepším případě germanizací rasově vhodných protektorátních občanů).Očividně byla v očích páně Doleželových druhá světová válka herrenvolkem rozpoutaná se všemi svými hrůzami jen nevýznamnou předehrou onoho strašlivého a bezprecendentního zločinu - aspoň jsem nezaznamenal, že by se o ní v této souvislosti byť jen decentně zmínil.

jerry-náhodně 13.10.2006 12:02

Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Nevím proč se zastávat toho nejhoršího odpadu našeho národa, který celou válku lezl Němcům do(Y) a pak si svou ,,spravedlivou zlost" vybíjel na bezbranných ženách i dětech. Nacistický režim byl odporný ,ale stejně odporné bylo to,co se dělo při tzv.,,odsunu Němců."Zločinci zůstanou zločinci a jejich počínání nelze ničím omluvit.

Jura Jurax 13.10.2006 14:49

Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Nezastávám se excesů - naopak - ale pravím, že odsun (nikoliv vyhnání) byl v poválečné situaci svrchovaně žádoucí, ba nutný.

A dnes můžeme být rádi - kdybychom tu sudetské Němce měli, chtěli by po sametu zase heim do SRN a my bychom dnes jezdili do Switau a Kalrsbadu na pas. A kdybychom se cukali, kdoví, jestli by nás nepoučili humanitním bombardováním jak Srby ...

jirka.s. 13.10.2006 16:20

Re: Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Ale kdyby nás vzali třeba sebou, to by se Vám nelíbilo? Kdyby nic jiného, tak by se nám tady neproducírovali po poslanecké sněmovně bachaři, fízlové a puchejři.

Mirek F. 13.10.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Německý parlament je čistý?

AeroKarel 13.10.2006 14:14

Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Možná by to nezmiňoval tak často, kdyby evidentní skutečnost nebyla neustále popírána a omlouvána.

Mirek F. 13.10.2006 14:19

Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

Zločiny při odsunu popírají anebo naopak schvalují jen extremisté, na vládní úrovni ani ve zbytku veřejných vyjádření tomu tak není. Doležal prostě jen nechutně  zneužívá genocidy Arménů, aby si přihřál polívčičku ne svém zamilovaném tématu, s arménskou genocidou naprosto nesouměřitelnénmu.

AeroKarel 13.10.2006 14:21

Re: Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

To tu tedy máme extrémistů ........

Mirek F. 13.10.2006 14:27

Re: Re: Re: Re: Stokrát Doležalem opakovaná lež

například..

Jura Jurax 13.10.2006 11:41

Sudetomilec Doležal

Je zajímavé, že masakry německého civilního obyvatelstva po skončení druhé světové války Francouzům při přijímání např. ČR do EU těžkou hlavu nedělaly: ovšem, nešlo o genocidu, jen o průvodní jevy obrovské a nelítostné etnické čistky.

On si Doležal nedá pokoj. Tak bych se jen zeptal, zda někomu při přijímání ČR do EU těžkou nedělaly hlavu masakry českého civilního obyvatelstva Němci v období tzv. Protektorátu, tedy před odsunem herrenvolku Heim ins Reich - Lidice, Javoříčko, Ploština, vraždění za heydrichády - ovšemže nešlo o genocidu, šlo jen o oprávněné pokárání vzpurné nižší rasy a pochopitelnou nutnost zachování klidu v prostoru, který se měl stejně jednou stát německým.

A kritizovat v Turecku genocidu Arménů je něco podobného jako kritizovat u nás vyhnání sudetských Němců - to je od autora přímo podpásově sprosté. Očividně jinak soudný člověk zde - patrně z vděčnosti za to, že mu co emigrantovi Němci umožnili pohodlné bádání - ztrácí zdravý rozum. Vyvražďovali snad Arméni Turky a posílali je do plynových komor jako Němci obyvatele protektorátu?

Doležel nazývá Kunderu ztělesněním nestydaté simulované amnézie, tak typické pro české prostředí - a sám si neuvědomuje, že je ztělesněním obdobně nestydaté simulované amnézie, ordinované ovšem za emigrace v Německu.

AeroKarel 13.10.2006 14:16

Re: Sudetomilec Doležal

Boha jeho, Doležal nepopírá druhou světovou ani německé (přiznané) zločiny. On jen tvrdí, že i my bychom měli přiznat ty naše. Stejně jako Turci.

Mirek F. 13.10.2006 14:26

Re: Re: Sudetomilec Doležal

O těchto zločinech se již od převratu naprosto svobodně píše, například již v krátce po listopadu 1989 vydaných Dějinách zemí koruny české, které se mnohde staly učebnicí ve školách, takže nějaké neinformovanosti se nedá mluvit.

Srovnávat ovšem plánované fyzické hubení etnika se zločiny, které se udály v době, kdy po porážce nacismu se čs. státní moc teprve reetablovala, (a různá spodina měla tedy pré) je od autora ovšem demagogie par excellence.

Jura Jurax 13.10.2006 14:51

Re: Re: Re: Sudetomilec Doležal

Přesně - ale pochopit zejména Váš druhý odstavec pan Doležal jaksi programově není schopen ...

Jaka 13.10.2006 17:11

Ale ta spodina co měla "pré"

se právě tímto reetablovala do státní moci! Rok 48 byl trestem za odsun..

Mirek F. 13.10.2006 19:40

Re: Ale ta spodina co měla "pré"

To jako podmínkou pro státní funkce mělo být řádění v Sudetech?:-) Jeden zavražděný civilista-nárok na pozici referenta, deset-náměstek, sto-ministr?

klobouk 13.10.2006 10:28

Ten Havel Vás ale poradne sejri, ze ano ?

pane Dolezale.

jerry-náhodně 13.10.2006 11:56

Re: Ten Havel Vás ale poradne sejri, ze ano ?

Mně taky nedá spát.Zvláště ta jeho přísná morálka,skromnost,nezištnost,smysl pro spravedlnost,odpor k jakékoliv protekci a planému poučování.Rozhodně si tu Nobelovku zaslouží za  svůj apel na mírové řešení krize v bývalé Jugoslávii a v Iráku.

Libor 13.10.2006 10:03

Na všechno je málo času

Před dalšími volbami je politicky žádoucí masírovat veřejnost o přípravách vražd,pedofilii,korupci a dalších zločinech,které se vyznačují tím,že se týkají  pouze funkcionářů a členů ČSSD.Morálně čistí funkcionáři a členové ODS jsou však za pomoci dalších morálně čistých novinářů v MF,LN a na Nově  schopni tyto nekalé praktiky odhalit v neuvěřitelně krátkém čase do senátních a komunálních voleb.Vláda bez mandátu také musí ve zbývajícím čase vyčistit policii,justici a ministerstva od lidí,kterým to nemyslí politicky.Na všechno je málo času,proto musí prezident počkat s pověřením nového premiéra do kongresu ODS.Praktiky hodné komunistů za normalizace,jen v jiné barvě.

pertinax 13.10.2006 13:40

Re: Na všechno je málo času

No jo, když ale ony se ty zločiny opravdu týkají funkcionářů a členů ČSSD!!

AeroKarel 13.10.2006 14:20

Re: Na všechno je málo času

Jo, holt se nepodařilo množství šibalů v ČSSD utajit. Asi se za Grosse a Paroubka oprskli jak lázeňské veverky a nedávali si pozor. Komunisty do toho nepleťte, to si buď nepamatujete, nebo jste se účastnil a zapíráte. Se současnou situací to nemá srovnání, i když duo Roko & Falmer by nás tomu rádo přiblížilo.